ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ. ΕΓΚΥΡΗ, ΜΑΧΗΤΙΚΗ, ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 122 ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ!

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Παλικαρίσια νίκη στη Καβάλα

Με τον Νίκο Παππά να πραγματοποιεί την καλύτερη του εμφάνιση στο πρωτάθλημα της Α1 μπάσκετ των ανδρών, ο Πανιώνιος πέρασε νικηφόρα από το κλειστό της Καλαμίτσας παραμένοντας αήττητος.
Οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν της Καβάλας με 87-84, για την τρίτη αγωνιστική με τον νεαρό γκαρντ να πετυχαίνει ρεκόρ καριέρας με 32 πόντους. Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν να χάνουν ακόμα και με 13 πόντους, όμως έκαναν την ανατροπή, αφήνοντας την ομάδα του Κρις Χουγκάζ χωρίς νίκη έπειτα από τρεις αγωνιστικές. Συμπαραστάτης του Παππά, ο Μίλμπουρν με 20 πόντους. Ο Γκαγκαλούδης ξεχώρισε για την Καβάλα με 23.

Το ματς
Ο Γκαγκαλούδης, στο ντεμπούτο στην Α1 με την Καβάλα, άνοιξε το σκορ στο κλειστό της Καλαμίτσας. Οι γηπεδούχοι με εξαίρεση το 3-4 είχαν το πάνω χέρι στο παιχνίδι καταφέρνοντας μάλιστα με επιμέρους 11-2 να φτάσουν στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου σε διψήφιο σκορ τη διαφορά (22-12). Με μπροστάρη τον Νίκο Παππά ο Πανιώνιος πίεσε πλησιάζοντας στο καλάθι (28-26). Τα πολλά λάθη όμως των «κυανέρυθρων» έδωσαν την ευκαιρία στην Καβάλα και τον «Γκάγκα» να τρέξουν σερί 7-0 και να βρεθούν λίγο πριν το ημίχρονο στο +13 (43-30). Μείωσε για λογαριασμό των φιλοξενούμενων ο Γκιμπς, στέλνοντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με σκορ 43-32.

Ολική επαναφορά για τους Νεοσμυρνιώτες στην τρίτη περίοδο. Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου, πίεσε στην άμυνα, έπαιξε συγκεντρωμένα στην επίθεση (υπέπεσε μόλις σε ένα λάθος) και με αιχμή του δόρατος τον Μίλμπουρν σημείωσε 11 αναπάντητους πόντους, παίρνοντας ξανά το προβάδισμα με 52-53. Πόντο-πόντο συνέχισαν Καβάλα και Πανιώνιος με το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου να τους βρίσκει ισόπαλους, 63-63. Οι «κυανέρυθροι» πήραν τα ηνία του ματς με τον Μίλμπουρν στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, έφτασαν ακόμα και στο +5 (72-77), αλλά τα συνεχόμενα λάθη τους, έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους με σερί 6-0 να ξαναπεράσουν μπροστά (79-77) δύο λεπτά πριν τη λήξη. Ο Γκιμπς απάντησε με τρίποντο για τον Πανιώνιο, ο Στεφανίδης αστόχησε από την γραμμή των ελευθέρων βολών και οι δύο ομάδες ήρθαν στα ίσια (80-80). Η μπάλα έφτασε στα χέρια του Παππά όταν εκείνη «έκαιγε» με τον νεαρό γκαρντ να αποδεικνύεται ψύχραιμος και να δίνει στην ομάδα του τη νίκη με 84-87.

Τα δεκάλεπτα: 22-12, 43-32, 63-63, 84-87

Καβάλα (Χουγκάζ): Πάνος 8, Αράπης, Καλαμπάκας, Μανωλόπουλος, Στεφανίδης 10, Γκράντι 5 (1), Βελισσαρίου, Μίτροβιτς 10 (2), Γκαγκαλούδης 23 (4), Κρστέφσκι 8 (7 ριμπάουντ), Κόλεμαν 15 (6 ριμπάουντ), Σιμεόν 5 (1).

Πανιώνιος (Σκουρτόπουλος): Μπόγρης 6 (6 ριμπάουντ), Πέιν, Μοτσενίγος, Αθηναίου, Γκιμπς 9 (1), Μίλμπουρν 20 (1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Αθανασούλας 3, Μπατής 3 (1), Γιάνκοβιτς 10 (7 ριμπάουντ), Παππάς 32 (4 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα), Ντραγκίσεβιτς, Μπούκερ 4

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΑΝΑΣΗ ΣΚΟΥΡΤΟΠΟΥΛΟΥ

Αρνήθηκε να κάνει την οποιαδήποτε πρόβλεψη για το μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Πανιώνιος, εμφανίστηκε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μετά το νικηφόρο παιχνίδι απέναντι στην Καβάλα.
Ο τεχνικός των «κυανέρυθρων» μίλησε για το καλό ημίχρονο της ομάδας του και τα λίγα λάθη στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης.
«Ήταν ένα πάρα πολύ δυνατό παιχνίδι όπως το περιμέναμε. Είχα πει στους παίκτες πως δεν με ενδιαφέρει τι έγινε στα δύο πρώτα παιχνίδια που έδωσε η ομάδα. Ήμουν σίγουρος πως θα αντιμετωπίζαμε μια ομάδα ψυχωμένη όπως κι έγινε. Η Καβάλα διαθέτει μια από τις πιο σκληρές ομάδες του πρωταθλήματος. Στο πρώτο ημίχρονο οι ξένοι έδειξαν πως δεν κατάλαβαν αυτά που τους είχα πει. Στο δεύτερο κάναμε μόνο τέσσερα λάθη, διαβάσαμε καλύτερα τις καταστάσεις στο post up, αυξήσαμε τα ριμπάουντ μας και αυτοί οι τρεις παράγοντες μας έδωσαν τη νίκη» και συνέχισε αναφερόμενος στους στόχους του Πανιωνίου:
«Επειδή έχουν γίνει πολλές συζητήσεις είναι πολύ νωρίς ακόμη για όλα. Δεν έχει κριθεί τίποτα για καμία ομάδα και θα δούμε πολλές εκπλήξεις. Επίσης ακούστηκαν πολλά για το μπάτζετ μας. Ο Πανιώνιος έχει επενδύσει σε νέα παιδιά. Πήραμε φτηνούς και σιωπηρούς ξένους. Τα παιδιά αποδεικνύουν ότι μπορούν να ανταποκριθούν και αυτό μας κάνει ευχαριστημένους».

Την άποψή του για τα παιχνίδι κατέθεσε και ο Γιώργος Μπόγρης.

«Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για μας σε μια έδρα από την οποία δεν θα περάσουν πολλές ομάδες. Η Καβάλα είχε ισχυρό κίνητρο για να κερδίσει γιατί προερχόταν από δυο ήττες. Είμαστε χαρούμενοι γιατί πετύχαμε την ανατροπή . Εμείς κρατάμε το δεύτερο ημίχρονο. Το πρώτο θα πρέπει να μας γίνει μάθημα. Εύχομαι στην Καβάλα να παραμείνει στην κατηγορία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου