ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ. ΕΓΚΥΡΗ, ΜΑΧΗΤΙΚΗ, ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 122 ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ!

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

"Πρέπει να γίνει μάθημα ο φετινός Πανιώνιος"

Ο κεντρικός αμυντικός του Ιστορικού Βασίλης Λαμπρόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στην ΟΠΑΠ TV και τόνισε μεταξύ άλλων πως ο φετινός Πανιώνιος πρέπει να είναι παράδειγμα προς μίμηση.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Βασίλη Λαμπρόπουλου:
Για το καλό ξεκίνημα του Πανιωνίου: «Ο Πανιώνιος είναι μια ομάδα με ιστορία και με μεγάλους παίκτες να έχουν φορέσει τη φανέλα του. Παίζει ρόλο η τύχη, παίζει ρόλο η πολύ καλή δουλειά, η πολύ καλή προετοιμασία και οι παίκτες είμαστε προσηλωμένοι στο στόχο. Μετά την ήττα από τη Λιβαδειά δουλέψαμε ακόμη πιο σκληρά.»

Για τον Πανιώνιο: «Δουλεύουμε εντατικά. Ο προπονητής μας πιέζει να βγάζουμε τον καλύτερο μας εαυτό στην προπόνηση γιατί από εκεί προκύπτει η εικόνα στους αγώνες. Είμαστε μια οικογένεια και σε αυτό βοηθάει το ότι είμαστε οι πιο πολλοί Έλληνες. Δεν έχει δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Αυτό φαίνεται τόσο στο γήπεδο όσο και στους πανηγυρισμούς. Όταν περνάς δύσκολα συσπειρώνεσαι εκ των έσω.»

Για το στόχο της ομάδας: «Πιστεύουμε στις δυνατότητες μας. Ο αρχικός στόχος ήταν η παραμονή. Αυτό συζητούσαμε με τους συμπαίκτες μου και με τον προπονητή μας. Έχουμε κάνει ένα φοβερό ξεκίνημα με πέντε νίκες σε έξι ματς και είμαστε προσηλωμένοι στην παραμονή. Αλλά από παιχνίδι σε παιχνίδι όλα αλλάζουν…»

Για την αντίδραση μετά το 3-0 από το Λεβαδειακό:
«Επειδή είμαστε νέα ομάδα έπρεπε να φάμε μια... σφαλιάρα. Η ήττα ήρθε με άσχημο τρόπο αλλά στο επόμενο ματς ο προπονητής μας έκανε να "μασάμε σίδερα".»

Για τη νίκη επί της ΑΕΚ και την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο:
«Είναι πολύ άσχημο να βλέπεις ομάδες όπως η ΑΕΚ, ο Άρης να είναι σε δύσκολη κατάσταση. Και εμείς έχουμε σοβαρά προβλήματα. Για κάθε μικρό παίκτη είναι διαφορετικό γιατί πλέον πήραμε ευκαιρίες. Είμαι 22 ετών και στο εξωτερικό θεωρείτε μια ηλικία που οι παίκτες είναι έτοιμοι. Ήταν μια ευκαιρία να αποδείξουμε ότι αξίζουμε και να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις μιας μεγάλης ομάδας.»

Για το αν είναι ευκαιρία αυτή η συγκυρία για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Σίγουρα είναι μια τέτοια ευκαιρία. Παίζει ρόλο όμως να το αντιληφθούν οι σωστοί άνθρωποι. Εμείς είμαστε έτοιμοι. Και στις εθνικές ομάδες τα καταφέρνουμε καλά και στις μικρές ηλικίες. Πλέον δεν περνάει αδιάφορο αυτό από τους συλλόγους. Υπάρχει αρκετή ποιότητα Ελλήνων.»

Για το ρόστερ με το χαμηλό μέσο όρο ηλικίας του Πανιωνίου:
«Η ομάδα Νέων έχει πολύ καλούς παίκτες. Εμείς στην πρώτη ομάδα έχουμε βασικούς ποδοσφαιριστές από την ομάδα Νέων. Αυτό αποδεικνύει ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά.»

Για τα μειονεκτήματα αυτής της ομάδας:
«Στα Γιάννινα δείξαμε χαρακτήρα και αυτό ήταν ένα σημάδι ότι μπορούμε. Πιστεύουμε σε εμάς. Ακόμη και όταν χάναμε, πιστεύαμε στην ανατροπή. Αυτό το ματς έδειξε ότι έχουμε κι άλλα στοιχεία ως ομάδα.»

Για το αν στον Πανιώνιο "χτίζεται" κάτι μεγάλο:
«Έχουμε πολύ νεαρούς παίκτες. Η ομάδα προσπάθησε να κρατήσει έμπειρους παίκτες και να φέρει μαζί και νεαρούς. Πρέπει να γίνει μάθημα ο φετινός Πανιώνιος για άλλες ομάδες. Μας έχει φύγει ένα βάρος πλέον. Στο ματς με τον Άρη και με τον ΟΦΗ δείξαμε ότι μπορούμε να παίξουμε και καλό ποδόσφαιρο.»

Για την τακτική του Πανιωνίου: «Είμαστε νέα ομάδα που "χτίζεται". Όπου μπορούμε να παίξουμε καλά θα το κάνουμε. Προσπαθούμε να έχουμε καλή κυκλοφορία μπάλας, σωστές αποστάσεις και να μην παίζουμε με γεμίσματα.»

Για το Δημήτρη Ελευθερόπουλο:
«Είναι νεαρός σε ηλικία και σταμάτησε πέρυσι το ποδόσφαιρο, μπορεί να έρθει πολύ πιο κοντά σε εμάς. Με κέρδισε από την πρώτη μέρα. Είναι σοβαρός στη δουλειά του και πολύ καλός εκτός γηπέδου. Θέλει να δίνουμε το 100%. Αν δείτε μια προπόνησή μας, το πόσο δουλεύουμε στην τακτική και στη φυσική κατάσταση θα καταλάβετε γιατί έχουμε αυτά τα αποτελέσματα. Ο Ελευθερόπουλος είναι δουλευταράς και θέλει να πετύχει. Αυτά όλα μας τα έχει περάσει.»

Για το πρωτάθλημα της Super League:
«Το αρνητικό είναι η κατάσταση των ομάδων με τα οικονομικά προβλήματα. Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και ο Ατρόμητος είναι καλές ομάδες. Ο Ολυμπιακός έχει το πάνω χέρι για τον τίτλο, έστω κι αν είναι νωρίς. Εμείς προσπαθούμε να είμαστε κοντά στις πρώτες θέσεις.»

Για τους στόχους του:
«Μακάρι να καταφέρω να παίξω στο εξωτερικό. Εκεί, όπως μας λέει και ο προπονητής μας, καταλαβαίνεις ότι είσαι ποδοσφαιριστής. Όλα περιστρέφονται γύρω από σένα. Ο στόχος μου άμεσα είναι να καθιερωθώ στον Πανιώνιο, να πετύχει η ομάδα τους στόχους και από εκεί και πέρα ό,τι καλύτερο ας έρθει και για τους δυο μας. Μακάρι να μπορέσω να βοηθήσω οικονομικά την ομάδα μου. Θέλω να αποδείξω πρώτα σε μένα και μετά σε αυτούς που με εμπιστεύτηκαν ότι αξίζω να είμαι εκεί.»

Για τους οπαδούς:
«Μας έχουν στηρίξει πολύ. Ακόμη και στη Λιβαδειά που δεχθήκαμε τρία γκολ. Και στα Γιάννενα που είναι 600 χιλιόμετρα μακριά, είχαν έρθει 100 άτομα. Μετά το τέλος των αγώνων μας συγχαίρουν και έχουμε μια πολύ καλή σχέση.»

Για τους επόμενους αγώνες του Πανιωνίου:
«Βλέπουμε τους επόμενους αγώνες ως μια ευκαιρία για να καθιερωθούμε στις πρώτες θέσεις. Η Κέρκυρα και ο Πανθρακικός έχουν κάνει καλά αποτελέσματα.»

Για τις φιλοδοξίες του:
«Λόγω συμμετοχών στην πρώτη εθνική είναι νωρίς να μιλήσω. Μια κλήση στην εθνική είναι όνειρο μεγάλο. Πολλοί Έλληνες όπως ο Φορτούνης και ο Παπαδόπουλος στελεχώνουν καλές μεγάλες της Ευρώπης.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου