ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ. ΕΓΚΥΡΗ, ΜΑΧΗΤΙΚΗ, ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 122 ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ!

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Δεύτερη νίκη για την ομάδα μπάσκετ

Δυο στα δυο για την ομάδα μπάσκετ του Ιστορικού που επικράτησε με 79-65 του Περιστερίου στο Αρτάκης, παρουσία 1000 και πλέον "κυανέρυθρων" φιλάθλων. Οι σαφώς περισσότερες και πιο ποιοτικές λύσεις που είχε στα χέρια του ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, έκαναν την διαφορά για τους «κυανέρυθρους» που όταν χρειάστηκε, βρήκαν λύσεις τόσο μακριά όσο και κοντά στο καλάθι και δεν επέτρεψαν στο Περιστέρι να απειλήσει ουσιαστικά σε κανένα σημείο του αγώνα. Κορυφαίοι για την ομάδα της Νέας Σμύρνης ήταν οι Γιάνκοβιτς (15π) και Αθηναίου (13π) ενώ σημαντική βοήθεια πρόσφεραν Μπόγρης και Παππάς. Η απουσία του τραυματία Καββαδά δεν φάνηκε σε κανένα σημείο ενώ δεν χρειάστηκε να αγωνιστεί ούτε λεπτό ο Μίλμπουρν ο οποίος δεν ήταν εκατό τοις εκατό έτοιμος. Από την άλλη πλευρά, οι φιλοξενούμενοι, έκαναν την προσπάθειά τους αλλά δεν άντεξαν μέχρι το τέλος. Έτσι έμειναν με ένα ροζ φύλλο σε δύο παιχνίδια στο πρωτάθλημα της Α1.

Από το ξεκίνημα του αγώνα στη Νέα Σμύρνη, ήταν εμφανής η διάθεση του Σκουρτόπουλου να παίξει πολύ με τις διεισδύσεις του Παππά. Ο γκαρντ των «κυανέρυθρων» πέτυχε πόντους (10) από τα φάουλ που κέρδιζε και έφθειρε αντιπάλους και έτσι ο Πανιώνιος έκανε την… δουλειά του. Το Περιστέρι ακολουθούσε όμως από κοντά και στο τέλος της πρώτης περιόδου βρισκόταν στο -5 (22-17).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Πανιώνιος «πάτησε το γκάζι». Παίρνοντας πόντους και από άλλους παίκτες, όπως είναι ο Μπόγρης και ο Γιάνκοβιτς, άφησε πίσω το Περιστέρι. Ανέβασε σε διψήφιο νούμερο την διαφορά και έδειξε ότι δεν είχε καμία διάθεση να αμφισβητηθεί ότι έχει το πάνω χέρι. Το 44-33 του ημιχρόνου, το επιβεβαίωνε.

Στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου, το Περιστέρι προσπάθησε να γυρίσει στο ματς… Πέτυχε γρήγορους πόντους με κύριο εκφραστή των επιθετικών του προσπαθειών τον Πέτρουλα αλλά και τον Παπαντωνίου και έφτασε μέχρι και το -5. Ο Πανιώνιος επέβαλε πάλι τον ρυθμό του στο ματς και άνοιξε την διαφορά όμως οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν τρόπους να μείνουν σε επαφή στο σκορ. Το 60-51 με το οποίο έκλεισε και το τρίτο δεκάλεπτο, δεν του άφηνε όμως πολλά περιθώρια με βάση την εικόνα των ομάδων.

Στην τελευταία περίοδο, ο Πανιώνιος έβγαλε στο παρκέ την ποιότητα που διαθέτει. Πήρε πόντους από πολλούς και διαφορετικούς παίκτες και εντέλει δεν έδωσε κανένα δικαίωμα αμφισβήτησης στο Περιστέρι. Το τελικό 79-65 απλά επιβεβαίωσε την ανωτερότητα των «κυανέρυθρων» που έκαναν το δύο στα δύο.

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 44-33, 60-51, 79-65

Πανιώνιος: Μπόγρης 13, Πέιν 2, Μοτσενίγκος, Αθηναίου 13, Γκίμπς 11, Αθανασούλας, Μπατής 4, Γιάνκοβιτς 15, Παππάς 12, Ντραγκίσεβιτς 5, Μπούκερ 4


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΑΝΑΣΗ ΣΚΟΥΡΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Πανιώνιος δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα απέναντι στο Περιστέρι στη Νέα Σμύρνη, με τον Θανάση Σκουρτόπουλο να έχει παράπονα από τους Αμερικανούς της ομάδας του. Ο Έλληνας τεχνικός μετά το τέλος του αγώνα τόνισε αναλυτικά για το παιχνίδι απέναντι στο Περιστέρι: «Πετύχαμε μία σημαντική νίκη που θα μας βοηθήσει στη συνέχεια. Είμαστε μία νέα ομάδα με πολλούς νέους παίκτες που σχεδόν κανείς τους δεν έχει εμπειρία από μία γεμάτη σεζόν στην Α1. Τα ζητούμενα για την ομάδα φέτος είναι να πετύχει νίκες και να φτάσει στους στόχους της και παράλληλα να δημιουργήσει μία ομάδα για τα επόμενα χρόνια. Στον αγώνα με το Περιστέρι παίξαμε αρκετά καλά και ορισμένοι από τους νέους μας παίκτες έδειξαν ότι μπορούν να πρωταγωνιστήσουν. Έχω παράπονα όμως από τους Αμερικανούς μας για τους οποίους πάντως ήταν μία πρωτόγνωρη κατάσταση να αγωνίζονται στο γήπεδό μας μπροστά σε τόσο κόσμο και είχαν άγχος. Πάντως πρέπει να γίνουμε σαφώς καλύτεροι και ενόψει των αγώνων του EuroCup αφού εκεί τα λάθη δεν συγχωρούνται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου