ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ. ΕΓΚΥΡΗ, ΜΑΧΗΤΙΚΗ, ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 122 ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ!

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Οι πιστολιές που γκρέμισαν την παράδοση

Του Μάκη Διόγου

Πριν την έναρξη του χθεσινού αγώνα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Πανιώνιος είχε πανηγυρίσει νίκη επί του Αρη το μακρινό 1961 (εγώ δεν είχα γεννηθεί ακόμα...) με το εντυπωσιακό 5-2.

Δύο γκολ είχε πετύχει ο μεγάλος Θανάσης Σαραβάκος και ο Γ. Γιαννακόπουλος και ένα ο Στάθης Χάιτας. Από τότε τους «κίτρινους» του Αρη αντιμετώπισαν «μεγάλες» και μικρές» ομάδες του Πανιωνίου. Ομάδες που είχαν τον Θωμά Μαύρο, τον Γιώργο Δέδε, τον Βασίλη Μωραϊτέλη, τον Αντώνη Σαπουντζή, τον Μίλινκο Πάντιτς, τον Αλβαρο Ρεκόμπα. Καμία δεν έφυγε νικήτρια. Καμία.

Μέχρι σήμερα που ο χειρότερος Πανιώνιος της τελευταίας 30ετίας παρατάχθηκε στο γήπεδο με μια αλλαγή. Το Νο 11 στην «κυανέρυθρη» ενδεκάδα φόραγε ο Κώστας Μήτρογλου. Δεν γνωρίζω αν το συγκεκριμένο νούμερο στην εμφάνιση του Πανιωνίου έχει ειδική αύρα (μην ξεχνάτε ότι είναι το νούμερο που φόραγε ο μεγάλος Θωμάς Μαύρος), εκείνο που ξέρω είναι ότι ο Μήτρογλου με τρεις προπονήσεις σκόραρε δυο πανέμορφα και παλικαρίσια γκολ δίνοντας στην ομάδα του μια νίκη με πολλαπλά οφέλη. Πρώτα βαθμολογικό καθώς πρόσθεσε τρεις βαθμούς στην προσπάθεια της παραμονής, νικώντας σε μια πολύ δύσκολη έδρα. Και δεύτερο ψυχολογικό. Δεν είναι μικρό πράγμα να είσαι η ομάδα του Πανιωνίου που σπας μια αρνητική παράδοση μισού αιώνα (50 χρόνια ήταν πάρα, μα πάρα, πολλά).

Ο Πανιώνιος έχει μπροστά του έναν «γολγοθά», προκειμένου να μείνει στην κατηγορία. Ομως η εμφάνιση στο «Κλ. Βικελίδης» και η παρουσία του Κώστα Μήτρογλου (παράλληλα με τις αναμενόμενες μεταγραφικές ενισχύσεις...) δείχνουν ότι υπάρχει φως στο τούνελ για τον «κυανέρυθρο» σύλλογο. Αρκεί παίκτες, προπονητής & διοίκηση να μην επαναπαυτούν στις δάφνες τις σπουδαίας ατής νίκης.

Υ.Γ.: «Αν αναλογιστούμε ότι ο Μήτρογλου είναι στην ομάδα μόλις λίγες μέρες είναι πολύ σημαντική η εμφάνιση που έκανε. Τον ξέρω πολύ καλά και ήμουνα σίγουρος ότι θα μας βοηθήσει. Δεν περίμενα η πρώτη του εμφάνιση να συνδυαζόταν με δύο γκολ αλλά περιμένω μεγάλη βοήθεια και στην συνέχεια». Τα λόγια του Τάκη Λεμονή «απαντούν» σε όλους εκείνους τους μίζερους και γκρινιάρηδες οπαδούς του Πανιωνίου που δεν ήθελαν (αν είναι δυνατόν...) τον Κώστα Μήτρογλου στην «κυανέρυθρη» ομάδα... Ο Μήτρογλου δεν χρειάζεται να κάνει δηλώσεις. Μίλησε (με τον καλύτερο τρόπο...) στο γήπεδο!

Πηγή: www.sday.gr

1 σχόλιο:

  1. Σωστή η δημοσιογραφική σου τοποθέτηση. Όταν θέλεις, μπορείς να 'στρογγυλεύεις' το γραπτό σου λόγο και να αναδυκνεύεις τα αγνά πανιώνια σου αισθήματα τα οποία αγγίζουν όλους τους Πανιώνιους.
    Συνέχισε έτσι.
    Αυτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή