ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ. ΕΓΚΥΡΗ, ΜΑΧΗΤΙΚΗ, ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 122 ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ!

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

"Σεβασμός αλλά όχι φόβος"

Ο Πανιώνιος πρέπει να δείξει σεβασμό απέναντι στον Παναθηναϊκό αλλά όχι φόβο όπως τόνισε ο Τάκης Λεμονής σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη. Ο Έλληνας τεχνικός στάθηκε στις δυσκολίες της αναμέτρησης με το "τριφύλλι" αλλά πρόσθεσε ότι η ομάδα του δεν έχει περιθώρια και χρειάζεται βαθμούς σε κάθε παιχνίδι για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Παράλληλα μίλησε και για τη νίκη επί του Άρη η οποία όπως επεσήμανε ήταν πολύ σημαντική και από πλευράς αυτοπεποίθησης για την ομάδα του.

Εξάλλου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο χρησιμοποίησης του Βάσλαβ Σβέρκος στο παιχνίδι της Κυριακής με τους "πράσινους" ενώ πρόσθεσε ότι τα υπόλοιπα μεταγραφικά, βρίσκονται σε καλό δρόμο. Αρχικά για το γεγονός ότι ο προσεχής αντίπαλος, ο Παναθηναϊκός προέρχεται από κακό αποτέλεσμα, σημείωσε:"Πρέπει να δείξουμε σεβασμό όχι φόβο αλλά ούτε και υπεροψία. Το νόμισμα έχει δύο όψεις. Όταν μία ομάδα χάνει και μένει πίσω στην βαθμολογία δεν έχει την καλύτερη ψυχολογία αλλά από την άλλη πλευρά έχουμε δει τις μεγάλες ομάδες να αντιδρούν θετικά μετά από τέτοια αποτελέσματα. Από την μία ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε αλλά από την άλλη έχει τη στόφα μεγάλης ομάδας που ξέρει να αντιδράει".

Όσο για τη σημασία της νίκης επί του Άρη, απάντησε:"Στη φετινή περίοδο έχουμε κάνει νίκες, θα έλεγα όχι εντός προγράμματος. Η νίκη επί του Άρη ήταν πολύ σημαντική από πλευράς αυτοπεποίθησης.Αυτό όμως που πρέπει να μας διακρίνει στην συνέχεια είναι η διάρκεια".

Συνεχίζοντας μάλιστα τόνισε:"Υπάρχουν ομοιότητες στα παιχνίδια που χάσαμε και εκείνα που κερδίσαμε. Αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με ομάδες που έχουν κλειστές άμυνες ενώ αντίθετα τα καταφέρνουμε καλύτερα με τις ομάδες που προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο. Η δομή της ομάδας θα αλλάξει όμως πιστεύω με τις προσθήκες των Μήτρογλου, Σβέρκος και των άλλων παικτών και θα μπορούμε να διαφοροποποιήσουμε πράγματα στο στυλ του παιχνιδιού που μας έχει δυσκολέψει".

Όσο για τις διαφορές στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Άρη και το αν θα προχωρήσει σε αλλαγές στην ενδεκάδα, υπογράμμισε: "Σίγουρα υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία θα επισημανθούν. Όσον αφορά στο θέμα των αλλαγών, σίγουρα θα υπάρχει μία καθώς είναι η απουσία του Μπάλαμπαν με κάρτες. Θα αλλάξουμε κάποια πράγματα. Σίγουρα έχω σκεφτεί για τον αντικαταστάτη του Μπάλαμπαν. Είναι δύο περιπτώσεις και θα έχουν να κάνουν και με τον σχηματισμό της ομάδας".

"Σε καλό επίπεδο ο Σβέρκος"

Σχετικά με το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, τον Τσέχο επιθετικό, Βάσλαβ Σβέρκος και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, ο Έλληνας τεχνικός, δήλωσε:"Κάναμε κάποια τεστ. Θα χρειαστεί λίγο χρόνο περισσότερο από τον Μήτρογλου αλλά είναι σε καλό επίπεδο". Όσο για το αν τον υπολογίζει για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, είπε:"Θα δούμε, έχουμε ακόμη δύο προπονήσεις". Ακόμη για την παρουσία του Γιόνσον στο παιχνίδι με τον Άρη όπου αγωνίστηκε στη θέση του δεξιού μπακ μετά από καιρό και είχε καλή απόδοση, σχολίασε: "Τα φώτα πέφτουν συνήθως σε άλλους παίκτες αλλά όλοι οι αμυντικοί και μαζί και ο Γιόνσον έκαναν σπουδαία δουλειά".

"Να βοηθήσουμε όλοι"

Ο Τάκης Λεμονής έστειλε και το δικό του μήνυμα στον κόσμο της ομάδας, λέγοντας: "Το μήνυμα στον κόσμο το είχα στείλει από εκείνη την Δευτέρα μετά το παιχνίδι με την Ξάνθη, ότι δεν έχει χαθεί τίποτα. Έχουμε δύσκολο δρόμο.Χρειαζόμαστε στη διάρκεια του αγώνα την ενίσχυση του κόσμου, αντί να φωνάζει σε κάποιον παίκτη να τον χειροκροτεί. Μετά τον αγώνα καταλαβαίνω αν το αποτέλεσμα δεν είναι καλό να υπάρχουν αποδοκιμασίες. Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι, οι παίκτες, η τεχνική ηγεσία και ο κόσμος. Είναι ένα σύνολο που πρέπει να βοηθήσει για να φτάσει ο Πανιώνιος στον στόχο του. Εγώ δεν αισθάνομαι καλά βέβαια ότι ο Πανιώνιος έχει ως στόχο την παραμονή αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα αυτή τη στιγμή".

"Σε καλό δρόμο"

Για τα μεταγραφικά, ο Τάκης Λεμονής επεσήμανε ότι είναι σε καλό δρόμο. "Είμαστε σε καλό δρόμο. Προχωράμε αρκετά καλά", ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ για τον Γεωργιανό αριστερό μπακ, Ντάτο Κβιρκβέλια που αναμένεται σήμερα στην Αθήνα,υποστήριξε: "Είναι σε καλό δρόμο, υπάρχουν κάποια διαδικαστικά προβλήματα". Εξάλλου απάντησε αναφορικά με το αν ο Σωτήρης Μπαλάφας του ΠΑΟΚ είναι το φαβορί για τη θέση του αμυντικού μέσου. "Υπάρχουν συζητήσεις με 3-4 παίκτες. Δεν υπάρχει φαβορί. Προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη λύση αγωνιστικά αλλά και οικονομικά. Σκέφτομαι λύση και από το εξωτερικό. Οι επιλογές που θέλω να κάνω στις μεταγραφές, είναι επιλογές ενδεκάδας".

Τέλος για τις αποδεσμεύσεις, είπε:"Υπάρχει μία διαδικασία και δεν είναι εύκολη. Εγώ σαν προπονητής θέλω ένα ευέλικτο ρόστερ. Προπονούμαστε κάθε μέρα και είμαστε συγκεντρωμένοι στο πως θα σώσουμε την ομάδα και όχι για να βγάλουμε παίκτες".


3 σχόλια: