ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ. ΕΓΚΥΡΗ, ΜΑΧΗΤΙΚΗ, ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 122 ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ!

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Μάχο: "Νίκη με ΑΕΚ"

Τα τελευταία χρόνια είναι ο φύλακας Aγγελος της εστίας της Εθνικής Αυστρίας και από φέτος υπερασπίζεται με επιτυχία αυτή του Πανιωνίου, ο οποίος όμως βρίσκεται σε δύσκολη θέση... Αυτή την Κυριακή, θα τεθεί αντιμέτωπος με την πρώην του ομάδα, ΑΕΚ, σ' ένα ιδιαίτερο παιχνίδι και γι' αυτόν, για τον Πανιώνιο και φυσικά για τους "κυανέρυθρους" οπαδούς. Ο Γιούργκεν Μάχο μίλησε αποκλειστικά στο Γιώργο Βασιλείου και στην εκπομπή "Super League Preview"...

Μετά από σχεδόν δύο χρόνια επέστρεψες στην Ελλάδα και στη Super League, φορώντας τη φανέλα του Πανιωνίου. Πως νιώθεις;
"Νιώθω καλά που επέστρεψα στην Ελλάδα, αν και η κατάσταση για την ομάδα μου αυτή την περίοδο δεν είναι και πολύ καλή διότι δεν έχει θετικά αποτελέσματα. Αγωνίζομαι ξανά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Γνώριζα από πριν τι θα συναντήσω, οπότε ήταν λίγο πιο εύκολα τα πράγματα για εμένα αυτή τη φορά. Όπως είπα όμως, αυτή η περίοδος είναι δύσκολη για τον Πανιώνιο".

Ποια θεωρείς την καλύτερη στιγμή της καριέρας σου;
"Η παρουσία μου σε όλες τις ομάδες, στη Γερμανία, στην Αγγλία, στην Ελλάδα, είναι κάτι που με κάνει να νιώθω περήφανος. Όταν είσαι για παράδειγμα σ' ένα κλαμπ όπως η Τσέλσι μπορείς να είσαι περήφανος. Όμως, νιώθω περισσότερο περήφανος για την παρουσία μου με την Εθνική Αυστρίας στο Euro 2008. Είναι πάντα ιδιαίτερο να παίζεις για τη χώρα σου και αυτό το τουρνουά είναι ξεχωριστό για μένα, διότι στο παρελθόν δεν είχα ανάλογη ευκαιρία. Οπότε, είναι ιδιαίτερο για μένα".

Η χειρότερη στιγμή της καριέρας σου ποια είναι;
"Πώς να μιλήσεις για χειρότερη στιγμή... Νομίζω στο ποδόσφαιρο, χειρότερη στιγμή είναι όταν έχεις άσχημους τραυματισμούς. Στο παρελθόν, είχα πολλούς άσχημους τραυματισμούς, όμως πάντα τους ξεπερνούσα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα, αλλά αν έχεις άσχημους τραυματισμούς είναι πάντα δυσάρεστο".

Ποιο είναι το πλάνο σου για το μέλλον της καριέρας σου;
"Είναι σημαντικό για μένα αυτή τη στιγμή να μείνω συγκεντρωμένος στον Πανιώνιο και το πώς θα βγάλουμε την ομάδα από το αδιέξοδο. Αν συνεχίσω να παίζω καλά, τότε ενδεχομένως να συνεχίσω και στην Εθνική Αυστρίας. Αν παίζεις καλά πάντα προσελκύεις το ενδιαφέρον. Το σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να έχω καλή απόδοση και να βοηθάω την ομάδα μου που βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Το τι θα συμβεί στο μέλλον είναι που δεν γνωρίζεις ποτέ".

Όταν αποφάσιζες να έρθεις στον Πανιώνιο, περίμενες ότι μετά από 7 αγωνιστικές η ομάδα σου θα βρισκόταν σ' αυτό το σημείο;
"Φυσικά και όχι... Πριν ξεκινήσει η σεζόν είναι δύσκολο να προβλέψεις οτιδήποτε. Η κατάσταση που βρισκόμαστε δεν είναι καθόλου καλή. Είναι όμως νωρίς και κρατάμε την τύχη στα χέρια μας, όμως πρέπει να αλλάξουμε και μάλιστα γρήγορα. Αυτό είναι το σημαντικότερο που πρέπει να κάνουμε από εδώ και στο εξής. Όλοι στην ομάδα είναι απογοητευμένοι, όλοι οι παίκτες, ο κόσμος. Όλοι. Το ξεκίνημα είναι άσχημο για τον Πανιώνιο, αυτό είναι πραγματικότητα και πρέπει να το αλλάξουμε το συντομότερο".

Μεταξύ του Πανιωνίου και της ΑΕΚ υπάρχει αντιπαλότητα. Είναι ένας ιδιαίτερος αγώνας για τους οπαδούς και των δύο ομάδων, αλλά έχω την αίσθηση και για εσένα...
"Ναι το γνωρίζω... Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει αντιπαλότητα μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων. Για μένα στο μυαλό μου υπάρχει μόνο η νίκη την Κυριακή. Περιμένω με ανυπομονησία τον αγώνα. Είχα μια καλή εμπειρία με την ΑΕΚ, στην οποία έχω ακόμα κάποιους φίλους. Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν. Για μένα τώρα είναι σημαντικό να δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου στον Πανιώνιο. Ξέρω, είναι πάντα δύσκολο για κάποιους ανθρώπους, λόγω της αντιπαλότητας των δύο ομάδων, κάποιοι άνθρωποι να σκέφτονται διάφορα για μένα επειδή έπαιζα στην ΑΕΚ. Το μόνο όμως που μπορώ να κάνω είναι να δώσω παραπάνω από το 100% των δυνατοτήτων μου και σ' αυτό το ματς, αλλά και στο υπόλοιπο της ομάδας. Αυτό το υπόσχομαι... Σε όποια ομάδα και αν έχω παίξει στο παρελθόν πάντα έδινα τον καλύτερό μου εαυτό, όλη μου την καρδιά, όλη μου την ενέργεια για να πετύχουμε τους στόχους μας. Ότι έγινε στο παρελθόν, ανήκει εκεί και πρέπει να κοιτάω μπροστά".

Για ποιο λόγο έφυγες πριν δύο χρόνια από την ΑΕΚ;
"Ο σημαντικότερος λόγος ήταν ότι δεν έπαιζα πολύ στη δεύτερη χρονιά μου στην ομάδα, αλλά και το γεγονός ότι δεν έβλεπα καμιά προοπτική αν παρέμενα εκεί. Ξέρετε, για έναν τερματοφύλακα Εθνικής ομάδας είναι δύσκολο να μην αγωνίζεται. Και επειδή δεν έβλεπα να αλλάζει κάτι και να παίζω πιο συχνά, σκέφτηκα ότι το καλύτερο θα ήταν να φύγω από την ομάδα. Πάντως, όσο καιρό ήμουν στην ΑΕΚ, προσπαθούσα για το καλύτερο, ποτέ δεν τα παράτησα, όμως ένιωθα ότι έπρεπε να φύγω. Και αυτό έκανα"

Υπάρχει κάποιος από την ΑΕΚ που σε πίκρανε; Που σε απογοήτευσε;
"Όχι... Κοιτάξτε, δεν είμαι άνθρωπος που θα μιλήσει άσχημα για κάποιον. Ότι συνέβη ανήκει στο παρελθόν, ανήκει πλέον εκεί. Το παρελθόν είναι παρελθόν και δεν θέλω να γυρίζω πίσω. Φυσικά για μένα ήταν απογοητευτικό, γιατί την πρώτη χρονιά ήμουν βασικός, ενώ στη δεύτερη ξαφνικά βρέθηκα στον πάγκο. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Δεν είμαι όμως άνθρωπος που θα μιλήσει αρνητικά για κάποιον άλλον για κάτι που συνέβη στο παρελθόν".

Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο του Πανιωνίου ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ;
"Είναι δύσκολο αυτή τη στιγμή. Καταλαβαίνω και αποδέχομαι 100% το θυμό του κόσμου. Η ομάδα δεν παίζει καλά και οι φίλαθλοί μας, μας στηρίζουν, ειδικά στους εντός έδρας αγώνες. Είναι δύσκολα. Είμαστε ομάδα, εμείς οι παίκτες πρέπει πλέον να αποδείξουμε κάτι. Εμείς είμαστε στο προσκήνιο και εμείς πρέπει να αλλάξουμε την εικόνα. Καταλαβαίνω την απογοήτευση, αλλά και εμείς οι παίκτες είμαστε εξίσου απογοητευμένοι. Όπως και να το κάνουμε, υπεύθυνοι είμαστε εμείς. Αν δεν έχουμε καλά αποτελέσματα, υπάρχει πίεση. Αν ο κόσμος μας υποστηρίξει σ' αυτόν τον δύσκολο αγώνα, θα το εκτιμήσουμε πάρα πολύ. Ελπίζω να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα και να ξεκινήσουμε απ' την αρχή τη σεζόν".

Πιστεύεις ότι με νίκη την Κυριακή, ο Πανιώνιος μπορεί να κάνει μια νέα αρχή;
"Δεν ξέρω... Κάποιες φορές, ξέρεις, στο ποδόσφαιρο αρκεί μία στιγμή για ν'αλλάξει μία κατάσταση και τότε ν' αρχίσεις από την αρχή. Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε τον αγώνα της Κυριακής. Είναι σημαντικός αγώνας για εμάς και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε. Θα είναι σπουδαίο αν πάρουμε τη νίκη".

8 σχόλια:

  1. Π Α Ν Ι Ω Ν Α Ρ Α μου σε Α Γ Α Π Ω

    ρομαντικος(ο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξέρω "τέλος στα λόγια...κάντε το"
    (πρέπει να το κάνουν, να δείξουν οι παίκτες
    πάθος και θέληση για νίκη).
    Το θέμα είναι ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ?
    Θα πάμε να βγάλουμε χολή, εμπάθεια, τα κόμπλεξ μας (σαν γαυροβάζελοι στην νοοτροπία) ή θα
    ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ δείχνοντας την "διαφορετικότητά μας"? Θα ΣΤΑΘΟΥΜΕ σαν οπαδοί που αγαπούν την Ομάδα τους?
    Ή θα δώσουμε τροφή και ευχαρίστηση σε όλους όσους περιμένουν να μας δούν να τρωγόμαστε μεταξύ μας.
    ΙΣΤΟΡΙΚΕ ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ
    Βαγγέλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν η ομάδα πάει από ήττα σε ήττα δεν μπορείς να μένεις απαθής και απλώς να την θποστηρίζεις...Αυτοί οι παίκτες,όπως και οι παίκτες κάθε ομάδας,πληρώνονται αδρά και είναι υποχρέωση τους να εκτιμούν και να σέβονται την αγάπη των φιλάθλων της ομάδας στην οποία παίζουν και να μάχονται για το καλύτερο...Στον Πανιώνιο τα τελευταία χρόνια παρατηρείται το φαινόμενο να έρχονται παίκτες που βλέπουν την ομάδα ως σκαλοπάτι στην καριέρα τους για να πάνε σε θεωρητικά μεγαλ΄θτερες ομάδες είτε της Ελλάδος είτε του εξωτερικού...Όταν αυτό δεν γίνεται (βλέπε Κουμορτζί) παρουσιάζονται αδιάφοροι και πιέζουν υποτίυεται με αυτόν τον τρόπο την Διοίκηση για να τους πουλήσει...Στην πραγματικότητα όμως αυτοί είναι που πουλάνε την ίδια την ομάδα και κάνουν κακό και στην ίδια τους την καριέρα..
    Επίσης το να θέλεις να διώξεις τον προπονητή και να μην αγωνίζεσαι είναι ακόμα ένας παράγοντας που στην ομάδα μας παρατηρείται όλο και πιο έντονα...Ο αποκλεισμός από τον Διαγόρα στο κύπελλο (θεσμός στον οποίο η ομάδα είχε την δυνατότητα να διακριθεί και να διεκδικήσει την είσοδό της στην Ευρώπη)είναι τρανό παράδειγμα αυτής της αρρωστημένης νοοτροπίας...
    Οπότε δεν θεωρώ πως γιν΄'ομαστε σαν τουσ γαυροβάζελους και τα χανούμια όταν αντιδρούμε σε τέτοιου είδους νοοτροπίες που έχουν πάει την ομάδα μας πίσω αντί μπροστα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αποστόλη εγώ δεν είδα παίχτες που θέλουν να διώξουν το προπονητή. Απεναντίας είδα παίχτες να προσπαθούν (Βόλο-Εργοτέλη) αλλά να μην καταφέρνουν. Είδα παίχτες να κάνουν λάθη στην άμυνα και να τιμωρούνται. Πάιχτες να μην μπορούν να "τρομάξουν" τον αντίπαλο και τέλος παίχτες που δεν μπορούσαν να δουν με ποιον τρόπο θα σκοράρουν. Για το μόνο που δεν μπορώ να τους κατηγορήσω είναι αδιαφορία.

    Επίσης δεν βλέπω γιατί είναι κακό να θέλει κάποιος μεταγραφή. Είναι λογικό για έναν καλό παίχτη/αθλητή να θέλει ν' αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο και ευτυχώς ή δυστυχώς η ομάδα μας δεν είναι σε αυτό. Αν διεκδικούσαμε το πρωτάθλημα κάθε χρόνο και κάποιος ζητούσε μεταγραφή (πχ. για τα λεφτά) θα συμφωνούσα μαζί σου. Το να έχει όμως ένας παίχτης τη φιλοδοξία να παίξει champions league και για να την ικανοποιήσει θα πρέπει να πάρει μεταγραφή, όχι μόνο δεν με ενοχλεί αλλά το θέλω αφού δείχνει παίχτη με ικανότητες και κίνητρο.
    Δέστο ποιο απλά, είναι κακό ένας παίχτης της Μάλαγα να θέλει να πάει στη Μπάρτσα ή τη Ρεάλ? Ή ένας άλλος από την Γουέστ Χαμ να πάει στην Μαντσεστερ ή την Τσέλσι? Επομένως όσο εμείς δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε το ΠΟΚ, δεν με πειράζει να θέλει ένας παίχτης να θέλει να μεταγραφεί σε αυτό.

    Αύριο ας έρθουν στο γήπεδο μόνο όσοι αγαπούν την ομάδα και θέλουν να την υποστηρίξουν. Οι υπόλοιποι ας καθήσουν στον καναπέ του και ας κάνουν λίγο υπομονή για να ρίξουν το φαρμάκι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οποιος θελει να ρθει στο γηπεδο.μονο που το κραξιμο να πεσει μετα το τελος του ματς αν χασουμε με κατω τα χερια κ εκει που πρεπει.Στον Τσακιρη δηλαδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. endy δεν υπάρχει φαρμάκι και πραγματικοί και μη πραγματικοί Πανιώνιοι...Υπάρχουν μόνο γεγονότα:
    Α)Ο Κουμορτζί αποτελούσε βαρόμετρο για τονΠανιώνιο μέχρι τον προηγούμενο Δεκέμβριο που ακούστηκε ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για την απόκτησή του. έκτοτε βρίσκετε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, δεν μαρκάρει, το 'χει ρίξει στην επίθεση χωρίς να είναι αποτελεσματικός και νπαίκτεσ όπως οι Νικολάου (πέρσι), Αναστασόπουλος και Κουρτι (φέτος) μένουν εκτός για να δικαιολογήσει την αξία τους.
    Β)Ο Ριέρα ξεκίνησε το περσινό πρωτάθλημα πολύ καλά και μετά το παιχνίδι στην Λάρισσα με την τοπική ομάδα πέρσι (2-2) είναι μέσα στα νεύρα, διαμαρτίρετε συνέχεια και μέσα απο δηλώσεις του το φετινό καλοκαίρι δείχνει να εννοειθεί ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να ολοκληρώσει το συμβόλαιό του με τον Πανιώνιο το 2012 και να φύγει.
    Γ)Ο Δημήτρης Σιόβας στον αγώνα με την Καβάλα και ενώ χάναμε 3-1 και γίνετε αλλαγή με τον Βάζτε δείχνει δυσφορία λες και πρόκειται για τον Μαραντόνα. (Η ομάδα που χάνει ορθώς βγάζει αμυντικό και βάζει επιθετικό γιατί δεν έχει τίποτα να χάσει - ο Δημητράκης όμως έχει διαφορετική άποψη, έτσι δεν ειναι φίλε Εndy;)
    Δ)Ο Τσότσαλιτς στον αγώνα με την Ξάνθη κάνει 2 παιδικά φάουλ στον χώρο του κέντρου, παίρνει δύο σωστές κίτρινες κάρτες, αποβάλλεται, η διοίκηση τον τιμωρεί με χρηματικό πρόστιμο μαζί με τον Ριέρα και έκτοτε δεν κάνει ούτε τάκλιν στους επόμενους αγώνες στον νευραλγικό χώρο του κέντρου, αλλά και της άμυνας.
    Είμαι 30 ετών, είμαι Πανιώνιος και πηγαίνω στο γήπεδο από 5 ετών έχω βρεθεί εντός και εκτός έδρας σε πάνω από 1000 αγώνες είτε για το ποδόσφαιρο είτε για το μπάσκετ είτε για το πόλο και αυτά τα πράγματα που βλέπω να γίνονται στον Πανιώνιο επί εποχής Τσακίρη δεν τα έχω δει ποτέ στη ζωή μου. Ακόμα καιεπι εποχής Μπέου η ομάδα είχε αρχή και τέλος, είχε προπονητή, είχε παίκτες άσημους και μαχητές και τα δίναν όλα για την ομάδα και πάνω απο όλα είχε ταυτότητα. Τώρα η ομάδα αλλάζει συνέχεια προπονητές, διοικήσεις, παίκτες, δεν μάχεται στο γήπεδο πλήν κάποιων εξαιρέσεων (Μάχο, Μανιάτης, Κοντοές) και οι παίκτες που θεωρούν τον εαυτό τους ικανό να παίξει όπως είπες εσύ στο Champion league κανονικά δεν θα παίζανε ούτε στη Β' εθνική με αυτή τη συμπεριφορά τους στον αγωνιστικό χώρο. Όπως καταλαβαίνεις δεν είσαι σε θέση να κρίνεις εσύ το πόσο Πανιώνιος είμαι εγώ, ειδικά με το αν θα έρθω ή όχι στο γήπεδο για να δω μια ομάδα με παίκτες Β διαλογής, που σέρνονται στο γήπεδο και προσπαθεί εδώ και καιρό η Διοίκηση να μας πείσει να πάρουμε εισητήρια διαρκείας και πως κάνει το καλύτερο για την ομάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε Αποστόλη, η τελευταία παράγραφος του παραπάνω σχολίου μου είναι γενική και όχι προσωπικα για εσένα. Αν τώρα νιώθεις ότι ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, τότε σε αφορά. Σε άλλη περίπτωση μην ασχολείσαι.

    Σχετικά με τους παίχτες έχω να πω:
    α) ο Κούμο είναι σε παρατεταμένο ντεφορμάρισμα αππό πέρισυ που προσπαθεί να καταλάβει αν η θλεση του είναι αμυντικό χαφ ή πίσω από το φορ. Επίσης αν θέλει μεταγραφή για μεγαλύτερη ομάδα, θα πρέπει να σκυλιάσει και να παίξει ακόμα καλύτερα. Η συμπεριφορά που αναφέρεις ταιριάζει σε τυχοδιώκτες που θέλουν ένα νέο συμβόλαιο και όχι σε παίχτες που θέλουν μεταγραφή.
    β) έχεις σκεφτεί εάν τα νεύρα του Σίτο έχουν να κάνουν με την παρουσία του αδερφού του, η οποία ίσως του έχει δημιουργήσει πίεση? Είναι λογικό να θέλεις να αποδείξεις ότι είσαι το ίδιο καλός με τον αδερφό σου και όταν δεν σου βγαίνει να τσαντίζεσαι.
    γ) ο Σιόβας είναι απαράδεκτος για την ενέργειά του αλλά μπορείς να το πεις μεμονωμένο περιστατικό. Παρεμπιμπτόντως το παιδί δεν κάνει για την άμυνα. Αμυντικό χαφ ίσως
    δ) στην Ξάνθη η ομάδα μπήκε με πολύ πάθος και θέληση για τη νίκη. Δεν μου άρεσε η εικόνα, αλλά δεν μπορώ να μην καταλάβω ότι ο ποδοσφαιριστής είναι άνθρωπος και όχι μηχανή, να γυρίζει το κουμπάκι και να αλλάζει διάθεση

    και τέλος δεν θυμάμαι αν είναι δικό σου σχόλιο ή κάποιου άλλου, αλλά ας σταματήσει επιτέλους η καραμέλα "παίρνουν τόσα λεφτά και πρέπει να παίζουν καλά". Όταν ο παίχτης μπαίνει στο γήπεδο δεν παίρνει μαζί του και το συμβόλαιό του. Μπαίνει να παίξει μπάλα. Αυτ΄'ο θα ίσχυε μόνο για κάποιον που λουφάρει στην προπόνηση και στον αγώνα δεν είναι τόσο έτοιμος όσο θα μπορούσε. Αλλά και πάλι δεν φταίει αυτός αλλά ο προπονητής που έχει την ευθύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή