ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ. ΕΓΚΥΡΗ, ΜΑΧΗΤΙΚΗ, ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 122 ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ!

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Μεγάλη νίκη στο Αλεξάνδρειο

Με ηγέτη τον Μίλος Βούγιανιτς που πέτυχε 24 πόντους, ο Πανιώνιος νίκησε 89-84 τον Άρη μέσα στο «Αλεξάνδρειο» για την 12η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ. Πολύ καλή δουλειά και από τον Κόβιλ που κάλυψε το κενό του ΜακΛάουντ που τραυματίστηκε, προσπάθησε αλλά ήταν… μόνος ο Ταπούτος από την πλευρά των ηττημένων.

Το ματς:

Ισορροπημένο από τα πρώτα του λεπτά ήταν παιχνίδι. Ο Άρης κρατούσε καθ’ όλη τη διάρκεια ένα μικρό προβάδισμα, με τον Ταπούτο να είναι ο κύριος εκφραστής των επιθετικών προσπαθειών των «κίτρινων», ωστόσο δεν κατάφερνε να ξεφύγει καθώς ο Πανιώνιος με τον Βούγιανιτς και τον Κόβιλ να έχουν μπει «ζεστοί», έβρισκε τρόπο να μένει κοντά. Το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου βρήκε τον Άρη να προηγείται με σκορ 24-22.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, συνεχίστηκε το ίδιο σκηνικό. Ο Άρης διατηρούσε το προβάδισμα με τον Πανιώνιο όμως να καταφέρνει να απαντά και να μένει σε απόσταση αναπνοής. Ο ΜακΛάουντ αποχώρησε τραυματίας από το παρκέ και δεν κατάφερε να επιστρέψει ξανά στο παιχνίδι. Όσο οι γηπεδούχοι δεν κατάφερναν να πάρουν διαφορά ασφαλείας, οι «κυανέρυθροι» έβρισκαν ρυθμό και με ένα καλάθι του Κόβιλ, έκαναν το 36-34 και πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ. Ένα τρίποντο του Μπράουν έδωσε ξανά ώθηση στον Άρη που διατήρησε το προβάδισμα των δύο πόντων (44-42) στο τέλος του ημιχρόνου.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, το ματς απέκτησε πολύ καλύτερο ρυθμό. Ο Μίλος Βούγιανιτς για λογαριασμό του Πανιωνίου, έκανε ότι ήθελε μέσα στο παρκέ, με αποτέλεσμα οι «κυανέρυθροι» να περάσουν ξανά μπροστά με σκορ 52-51 αρχικά και στη συνέχεια να αυξήσουν το προβάδισμά τους μέχρι και στο 66-58. Ο Ταπούτος με εύστοχο τρίποντο στην εκπνοή του δεκαλέπτου μείωσε σε 66-63 για τον Άρη. Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ο Πανιώνιος κατάφερε να αυξήσει τη διαφορά του με τους Βούγιανιτς και Κόβιλ να συνεχίζουν την εξαιρετική δουλειά. Ο Άρης δεν κατάφερε να... επιστρέψει και κάπως έτσι διαμορφώθηκε το 89-84 υπέρ του Πανιωνίου.

Τα δεκάλεπτα: 24-20, 44-42, 63-66, 84-89

Άρης (Σαρόν Ντρούκερ): Μπράουν 6, Ντάνστον 9, Ταπούτος 21, Τάκερ 6, Τσαϊρέλης, Χατζηβρέττας 10, Χαραλαμπίδης 14, Σκορδίλης, Μπορόβνιακ 7, Χρυσικόπουλος 1, Σλούκας 10, Μποχορίδης

Πανιώνιος (Γιώργος Μπαρτζώκας):ΜακΛάουντ 4, Αθανασούλας 3, Βούγιανιτς 24, Γιαννόπουλος 4, Τσιάρας 5, Μπατής, Γιάνκοβιτς, Ιωάννου, Σαρικόπουλος, Κόβιλ 18, Παραγυιός 10, Μπάρλος 11

Πηγή: www.sport-fm.gr

1 σχόλιο:

  1. Τρομερή νίκη στο Αλεξάνδρειο επί του Άρη! Μπράβο στα παιδιά. Ο Πανιώνιος είναι μια νεαρή κατά βάση ομάδα που είναι φυσιολογικό να μην έχει σταθερότητα στην απόδοσή της. Με την πάροδο του χρόνου όμως θα την αποκτήσει. Έχει πολύ καλό προπονητή και ο Λιανός συμμάζεψε και νοικοκύρεψε την ομάδα εφαρμόζοντας σφιχτή οικονομική πολιτική και επιπλέον έδωσε έμφαση στις υποδομές. Αν συνεχίσει έτσι βλέπω η ομάδα ν’ ανεβαίνει σταδιακά, έστω κι αν προηγουμένως έχει και άλλα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της.
    Μακάρι και η ΠΑΕ να βρει το δρόμο της όπως τον βρήκε η ΚΑΕ. Θυμίζω ότι στις αρχές της περιόδου και πριν την επιστροφή Λιανού είχε δημιουργηθεί τεράστιο ζήτημα ύπαρξης της ΚΑΕ. Όμως η λύση βρέθηκε και μπήκε μπροστά ένα πλάνο, που τρέχει από τον κ. Λιανό και άλλους Πανιώνιους που βοηθούν και που αν τηρηθεί θα έχει στο βάθος του χρόνου θετικό απολογισμό. Αρκεί να υπάρξει υπομονή και κάθε χρόνο να μπαίνουν λογικοί στόχοι.
    Μακάρι να βρεθεί μια αντίστοιχη λύση και για την ΠΑΕ. Μακάρι να βρεθούν άνθρωποι που θα πάρουν την ΠΑΕ και με σωστές κινήσεις να την φτάσουν ψηλά. Σ' αυτούς πάντως που μπορούν να βοηθήσουν την ΠΑΕ υπολογίζω και τον κ. Λιανό. Μπορεί μόνος του να μη μπορεί, όμως μαζί με άλλους όλα είναι εφικτά. Μπορεί πολλοί να λένε ότι όπου λαλούν πολλά κοκόρια αργεί να ξημερώσει, όμως η συλλογικότητα είναι αποτελεσματική όταν υπηρετείς το στόχο και όχι τις προσωπικές φιλοδοξίες. Όταν όλοι εργαστούν για να υπηρετήσουν τον Πανιώνιο, βάλουν κανόνες, καθορίσουν αρμοδιότητες κ.λ.π. τότε μπορεί να υπάρξει αρμονική συνεργασία και η συλλογική δουλειά μπορεί ν’ αποβεί προς όφελος του Πανιωνίου. Έτσι μπορεί να πορευτεί η ομάδα με επιτυχίες και χωρίς οικονομικά ελλείμματα. Χωρίς όσοι βάζουν τα χρήματά τους να τα χάνουν.

    Πάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή