ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ. ΕΓΚΥΡΗ, ΜΑΧΗΤΙΚΗ, ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 122 ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ!

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Μαχητικός & αδέσμευτος ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ από το Σάββατο 16 Οκτωβρίου κυκλοφορεί και πάλι. Γιατί 120 χρόνια ο Πανιώνιος γράφει ιστορία, δεν την αντιγράφει...

29 σχόλια:

  1. Οφείλω να πω οτι από τον διαδικτυακό ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΚΟΣΜΟ διάβαζα ενδιαφέροντα σχόλια και αρκετά εμπεριστατωμένες απόψεις .
    Αντίθετα στον έντυπο Πανιώνιο Κόσμο(αν εξαιρέσουμε ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΟ ,ΛΑΔΟΠΟΥΛΟ) διάβαζα αγιογραφίες, παικτών και το πόσο έχει ματώσει οικονομικά ο ΤΙΤΑΝΟΜΕΓΙΣΤΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ . Οι αποτυχίες της ομάδας καταμεριζόντουσαν με την κάτωθι σειρά :
    50% ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
    25%ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
    24.99% ΠΑΙΚΤΕΣ
    0,000000001% ΤΣΑΚΙΡΗΣ
    Ο κόσμος του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ πρέπει να ξέρει, και οφείλουν να τον ενημερώσουν, για το ποιός θα είναι ο χρηματοδότης του έντυπου ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλη(νεα)αρχη και μακροημερευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο και πάμε δυνατά να στηρίξουμε και να διαδώσουμε το ΠΚ.
    ελπίζω να έχει και απόψεις των υποψηφίων για το δήμο γιατί η ψήφος φέτος είναι κυανέρυθρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απο την Eternal ή καποια αλλη προσπαθεια ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. na lete ta asxima..na lete kai kala..na eiste swstoi me olous..tipota allo..kali synexeia..kai makari na meinei gia xronia i efimerida

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Αntonis μήπως είστε τις εφορίας; Για να έχουμε το καλό ερώτημα δηλαδή. Τα οικονομικά του ΠΚ ήταν πάντα διάφανα και καθαρά. Μέχρι το φυλλο 70 την εφημερίδα εξέδιδε η ΕΤΕΡΝΑλ. Από αυτό το φύλλο την εφημερίδα θα εκδίδει μια ομάδα Πανιώνιων τα ονόματα των οποίων θα δημοσιευθούν στην εφημερίδα.
    Οσο για την κριτική σου για τον έντυπο ΠΚ την προσπερνώ. Ειλικρινά έχω διαβάσω πιο εμπαθή σχόλια. Οπότε δεν μασάμε...

    @ Παντελή από ομάδα Πανιώνιιων θα κυκλοφορεί ο ΠΚ. Οχι πλέον από την Ετερναλ.

    M.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Mάκης της εφορίας δεν είμαι,απλά οι παρατηρήσεις, τα σχόλια, και οι σκέψεις σου, μέσα απο τα blogs(KYAΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ,ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ON LINE)είναι ελεύθερες και αδέσμευτες, είτε μου αρέσουν είτε όχι.
    Αντιθέτως απο τον ΕΝΤΥΠΟ ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΚΟΣΜΟ, μου έχει δημιουργηθεί η αίσθηση οτι πολλά πράγματα φιλτράρονται, έτσι ώστε να μην γίνεται κριτική στον ΒΙG BROTHER- XΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗ.
    Σε κάθε περίπτωση(επειδή δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα),εύχομαι σιδεροκέφαλος,και καλή αρχή,έχε όμως στο νού σου, οτι η κριτική μας κάνει καλύτερους ακόμα και όταν είναι υπερβολική η κακοπροαίρετη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πως θες να είμαι ο σωστός,
    όταν εσυ λανθάνεις,
    ζητάς συγνώμη απο τη μιά,
    μα πάλι τα ίδια κάνεις !!!

    Αυτή η μαντινάδα Αντώνη είναι γιά σένα γιατί με ξέχασες εμένα...(γαμώτι μου!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αντώνη ποτέ στον έντυπο ΠΚ δεν φιλτράραμε απόψεις. Ποτέ!
    Οσο για την κριτική θα υπάχει στον ΠΚ, αλλά θα είναι καλόπιστη και με στοιχεία. Και θα διαφωνήσω ότι η κακοπροαίρετη μας κάνει καλύτερους. Η κακοπροαίρετη κριτική σε κάνει εμπαθή και ανυπόληπτο.
    Ευχαριστούμε για τις ευχές. Η επιτχία του ΠΚ θα είναι επιτυχία όλων των Πανιώνιων...

    Μ.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λευτέρη, εγώ ως αναγνώστης πάντως δεν έχω δει κάτι τέτοιο. Ότι ήταν να γραφτεί, γραφότανε.

    Εαν ήταν όπως τα λες, δεν θα τον είχε αγαπήσει ο κόσμος τόσο πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ρε αφήστε τις μαλακίες ότι σαν πείραξε που πλήρωνε κιόλας ο τσακ ! αυτός είχε αναλάβει το βάρος το οικονομικό και όλοι το παίζουμε καμπόσοι απο το καφενείο ! έλεος , θα μας πούνε και αχάριστους
    εξάλλου αν θυμάμαι καλά είχε πει θα χρηματοδοτήσει 50 φύλλα μέχρι να σταθεί στα πόδια της η εφημερίδα και μετά αναλαμβάνει ο κόσμος ...τελικά πληρωσε 70!
    δεν μπορώ τους μηδενισμούς
    καλή δουλειά , καλή συνέχεια και δυνατά όλοι να στηρίξουμε και να αφήσουμε τις κακοπροαίρετες κριτικές..νισάφι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλη επιτυχια και καλη δυναμη και απο μενα. Περιμενουμε πολλα απο σας, ως το μονο γνησιο Πανιωνιο εντυπο. Τα υπολοιπα σχολια ειναι περιτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. η εκδήλωση της κυανέρυθρης άποψής μας είναι μεγάλη δουλειά, κι αν εσείς νεοσμυρνιώτες φίλοι που διηλίζετε το κουνούπι δεν το έχετε νοιώσει, εγώ σας πληροφορώ οτι είναι πάρα πολύ καλό για την ύπαρξή μας να μπορεί ο κάτοικος κηφισιάς, νέας φιλαδέλφειας, ξάνθης ή πάτρας να πηγαίνει στη πλατεία του και να πίνει καφέ διαβάζοντας το ΠΚ όποιος πανιώνιος κι αν τον χρηματοδοτεί!!!! ελεος πιά με τη μιζέρια!!!
    maxi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. καλη επανεκκινηση μαγκες.προσπαθειστε να προωθησετε την εφημεριδα μας με τον καλυτερο δυνατον τροπο.τα πρωινα του σαββατου θα γινουν ξανα λιγο πιο ομορφα και περηφανα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. … επιβεβαιώνω τη θέση ότι στον έντυπο ΠΚ δεν υπήρχε η παραμικρή λογοκρισία. Τίποτα δεν κοβότανε και τίποτα δε φιλτραριζόταν. Μπορώ να ξέρω διότι δημοσιεύτηκαν πολλά κείμενά μου & δε πειράχτηκε ούτε κόμμα! Και ήταν κείμενα που ασκούσαν καλοπροαίρετη κριτική (παιδιά είναι απαραίτητη), σκληρή πολλές φορές, προς όλους. Άλλωστε κάτι τέτοιο δε θα μπορούσε ποτέ να γίνει από τα παιδιά που είχαν την ευθύνη και το συντονισμό της έκδοσης. Δεν είναι στη λογική και στις αντιλήψεις τους, διότι τους ξέρω. Ο Τσακίρης μπορεί να πλήρωνε, όμως δεν ασχολιότανε με την εφημερίδα. Αν παρενέβαινε στο έργο της συντακτικής ομάδας, τότε θα το κατήγγειλαν και θ’ αποχωρούσανε.
    Καλό λοιπόν νέο ξεκίνημα με τη βεβαιότητα ότι η εφημερίδα θα στηριχτεί απ’ όλους τους Πανιώνιους, τους εντός και εκτός Αττικής και θα μακροημερεύσει!

    Πάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλή αρχή και μακάρι να φτάσει τα 7000 τεύχη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Νομίζω ότι δεν έχει σημασία το όνομα του ιδιοκτήτη, αλλά η ποιότητα του εντύπου και των θέσεων.

    Δεν το κρύβω ότι ήμουν από τους επικριτές του Πανιώνιου Κόσμου γιατί θεωρούσα ότι κάνει πολύ λιγότερα από τις προσδοκίες του κόσμου και από τη δυναμική των συντακτών του.Ήμουν αυστηρός γιατί είχα την τύχη μέσω των Blog να γνωρίσω και να μοιραστώ απόψεις με πάρα πολύ σπουδαίους πανιώνιους και θεωρούσα ότι ο ΠΚ δεν στέκονταν στο ίδιο ύψος, αν και είχε όλα τα μέσα.

    Ως έντυπο συνολικά (όχι ως μεμονωμένα κείμενα) πέρασε από διάφορα στάδια. Από το στάδιο που αντικατέστησε το ενημερωτικό φυλλάδιο του γηπέδου, στο στάδιο της αγιογραφίας (Μάκη ξέρω ότι στην σπάω, αλλά το κάνατε έστω και ασυναίσθητα) και από εκεί σταδιακά στο στάδιο της καλής πανιώνιας εφημερίδας.

    Για να λέμε τα σύκα - σύκα και τη σκάφη - σκάφη, ο Μάκης έχει φανατικούς φίλους αλλά και εχθρούς.Αν τον γνωρίσεις όμως σε προσωπικό επίπεδο, είναι βέβαιο ότι σου κάνει καλή εντύπωση, γιατί είναι ωραίος τύπος και Πανιωνάρα.

    Επίσης ο Μάκης, επειδή είναι δυναμικό στοιχείο, έχει ένα μαγικό τρόπο να παρεξηγείται άνευ λόγου με όλο τον κόσμο...Του έχω πει πολλές φορές να coolαρει, αλλά δεν μ' ακούει...Όπου δει καβγά είναι μέσα ο μπαγάσας.

    Για να μη μακρηγορώ και ας στεναχωρήσω τον Πάνο και τον Μάκη (τους το έχω πει όμως και κατ ιδίαν) θεωρώ ότι ο Πανιώνιος κόσμος ως έντυπο βρήκε τον δρόμο του στα 2-3 τελευταία τεύχη. Και πριν μπορούσες σποραδικά να βρεις καλά πράγματα, αλλά ως τεύχη τα τελευταία ήταν μακράν τα καλύτερα. Αξιόλογη συνέχεια ήταν και ο ΠΚ online.

    Εύχομαι λοιπόν το νέο έντυπο να συνεχίσει από εκεί που τελείωσαν τα τεύχη του ΠΚ και η τελευταία ανάρτηση του πκ online.

    Εννοείται ότι όλοι πρέπει να στηρίξουμε οικονομικά την νέα προσπάθεια, καθώς δεν θα υπάρχει η ασφάλεια του Τσακίρη. Για εμένα πολύ καλύτερα.
    Ας το στηρίξουμε πέρα από τις όποιες διαφωνίες μας, γιατί είναι το μοναδικό Πανιώνιο έντυπο και κάτι τέτοιο το έχουμε μεγάλη ανάγκη. Ιδίως οι φίλοι που μένουν στην επαρχία ή μακριά από τη Νέα Σμύρνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Παιδια,μηπως μπορειτε να ξαναδωσετε τα σημεια διανομης εκτος ν.σμυρνης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Στον ΠΚ ουδέποτε υπήρξε ,η οποιαδήποτε μορφής λογοκρισία.Αυτό άλλωστε θα ήταν η χειρότερη ύβρις σε όλους τους συντελεστές της.Πολύ περισσότερο δεν ζητήθηκε από κανένα να γίνει αφαίρεση έστω και σε ένα κόμμα από το κείμενο που έδωσε για δημοσίευση.Όποιος πραγματικά ήθελε μπορούσε να εκφράσει τις Πανιώνιες απόψεις του μέσα από τις στήλες του,χωρίς καμμία παρέμβαση.
    Μαζί με τον Μάκη που πρωταγωνίστησε και δούλεψε με τον Πάνο για την έκδοση,μορφές όπως ο Πέτρος Λινάρδος ,ο Λάζαρος Πατσουράκος και άλλοι πολλοί, τίμησαν με τα γραφόμενα τους την εφημερίδα που δεν έκανε τίποτα άλλο από το να είναι η ελεύθερη έκφραση των Πανιωνίων.Όλων των Πανιωνίων.
    Είμαι σίγουρος ότι αυτό θα κάνει και τώρα ,ανεξάρτητα εαν τυπικά ο νομικός φορέας ειναι η ΕTERNAL,ή οποιαδήποτε άλλη εταιρεία.
    Εγγύηση είναι οι συντελεστές της.
    Καλή επιτυχία!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. καλη επιτυχια και καλα μυαλα για ολους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ειναι μεγαλη χαρα να εχουμε την εφημεριδα μας παλι κοντα...

    ρομαντικος(ο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ...η εφημεριδα θα κυκλοφορησει ξανα,κιντης και κοουτς ταξιδι για πιθανη ενισχυση της ομαδας.. μηπως επιτελους κατι θετικο αρχιζει να γινεται και σιγα σιγα βρει η ομαδα τον δρομο της και εμεις την ηρεμια μας???
    γεια σου lefterix με τις μαντιναδες σου

    ρομαντικος(ο)
    maj7#4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΑΔΕΡΦΙΑ ΚΑΛΗ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟΝ
    ΓΙΑΥΤΟ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ
    ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΝΗΣΙΔΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΕΛΑΓΟΣ ΤΩΝ ΠΟΚΙΚΩΝ ΚΩΛΟΦΥΛΛΑΔΩΝ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ
    ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΣ ΕΞΑΝΤΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΝ ΠΚ ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ
    ΑΣ ΔΙΑΔΟΣΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΠΚ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΧΩΡΙΣ ΓΚΡΙΝΙΕΣ
    ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. σωστός ο gary.θα ήθελα να προτείνω το εξής: να ανεβαίνει ολόκληρη η εφημερίδα στο διαδίκτυο και να επιτρέπεται ο σχολιασμός κάθε κειμένου. Έτσι θα αγοράζουμε την εφημερίδα και θα την στηρίζουμε, αλλά από την άλλη πλευρά θα μπορούμε να εκφράζουμε και αντίθετες απόψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πολύ καλή είδηση! Δεν βλέπω την ώρα να πάω τρίων ιεραρχών το Σάββατο πρωι και πριν την δουλειά να πάρω την εφημερίδα.Μπράβο σε όλους όσους βοήθησαν να βγει ξανα!
    Οσο για την κριτική για το περιεχόμενο ,νομίζω οτι ο Μάκης και η συντακτική ομάδα έχουν δηλώσει ανοικτοί να φιλοξενήσουν απόψεις όλων των συνιστωσών (πιπέρι!) και τάσεων της κυανέρυθρης οικογένειας ,οπότε...
    ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΟΣ ΧΜΕΡ Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μια ζωή το θέμα γύρω από τον Πανιώνιο Κόσμο ήταν το αν τα παίρνει ή δεν τα παίρνει ο Μάκης, το αν η εφημερίδα είναι όργανο της διοίκησης ή όχι και το αν κάνει σκληρή κριτική ή όχι.Με λίγα λόγια υπήρχε έλλειψη εμπιστοσύνης.
    Είναι καλό, πριν εκφέρουμε κρίσεις για το πρόσωπο κάποιου να φροντίζουμε να το γνωρίζουμε από κοντά και να μην διαμορφώνουμε άποψη από φήμες. Το δεύτερο είναι να μην αμφισβητούμε τα Πανιώνια αισθήματα κανενός. Αυτός ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του καλύτερου, του πιο γνήσιου και του πιο άδολου Πανιώνιου είναι κουραστικός.
    Όπως προανέφερα ο ΠΚ πέρασε από διάφορους κύκλους ωρίμανσης. Θέλω αν πιστεύω ότι οι συντελεστές του είναι πλέον πολύ πιο έμπειροι και κατασταλαγμένοι. Η εμπειρία του κλεισίματος του προηγούμενου εντύπου θα τους βοηθήσει να πιάσουν ευκολότερα τον σφυγμό του μέσου Πανιώνιου, γιατί είναι γεγονός ότι για μεγάλο διάστημα ο ΠΚ δεν το κατάφερνε.
    Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι εφόσον το νέο έντυπο δεν θα εκδίδεται από την eternal θα βοηθήσει ώστε να απαλειφθούν οι όποιες αμφιβολίες για την αντικειμενικότητά του, με τη βοήθεια βέβαια των συντακτών.
    Καλή αρχή. Ας είναι συνέχεια των πολύ καλώς τελευταίων τευχών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πες τα ρε Ρινοκερε, γιατι εδω μας εχει φει η υψηλη αναλυση και η γκρινια. Θα μου πειτε, εμεις οι Πανιωνιοι ειμαστε σκεπτομενα οντα, δεν ειμαστε γαυροβαζελοι και χανουμακια, να χαφτουμε οτι μας λενε. Ομως απο την αλλη, η πολλη αναλυση φερνει ... παραλυση !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Σιδεροκεφαλοι!!
    Μακη μην με ξεχνας, μιλαω για καποια τευχη του ΠΚ. Τα φυλαγα ως "κορην οφθαλμου" και καποια στιγμη τα θελω πισω.
    Καλη αρχη και παλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ..Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟΤΕΡΟ ΣΤΟΝ ΟΠΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ.ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ(ΤΑ ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΑ ΦΥΛΑ ΑΠΑΙΧΤΑ). ΘΑ ΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΒΡΩ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΦΥΛΛΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ (ΑΠΟ ΤΟ 1 ΕΩΣ ΤΟ 70) ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΕ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή