ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ. ΕΓΚΥΡΗ, ΜΑΧΗΤΙΚΗ, ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 122 ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ!

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Αλλάξαμε για να μην βουλιάξουμε..

Ο Πανιώνιος την Κυριακή (24/10 στις 18:15) αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ, στον πρώτο από μία σειρά πολύ δύσκολων και κρίσιμων -αν και νωρίς- αγώνων, που θα κρίνουν πολλά. Το κυριακάτικο ματς (στην κεκλεισμένων των θυρών Τούμπα), μετά τις εξελίξεις σε διοικητικό επίπεδο, επανέρχεται σε πρώτη μοίρα και μέλημα των ανθρώπων του Πανιωνίου είναι να «κατέβουν» παίκτες και προπονητής στο εν λόγω παιχνίδι απόλυτα συγκεντρωμένοι και μια «γροθιά», προκειμένου να πάρει η ομάδα ένα θετικό αποτέλεσμα και να «ανασάνει» βαθμολογικά.

Έτσι, με το που πήραν το… χρίσμα από τον κ. Τσακίρη, οι Λιανός και Ζερβακάκος πήγαν στην προπόνηση της Πέμπτης στο «Απήλιον» και μίλησαν στους παίκτες και το τεχνικό τιμ. Ζητούμενο, πλέον, όπως τόνισαν, είναι η ηρεμία και η συσπείρωση, ώστε ο Πανιώνιος να βρει το δρόμο του. Η ομιλία τους, δηλαδή, κινήθηκε στο ύφος της δήλωσης του κ. Τσακίρη: «…καθήκοντα διοίκησης θα ασκούνται από τον κ. Ζερβακάκο, σε συνεργασία με τον κ. Λιανό, στα πλαίσια του πλάνου μας για έναν ενιαίο και δυνατό Πανιώνιο. Οι φίλοι του ιστορικού Πανιώνιου να είναι σίγουροι ότι προχωράμε μαζί και ενωμένοι για το καλό του συλλόγου και των ιδανικών που πρεσβεύει».

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι, θέμα Στόρε δεν έχει τεθεί, παρά το γεγονός ότι ο Γιώργος Κιντής, που τόσο τον στήριξε, αποτελεί παρελθόν από το σύλλογο. Όπως λένε χαρακτηριστικά στον Πανιώνιο, το θέμα Κιντή δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση με την παραμονή ή όχι του Σουηδού τεχνικού στη Νέα Σμύρνη.

Από κει και πέρα, σε ό,τι αφορά τα καθαρά αγωνιστικά, η προπόνηση της Πέμπτης περιελάμβανε ασκήσεις φυσικής κατάστασης, τακτικής και δίτερμα. Ο Μίκαελ Στόρε είχε στη διάθεση του όλους τους ποδοσφαιριστές του, συμπεριλαμβανομένου και του Βαζ Τε, ο οποίος ακολούθησε κανονικά όλο το πρόγραμμα. Οι μόνοι απόντες ήταν οι Γιόνσον και Βαρό, οι οποίοι ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα. Ο δεύτερος αισθάνεται από χθες μία ενόχληση στον προσαγωγό και η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί αύριο.

Σχόλιο:
Εχω μια απορία. Πως γίνεται ο Βαζ Τε Δευτέρα, Τρίτη & τετάρτη να είναι τραυματίας να κάνει ατομικό και... "ξαφνικά" Πέμπτη να... ανασταίνετε, Παρασκευή να προπονείτε και να παίζει κανονικά. Μπορεί κάποιος να μου το εξηγήσει; Ποιο είναι το... μστικό;

13 σχόλια:

  1. Το μυστικό Βαζ Τε είναι ηλίου φαεινότερο ...ότι είναι ένας παίκτης που ξέρουμε ότι δεν θέλει και μεγάλη καταπόνηση λόγω ιατρικού ιστορικού...και στηριζόμαστε στην ποιότητά του και όχι στη φυσική του κατάσταση.
    Ας μην ξανακάνουμε τα ίδια λάθη όπως με το Ρεκόμπα. Είναι κρίμα. Δεν είναι η αιτία της βαθμολογικής μας εικόνας ο Βαζ Τε. Αλλού ήταν τα αίτια. Κάποιος αυτά που είχε στο μυαλό του, μέσα από την εγωπάθεια και μονομανία, τα έβγαλε στραβά.
    Αν θέλουμε να κοιτάξουμε πάντως για αγωνιστικά αίτια σε παίκτες υπάρχουν αλλού χειρότερα από του Βαζ Τε. Πχ Ριέρα.

    ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οχι Ιωνα. Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Στην ομάδα πρέπει να υπάρχει πάνω απ' όλα δικαιοσύνη. Να παίζουν στην 11αδα αυτοί που δουλεύουν όλοι την εβδομάδα. Στο ποδόσφαιρο δεν αρκεί η όποια ποιότητα (που στη περίπτωση του Βαζ Τε είναι ακόμα ζητούμενο....). Θέλει πάθος, δύναμη, ταχύτητα, αγωνιστικότητα. Και ο Πορτογάλος δεν εχει τίποτα απ' όλα αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όποιος ψάχνει δικαιοσύνη μπορεί να πάει στα δικαστήρια. Στις ομάδες πάντα παίζουν οι καλύτεροι και οι πιο έτοιμοι. Αν υπήρχε δικαιοσύνη στις ομάδες τότε ο Φάνης αντί για καριέρα στο παρκέ θα έκανε καριέρα στο κυλικείο της Αρτάκης. θα συμφωνήσω με τον Ίωνα. Ο Τε είναι από τους λίγους ποιοτικούς παίχτες που έχουμε και αφού προέρχεται από μακρά απουσία, θέλει προσοχή.

    Και κάτι γενικό : καλό είναι εδώ να λέμε την άποψή μας και να μην προσπαθούμε να την επιβάλλουμε. Όλοι τρώμε κατά καιρούς κωλύματα (π.χ άλλος μπορεί να μισεί τον Φανούρη, εγώ τον λατρεύω) αλλά δεν χρειάζεται σε κάθε ποστ να λέμε τα ίδια και τα ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Endys συμφωνω. Αν στο ποδόσφαιρο παίζουν οι καλύτεροι και οι πιο έτοιμοι, ο Τε δεν θα έπρεπε να παίζει πάνω από 10 λεπτά... Επαναλαμβάνω και σε σενα το πόσο ποιοτικός είναι είναι ζητούμενο. Γιατί σε 6 αγώνες στνολικά είναι ζήτημα να έχει παίξει 30 λεπτά μπάλα. κανονική εννοώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Μάκης
    Σταμάτα να μιλάς και κάνε τη δουλειά που ξέρεις.Αν την ξέρεις κι αυτή.Γιατί από μπάλλα;Άστο καλυτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν και υπερβολικός ο Μάκης είπε μια αλήθεια. Πράγματι ο Βαζ Τε είναι ίσως ότι ποιοτικότερο έχουμε. Αλλά μη ξεχνάτε έχει να παίξει πάνω απο δύο χρόνια. Δεν έχει αντοχές. Αυτός ο παίκτης (προς το παρόν) πρέπει να παίζει το πολύ ένα ημίχρονο, τουλάχιστον μέχρι να ανακτήσει φουλ τις δυνάμεις του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αλλαγη θελει ο Τε να τον βαλεις στο 60' να εχει καψωσει στον παγκο (γιατι οσο μεγαλος παιχτης και ποιοτικος να εισαι παντα θες να παιζεις) να σου πεταξει ενα γκολακι!!
    Μακη αν και αμπαλος που εισαι πρεπει να ξερεις οτι και η ποιοτητα θελει διαχειρηση σωστη οταν εχει και αλλα προβληματα στη μεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΡΑ. ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΔΙΟΙΗΚΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ.ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ.ΝΑ ΔΟΘΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΣΤΟΡΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΗ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΓΝΩΜΗ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΦΑΓΩΜΑΡΕΣ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ.
    Γ.Ι.Β.Φ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πού ξεφύτρωσαν τόσοι προπονητάδες και δεν ξέραμε έναν να τον πάρουμε στον Πανιώνιο. Βρε δεν κανετε καμιά άλλη δουλειά και να στματήσετε να μιλάτε για διαχείριση παικτών, για ποιοτικούς, για ανάπηρους, για ειδικής φροντίδας και για τόσα άλλα και να κοιτάξετε να βοηθήσετε από την εξέδρα. Άντε πολύξεροι, είναι γνωστή η τακτική σας. Φτάνει πια. Σταματήστε να χαρείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πριν να φτάσουμε στο θέμα του Βαζ Τε έχουμε τόσα άλλα μπροστά μας, που αυτό φαντάζει λίγο.

    Μετράμε:Ομάδα τελευταία, δύσκολο πρόγραμμα, ρόστερ 35 παικτών με ό,τι σημαίνει, ο κόσμος απομακρυσμένος και ασφαλώς δύσπιστος, ο προπονητής με την πλάτη στον τοίχο, οι άλλες ομάδες, η λίγκα, η διαιτησία, πιθανόν τα οικονομικά, οι μεταγραφές του Δεκεμβρίου...Δεν βρίσκεις άκρη. Είναι τα μαλλιά της τρελής.

    Νομίζω ότι αν τα δούμε έτσι φαίνονται βουνό. Η λύση απλή. Λογικά αυτοί που θα αναλάβουν την ομάδα θα είναι καλύτεροι. Γιατί αλλιώς πονάει κάποιος το ίδιο του το σπίτι κι αλλιώς ο ξένος. Ακόμη κι αν αποτύχουν ξέρω ότι τουλάχιστον θα τα έχουν δώσει όλα.

    Κοιτάμε κάθε παιχνίδι χωριστά.
    Από εκεί και πέρα. Εμείς οι φίλαθλοι. Κόβουμε λίγο τις εξυπνάδες και τις πολλές πολλές κουβέντες. Στηρίζουμε την ομάδα σε κάθε παιχνίδι και προσπαθούμε ενωμένοι για το καλύτερο.
    Αντικειμενικά εκεί που φτάσαμε δεν υπάρχουν περιθώρια για μανούρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κανείς δεν δικαιουτε να κάνει κριτική σε θέματα ενδεκαδας. Εκτός αν όλοι οι ξερολες παρακολουθούν καθημερινά τις προπονήσεις. Αφήστε το στορε στην υσηχια του. Για το μπουρδελο που του έδωσαν για ομάδα μια χαρά τα παει.με αυτό το ασυνδετο υλικό το μόνο που μπορει να κάνει ένας προπονητής είναι πρωταθλητισμό στη γ Εθνική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Σπυρο και President:
    Που το ειδατε γραμμενο, ρε παιδια, οτι οι φιλαθλοι και οι δημοσιογραφοι δεν εχουν το δικαιωμα να εχουν αποψη και να συζητουν για την εντεκαδα και την τακτικη της ομαδας; Φυσικα, για ολα τα προβληματα της ομαδας δεν φταιει μονο ο Στορε , αλλα δεν ειναι και αμοιρος ευθυνων, ειδικα απο τη στιγμη που δεχτηκε να δουλεψει με αυτο το υλικο χωρις να εκφρασει ποτε την αντιθεση, ή εστω τον προβληματισμο του. Δεν χρειαζεται ουτε να εισαι προπονητης, ουτε να παρακολουθεις ολες τις προπονησεις για να κριτικαρεις αυτα που βλεπεις καθε βδομαδα στο γηπεδο, γιατι με την ιδια λογικη θα επρεπε εισαι σκηνοθετης για να σχολιασεις μια θεατρικη παρασταση ή μουσικος για να εχεις αποψη για ενα δισκο.
    Οσο για τον Βαζ Τε, νομιζω οτι ο Μακης τον αδικει λιγο, ειδικα αν σκεφτουμε πως ο Ριερα κανει τα ιδια και χειροτερα απο την εναρξη της προετοιμασιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θα ήταν ενδιαφέρον να ακούγαμε τον προπονητή τι έχει να πει, δεν έγινε συνέντευξη τύπου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή