ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ. ΕΓΚΥΡΗ, ΜΑΧΗΤΙΚΗ, ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 122 ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ!

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση του ΠΣΑΠ: «Δεν είναι ”αληταράδες” οι ποδοσφαιριστές»

Ανακοίνωση με αφορμή τα όσα έγιναν στην φιλική αναμέτρηση του Πανιωνίου με την Παναχαϊκή εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών. «Δεν είναι δυνατό να χρησιμοποιούνται προσβλητικοί και πλήρως απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί για επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που ασφαλώς και δεν είναι ”ποδοσφαιρικά ζώα” και ”καθυστερημένοι”. Ούτε βέβαια είναι ”αληταράδες”», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση

«Η ένταση των ποδοσφαιρικών αγώνων, ειδικά μάλιστα σε περιόδους δύσκολες για όλους, είναι, συχνά, αναπόσπαστο μέρος του παιχνιδιού, είτε το θέλουμε είτε όχι.

Σε όλες τις περιπτώσεις θα πρέπει, οι πάντες, να προσέχουν ώστε να μην βγαίνουν εκτός ορίων και να έχουν ως δεδομένο ότι ο σεβασμός προς όλους όσοι μετέχουν της διαδικασίας ενός ποδοσφαιρικού παιχνιδιού, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, είναι προαπαιτούμενος και αυτονόητος.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του αγώνα, μόνος κριτής για τον πειθαρχικό έλεγχο και μόνος υπεύθυνος για τις αποφάσεις που πρέπει να λαμβάνονται ή όχι, για τη ροή του παιχνιδιού και την ομαλή εξέλιξη του, είναι ο διαιτητής. Ως ισχύει βεβαίως και για την φιλική αναμέτρηση Πανιωνίου – Παναχαϊκής.

Και εν συνεχεία, τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα είναι αυτά που πρέπει να αναλαμβάνουν να εξετάσουν κατηγορίες και παραπτώματα, να κατανείμουν ευθύνες και να καταλογίσουν ποινές.

Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν είναι δυνατό να χρησιμοποιούνται προσβλητικοί και πλήρως απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί για επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που ασφαλώς και δεν είναι ”ποδοσφαιρικά ζώα” και ”καθυστερημένοι”. Ούτε βέβαια είναι ”αληταράδες”.

Οι ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου αλλά και όλων των ομάδων ΑΞΙΖΟΥΝ και ΑΠΑΙΤΟΥΝ τον σεβασμό όλων και τον έχουν, δικαιωματικά, κερδίσει με τους αγώνες, τον επαγγελματισμό και το ήθος τους.

Οι ποδοσφαιριστές δεν είναι ζώα και ας βλέπουμε όλο και πιο συχνά τελευταία να τους αντιμετωπίζουν με αποκρουστικό τρόπο και πλήρη καταπάτηση όλων των δικαιωμάτων τους, ποδοπατώντας ακόμα και την αξιοπρέπεια τους και την ανθρώπινη υπόσταση τους.

Χαρακτηρισμοί αυτού του ύφους δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο μας, είναι ατυχείς και θεωρούνται απαράδεκτοι.

Σε μία χρονική συγκυρία κατά την οποία υποτίθεται ότι γίνεται προσπάθεια για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου μας, πρέπει να είναι χαμηλοί οι τόνοι και να μην πέφτει λάδι στη φωτιά.

Πάνω από όλα ωστόσο, για τον Σύνδεσμο μας, είναι ξεκάθαρο και δεδομένο ότι, επιτέλους, πρέπει για τη μιζέρια του ποδοσφαίρου μας να αναζητηθούν αλλού οι υπαίτιοι και όχι στους ποδοσφαιριστές που είναι και παραμένουν τα πλέον υγιή στοιχεία του χώρου του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά και οι ΜΟΝΟΙ πρωταγωνιστές του.

Ασφαλώς, πάντως, ΟΛΟΙ πρέπει να τιμούν ΠΑΝΤΑ την ιδιότητα του επαγγελματία ποδοσφαιριστή και να σέβονται τους συναδέλφους τους γιατί ακόμα και μία στιγμιαία παρεκτροπή, δημιουργεί, συχνά, όχι μόνο αρνητικές εντυπώσεις αλλά και προβλήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου