ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ. ΕΓΚΥΡΗ, ΜΑΧΗΤΙΚΗ, ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 122 ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ!

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Η πρόταση της ΠΑΝΙΩΝΙΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ για τον ερασιτέχνη ΠΓΣΣ

Μόνο εμείς

Ο Πανιώνιος ΓΣΣ βρίσκεται μπροστά σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι. Η οικονομική συγκυρία σε συνδυασμό με την κρίση (διοικητική και οικονομική) που έφερε η ανατροπή των δεδομένων με την αποχώρηση της προηγούμενης διοίκησης από την ΠΑΕ, έδειξε τα μεγάλα κενά που είχε η οικονομική και διοικητική πολιτική τόσο στον Ερασιτέχνη, όσο και στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Στον Ερασιτέχνη, ο γιγαντισμός των προϋπολογισμών των αγωνιστικών τμημάτων, οι οποίοι δεν αντιστοιχούσαν στα έσοδα του Συλλόγου, αλλά καλύπτονταν από ενισχύσεις της τότε διοίκησης, ή απλώς μεταφέρονταν ως χρέη στον επόμενο χρόνο, οδήγησε σε ελλείμματα που δύσκολα εξυπηρετούνται, σε απλήρωτους εργαζόμενους και αθλητές και σε –επαπειλούμενη- αδυναμία αποπληρωμής των χρεών.

Η ΠΑΕ βρέθηκε στα πρόθυρα της εξαφάνισης με την απειλούμενη παραχώρηση της στους σκοτεινούς κύκλους που λυμαίνονται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η ανάληψη της ιστορικής ευθύνης από τη διοίκηση του Ερασιτέχνη έσωσε ηθικά και αγωνιστικά την ομάδα, αλλά φανέρωσε και τις μεγάλες αδυναμίες που είχε το εγχείρημα. Έλλειψη χρημάτων, έλλειψη συνεργασίας των δυνάμεων του Συλλόγου, απαρχαιωμένες αντιλήψεις διοίκησης και πρόσδεση σε άρματα των μεγάλων, δείχνουν ότι η προσπάθεια αυτή, όσο κι αν είναι σεβαστή είναι ταυτόχρονα και χωρίς προοπτική.

Χρειάζεται άμεσα μια μεγάλη αλλαγή στο διοικητικό επίπεδο, με συστράτευση όλων των δυνάμεων που αγαπούν και μπορούν να βοηθήσουν τον Σύλλογο και νέο αίμα που θα αναλάβει δράση στις δύσκολες εποχές.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ

Νέα Αθλητική πορεία για τον Σύλλογο. Βασισμένη στις δικές του δυνάμεις, με ανάπτυξη των Υποδομών και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του. Οι αγωνιστικές ομάδες του Πανιωνίου θα στηριχτούν στους αθλητές που προέρχονται από τις Ακαδημίες, οι οποίες θα αναβαθμιστούν και θα ενισχυθούν προπονητικά, σε υποδομές και ιατρική παρακολούθηση. Η ίδρυση νέων τμημάτων μπορούν να δώσουν επιπλέον ώθηση στην ανάπτυξη αυτή.

Οικονομική πολιτική βασισμένη στις πραγματικές συνθήκες. Περιορισμό των εξόδων, μείωση των αγωνιστικών μπάτζετ, αύξηση των εσόδων. Η συγκυρία θα επιτρέψει τις μεγάλες αλλαγές/τομές που πρέπει να γίνουν για να αλλάξει άρδην η φυσιογνωμία του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού και να προχωρήσει μακριά από γιγαντισμούς που σωρεύουν μόνο χρέη. Εκμετάλλευση των Νέων Τεχνολογιών για μείωση του κόστους, υγιής ανάπτυξη στα πλαίσια που δίνει η δυναμική του Συλλόγου.

Ανοιγμα στην τοπική Κοινωνία. Ο Σύλλογος που γυμνάζει 3.500 παιδιά της πόλης και άλλους 1000 κατοίκους (Κολυμβητήρια, Γυναικείος αθλητισμός ενηλίκων), θα γίνει τμήμα της καθημερινότητας της. Είναι καιρός, αυτό που λέμε τόσα χρόνια, η ανάπτυξη της Πανιώνιας Οικονομίας, να γίνει πράξη. Σύνδεση με την τοπική αγορά, χορηγικά προγράμματα, εκμετάλλευση των δυνάμεων που μπορούν να ενισχύσουν τον Σύλλογο.

Ανάδειξη της Ιστορικής και Πολιτιστικής φυσιογνωμίας του Πανιωνίου. Ο Σύλλογος που συνέδεσε τον Πολιτισμό με τον Αθλητισμό, από την ίδρυσή του, θα ξαναγίνει παράδειγμα αθλητικής και κοινωνικής λάμψης. Εκδόσεις, Συναυλίες, εκδηλώσεις μνήμης, επανένωση με τις Μικρασιατικές ρίζες και τους εκπροσώπους της.

Ο Πανιώνιος χρειάζεται πάθος και όραμα. Χρειάζεται όλους μας

3 σχόλια:

  1. Όλα είναι πολύ όμορφα και ταιριάζουν με τις αρχές και τις αξίες του συλλόγου. Αρκεί να δοθεί η αρμόζουσα προσοχή στα τρέχοντα βαριά προβλήματα γιατί δεν μπορούμε να μιλάμε για ενίσχυση υποδομών και ίδρυση νέων τμημάτων χωρίς φράγκο στην τσέπη. Προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στην εξεύρεση πόρων γιατί μόνον έτσι θα γίνει ο σύλλογος ανεξάρτητος. Μαζική εγγραφή μελών με πιο προσιτό και απλό τρόπο και άνοιγμα στην κοινωνία των Πανιώνιων γειτονιών όπως αναφέρει η δήλωση, είναι σαφώς πρώτιστα και μπορούν να δώσουν κάποιες βοήθειες στα άμεσα προβλήματα, που αν δεν λυθούν, κανένας μακροπρόθεσμος σχεδιασμός δεν πρόκειται να σταθεί γιατί θα τον πάρουν μπάλα οι εξελίξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΑΥΤΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΤΕ ΝΕΟΙ ΤΣΟΛΑΚΑΚΗΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τσολακάκης γεννιέσαι, δεν γίνεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή