ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ. ΕΓΚΥΡΗ, ΜΑΧΗΤΙΚΗ, ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 122 ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ!

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Μερικές σκέψεις (τι άλλο;)

Είναι αλήθεια ότι εμείς οι Πανιώνιοι έχουμε μια μεγάλη τάση αυτοκαταστροφής. Την 1η αγωνιστική χάσαμε από τον Βόλο και είμασταν για Β'. Η ίδια ομάδα παρεχώρησε (ουσιαστικά...) ισοπαλία στη Ξάνθη και έγινε... καλή! Χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές νικάμε τον Αρη και γινόμαστε... ομάδαρα. Ακολουθούν δυο ήττες. Με τον ΠΑΟ κάπου δικαιολογημένη. Με τη Καβάλα φταίει η διαιτησία. Και ερχόμαστε στο ματς με τον Εργοτέλη. Εκεί είδαμε μια ανύπαρκτη, αδιάφορη ομάδα. Με παίκτες περιπατητές, χωρίς "αίμα". Μια ομάδα που νόμιζες ότι έδινε φιλικό ματς. Από τον προπονητή μέχρι τους παίκτες. Η ήττα ήρθε φυσιολογικά. Και άρχισαν τα λαϊκά δικαστήρια. Συναντήσεις του Τσακίρη με τους οπαδούς, "φήμες", πληροφορίες, προτάσεις. Και είμαστε στην 6η αγωνιστική.

Να ξεκαθαρίσω ότι η άποψή μου για την ομάδα, τον προπονητή, ορισμένους παίκτες και κυρίως το πλάνο του Γ. Κιντή παραμένει σταθερά η ίδια που έχω διαμορφώσει αμέσως μετά την προετοιμασία. Το πλάνο δεν μπορεί να προχωρήσει. Οι περισσότεροι παίκτες είναι "λίγοι" για τον Πανιώνιο, ενώ ο προπονητής αποδεικνύεται χωρίς προσωπικότητα.
Τα πράγματα έχουν φτάσει σε οριακό σημείο. Ο κόσμος βρίσκεται στα όρια του και το σημαντικότερο η ομάδα είναι "βυθισμένη" στο πάτο της βαθμολογίας και ακολουθούν τρια ματς με ΠΑΟΚ, Αεκ & ΟΣΦΠ.

Η ώρα του Τσακίρη

Ο αποκλειστικά υπεύθυνος για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι ο Κωνσταντίνος Τσακίρης. Οχι γιατί επέλεξε τον Γιώργο Κιντή. Δεν είναι θέμα προσώπου. Είναι υπεύθυνος γιατί πίστεψε στο πλάνο, το σχέδιο, του Γ. Κιντή. (Οπως πέρυσι πίστεψε το πλάνο του Φερέρα κ.α.) Ο Τσακίρης θέλοντας να απαλλαγεί από την καθημερινή τριβή με την ομάδα (και τα προβλήματά της), θεώρησε ότι το σχέδιο του Γ.Κ. μπορεί αφενός να τον απαλλάξει από το να ασχολείται με την ομάδα (κάτι που έγινε...), αφετέρου ότι θα σταματούσε την οικονομική αιμοραγία (κάτι που δεν έγινε...). Κατά την ταπεινή μου άποψη ο Τσακίρης έχει δυο επιλογές πλέον. Θα υπήρχε και η τρίτη επιλογή της πώλησης της ΠΑΕ αλλά στο οικονομικό τοποίο που βρισκόμαστε θεωρώ απίθανο το ενδεχόμενο κάποιος σοβαρός (και επιφανής...) οικονομικός παράγοντας να επενδύσει χρήματα στον Πανιώνιο και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

1η Επιλογή...

Να στηρίξει την επιλόγη που έκανε το περασμένο καλοκαίρι. Να αφήσει τον Γ. Κιντή να ολοκληρώσει τον σχεδιασμό που έχει κάνει (μαζί με τον Μπάγκσμπο και τον Στόρε) και στο τέλος να ζητήσει... λογαριασμό. Ξέρω ότι πολλοί διαβάζοντας αυτές τις γραμμές θα με βρίζουν, αλλά ειλικρινά θεωρώ απόλυτα λογικό ο Τσακίρης να σκεφτεί ότι είναι νωρίς (είμαστε μόλις στην 6η αγωνιστική) να διώξει τον Κιντή, τον Στόρε & τον Μπάνγκσμπο. Μπορεί να του δώσει πίστωση χρόνου με ότι σημαίνει αυτό για την ομάδα. Γι' αυτή την επιλογή (είναι αλήθεια...) δεν έχω πολλά επιχειρήματα.

2η Επιλογή

Η δεύτερη επιλογή είναι σε πλήρη αντιπαράθεση με την 1η (λογικό....). Για να την ακολουθήσει ο Τσακίρης θα πρέπει να παραδεχθεί ότι η επιλογή που έκανε το περασμένο καλοκαίρι ήταν λανθασμένη. Αυτό σημαίνει ότι ο Τσακίρης αποφασίζει να αλλάξει τα πάντα. Και εννοώ τα πάντα. Διοίκηση, προπονητή, τεχνικό διευθυντή και παίκτες. Πρέπει να καταλάβουμε ότι Κιντής, Μπάνγκσμπο, Στόρε και ορισμένοι παίκτες αποτελούν ενιαίο πακέτο στο πλάνο του Γιώργου Κιντή, οπότε κατά τη γνώμη μου δεν μπορούν να υπάρξουν ημίμετρα. Δηλαδή π.χ. διώχνω τον Κιντή και κρατάω τον Στόρε (ή το αντίστροφο) γιατί πολύ απλά ο Σουηδός προπονητής εφαρμόζει το σχέδιο του Κιντή. Είναι (αν θεωρήσουμε ότι είναι...) συνυπεύθυνος μαζί με τον Μπάνγκσμπο. Η απόδειξη είναι πρόσφατη. Στο ημίχρονο του ματς με τον Εργοτέλη ο Δανός εργοφυσιολόγος κατέβηκε στα αποδυτήρια και έδωσε οδηγίες στον Στόρε. Και φυσικά όλοι είδαμε τα αποτελέσματα.
Η δεύτερη επιλογή είναι "αιματηρή" οικονομικά καθώς περιλαμβάνει και την αποδέσμευση παικτών που ήρθαν βάσει του σχεδίου Κιντή (Βαζ Τε, Πούπο, Οκπάκο, Φουκοτέτοιο, Βαρό, Χίκα, Ρίσγκαρντ, Παρτούζ). Αφησα εκτός τους Μάχο, Σκούρτη και Σαλαλί καθώς είναι παίκτες που πραγματικά είχαμε ανάγκη.
Η 2η επιλογή είναι "σκληρή" αλλά πραγματική. Επαναφέρει την ομάδα στη προ Κιντή εποχή με ότι σημαίνει αυτό. Οσο για τα (πολλά όντως...) χρήματα που θα χρειαστεί να δαπανήσει για αποδεσμεύσεις, απλά θα τα δώσει τώρα, γιατί θεωρώ ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα τα δώσει το Γενάρη ή το ερχόμενο καλοκαίρι. Θέλει όμως και... άντερα (που λένε στο χωριό μου) για να την πάρει ο Τσακίρης.

Εν κατακλείδι

Θυμίζω ότι πέρυσι η 11αδα: Μπέλιτς, Μανιάτης, Κοντοές, Λάτκα, Σιόβας, Κουμορτζί, Τσότσαλιτς, Κούκετς, Γουνδουλάκης, Ριέρα, Μπάλαμπαν με τον Παράσχο στο πάγκο και καλό ποδόσφαιρο έπαιξε και βαθμούς πήρε και εύκολα σώθηκε! Αν προσθέσουμε σ' αυτή την ομάδα τον Μάχο, τον Σαλαλί, τον Σκούρτη, τον Γιόνσον και τους πιτσιρικάδες Κούρντι, Κοντοχρήστο, Κολοβό, Αναστασόπουλο (που χάθηκε κόουτς αυτό το παιδί;), Σάμαρη, Παναγόπουλο, τον Κοιλιάρα (γιατί όχι;). Τον Ενσαλίβα αν αποκτηθεί, ακόμα και τον Ομο (σύνολο 24 παίκτες. Μια χαρά...) η ομάδα μπορεί να παλαίψει και να βγει από τη δύσκολη, βαθμολογική θέση. Και ας μη γίνει καμία μεταγραφή το Γενάρη. Ας "ανέβουν" παίκτες από τα τμήματα υποδομής.
Προς τι λοιπόν όλος αυτός ο ΠορτογαλοΑφρικανόΓαλλοΑλβανικός συμφερτός να παραμείνει στην ομάδα; Γιατί να πληρώνει ο Τσακίρης τον Μπάνγκσμπο; Αρκετούς ικανούς παίκτες απόρριψε.
Για το θέμα του προπονητή πιστεύω ότι η ομάδα χρειάζεται έναν άνθρωπο με προσωπικότητα που θα μπει στα αποδυτήρια και θα δώσει όραμα στους παίκτες. Θα προτιμούσα να είναι Ελληνας. Για να νιώσει και αυτός τη πίεση των καταστάσεων. Παράλληλα χρειάζεται να τοποθετηθεί γενικός αρχηγός που θα λύνει τα όποια προβλήματα δημιουργούνται. Μαζί με μια διοίκηση που θα αποτελείται από Πανιώνιους, που αν μη τι άλλο θα έχει την στήριξη (ή έστω την ανοχή....) του "κυανέρυθρου" κόσμου. Και όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε την ομάδα από το τούνελ.

Υ.Γ. Ειλικρινά θα ήθελα να ήξερα σ' αυτή την ομάδα δεν είχε θέση ο Φαμπιάν Εστογιανόφ;

23 σχόλια:

  1. Συμφωνώ 100% σε όλα. Μια αρχική σκέψη , να κρατάγαμε τον προπονητή , λόγω περγαμηνών και μόνο. Αλλά αν είναι δυνατόν , αυτός ο άνθρωπος δεν έχει σθένος, δεν έχει εγωισμό; Είναι δυνατόν να εργάζεται σε ομάδα 1ης κατηγορίας και μην έχει άποψη επί των μεταγραφών; Τόσο υπόδουλος; Δυστυχώς με όσα έχει δείξει έως τώρα , για καπετάνιος δεν κάνει. Οπότε bye bye και αυτός ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άρα το ρόστερ μας δεν είναι κακό αφού διώχνοντας παίκτες και χωρίς να αποκτήσουμε κανέναν μπορούμε να σταθούμε αξιοπρεπώς. Τώρα για όλους αυτούς που λες οτι καλό θα είναι να φύγουν δεν μπορώ να συμφωνήσω. Κάποιοι απο αυτούς είναι καλοί παίκτες άλλους ούτε που τους έχουμε δει.
    Συμφωνώ όμως οτι το ρόστερ είναι πολύ μεγάλο με αποτέλεσμα να χάνονται παίκτες που δεν πρέπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα μπορουσα να συμφωνησω με το δευτερο σχεδιο του Μακη, μονο σε περιπτωση που γινοντουσαν σοβαρες μεταγραφες. Γιατι αυτο το ροστερ ειναι το ιδιο με το περσινο, χωρις ομως τον Τζαβελα, το Νικολαου και τον Εστογιανοφ (εστω και για 11 ματς) και θυμιζω πως περσι τη γλιτωσαμε για 3 βαθμους και δεν προκυπτει απο πουθενα οτι εχουμε παικτες για να αντικαταστισουμε αυτους που εφυγαν. Οσο για το θεμα του προπονητη, θα ηθελα να δω τον Λινεν ή καποιο σχετικα μεγαλο ονομα απο το εξωτερικο (ας ειναι και ακριβος, ετσι οπως τα καταφερε ο Τσακ, τωρα πρεπει να πληρωσει).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Τσακίρης δυστυχώς τραβιέται με πολλά προβλήματα που δεν του επιτρέπουν να βλέπει ¨καθαρά¨ , πρεπει να έχεις ηρεμια για να κάνεις τις σωστές επιλογές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχω διαφορετική άποψη. Τα πάντα εξαρτώνται από τα χρήματα. Αν το μπάτζετ το επιτρέπει και ο κος Τσακίρης έχει τη διάθεση να συνεισφέρει σε κάποιο βαθμό, τότε ίσως και να μπορούσαν να γίνουν δραστικές αλλαγές, οι οποίες βέβαια εμπεριέχουν τεράστιο ρίσκο.Θεωρώ λάθος να τα τινάξουμε όλα στον αέρα γιατί δεν είναι δυνατόν εν μέσω πυρκαγιάς να δημιουργήσεις εντελώς νέα ομάδα.

    Από αυτά που ακούω όμως αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν μεγάλες υπερβάσεις στο μπάτζετ. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη κι αν ο Τσακίρης ήθελε να πάρει δραστικά μέτρα ίσως να μην μπορεί. Να μην ξεχνάμε ότι Κιντής, Μπάγκσμο, Στόρε έχουν κλειστά συμβόλαια, ότι αλλαγή προπονητή σημαίνει αλλαγή επιτελείου (άρα τεράστια έξοδα και αναταραχή) και σε όλα αυτά μπορεί κανείς να συνυπολογίσει το κόστος για τις αποδεσμεύσεις.Είναι τρελό να φτάσει το μπάτζετ σε επίπεδα Ρεκόμπα, απλά και μόνο για να εξασφαλίσουμε την παραμονή και χωρίς να μας μένουν παίκτες αξίας για του χρόνου...Μην ξεχνάτε ότι πρέπει να γίνουν και ανανεώσεις γιατί κάποιοι μένουν ελεύθεροι...

    Η δική μου λογική λέει:α) Άμεση απομάκρυνση Κιντή.Ή τον διώχνει ο Τσακίρης ή τον εξαναγκάζει ο κόσμο σε παραίτηση...Νομίζω ότι έχουμε κάθε δικαίωμα να εκφράζουμε με κόσμιο τρόπο την αντίθεσή μας στα σχέδιά του, που οδήγησαν την ομάδα σ' αυτό το χάλι. Δεν είναι οι ήττες ή η βαθμολογική θέση. Είναι η γενικότερη απαξίωση της ομάδας.


    β)την παραμονή Μπάγκσμο στον ρόλο του εργοφυσιολόγου και τίποτα παραπάνω. Αν θέλει να κάνει τον Γκουρού να πάει στο Θιβέτ.Εμείς δεν χρειαζόμαστε Σάι Μπάμπα, αλλά εργοφυσιολόγο.

    γ)παραμονή Στόρε μέχρι νεωτέρας (έχει δικαίωμα να δείξει τη δουλειά του, απρόσκοπτος από τις επεμβάσεις όλων), δ) σύσταση Δ.Σ από Πανιώνιους και ανθρώπους που μπορούν να τρέξουν το θέμα των μεταγραφών, δανεισμός παικτών σε ευρεία κλίμακα, χρησιμοποίηση περισσότερων Ελλήνων στο ρόστερ (αν είναι να πέσουμε, να πέσουμε με τους δικούς μας).

    Αν αλλάξουμε προπονητή, να επιλέξουμε κάποιον που θα τρέξει την ομάδα και του χρόνου και όχι λύση για έξι μήνες.

    Τέλος, χρειαζόμαστε κάποιον με κύρος, πυγμή και διασυνδέσεις για τα αποδυτήρια (π.χ Δέδες) και η προεδρία της ομάδας πρέπει να δοθεί τιμητικά σε κάποια τεράστια μορφή π.χ Χάιτας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα παίδες.
    Θα συμφωνήσω με την 2η επιλογή που γράφτηκε
    παραπάνω (ή με κάποια παραλλαγή της).
    Όμως είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε την ΟΜΑΔΑ μας ή θα αρχίσουμε να τσακωνόμαστε μεταξύ μας; σε περίπτωση που
    δεν μας βγεί τώρα ή καθυστερήσει να μας δείξει σημάδια βελτίωσης;
    Θυμάμαι την εποχή Λίνεν ( το γράφω τώρα ως παράδειγμα),
    στην αρχή που δεν ερχόντουσαν αποτελέσματα,
    δεν ανησυχούσα γιατί η ΟΜΑΔΑ είχε όραμα, ποδοσφαιρικό πλάνο, φρεσκάδα σε όλα τα επίπεδα και φαίνοταν οτι θα βγούν στο γήπεδο.
    Τώρα πραγματικά ανησυχώ όχι για τη βαθμολογική μας θέση αλλά γιατί δεν φαίνεται στον ορίζοντα να υπάρχει ¨καθαρό μυαλό¨ που θα έβαζε τα θεμέλια για μια υγειή ΟΜΆΔΑ με σαφή προσανατολισμό και πορεία καθιέρωσης σε καλύτερα επίπεδα από αυτά που αναμένονται με αυτή τη διοίκηση...
    Βαγγέλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τελικά νομίζω οτι δουλευόμαστε.

    Διαβάζω ότι έγιναν μεγάλες υπερβάσεις στον προυπολογισμό.

    α) Ποιος το επέτρεψε;
    β) Τις βλέπει κανείς στο γηπεδο; Εδω διώξαμε παίκτες που παρουσιάσαμε στην πρωτη γιατι ήταν ακριβοί.
    γ) Ο Κιντής ανέλαβε με τον όρο να ρίξει τον προυπολογισμό και τώρα μιλάμε ότι αν φύγει θα έχουμε προυπολογισμό Ρεκόμπα δηλαδή 11-13 εκ.

    Δεν μας τα λένε καλά εκεί μέσα. Νομίζω ότι όλα αυτά είναι δικαιολογίες για να στηριχθούν κάποιοι. Αλλιώς είναι η ώρα των ορκωτών λογιστών με ότι αυτό στη συνέχεια συνεπάγεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν σας φένεται πολύ ανησυχητική αυτή η διοικιτική ησυχία ή μόνο εμένα με έχει πιάσει πανικός; Γιατί δεν έχει ανακοινωθεί ήδη η απόλυση του Κιντή και του Μάγκσμπο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μάκη δεν γίνεται να τα αλλάξουν όλα. Κάποια ίσως. Όλοι έχουν συμβόλαια, δεν μπορεί να κάνουν ένα σωρό έξοδα με αποδεσμεύσεις για να είμαστε χειρότεροι από πέρυσι.

    Εγώ λέω να μείνουν προσωρινά ως έχουν, αλλά με τον Τσακ πιο μπλεγμένο να σφίγγει τα λουριά. Εαν είναι να αλλάξει κάτι, ας είναι ο Κιντής. Αλλά και αυτός να φύγει μόνο εαν υπάρχει έτοιμη και πολύ καλή εναλλακτική. Το να φύγει ο Κιντής και να μείνουμε τελείως ακέφαλοι (αφού ο Τσακίρης θέλει να αναλάβει) δεν έχει νόημα.

    Πάμε τώρα στους παίκτες. Οι Φουκουτέτοιοι υποτίθεται ήρθαν με ένα κομμάτι ψωμί, οπότε φεύγουν χωρίς τύψεις (στην χειρότερη δανεικοί στην Γ' Εθνική). Όσον αφορά τον συμφερτό, δεν είμαι σίγουρος οτι είναι όλοι για να φεύγουν. Πιστεύω οτι κάποιοι είναι καλοί. Το πρόβήμα είναι τι είναι όλοι πάνω κάτω επιθετικοί-μεσοεπιθετοι ή ακραίοι, και για 3-4 θέσεις έχουμε 10 παίκτες. Από αυτές τις θέσεις, η μία έχει δωθεί στον Κούμο ο οποίος συνεχίζει την περσυνή κατηφόρα και είναι τραγικός. Και ενώ υπάρχει κάποια ποιότητα σε αυτές τις θέσεις, πονάμε τραγικά στα χαφ, όπου παίζει ο Μανιάτης εκ παραδρομής, και ο Τσότσαλιτς που αν και καλός είναι από την φύση του σέντερ μπακ. Έρχετε ο Ταμ Ταμ να σώσει την παρτίδα και αναρωτιέσαι τι απέγινε ο Δανός αμ. χαφ που πήραμε.

    Για αυτό εγώ λέω ψυχραιμία. Έρχονται 3 δύσκολες αγωνιστικές, που με την εικόνα που έχουμε τις θεωρούμε εκτός απροόπτου χαμένες (παίρνουμε 1-2 βαθμούς το πολύ). Θέλει τρίξιμο στα δόντια και πολύ δουλειά.

    ΥΓ. Συγχαρητήρια για τον ΠΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. quiz nr1
    Ποιος ειναι ο προπονητης του Πανιωνιου;
    Σκανδιναβος ειναι, αλλα ποιος;

    ερχεται το επομενο quiz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κατ' αρχή συμφωνώ με το άρθρο σου. Θα ήθελα όμως να προσθέσω κι εγώ δυό σκέψεις:
    1. Τσακίρης. Ανέλαβε την ομάδα και τον ευχαριστώ γι' αυτό. Έχει δηλώσει ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να μπαίνει μέσα 5 εκ. τον χρόνο. Το σέβομαι απόλυτα μια που εγώ δεν μπορώ να συνεισφέρω πέρα από ένα διαρκείας που με δυσκολία φέτος αγόρασα. Έχει δηλώσει ότι δεν έχει το χρόνο να ασχοληθεί γιατί διαχειρίζεται μόνος τις επιχειρήσεις του. Κι αυτό το σέβομαι. Αν κάποιος έχει μεγαλύτερες δυνατότητες από τον Τσακίρης ας αγοράσει την ομάδα. Εγώ δυστυχώς δεν μπορώ.
    Διάλεξε πρόεδρο τον Κιντή κι αυτό το θεωρώ λάθος. ΔΕΝ είναι Πανιώνιος. Θα μπορούσε να βρει Πανιώνιο τεχνοκράτη, δεν είναι ασυμβίβαστο.
    2. Παίκτες. Για τους παραπάνω λόγους καταλαβαίνω και τις πωλήσεις αλλά και την προσπάθεια εύρεσης παικτών με χαμηλή αμοιβή. Αλλά μήπως ο Νικολάου ήταν υψηλόμισθος; Και γιατί θα έπρεπε επειδή δεν είναι ακριβοί να αγοράσουμε ένα καράβι απ' αυτούς;
    3. Προγραμματισμός: Υπάρχει στην ομάδα; Ξέραμε ότι θα δώσουμε τον Τζαβέλλα. Βρήκαμε αριστερό μπακ; Βαφτίσαμε τον φιλότιμο Κοντοέ. Αφήσαμε τον Νικολάου. Βαφτίσαμε αμυντικό χαφ τον Μανιάτη για να παίζει δεξί μπακ ο Βαρό που θα ήθελα να τον βαρώ όλη μέρα; Χάνουμε έτσι και δεξί μπακ και αμυντικό χαφ. Σέντερ φορ δεν έχουμε. Δεν είχαμε και πέρυσι και πήραμε εκείνο τον Μπουβάλ, Βουβάλ, θα σε γελάσω τα Χριστούγεννα από τη φάτνη. Έχουμε 4 επιθετικούς που κανένας δεν είναι σεντερ-φορ αλλά είναι όλοι περιφερειακοί επιθετικοί και μόλις μπουν στη μεγάλη περιοχή σκουντουφλάνε μεταξύ τους. Σέντερ μπακ αξιόπιστο δεν έχεις εδώ και τέσσερα χρόνια. Καλός ο Λάτκα αλλά για να στρίψει θέλει όλο δεξιά τιμόνι και πρόσσω-ανάποδα τις μηχανές. Ο Σιόβας κίνδυνος-θάνατος. Στον Παναθηναϊκό γυρνά πλάτη στον Νίνη, προχθές έχασε την κόντρα. Φάτο το τόπι αγόρι μου, εκεί δεν τον αφήνεις να περάσει Σε κάθε αγώνα κινδυνεύεις να φας γκολ. Και δεν καταλαβαίνω, αυτοί οι παράξενοι τύποι που παίζουν τι παραπάνω έχουν από τους Έλληνες πιτσιρικάδες που τουλάχιστον αν τους βρίσεις καταλαβαίνουν τι τους λες;
    4. Φίλαθλοι. Εμείς Μάκη πάλι εδώ θα 'μαστε, όπως παλιά. Ακόμη και στη Β' όπως παλιά, με 300 άτομα στην 4. (αλήθεια πόσο πήγε το εισιτήριο στην 4 για να βλέπεις το θέαμα αυτής της ομάδας με τον Εργοτέλη;)
    Με πολύ αγάπη για την ομάδα, Αλέξανδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στο ποδόσφαιρο, κατά την άποψή μου, δύο είναι τα βασικά μοντέλα επιτυχίας:
    1-Παίκτες υψηλής ποιότητας και επομένως και χρηματικής αξίας, που δίχως την πληθώρα τακτικών σχεδιασμών ενός προπονητή μπορούν ακριβώς λόγω της ποιότητάς τους να φτάνουν σε πολυάριθμες νίκες και επιτυχίες.
    2-Ρόστερ αποτελούμενο από παίκτες μέτριας ποιότητας, οπότε και χαμηλότερης χρηματκής αξίας και προπονητής με προσωπικότητα ΚΑΙ μεγάλες γνώσεις τακτικής, όσον αφορά κυρίως την οργάνωση και ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ανάπτυξη του παιχνιδιού (που είναι και το πιο δύσκολο κομμάτι της προπονητικής στο ποδόσφαιρο και διακρίνει τους απλούς προπονητές από εκείνους υψηλής κλάσεως.
    Θέλοντας να αναζητήσουμε το πιο εφαρμόσιμο μοντέλο για την αγαπημένη μας ομάδα κατά την άποψή μου, εύκολα, κταλήγουμε στο 2ο, καθότι πολύ απλά τα οικονομικά δεδομένα του Πανιωνίου είναι αρκετά περιορισμένα.
    Κατά την έναρξη της αγωνιστικής περίόδου και παρά το σχηματιζόμενο ρόστερ, που έχει πολλά ετερόκλητα στοιχεία, εμφανείς αδυναμίες και προφανώς πολλές ελλείψεις, προσωπικά, ήλπιζα στον νέο μας προπονητή.Λόγω επιτυχιών στην ΑΙΚ Στοκχόλμης και μάλιστα σε εξαιρετικά σύντομο διάστημα έτρεφα ελπίδες ότι υπογράψαμε με ένα προπονητή, νεαρό μεν, αλλά με πολλές τακτικές γνώσεις.Παρακολουθώντας τις πρώτες αγωνιστικές και για 2η φορά σήμερα το πρωί το ματς Πανιώνιος-Εργοτέλης τολμώ να πω πως δυστυχώς αυτός ο προπονητής είναι λίγος για τον Πανιώνιο..Βέβαια υπάρχει η πιθανότητα να κάνω λάθος, αλλά στο σημείο που βρίσκεται η ομάδα είναι, θεωρώ, κάτι παραπάνω από αναγκαία ή λήψη αποφάσεων διότι πολύ απλά ίσως αργότερα να είναι ήδη πολύ αργά..
    Σύμφωνα λοιπόν με όλα τα παραπάνω, πιστεύω πως η ενδεδειγμένη λύση για την ομάδα αυτή την στιγμή, πέρα από την απομάκρυνση του Κιντή που τη θεωρώ απαραίτητη και επιβεβλημένη, καθότι έχει μετατρέψει την ομάδα σε σούπερ-μάρκετ πολλά άλλα τραγικά, είναι η εύρεση από τον Τσακίρη ενός προπονητή που θα μπορέσει αυτό το μέτριο και αλλοπρόσαλλο ρόστερ να το μετατρέψει σε μία καλοκουρδισμένη μηχανή πραγωγής ποδοσφαίρου.Κάτι σαν τις γερμανικές ομάδες ας πούμε.Κάτι σαν τον Λίνεν ας πούμε..
    Αλλωστε ποιος διαφωνεί πως η πιο εποικοδομητική περίοδος της ομάδος τις τελευταιες δεκαετίες, μετά από την εποχή Μπράμς, ήταν η εποχή Λίνεν με όλα τα καλά και τα κακά του..Η λύση βρίσκεται σε αυτό ακριβώς το συμπέρασμα που εξάγεται μελετώντας το παρελθόν.Αυτό είναι και το απραίτητο που πρέπει να σκεφτούν οι υπεύθυνοι.Αλλωστε έιναι γνωστό το ρητό πως όποιος ξεχνάει το παρελθόν του είναι καταδικασμένος ντο ξαναζήσει...
    Προπονητές υπάρχουν-πώς είχε βρεθεί ο Λίνεν-αρκεί ο Τσακίρης να βάλει το χέρι στην τσέπη για ένα καλό συμβόλαιο και να αφήσει τα πλάνα και τους σχεδιασμούς πάσης φύσεως που αλλάζουν πλέον κάθε εξάμηνο τα τελευταία 2,5 χρόνια....
    Παναγιώτης Θεοδόσης
    Μαδρίτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. με το φτωχό μου το μυαλό, λέω ότι αν ήθελε (ή μπορούσε έστω) να βάλει το χέρι στην τσέπη, λύσεις θα είχαμε βρει από το Σάββατο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το θέμα δεν είναι τόσο πολύπλοκο για την 2η επιλογή. Γιατί πρέπει να φύγουν και παίκτες άμεσα; Αμα φύγει ο Κιντής, Ο Στόρε και ο Μάγκσμπο θα έρθει ένα άλλο προπονητικό τημ θα αξιολογήσει το ρόστερ και αν δεν του κάνει ο Βαζ Τε πχ θα δει μαζί με την νέα διοίκηση τι θα γίνει τον Γενάρη ή του χρόνου. Έτσι κι αλλιώς χρειάζεται ξεσκαρτάρισμα. Το μόνο περρίσιο έξοδο θα είναι οι τρεις αποζημιώσεις. Αυτοί οι παίκτες θα πληρωνόντουσαν έτσι κι αλλιώς. Τον Γενάρη είτε με Στόρε ή με όποιον άλλο προπονητή αν χρειάζεται ενίσχυση θα πρέπει να γίνει. Δηλαδή όπως γίνεται συνήθως όταν αλλάζει η τέχνική ηγεσία. Και εμείς πέρσυ και πρόπερσυ αλλάξαμε προπονητή και πρόεδρο κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Συμφωνώ ότι δεν χρειάζεται να φύγουν παίκτες. όσους δεν χρειάζεται ο προπονητής να τους βάλει στο περιθώριο, όπως έχουν βάλει τώρα πχ τον Κοιλιάρα.
    Δεν συμφωνώ ότι πρέπει ν' αποζημιωθεί ο Κιντής και γι' αυτό δεν πρέπει ν΄ απολυθεί. Δεν ξέρω βέβαια τι συμφωνίες και τι ρήτρες υπάρχουν, αλλά το λογικό είναι να του ζητηθεί να παρουσιάσει εναλλακτικό πλάνο για να βγούμε από την κρίση. Αν δεν έχει ή αν δεν κριθεί εφαρμόσιμο τότε πρέπει να του ζητηθεί να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ. Εξάλλου η δήλωσή του 'αν αποτύχω θα φύγω μόνος μου" σημαίνει παραίτηση άνευ περαιτέρω απαιτήσεων και μάλιστα παραίτηση με ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΣ.
    Ειδάλλως να κάτσει να βγάλει το φίδι από την τρύπα.
    Μην του δώσουμε την ευκαιρία της απόδρασης και του να ισχυρίζεται ότι δεν τον αφήσαμε να ολοκληρώσει το έργο του. Θα θέλατε να του κάνετε τέτοιο ΔΩΡΟ;
    Για τον Μπάγκσμπο θα ήθελα ειλικρινά να μάθω το στάτους του συμβολαίου του για να δω πόσο πια είμαστε επιρρεπείς στην κοροϊδία του να πληρώνουμε χρυσό ακόμα και το telecommuting του Δανού, που αλίμονο αν για τέτοιου είδους συμβουλευτική εργασία και για τα ταξίδια που του πρληρώναμε, απαιτήσει και αποζημίωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Να θυμίσω μια αρχή του Μάνατζμεντ ανθρωπίνων πόρων. Αν βγάλεις ένα κρίκο από την ομάδα αίναι σαν να την γκρεμίζεις και να πρέπει να κτιστεί από την αρχή.
    Γι' αυτό στην εναλλακτική-2 θα πρέπει να προσέξουμε να πειράξουμε τα λιγότερα δυνατά και εκεί έχει δίκιο ο Τσακίρης.
    Κατ' εμέ, οι μικρότερες αλλαγές είναι οι Κιντής/Μπάγκσμπο και αυτοί αφού πρώτα κληθούν να παρουσιάσουν αν έχουν κάποιες άλλες ιδέες για να ξεπεραστεί η κρίση (για να φανεί και η ανυπαρξία τους...).
    Όχι οι παίκτες και για τον προπονητή έχω ενδοιασμούς και θα πρότεινα να αφεθεί στους 2 επόμενους αγώνες και να κριθεί με ΜΟΝΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ όχι το τι μπάλα θα παίξει αλλά αν κατορθώσει να πάρει κάποιους βαθμούς (ας πούμε έστω 1 ή 2 ...).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τρεις αποδεσμεύσεις κοστίζουν χρυσάφι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. κάτι που έγραψα και παλαιοτέρα...Ο ΚΑΘΕ ΠΑΙΚΤΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ-ΠΙΣΩ ΟΙ ΔΑΝΕΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΕΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΝΕΩΝ(ΦΩΤΙΑ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΑΝ ΜΑΘΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ!)ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΣΩΝΕΤΑΙ Η ΟΜΑΔΑ!!ΕΜΕΙΣ ΦΩΝΗ(ΕΝΝΟΩ ΤΗ Θ.2 ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΤΕ!!)ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΜΕΧΡΙ ΜΑΛΑΚΙΑΣ!!ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ... δυστυχώς δεν ξέρω τι θα έκανε με αυτό το σχήμα.. χρειαζόμαστε Ελληνα όμως ρε πουσ...μου έχει πάρει Νταμπλ δε νομίζω ότι είναι αποχημένος.Γερασιμος Θ.2 Ανω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Θα συμφωνήσω εν μέρει με το άρθρο. Σίγουρα υπάρχουν πολλοί παίχτες και ο προπονητής δεν κάνει την δουλειά του όπως πρέπει.

    Εγώ πιστεύω ότι τα πράγματα είναι απλά. Το πρότζεκτ δεν είναι κακό, απεναντίας είναι άκρως ελκυστικό. Αυτό που έχει συμβεί είναι ότι έχουν μπερδευτεί οι ρόλοι. Ο Κιντής θα πρέπει να έχει στν ευθύνη του το σκάουτινγκ και του μπάτζετ, ο Μπάνγκσμπο την φυσική κατάσταση της ομάδας και ο προπονητής τον πρώτο και τελευταίο λόγο στα αγωνιστικά της ομάδας.
    Για τον τελευταίο δεν πιστεύω ότι είναι άχρηστος. Καταλαβαίνει από μπάλα (το βλέπεις στις δηλώσεις του) δεν ψάχνει δικαιολογίες, δείχνει να κρατάει τα αποδυτήρια και είναι εργατικός. Είναι άδικο να του χρεώνουμε ότι η ομάδα δεν έχει καλή απόδοση, αφού έχει βελτιώσει θεαματικά την αμυντική λειτουργία της ομάδας (τα γκολ έχουν μπει από ατομικά λάθη) και επιθετικά με τους παίχτες που έχει δεν μπορώ να φανταστώ τι άλλο θα μπορούσε να κάνει. Πιστεύω ότι θα πρέπει να του δωθεί ο πλήρης έλεγχος της ομάδας και μία ευκαιρία να βγάλει τον πρώτο γύρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο Κιντής γιατί το σκάουτιγκ αφού δηλώνει ποδοσφαιρικά άσχετος????
    Την οργάνωση και τα οικονομικά του σκάουτιγκ το καταλαβαίνω. Την επιλογή ΟΧΙ. Και ο Μπάγκσμπο επίσης δεν πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο στην επιλογή. Είναι δυνατόν, μια ομάδα που επέλεξε να κρατήσει τον πολυτραυματία Βαζ Τε με όλα τα ρίσκα που απαιτούσε μια τέτοια απόφαση, να "κόβει" για θέμα φυσικής κατάστασης άλλους παίκτες που παίζουν και σκοράρουν τώρα αλλού;
    Αν και σ' αυτά τα κοψίματα μάλλον πρόσχημα ήταν ο Δανός και οι λόγοι ήταν αποκλειστικά οικονομικοί όπως και το ότι μείναμε χωρίς σέντερ φορ και αριστερό μπακ, για οικονομικούς λόγους έγινε.
    Για τον νταμπλούχο Στόρε π[ου όλοι του αναγνωρίζουμε προτερήματα πολλά, απλά ας έχουμε κατά νου ότι το νταμπλ το πήρε με την ΠΛΟΥΣΙΑ ΑΙΚ ενώ με τη ΦΤΩΧΗ ΑΙΚ της επόμενης σεζόν που είχε και φτωχό ρόστερ, έφυγε για την Ελλάδα με την ομάδα του σχεδόν στον πάτο. Δεν τον κατηγορώ. Εξέφρασα σαφή άποψη ότι πρέπει ΔΥΣΤΥΧΩΣ να μπουν κάποια όρια χρονικά στην προσπάθειά του να πάρει αποτελέσματα γιατί αυτό είναι τώρα το ζητούμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΦΕΤΟΣ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή