ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ. ΕΓΚΥΡΗ, ΜΑΧΗΤΙΚΗ, ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 122 ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ!

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Σκέψεις του Αλ. Κωτση

Καλημέρα εικονικά συμβόλαια, καληνύχτα Ιστορικέ.Αυτό θα γίνει αν αναλάβει ο Μπιγκ Μακ Αγαπούλας και το ξέρουμε όλοι πολύ καλά. Από την άλλη, λέμε συχνά μη ρωτάμε τι κάνει ο Πανιώνιος για εμάς, αλλά τι κάνουμε εμείς για τον Πανιώνιο.Θυμάστε ένα παλιό σύνθημα που λέγαμε ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΤΟ ΑΦΗΣΑ ΤΗ ΓΚΟΜΕΝΑ ΠΑΡΑΤΗΣΑ..... κλπ κλπ; Πόσους ξέρετε να το έκαναν αυτό στην πραγματικότητα τελικά; Εγώ μόνο έναν.... Γι' αυτό, με όλα τα λάθη που έχει κάνει, καλό είναι να μην του την "πέφτουμε"...Έχω πει ότι έτσι όπως έχει γίνει η κατάσταση, έχουμε φτάσει στο σημείο να λέμε ότι έχουμε την καλύτερη δυνατή διοίκηση και να μην ξέρουμε αν το λέμε αισιόδοξα ή απαισιόδοξα. Ίσως έκανα λάθος, αν αγοράσει ο αγαπούλας θα διαψευστώ.

Έχω επισημάνει κι εγώ τα λάθη του Τσακίρη, όπως έχω υποστηρίξει και επιλογές του από την άλλη, οι οποίες βέβαια αποδείχθηκαν ατυχείς, ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται (λέγε με Κιντή), την οποία την υποστήριξα επειδή a priori η πλειοψηφία την καταδίκαζε λόγω αεκτζίδικου παρελθόντος του τύπου αυτού και εγώ και κάποιοι άλλοι πιστεύαμε ότι θα μπορούσε να περπατήσει. Ε νιώθω διπλά μαλάκας…Όταν, όμως, τα πράγματα στη ζωή σου δεν πάνε καλά, το τελευταίο που χρειάζεσαι είναι να έχεις έναν ή εκατόν ένα μαλάκες γύρω σου να σου κουνάνε το δάχτυλο μες στα μούτρα και να σου υποδεικνύουν ποιο είναι το σωστό που πρέπει να κάνεις! Χαλαρώστε λίγο με τον Τσακίρη. Αν θέλει να πουλήσει, ας πουλήσει. Σε όποιον θέλει. Έχει βεβαίως χρέος απέναντι στην Ιστορία, στους Δάλλες και τους Καραμπάτηδες του Συλλόγου μας να μην πουλήσει, όπως ακούγεται, στον αγαπούλα, γιατί υπάρχει και αυτό που λέει ο θυμόσοφος λαός, αν δεν μπορείς να κάνεις το καλό τουλάχιστον μην κάνεις το κακό. Αλλά, δεν μπορεί κανείς να του υποδείξει τι θα κάνει, αν θα συμμετέχει στη διοίκηση, αν πουλήσει ή όχι. Το μόνο που δεν έχει δικαίωμα να κάνει είναι να κάνει κακό στο Σύλλογο με πράξεις ή παραλείψεις που ενέχουν δόλο, κάτι που αποκλείω να κάνει. Πολλοί λένε ότι από την αρχή είχε σκοπό να κονομήσει και εν τέλει να απαξιώσει την ομάδα και να φτάσει εδώ που την έφτασε. Τον λένε προδότη κλπ.Εγώ θα σας πω κάτι άλλο.

Ποιος είναι το σημαντικότερο πρόσωπο στην ιστορία της Ανάστασης του Θεανθρώπου, αυτός που αν δεν υπήρχε να φάει όλα τα σκατά των θεάρεστων χριστιανών για την προδοσία του, δεν θα υπήρχε η βάση της χριστιανικής θρησκείας; Σωστά μαντέψατε: ο Ιούδας ο Ισκαριώτης! Και εξηγούμαι: παρατηρώ μια δυναμική μέσα στο φόρουμ, αλλά και έξω από αυτό, και όλοι λέμε καλύτερα Β’ Εθνική παρά λαμόγια τύπου Ψ. Ε λοιπόν, όπως διάφοροι συνωμοσιολογούν σχετικά με τις αρχικές προθέσεις του Τσακίρη, έτσι κι εγώ μπορώ να σας αντιτάξω ότι σαν κύκνειο άσμα και ηρωική έξοδο, μας ενώνει όλους και με την φερόμενη συμφωνία με τον αγαπούλα χρησιμοποιεί ένα μοχλό πίεσης ώστε να δραστηριοποιήσει «χειμάζουσες» πανιώνιες δυνάμεις για να αναλάβουν και να απεμπλακεί αυτός έστω και τώρα με χασούρα ή όχι, αυτό δεν το ξέρω.

Συγγνώμη για όλους εκείνους που θα έπρεπε να σου ζητάνε και δεν το κάνουν. Αν πουλήσεις στον Ψωμιάδη δε θα μπορείς να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Αν πουλήσεις σε Πανιώνιους θα μείνεις ο μεγαλύτερος πρόεδρος στη σύγχρονη ιστορία του Πανιωνίου. Σε εκείνο που φταις είναι ότι εσύ πρώτος πίστεψες ότι μπορούμε να γίνουμε χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη… Κι εκείνη τη στιγμή απωλέσαμε τη διαφορετικότητά μας, πήγε περίπατο… Και κάπως έτσι, πετάξαμε ψηλά, πλησιάσαμε στον ήλιο. Μόνο που τα φτερά μας ήταν κολλημένα στους ώμους με κερί…Καλημέρα και καλή τύχη.

alexkotsis@gmail.com

4 σχόλια:

  1. Αν όντως έρθει σε χέρια Πανιώνιων ο Ιστορικός και με το πλεόνασμα που ακούγεται, θέλω να δω κάτω από ποιά πέτρα θα βρούνε να κρυφτούνε αυτοί που τον βρίζανε αισχρά με τα κεφαλαία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με το παραπάνω άρθρο. Έχουν γίνει πολλά λάθη επι ιδιοκτησίας - προεδρίας του Τσακίρη, αλλά νομίζω οτι πρέπει να του αναγνωρίσουμε και όλα όσα έχει προσφέρει στην ομάδα. Ναι βαρέθηκε, ναι ξενέρωσε, δεν ξέρω και γω τι, αλλά αυτος ο άνθρωπος ασχολήθηκε ΠΟΛΥ με την ομάδα και έχει δώσει και θυσιασει πολλά. Πρώτα απ'όλα αρχίσαμε να πιστεύουμε και να ονειρευόμαστε πράγματα που πριν απο τον Τσακίρη μας φαίνονταν τρελά: Προπονητικό, νέο αθλητικό κέντρο, τέλος στο ξεπούλημα των παικτών κλπ κλπ. Η ΠΑΕ έβγαλε μια υγεία προς τα έξω που ακόμα και οι "μεγάλες" ομάδες δεν έχουν. Ακόμα και τώρα τελευταία που η κατάσταση είναι άσχημη ποτέ δεν αισθάνθηκα άνετα με το να βρίσω τον Τσακίρη γιατί αναγνωρίζω τι έχει προσφέρει στην ομάδα (ερασιτέχνη και ΠΑΕ). Για όλα αυτά ευχαριστώ λοιπόν τον κ. Τσακίρη και του εύχομαι καλή συνέχεια σε ό,τι κάνει και πάνω απ'ολα να παραμείνει ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο τσακίρης είναι ο μεγαλήτερος πρόεδρος που είχε ποτέ ο σύλλογος εν Ελλάδι.
    Πολλοί θα νοσταλγήσουν τον τσακ αλλά έτσι γίνεται πάντα.
    ο μόνος που είχε τόσο διαφάνεια στην ομάδα και δεν φοβηθήκαμε ποτέ μην έχουμε λαμογιές,πουλήματα αγώνων,ξεφτίλες για το σύλλογο κτλ
    να ξέρει ο τσακ ότι ας κάνει ότι νομίζει καλό για τον ίδιο και για το σύλλογο, εμείς και τον αγαπάμε και θα τον αγαπάμε σαν αυτό που είναι ...ένα τεράστιο κεφάλαιο για το Πανιώνιο και για το ένα βήμα σημαντικό που έκανε μαζί του ο σύλλογος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εχετε δίκιο παιδιά.
    Το Σάββατο πόνεσα πολύ, για την ήττα με κάτω τα χέρια, αλλά η λογική και η ψυχραιμία που μου είχε απομείνει δεν μου επέτρεπε να βρίζω τουλάχιστον με εκφράσεις του τύπου ¨¨να πεθάνεις... να σου βουλιάξουν τα καράβια...κ.α απίθανα, που ακούστηκαν από κάτι τύπους πιο πάνω.
    Δεν σημαίνει ότι δεν έχει κάνει λάθη, πολλά τα δύο τελευταία χρόνια, ούτε το λέω γιατί είμαστε κολλητοί, αλλά δεν θα ξεχάσω ποτέ,
    ότι από ανυπόληπτους που είμασταν, μας έδωσε όραμα (με έκανε να μην χάνω αγώνα από τότε) και με έκανε να ατενίζω το μέλλον με μεγάλη αισιοδοξία, αυτόν τον Τσακ θα ήθελα να ¨ξυπνήσει¨ έστω και την ύστατη στιγμή...

    Υ.Γ. Δυστυχώς ή ευτυχώς έμαθα στα δύσκολα να στηρίζω αυτούς που το χρειάζονται στην προκειμένη περίπτωση την ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ, και δεν θα τους βρίζω στα παιχνίδια (δεν είμαι γαυροβάζελοδραγουμάνος στην νοοτροπία), ούτε θα βοηθήσω μια ώρα νωρίτερα να ξαποστείλω τον ιδιοκτήτη, ας το κάνει όσο πιο νηφάλια γίνεται (ίσως λιγότερα σφάλματα έτσι).

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.Σ. Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ._

    ΑπάντησηΔιαγραφή