ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ. ΕΓΚΥΡΗ, ΜΑΧΗΤΙΚΗ, ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 122 ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ!

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

«Έχω τον Πανιώνιο στην καρδιά μου»

Έχουν περάσει περίπου οκτώ χρόνια από την τελευταία σεζόν που ο Λάζαρος Αγαδάκος αγωνιζόταν με τη φανέλα του Πανιωνίου, ωστόσο, μιλώντας στο www.sport-fm.gr, τόνισε πως οι «κυανέρυρθοι» έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά του. Ο Έλληνας σέντερ, όμως, θα ευγνωμονεί για πάντα την ομάδα του Ίκαρου Καλλιθέας, η οποία τον πίστεψε μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε και του έδωσε το δικαίωμα να αγωνιστεί ξανά σε υψηλό επίπεδο.

Συνέντευξη στον Παναγιώτη Κεφαλά

Ο Λάζαρος Αγαδάκος θεωρεί πως το παιχνίδι με τον Πανιώνιο για την 15η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ, είναι μεταξύ δύο ομάδων που έχουν τους ίδιους στόχους: «Ο Πανιώνιος ξέρει τι να κάνει και πώς να συμπεριφέρεται, καθώς είναι μία μεγάλη ομάδα με βαριά φανέλα. Ο Ίκαρος έχει δείξει αρκετά θετικά στοιχεία τη φετινή χρονιά, όμως, αγωνιζόμαστε σε μία πολύ δύσκολη έδρα. Πιστεύω, πάντως, ό,τι θα γίνει ένα μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες οι οποίες έχουν κοινούς στόχους».

Ο Πανιώνιος είναι η ομάδα που έκανε το πρώτα του βήματα στο μπάσκετ και -όπως λέει ο ίδιος- έχει ζήσει πολλά πράγματα τα οποία του έχουν μείνει: «Όλα αυτά τα χρόνια το σκεφτόμουν και το ήθελα πολύ να γυρίσω στα Πανιώνιο. Έχω γαλουχηθεί σε αυτή την ομάδα, καθώς έγινα μέλος της από πολύ μικρός, ενώ όσα έχω ζήσει εκεί (και καλά και άσχημα), έχουν μείνει ανεξίτηλα στη μνήμη μου. Για εμένα ο Πανιώνιος δεν είναι απλά μία ομάδα, είναι κάτι διαφορετικό, βρίσκεται μέσα στην καρδιά μου» και συνέχισε : «Εννοείται πως κάποια στιγμή επιθυμώ να επιστρέψω στον Πανιώνιο. Θα ήθελα να ξαναζήσω το συναίσθημα που είχα τότε αγωνιζόμενος εκεί, όταν ήμουν πιτσιρικάς. Ήταν μία ομάδα στην οποία παίζαμε πολύ δυνατά, όπου μας έδινε τεράστια ώθηση ο κόσμος. Τότε μπορεί να ήμαστε απλήρωτοι, όμως αυτό που μας ενδιέφερε ήταν μόνο ο Πανιώνιος και αυτό μας έκανε πολύ περήφανους που αγωνιζόμασταν εκεί».

Μπορεί η αγάπη του για τον Πανιώνιο να είναι πολύ μεγάλη, ωστόσο, η ομάδα που βρήκε την μπασκετική του «στέγη», μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε το καλοκαίρι του 2009, το οποίο παραλίγο να του κοστίσει τη ζωή: «Αυτή τη στιγμή είμαι και σκέφτομαι μόνο τον Ίκαρο, καθώς είναι η ομάδα που με πίστεψε μετά το σοβαρό ατύχημα που είχα. Αυτό δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ και θα τους ευγνωμονώ πάντα. Όποιος και να είσαι, αν δεν έχεις ανάλογη στήριξη, όπως είχα εγώ από τους ανθρώπους του Ίκαρου δεν πρόκειται να “ορθοποδήσεις” ποτέ».

Ο Ίκαρος τη φετινή χρονιά έχει εντυπωσιάσει τους πάντες με τις εμφανίσεις του και αυτό σύμφωνα με τον Έλληνα σέντερ οφείλεται στη διοίκηση και στον προπονητή: «Ο καθένας στον Ίκαρο, σε όποιο πόστο και αν βρίσκεται ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει και πότε. Μακάρι όλες οι ομάδες να είχαν ένα πρόεδρο όπως ο κύριος Αγγελόπουλος, όπου πραγματικά το ελληνικό μπάσκετ θα είχε ανέβει επίπεδο. Πρόκειται για έναν πρόεδρο, ο οποίος ό,τι πει το πραγματοποιεί και πάντα είναι πολύ σωστός στις υποχρεώσεις του», ενώ όσον αφορά τον προπονητή του Άρη Λυκογιάνη, είπε: «Ο Άρης Λυκογιάννης είναι ένας κόουτς, ο οποίος μέσα από τη σκληρή δουλειά έφτασε στο επίπεδο που βρίσκεται. Κανείς δεν του χαρίστηκε όλα αυτά τα χρονιά και ότι κατάφερε το έκανε μόνος του, ενώ τον δικαιώνουν και τα αποτελέσματα».

Αν και νεοφώτιστος ο Ίκαρος, είναι από τις ομάδες που μπορούν να φτάσουν πολύ ψηλά: «Στο φετινό πρωτάθλημα υπάρχουν πολλές ομάδες, οι οποίες βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Στην τρίτη θέση μετά τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, για μένα διεκδικούν το Μαρούσι, ο Κολοσσός, αλλά γιατί όχι και εμείς (Ίκαρος) ακόμα».

Οι δύο «αιώνιοι» έχουν ξεφύγει αρκετά από τα δεδομένα της Ελλάδας και θεωρεί πως ξέρουν τον τρόπο για να διατηρούνται ανάμεσα και στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης: «Οι δύο μεγάλοι είναι γνωστό πως τα τελευταία χρόνια έχουν ξεφύγει. Ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και να ανταποκρίνονται με τον καλύτερο τρόπο, ώστε να συγκαταλέγονται στους κορυφαίους. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ δυνατός φέτος και αυτό οφείλεται σε ένα μεγάλο βαθμό στον προπονητή που έχει στον πάγκο, δηλαδή, τον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Έχει πολύ καλούς παίκτες και χαίρομαι ιδιαίτερα που παίζουν και νέα παιδιά, όπως είναι ο Κώστας Παπανικολάου», ενώ η γνώμη του για τους «πράσινους»: «Ο Παναθηναϊκός έχει τον κορμό της “επιτυχίας”, δηλαδή, ίδιοι παίκτες, ίδιος προπονητής όλα αυτά τα χρόνια και ξέρει πώς να κατακτά τους τίτλους. Ο Διαμαντίδης είναι τεράστιος παίκτης, αλλά διαφωνώ ότι όταν δεν βρίσκεται στην πεντάδα, τότε υπάρχει πρόβλημα. Ο Παναθηναϊκός είναι κορυφαίος σύλλογος και θεωρώ ότι υπάρχουν οι παίκτες που μπορούν να αναπληρώσουν το κενό του ανά πάσα στιγμή».

Τέλος, μόνο απαρατήρητη δεν θα μπορούσε να περάσει η καθοδική πορεία που έχει πάρει η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια: «Δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς γιατί οδηγήθηκε σε αυτήν την κατάσταση η ΑΕΚ. Το σίγουρο είναι πως έπεσε “θύμα” κακών διαχειρίσεων, με αποτέλεσμα να μην έχει ούτε τα στοιχειώδη. Οι άνθρωποι που ασχολούνται μαζί της τα τελευταία χρόνια για να τη βγάλουν από το τέλμα, δρουν σαν τη UNICEF» είπε: «Εύχομαι μία ομάδα σαν την ΑΕΚ με αυτήν ιστορία που έχει, να βρει τη λύση και να κρατηθεί στην κατηγορία. Πιστεύω ό,τι λόγο φανέλας και κόσμου μπορεί να τα καταφέρει. Πάντως, οι περισσότερες ήττες που έχει κάνει φέτος ήταν στις λεπτομέρειες, ένδειξη ότι παλεύει αρκετά τα παιχνίδια. Διαθέτει έμπειρους παίκτες, όπως ο Ντικούδης και ο Νκολαΐδης που ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να τη σώσουν» κατέληξε.

1 σχόλιο:

  1. αυτός ο πάικτης πως γίνεται να μην είναι στην ομάδα , τώρα ειδικά που κάνουμε ελληνικό ρόστερ.Ας το δούνε εκεί στη ΚΑΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή