ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ. ΕΓΚΥΡΗ, ΜΑΧΗΤΙΚΗ, ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 122 ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ!

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Συνέντευξη Ηλία Λιανού στο www.contra.gr

- Την περιορισμένη χρονικά ενασχόλησή σας με το ποδόσφαιρο πώς τη βιώσατε; Ηταν κάτι διαφορετικό σε σχέση με το μπάσκετ;

Η σωστή απάντηση είναι Παναγιά βοήθα! Η ενασχόλησή μου, όπως το είπατε και εσείς, ήταν περιορισμένη χρονικά, ευτυχώς. Αυτό που θα ήθελα πλέον να πω, γιατί πολλά έχουν ακουστεί, είναι ότι ο Κωνσταντίνος Τσακίρης είχε πιεστεί πάρα πολύ να μείνει στην ομάδα, το ήξερα γιατί είχα μιλήσει μαζί του. Αποκορύφωμα ήταν εκείνο το σερί των αρνητικών αποτελεσμάτων που έστρεψαν τον κόσμο εναντίον του Γιώργου Κιντή. Τότε έγινε μία επαφή. Μου ζήτησε να αναλάβω. Εγώ, να φανταστείτε, δεν είμαι καν πρόεδρος στο τμήμα μπάσκετ. Πήγαμε μαζί με τον Γιώργο τον Ζερβακάκο και τον Λάζαρο τον Καμπανόπουλο και κάναμε όλοι μαζί μία-δύο συναντήσεις. Ανέλαβα τελικά μετά από μεγάλη πίεση του κ. Τσακίρη. Του είπα ότι ο μόνος λόγος που αναλαμβάνω είναι για να τον βοηθήσω σε εκείνη τη μεταβατική περίοδο, με τη λογική να μπορέσουμε να βάλουμε το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ κάτω από την ίδια εταιρική σκέπη. Οι συνεργάτες του κ. Τσακίρη μου είχαν πει ότι μπορεί να γίνει μεγάλο συμμάζεμα της κατάστασης.

- Η συμφωνία που κάνατε τι προέβλεπε;

Η συμφωνία προέβλεπε το εξής: μέχρι τον Φλεβάρη θα διαπίστωνα ποια πορεία θα είχαν πάρει τα οικονομικά της εταιρίας και ότι θα προχωρούσαμε σε μία νέα συμφωνία μεταξύ μας στο τέλος της παρούσης αγωνιστικής σεζόν. Δυστυχώς, μία Πέμπτη βράδυ με πήρε τηλέφωνο και μου ζήτησε να υπογράψω κάποιες μετοχές. Όταν τον ρώτησα γιατί ήθελε να υπογράψω, μου απάντησε ότι ήθελε να τις μεταβιβάσει. Τον ρώτησα αν η μεταβίβαση θα γινόταν σ’ ένα σοβαρό όμιλο, αλλά δεν ήθελε να μου πει. Η σιωπή του ήταν προς απάντησή μου. Αρα αρνήθηκα να κάνω κάτι τέτοιο. Την επόμενη μέρα παραιτήθηκα. Μετά από εκείνο το περιστατικό, κάναμε πάλι διάφορες συζητήσεις για να τα βρούμε άμεσα και τελικά να πάρω την ομάδα. Όμως τα πράγματα τα οποία μου ζήτησε ήταν πάρα πολλά, σε σχέση μάλιστα μ’ αυτά που είχε ζητήσει από τον άλλον ενδιαφερόμενο. Αυτό το γνωρίζουν καλά οι άνθρωποι που ενεπλάκησαν σ’ αυτή τη διαπράγματευση.

- Τι σας ζήτησε ακριβώς;

Προφανώς ο κ. Τσακίρης πίστευε ότι έχω μεγαλύτερη οικονομική άνεση. Μου ζήτησε οικονομικά ανταλλάγματα που περιελάμβαναν εγγύηση δική μου για τις οφειλές για το προπονητικό κέντρο στο Κορωπί επειδή είχε πάρει κάποια δάνεια. Μου ζήτησε επίσης να του δώσω κάποια χρήματα και να αναλάβω την όποια οικονομική «τρύπα» της ομάδας μέχρι το τέλος του χρόνου η οποία μόνο μικρή δεν θα είναι. Το ντιλ που φαίνεται να έχει γίνει με τον κ. Βεντούρη και τον Ερασιτέχνη είναι πολύ καλύτερο, όπως δείχνουν τα πράγματα, από αυτό που είχε προτείνει σε μένα. Εδώ θα ήθελα να σημειώσω ότι θα ήταν ευχής εργό να γίνονταν γνωστοί οι όροι της συμφωνίας μεταβίβασης των μετοχών στον Εραιστέχνη.

- Πότε μάθατε ότι ο κ. Τσακίρης θέλει να πουλήσει στον κ. Ψωμιάδη;

Εκείνη την Πέμπτη που με πήρε τηλέφωνο ο κ. Τσακίρης, με πληροφόρησε ότι υπάρχει και άλλος υποψήφιος αγοραστής, αλλά δεν μου ανέφερε το όνομα Ψωμιάδης. Αν ήταν να δώσει την ομάδα σε κάποιον ή κάποιους αναγνωρίσιμους, με την καλή έννοια, θα μου το έλεγε. Δεν μου είχε πει ποτέ επίσημα ο κ. Τσακίρης ότι είχε κάνει ντιλ με τον κ. Ψωμιάδη. Τέλος πάντων, γι’ αυτό έφυγα. Δεν μπορούσα να υπογράψω μετοχές για να δοθεί η ομάδα σε κάποιους που δεν ξέρω.

- Τη συμφωνία για τη μεταβίβαση των μετοχών στον Ερασιτέχνη πως την κρίνετε;

Μόλις το πληροφορήθηκα, η αλήθεια είναι ότι πήρα τηλέφωνο τον κ. Βεντούρη. Του είπα ότι επειδή ακούω ότι θα συναντήσεις τον κ. Τσακίρη, θα πρέπει να σου πω δύο τρία πράγματα για το τι πρέπει να προσέξεις. Τα οικονομικά στοιχεία τα ήξερα πολύ καλά. Μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι είχε μία πρώτη συνάντηση και επίσης με πληροφόρησε ότι μόλις θα έφτανε κοντά σε συμφωνία θα με έπαιρνε ξανά για να μου το πει. Εκτοτε, δεν με έχει πάρει ποτέ στο τηλέφωνο. Θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι από εκεί και πέρα δεν είχα την παραμικρή επαφή με τον κ. Βεντούρη για ό,τι έχει να κάνει με την ΠΑΕ Πανιώνιος. Το βρίσκω πολύ περίεργο γιατί ούτε τον κ. Ζερβακάκο ενημέρωσε ούτε τον κ. Καμπανόπουλο. Ηταν δεδομένο ότι θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε προς την καλύτερη διευθέτηση του ζητήματος. Είχαμε ξεκινήσει διαπραγματεύσεις και με διάφορους ποδοσφαιριστές. Είναι πολύ φάουλ θεσμικά ο κ. Βεντούρης. Πιστεύω ότι ως πρόεδρος του Ερασιτέχνη και εφόσον συνεργάζεται με τον κύριο Μαρινάκη, θα έπρεπε να βγει έξω από οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με τον Ολυμπιακό. Τον θεωρώ σοβαρό άνθρωπο τον κ. Βεντούρη. Θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να δημιουργηθεί μία επιτροπή
από μέλη του Ερασιτέχνη που θα αναλάμβανε τη διαπραγμάτευση με οποιονδήποτε ενδιαφερόταν για παίκτη του Πανιωνίου. Πάνω από όλα όμως, από τη στιγμή που κινήθηκε μόνος του, έπρεπε να πάει στο Διοικητικό Συμβούλιο ή και στη Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη και να τους ενημερώσει. Ο Ερασιτέχνης Πανιώνιος δεν είναι μαγαζί του κ. Βεντούρη. Δεν έχει να κάνει με τη δική μου πικρία που δεν με πήρε τηλέφωνο. Πρόκειται για θεσμικό ατόπημα.

- Προφανώς, λοιπόν, θεωρείτε "φάουλ" και τη μεταγραφή του Μανιάτη στον Ολυμπιακό…

Εγώ ξέρω ότι τα δύο τελευταία πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία του Πανιωνίου είναι ο Μανιάτης και ο Κουμορτζί. Όταν είχα μιλήσει με τον Τάκη Λεμονή, μου είχε πει ότι θα ήταν αυτοκτονία να μη μείνουν αυτοί οι παίκτες μέχρι το καλοκαίρι. Προσωπικά, όσο κι αν είναι ξεκάθαρο ότι ο Μανιάτης δημιουργούσε προβλήματα μέσα στην ομάδα για να φύγει, νομίζω ότι σ’ αυτά τα πράγματα χρειάζεται δυναμική αντιμετώπιση. Δεν μπορεί οποιαδήποτε ομάδα του μεγέθους και της ιστορίας του Πανιωνίου να είναι δέσμια των προθέσεων ενός παίκτη, ό,τι και να έχει προσφέρει αυτός στην ομάδα. Ειδικά σε μία τόσο δύσκολη συγκυρία. Μακάρι να έχει πάρει 3 εκ. ο κ. Βεντούρης γι’ αυτή τη μεταγραφή. Πρώτος εγώ θα του βγάλω το καπέλο. Ξέρω ότι ο κ. Τσακίρης είχε ζητήσει από τον κ. Μαρινάκη 2,5 εκ. για τον Κουμορτζί το καλοκαίρι. Αυτό μου το έχει επιβεβαιώσει και ο κ. Μαρινάκης προσωπικά. Δεν λέω ότι και αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να δοθούν τα ίδια λεφτά. Σίγουρα, καλό θα είναι ο κ. Βεντούρης να γνωστοποιήσει αυτό το περιβόητο ντιλ. Σε ό,τι αφορά το θεσμικό μέρος, σας λέω και πάλι: είμαι κάθετος, δεν θα έπρεπε να πάρει καν μέρος στις διαπραγματεύσεις με τον Ολυμπιακό.

- Γιατί, κατά τη γνώμη σας, ο κ. Τσακίρης δεν τα κατάφερε να κάνει όλα όσα είχε οραματιστεί για τον Πανιώνιο;

Δεν θέλω να μπω σε διαδικασία κριτικής. Ο κ. Τσακίρης είναι ένας πολύ αξιόλογος και επιτυχημένος άνθρωπος και επιχειρηματίας. Ο,τι έκανε, το έκανε καλοπροαίρετα, έβαλε πολλά χρήματα στον Πανιώνιο. Μπορεί κάποιος να του κάνει κριτική για την επιλογή των συνεργατών του, ανάλογη κριτική μπορεί να γίνει και σε μένα φυσικά. Δεν είναι δυνατόν όμως να έχεις ομάδα στην Ελλάδα και να μην αφιερώνεις πολύ χρόνο ο ίδιος. Το να αρχίζεις ένα γαϊτανάκι και να δίνεις την ομάδα εν λευκώ στον έναν και τον άλλο, δεν είναι κάτι που βοηθάει.

- Αρα, δεν συμφωνείτε με την καλοκαιρινή επιλογή του Γιώργου Κιντή ως προέδρου της ΠΑΕ.

Πράγματι. Ο Γιώργος Κιντής είναι ένας άνθρωπος πολύ έξυπνος, αλλά δεν έχω ιδέα με ποιο σκεπτικό θα μπορούσε να γίνει ο Πανιώνιος η Λιόν της Ελλάδας και με ποια οικονομικά δεδομένα, αφού ο κ. Τσακίρης ήθελε να περικόψει το μπάτζετ. Το πρόβλημα του Πανιωνίου δεν είναι μόνο ότι κινδυνεύει, είναι ποιο οικονομικό άνοιγμα θα έχει στο τέλος της σεζόν. Και εγώ πιστεύω ότι θα είναι μεγάλο. Γι' αυτό εύχομαι να έχει κάποιο “τρελό” ντιλ ο κ. Βεντούρης με τον Ολυμπιακό, ώστε η ομάδα να μην έχει να αντιμετωπίσει κάποιο μεγάλο άνοιγμα στο τέλος της χρονιάς.

-Τελικά ποιο αναμένεται να είναι αυτό το οικονομικό άνοιγμα;

Προ αγοραπωλησιών παικτών αποκλείεται να ήταν λιγότερο από 2,5 - 3 εκ ευρώ. Οι προοπτικές για του χρόνου επίσης δεν είναι καλές. Εκτός αν γίνει κάποια γενναία μείωση στα συμβόλαια των παικτών, κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο.

- Το αποκλείετε, συνεπώς, να μπείτε ξανά μπροστά στο τέλος της σεζόν και να ενδιαφερθείτε για την αγορά της ΠΑΕ...

Από τη στιγμή που ο κ. Βεντούρης αποφάσισε να μη με πάρει ποτέ τηλέφωνο και αφού δεν συμμετείχα στη διαμόρφωση του ντιλ με τον κ. Τσακίρη ούτε σε οποιαδήποτε άλλη δράση που έχει να κάνει με τις εξελίξεις στον Πανιώνιο, ναι, το αποκλείω. Το ίδιο θα κάνατε και εσείς στη θέση μου. Πολύ φοβάμαι ότι θα τελειώσει με πολύ άσχημα νούμερα η σεζόν στον οικονομικό τομέα. Εύχομαι ο κ. Βεντούρης να βρει κάποιον άλλον επενδυτή, διότι ο Ερασιτέχνης δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος. Δεν θα είμαι πάντως εγώ αυτός που θα το σηκώσει.

-Υπάρχει περίπτωση να βρίσκεται ήδη κάποιος επενδυτής πίσω από τον Ερασιτέχνη;

Δεν γνωρίζω. Πολλά λέγονται στην πλατεία, ότι έχουμε προσδεθεί στο άρμα του Ολυμπιακού. Δεν μ' αρέσει να ακούω τέτοιου είδους σχόλια, στενοχωριέμαι αφάνταστα. Yποτίθεται ότι ο Πανιώνιος ήθελε να είναι ένα... σπυρί στους μεγάλους. Είναι ένας από τους λόγους που απέκτησα αυτήν την αρρώστια.

- Εχετε άποψη για την πρόσληψη του Τάκη Λεμονή;

Οταν τον γνώρισα, μου έγινε εξαιρετικά συμπαθής. Από εκεί και πέρα εγώ δεν ξέρω το ποδόσφαιρο. Εγώ προσωπικά, αν οι οικονομικές του απαιτήσεις ηταν διαφορετικές, θα τον είχα προσλάβει. Μου έβγαζε κάτι θετικό.

Αν την αγοραπωλησία ο κ. Βεντούρης την είχε με τον Παναθηναϊκό θα ήταν το ίδιο ενοχλητικό για σας;

Εγώ είπα ξεκάθαρα πράγματα. Πρώτον, από τη στιγμή που ο κ. Βεντούρης συνεργάζεται με τον κ. Μαρινάκη έπρεπε να μη συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις. Από 'κεί και πέρα, αν η επιτροπή του Ερασιτέχνη, που θα έπρεπε να δημιουργηθεί για να χειριστεί τις μεταγραφές, είχε επαφές με τον Παναθηναϊκό, δεν θα με ενοχλούσε καθόλου. Θα έπρεπε να μιλήσει και με τον Παναθηναϊκό. Εχω γνωρίσει και τον κ. Βεκρή και τον κ. Γόντικα. Ηξερα ότι ο Παναθηναϊκός ενδιαφερόταν και για τον Μανιάτη και για τον Κουμορτζί. Πέρσι το καλοκαίρι υπήρχε και επικοινωνία. Επρεπε επίσης να κοιτάξουν και την αγορά του εξωτερικού. Μου φάνηκε ότι όλο αυτό το πράγμα ήταν προδιαγεγραμμένο και αυτό δεν μου κάνει καλή εντύπωση.

- Αν βρισκόσασταν εσείς σήμερα στην προεδρία του Πανιωνίου, πόσο θα κοστολογούσατε τους δύο παίκτες;

Ξέρω μόνο αυτά που σας είπα πριν. Είχα μιλήσει με ειδικούς που πίστευσαν ότι το συνολικό πακέτο θα έπρεπε να φτάσει παραπάνω από τα 2 εκ ευρώ. Για την αγορά της Ελλάδας αυτή η τιμή. Για το εξωτερικό οι απαιτήσεις θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερες. Δεν είναι δυνατόν πάντως να μην έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα τα ανταλλάγματα. Αυτά έπρεπε να συμφωνηθούν από πριν. Δημιουργείται σύγχυση. Εγώ τον κ. Βεντούρη τον θεωρώ σωστό επαγγελματία, αλλά τώρα λέω ότι δεν ενήργησε σωστά.

- Είπατε ότι ο Μανιάτης δημιουργούσε προβλήματα για να φύγει. Τι είδους προβλήματα;

Ετσι είχε ακουστεί. Πίεζε εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα να φύγει, αφού θεωρούσε ότι είχε προσφέρει πολλά, παρά το γεγονός ότι του έγινε αναπροσαρμογή συμβολαίου. Δεν τον κατηγορώ. Το δικό μου πρόβλημα ήταν πότε κάνεις αυτή την κουβέντα. Οταν μιλήσαμε, του είπα κάθισε τώρα να βοηθήσεις και το καλοκαίρι φεύγεις. Καλύτερα το καλοκαίρι αφού οι τιμές είναι καλύτερες. Αρκεί να τα έδινε όλα για να σωθεί η ομάδα. Από 'κεί και πέρα βγήκε στον Τύπο ότι τσακώθηκε και με τον Λεμονή.

- Η σύντομη, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, παρουσία σας στο ποδόσφαιρο τι γεύση σας άφησε;

Είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα σε σχέση με το μπάσκετ. Τα συμφέροντα και τα "εγώ" είναι πολύ μεγαλύτερα. Και τα "εγώ" για κάποιους είναι πιο σημαντικά από τα συμφέροντα. Ηταν μία εμπειρία. Στο ποδόσφαιρο γίνεται αυτό που γίνεται και στο μπάσκετ. Οι δύο μεγάλοι δεν ενδιαφέρονται για τη βελτίωση του προϊόντος, αλλά ασχολούνται ποιος θα ελέγξει τη διαιτησία και την ΕΠΟ.

Σχόλιο: Ο Ηλίας Λιανός είναι ένας άνθρωπος που έχει προσφέρει πάρα πολλά στον Πανιώνιο, στην ομάδα μπάσκετ κυρίως. Ομως η συνέτευξη του θεωρώ ότι είναι μεγάλο ατόπημα. Σε μια κρίσιμη στιγμή για την ποδοσφαιρική ομάδα (αλλά και για την ομάδα μπάσκετ η οποία την Πέμπτη διασύρθηκε από τον ΠΑΟ) ο κ. Λιανός θα έπρεπε να συμβάλει στην ενότητα του συλλόγου. Λυπάμαι αλλά ο κ. Λιανός βγάζει μια "πικρία" αδικαιολόγητη. Του δόθηκε η ευκαιρία να πάρει την ΠΑΕ και αυτός αρνήθηκε. Οι καταγγελίες που κάνει είναι πολύ σοβαρές, αλλά γιατί περίμενε σχεδόν δυο μήνες; Γιατί δεν τα έλεγε τότε που ήταν σε εξέλιξη η υπόθεση; Του ζητήθηκε από τον "Πανιώνιο Κόσμο" συνέντευξη και αρνήθηκε. Και τώρα έρχεται να κάνει καταγγελίες που το μόνο αποτέλεσμα θα είναι να αρχίσει πάλι μια ατέρμονη, ατελείωτη συζήτηση. Γιατί δεν ανέλαβε ο ο κ. Λιανός την ΠΑΕ; Φοβήθηκε; Πιθανόν αλλά τώρα δεν μπορεί να "κράζει" αυτούς που αναλαμβάνουν να βγάλουν τα "κάστανα από τη φωτιά". Οσο για τη μεταγραφή των Μανιάτη - Κουμορτζί και το πως έγινε, καλό θα ήταν να μίλαγε κανένας άλλος. Οχι ο κ. Λιανός που έχει γεμίσει την ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού με τους καλύτερους μας παίκτες...

Μάκης Διόγος

9 σχόλια:

  1. Σχόλια & σκέψεις για τη συνέντευξη Λιανού

    Ο κ. Λιανός δείχνει ένας σοβαρός άνθρωπος και λάτρης της Πανιώνιας ιδεολογίας. Επιπλέον θεωρώ ότι έχει προσφέρει στον Πανιώνιο, κυρίως στην ΚΑΕ και εξακολουθεί να το κάνει παρά τα λάθη του, πολλά από τα οποία και ο ίδιος γνωρίζει. Ευχής έργο θα ήταν ο Πανιώνιος να είχε και άλλα στηρίγματα σαν τον κ. Λιανό και μακάρι να μπορούσε και φυσικά να ήθελε να σηκώσει μόνος του η με άλλους επιχειρηματίες το οικονομικό βάρος και ν’ αποκτούσε το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ.
    Από την άλλη πλευρά και ο κ. Βεντούρης είναι σοβαρός κύριος, καλός και έμπειρος παράγοντας, που έχει δώσει για πολλά χρόνια τα διαπιστευτήριά του υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα του Πανιωνίου. Πολλοί θα θυμούνται τις τεράστιες προσπάθειές του για να κρατήσει το Φάνη στην ομάδα. Ο ίδιος, που ήταν πρόεδρος, μαζί με άλλους ικανούς παράγοντες κατάφεραν να δημιουργήσουν μια σπουδαία ομάδα στο μπάσκετ, η οποία είχε πρωταγωνιστικό ρόλο και τη θαύμαζε όλη η Ελλάδα. Δε μπορώ να φανταστώ ότι ο κ. Βεντούρης ηθελημένα θα μπορούσε να βλάψει τον Πανιώνιο. Άλλωστε έχει γνωστοποιήσει ότι η τιμή παραχώρησης των Μανιάτη, Κουμορτζί θα είναι 1,2 εκατ. ευρώ συν κάποιους ποδοσφαιριστές δανεικούς και πληρωμένους από τον Οσφπ. Αν δε δοθούν δανεικοί τότε το προηγούμενο ποσό θ’ αυξηθεί ώστε να γίνουν από τον Πανιώνιο οι μεταγραφές. Επομένως δεν είναι σωστό ότι ο κ. Βεντούρης δεν έχει αποκαλύψει κάποια στοιχεία. Το λάθος είναι ότι δεν ήρθαν ταυτόχρονα με την παραχώρηση Μανιάτη οι δανεικοί, ώστε να βοηθούσαν τον Πανιώνιο με την έναρξη του δευτέρου γύρου. Όπως επίσης είναι λάθος η αποδοχή από πλευράς Πανιωνίου της αναβλητικότητας της διοίκησης του Οσφπ στην παραχώρηση των έμψυχων ανταλλαγμάτων για τις μεταγραφές των Μανιάτη και Κουμορτζί. Τώρα το συνολικό ποσό του deal θα κριθεί μετά την ολοκλήρωσή του και αφού ληφθούν υπόψη όλες οι παράμετροι που το επηρεάζουν.
    Τη προσεχή Δευτέρα ο κ. Βεντούρης πρόκειται να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στην οποία θ’ αναφερθεί σε πολλά ζητήματα. Επίσης πιστεύω ότι θα είναι πρόθυμος να λύσει όλες τις απορίες και ν’ απαντήσει σ’ όλα τα ερωτήματα που θα του γίνουν. Νομίζω λοιπόν ότι όλοι και κυρίως όσοι παίζουν ένα ρόλο στα Πανιώνια πράγματα, πρέπει μέχρι μεθαύριο να κάνουν λίγη υπομονή και να μην προβαίνουν σε δημόσιες δηλώσεις, που αφήνουν υπονοούμενα και πυροδοτούν καταστάσεις. Αυτό δεν το τήρησε ο κ. Λιανός και βιάστηκε να προβεί σε δηλώσεις χωρίς ενδεχόμενα να γνωρίζει όλα τα δεδομένα. Βέβαια η μη πραγματοποίηση δηλώσεων πριν τη γνωστοποίηση όλων των στοιχείων δε συνιστά στέρηση του δικαιώματος της έκφρασης, αλλά συμβάλει στη διατήρηση του ήρεμου, ενωτικού και οικογενειακού κλίματος του Πανιωνίου. Τη Δευτέρα μπορούν να ειπωθούν τα πάντα με πλήρη διαφάνεια και να κατατεθούν όλα τ’ αποδεικτικά στοιχεία. Επί αυτών που θα γνωστοποιηθούν μπορεί στη συνέχεια να γίνει οποιαδήποτε κριτική. Εκείνο όμως που προέχει είναι να διατηρηθεί η ενότητα όλων των Πανιώνιων δυνάμεων και να υπάρξει η έμπρακτη συνεισφορά τους για τη σωτηρία και βιωσιμότητα πάνω σε στέρεες βάσεις της ομάδας.

    Πάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ήθελα να μάθω πόσα πήρε ο κος Λιανός από την πώληση πακέτο στον ΠΑΟ των Ουίστον και Περπέρογλου, που ακριβώς διατέθηκαν αυτά τα χρήματα, ποια ήταν η ανώτερη τιμή των δύο αυτών παικτών σε Ελλάδα και εξωτερικό, με ποιο τρόπο καλύφθηκε το κενό τους (γιατί αν θυμάμαι καλά παραλίγο να πέσουμε κατηγορία και από τότε δεν ορθοποδήσαμε) και γιατί τέλος πάντων δεν εφαρμόζει στο μπάσκετ αυτά που ζητά να γίνουν στο ποδόσφαιρο...

    Θα ήθελα επίσης να μάθω εάν έκανε προσφορά για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της Π.Α.Ε και πότε ακριβώς κατάλαβε ότι το ποδόσφαιρο είναι βρώμικο.

    Να μην γελιόμαστε. Η πορεία του στο μπάσκετ ήταν ανάλογη με του κου Τσακίρη.Λογικό γιατί κανείς από τους δύο δεν ήξερε το αντικείμενο.

    Από εκεί και πέρα, θεωρώ ατόπημα να αφήνει σκιές κατά του κου Βεντούρη, χωρίς να τις αποδεικνύει.

    Και κάτι τελευταίο. Ο μετοχές του κου Τσακίρη χαρίστηκαν. Φαντάζομαι ότι ο ερασιτέχνης δεν θα έχει αντίρρηση να τις χαρίσει με την σειρά του σε έναν σοβαρό Πανιώνιο όπως τον κο Λιανός. Ας το ζητήσει το πακέτο. Ή μήπως πρέπει πρώτα να βρεθεί και το ποσό που κλείνει την φετινή τρύπα; Γιατί αν αυτό είναι προαπαιτούμενο, τότε μπορεί να αποκτήσει την Π.Α.Ε ο οποιοσδήποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δυστυχως γιναμε χειροτεροι απο αυτα που κοροιδευαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. signomi giati 8a mas trelanete.......o Bentouris einai H' den einai synergatis-ypalilos tou Marinaki? edo oute ta prosximata den kratane kai eseis tous KALIPTETE.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το έγραψα και αλλού νομίζω. Ο κος Βεντουρης ςίναι πλέον στέλεχος της ναυτιλιακής εταιρείας του κου Μαρινάκη.
    Νομίζω οτι και ο Τσακίρης και ο Λιανός και ο εντοθρηε είναι Πανιώνιοι και δεν έχει νόημα το να κοιτάμε να βρούμε ποιός ςίναι πιο Πανιώνιος από τον άλλο.

    Όταν ο Τσακίρης έκανε ότι νόμοζε σωστό υποστήριζα πως όποιος βάζει τα λεφτά κάνει και το κουμάντο και τελειώνει η ιστορία. Δεν ισχύει όμως το ίδιο με τον Ερασιτέχνη διότι δεν είναι ιδιώτικά τα κεφάλαια. Άρα πρέπει να είναι τελείως δημόσιες και διάφανες οι δοσολήψίες και οι συμφωνίες. Ο κος Λιανός άναψε φυτιλιές. Καλό θα είναι να ο κος Βεντουρης να γίνει και πυροσβέστης αυριο και να ην αφήσει τίποτα ασχολιαστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε παιδια, ο Βεντουρης εργαζεται στου Μαρινακη απο το 2004. Τωρα το πηρατε χαμπαρι η τωρα σας κακοφανηκε ??? Δηλαδη τι να κανει, να παρατησει την δουλεια του ??? Η τον Πανιωνιο, που υπηρετει εδω και 30 χρονια ??? Οχι αλλη διχονοια και απαξιωση, αλλα ενοτητα και συσπειρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι βέβαιο ότι ο Πανιώνιος κινδύνεψε αφού πούλησε στον ΠΑΟ τον Περπέρογλου ένα χρόνο πριν λήξει το συμβόλαιο του με 400.000?
    Ποια χρονιά βγήκε ευρωλίγκα?
    Μήπως στον Πανιώνιο εκτιμάμε λίγο αυτούς που πλρωνουν????? και εκτιμάμε πολύ διαχρονικούς σωτήρες που διέλυσαν οικονομικά αγωνιστικά και ηθικά πέρσι την ομάδα μπάσκετ? ΜΕ ΜΗΔΕΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΙΑΝΟΥ.ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΩΣ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΛΕΕΙ ΕΙΝΑΙ 100%ΑΛΗΘΙΝΑ. ΟΜΩΣ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΤΩΡΑ. ΘΑ ΜΕΤΡΟΥΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΟΛΩΝ ΝΟΜΙΖΩ, ΑΝ ΜΙΛΟΥΣΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ .ΤΩΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΞΤΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.ΑΣ ΤΟ ΚΟΨΟΥΜΕ ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΩ Ο ΒΕΝΤΟΥΡΗΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΚΤΗ ΘΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ.

    ΝΤΡΟΓΚΜΠΑΜΠΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ο Λιανός είναι τεράστιο κεφάλαιο για το σύλλογο και πλέον είναι ένας απο εμάς και αυτόν τον άνθρωπο πρέπει να τον προστατέψουμε!
    Επίσης κ ο Βεντούρης είναι άνθρωπος με τεράστια προσφορά και δεν πρέπει να τον στήνουμε στο τοίχο έτσι απλά και το ότι η ομάδα είναι ένα βήμα πριν τη Β εθνική δεν φταίει αυτός και μακάρι αν τη σώσει

    τέλος το τσακ τον φάγαμε με τις μακακίες μας και ο ίδιος τον εαυτό του με τις επιλογές του!χάσαμε έναν άνθρωπο που μόνο καλό έκανε στο σύλλογο και δεν τον προστατεύσαμε...μην κάνουμε τα ίδια και με το Λιανό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή