ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ. ΕΓΚΥΡΗ, ΜΑΧΗΤΙΚΗ, ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 122 ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ!

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Πανιώνιος στον αγώνα με τον Παοκ, αν και γηπεδούχος, δεν πίστεψε στη νίκη, τουλάχιστον ας πιστέψει στην επιβίωσή του!

Του Πάνου Κατσούλα

Νομίζω ότι η ομάδα της Ν. Σμύρνης δεν πίστεψε στη νίκη και για αυτό δεν την κατέκτησε, παρότι δεν έπαιξε άσχημα. Ο Παοκ χωρίς ν’ αποδώσει σπουδαίο ποδόσφαιρο, αλλά με κάποιες καλές μονάδες για το Ελληνικό πρωτάθλημα, ήταν καλύτερος στα σημεία και μάλλον δίκαια επικράτησε του Ιστορικού, έστω κι αν το 2ο τέρμα που πέτυχε ήταν στην κυριολεξία δώρο του Πανιωνίου (αναφέρομαι σ’ όλη τη φάση και όχι μόνο στο τραγικό λάθος του Γιόνσον). Όμως όπως εξελισσόταν το παιχνίδι η αίσθησή μου είναι ότι ο Πανιώνιος δύσκολα θ’ απέφευγε την ήττα!

Νομίζω ότι οι δυνατότητες του φετινού Πανιωνίου είναι περιορισμένες, λόγω του ελλειμματικού ρόστερ, απόρροια της οικονομικής ένδειας που τον χαρακτηρίζει και επομένως δε θα πρέπει να καλλιεργούνται μεγάλες προσδοκίες. Βέβαια ανάλογα σχεδόν προβλήματα με τον Πανιώνιο έχουν αρκετές ακόμη ομάδες της super league, οπότε λογικά ο Πανιώνιος δε θα κινδυνεύσει μόνο αν κερδίσει τις ισοδύναμες μ’ αυτόν ομάδες, πράγμα που μπορεί να μην είναι εύκολο, δεν είναι όμως και ακατόρθωτο! Τη στιγμή μάλιστα που αγωνιστικά στέκεται αξιοπρεπώς και σε καμιά περίπτωση δεν αντιμετωπίζει τ’ αγωνιστικά χάλια του περσινού πρώτου γύρου, μπορεί από νωρίς και χωρίς άγχος να εξασφαλίσει την κατηγορία. Όμως ο Πανιώνιος δεν είναι για τέτοιες μετριότητες. Μια τέτοια μέτρια πορεία σαν τη φετινή προδιαγραφόμενη δε μπορεί να συγκινήσει τον κόσμο του. Ο Πανιώνιος έχει τα φόντα για πολύ ψηλότερα αρκεί να υπάρξουν κάποιες βασικές προϋποθέσεις. Αυτές είναι η διοικητική σταθερότητα, η καλή οργάνωση και μια σχετική οικονομική άνεση. Και τα τρία είναι απαραίτητα και αλληλένδετα. Ο Πανιώνιος δυστυχώς σήμερα δεν πληροί καμία από τις παραπάνω προϋποθέσεις! Επομένως και που υφίσταται σαν ομάδα είναι θαύμα!

Να γιατί οι εκλογές της 12/09/2011 έχουν ύψιστη σημασία, που όλοι χρειάζεται να κατανοήσουν και μην αναγκάσουν τον Πανιώνιο ν’ αποκτήσει διοίκηση πρωτοδικείου! Όλοι όσοι συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία είτε είναι υποψήφιοι είτε είναι ψηφοφόροι, που πρέπει να είναι περισσότεροι από τις προηγούμενες εκλογές, επιβάλλεται να επιδείξουν υψηλό αίσθημα ευθύνης, να σκεφτούν σοβαρά, να παραμερίσουν αντιπαλότητες & ν’ αποφασίσουν με μόνο γνώμονα την πρόοδο του Πανιωνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου