ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ. ΕΓΚΥΡΗ, ΜΑΧΗΤΙΚΗ, ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 122 ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ!

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Τα μυστικά της επιτυχίας του Πανιωνίου

Aπό το www.sport24.gr

Η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος είναι ως τώρα ο Πανιώνιος, ο οποίος ισοφάρισε το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας του (σ.σ. 1970/71 είχε ξανακάνει 4 νίκες σε 5 παιχνίδια)

Για πολλούς αυτό ήταν απρόσμενο δεδομένων και των πολλών προβλημάτων που έχει η ομάδα, όμως, το Sport24.gr σας εξηγεί πως αυτή η εκκίνηση των "κυανέρυθρων" μόνο τυχαία δεν είναι.

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του φετινού Πανιωνίου είναι δουλειά που έχει γίνει από τα προηγούμενα χρόνια με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Πολλές ομάδες αναγκάστηκαν φέτος λόγω της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί να κάνουν μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ τους και να δώσουν ευκαιρίες σε ποδοσφαιριστές που ως τώρα δεν είχαν κάνει ποτέ τους προετοιμασία με την κανονική ομάδα.

Στον Πανιώνιο αυτό δεν ισχύει σε τέτοιον βαθμό και τα παραδείγματα είναι αρκετά. Τάσος Αυλωνίτης, Μάρκος Ντούνης, και Αλέξανδρος Κούρος έχουν μπει από πέρυσι στην πρώτη ομάδα, με την οποία είχαν λίγες συμμετοχές. Ο Εμίρι Κούρντι, επιπλέον, είχε πάρει από πρόπερσι γεύση από την πρώτη ομάδα, όπως και ο Δημήτρης Κολοβός, ενώ οι Βασίλης Λαμπρόπουλος και Ανδρέας Σάμαρης θεωρούνται πλέον έμπειροι. Αμφότεροι έκαναν ντεμπούτο τη σεζόν 2009/10 στη μεγάλη κατηγορία.

Προετοιμασία

Μπορεί να μην είχε ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, όμως, άρχισε την προετοιμασία του από τις 2 Ιουλίου. Σε ένα πρωτάθλημα, στο οποίο υπάρχουν ομάδες που δεν έκαναν καθόλου προετοιμασία όπως ο ΟΦΗ, ή που αυτή ήταν μικρής διάρκειας και ιδιαίτερα προβληματική, μπορεί κανείς να καταλάβει πόσο σημαντικό ήταν το χρονικό διάστημα που πέρασε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος με τους παίκτες του. Στα παιχνίδια με τον Άρη και τον ΟΦΗ φάνηκε ότι οι Νεοσμυρνιώτες είναι δουλεμένη ομάδα, ενώ σημαντικό είναι και η καλή σχέση που χτίστηκε μεταξύ παικτών και προπονητή.

Ελευθερόπουλος

Πολλοί θα σκέφτονταν όταν ανέλαβε τα ηνία της ομάδας πως η απειρία του ίσως να είναι ανασταλτικός παράγοντας. Ωστόσο, οι εμπειρίες του από την Ιταλία και η συναναστροφή του με μεγάλους προπονητές όπως οι Κάρλο Αντσελότι και Λουτσιάνο Σπαλέτι τον έχουν βοηθήσει. Συν τοις άλλοις, γνωρίζει την ψυχολογία του ποδοσφαιριστή και ως τώρα είναι πολύ κοντά στους παίκτες τους στους οποίους έχει καταφέρει να περάσει τη φιλοσοφία του.

Συνεργασία

Όταν τα χρήματα που έχει μία ομάδα να διαθέσει είναι μηδαμινά τότε οι επιλογές που καλούνται να κάνουν οι άνθρωποί της πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεγμένες. Αυτό έγινε φέτος με τους "κυανέρυθρους" να καλύπτουν τα κενά που είχαν στο ρόστερ τους. Επιπλέον, η συνεργασία του "Ελέ" με τον Λάζαρο Κουτλίδη, διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος, και τη διοίκηση ήταν -και παραμένει- πολύ καλή, ενώ ο Έλληνας τεχνικός έχει την τύχη να διαθέτει και πολύ καλό και εργατικό επιτελείο.

Μπορεί να υπάρξει ανάλογη συνέχεια;

Είναι δεδομένο, όπως έχει παραδεχτεί και ο Ελευθερόπουλος, πως θα έρθουν και τα δύσκολα. Το πρόγραμμα των τριών επόμενων αγωνιστικών είναι βατό, αλλά στη συνέχεια και ως το τέλος του πρώτου γύρου ο Πανιώνιος θα κληθεί να αντιμετωπίσει ΠΑΟΚ, Ατρόμητο, Αστέρα Τρίπολης, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Εκεί θα φανεί ποιο είναι το ταβάνι αυτής της ομάδας και αν οι νεαροί ποδοσφαιριστές της μπορούν να ξεπεράσουν ψυχολογικά κάποια στραβά αποτελέσματα. Η πρώτη απάντηση, πάντως, επ' αυτού δόθηκε, αφού μετά την απογοητευτική εμφάνιση κόντρα στον Λεβαδειακό ήρθε η νίκη επί της ΑΕΚ.

Τέλος, αν υπάρχει ένας ακόμη λόγος για να χαμογελούν στον Πανιώνιο είναι πως η ομάδα έχει περισσότερες λύσεις απ' όσες άλλες, αφού ως τώρα οι Γιάννης Σιδεράκης, Ανδρέας Σάμαρης και Στάθης Ρόκας δεν έχουν αγωνιστεί, ενώ ελάχιστο χρόνο συμμετοχής έχει πάρει ο Σουλεϊμάν Όμο. Άπαντες έχουν την απαιτούμενη εμπειρία και έχουν δείξει πως μπορούν να προσφέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου