ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ. ΕΓΚΥΡΗ, ΜΑΧΗΤΙΚΗ, ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 122 ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ!

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Συνέντευξη Γιούργκεν Μάχο

«Νιώθουμε ακόμη και τώρα, μετά την νίκη επί της ΑΕΚ, πως μας αδικεί η βαθμολογική μας θέση. Όμως καλούμαστε πλέον να ανακάμψουμε λειτουργώντας σας ομάδα με πίστη και σκληρή προσπάθεια. Πρέπει να αξιοποιήσουμε τα οφέλη της νίκης της περασμένης Κυριακής αφού μετέχουμε σε ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα και με βάση την ποιότητά μας, έχουμε ακόμη απαιτήσεις και υψηλές βλέψεις για τους εαυτούς μας. Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό αναμένεται πάρα πολύ δύσκολο αλλά με πίστη και προσπάθεια έχουμε τις ελπίδες να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα. ΘΕΛΩ να συνεχίσω τις καλές εμφανίσεις προκειμένου να βοηθάω κάθε φορά και πιο ουσιαστικά τον Πανιώνιο αλλά και να διατηρήσω τη θέση μου κάτω από τα γκολ πόστ της εθνικής Αυστρίας..»

Ο διεθνής Αυστριακός τερματοφύλακας του Πανιωνίου Γιούργκεν Μάχο μιλάει αποκλειστικά στο http://www.wind.com.gr/ για τα οφέλη της νίκης της ομάδας του την περασμένη Κυριακή αλλά και την προοπτική ανάκαμψης που υπάρχει από εδώ και πέρα. Θεωρεί πως υπάρχει διάθεση και ποιότητα σε όλη την ομάδα προκειμένου να διεκδικήσει υψηλότερους στόχους στο βαθμολογικό πίνακα καθώς πιστεύει πως η παρούσα κατάταξη αδικεί τον Πανιώνιο. Περιμένει τόσο ο ίδιος όσο και οι συμπαίκτες του, μια δύσκολη αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό το Σάββατο αλλά εκτιμά πως με πίστη στην επίτευξη του στόχου και συνεχή προσπάθεια μπορεί να έρθει το θετικό αποτέλεσμα.


* Κύριε Μάχο, κατ' αρχή, τι μπορεί να αλλάξει στην ψυχολογία της ομάδας η εμφάνιση και η νίκη απέναντι στην ΑΕΚ την περασμένη Κυριακή;«Ξέραμε από πριν όλοι μας ότι αυτός ο αγώνας ήταν κάτι σαν τελικός από όποια οπτική γωνία κι αν το εξετάζαμε.. Έγιναν πολλά πράγματα μέσα στην ομάδα τις προηγούμενες μέρες που μας αναστάτωσαν και υπήρχε ο φόβος ότι θα χάναμε την αυτοσυγκέντρωσή μας. Όμως λειτουργήσαμε σαν ομάδα κι αυτό είναι το σημαντικότερο. Ίσως έγινε αυτό που δεν υπήρχε σε τόσο μεγάλο βαθμό στο προηγούμενο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα να μην είμαστε ικανοποιημένοι εμείς οι παίκτες, οι άνθρωποι που στηρίζουν τις προσπάθειές μας και προπάντων οι φίλαθλοί μας! Αυτό είναι το ποδόσφαιρο όμως. Τα δώσαμε όλα, πιστέψαμε σε εμάς και στις ικανότητές μας και συγκεντρωθήκαμε σε έναν στόχο, τη νίκη. Κάτι που έμοιαζε πολύ δύσκολο έτσι όπως είχαν διαμορφωθεί οι καταστάσεις. Κάποιοι είπαν πως πετύχαμε κάτι που έμοιαζε τρελό με την εμφάνιση και την νίκη μας απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο όπως είναι η ΑΕΚ η οποία προέρχονταν από σπουδαίες εμφανίσεις και καλή ψυχολογία. Όμως βάλαμε πάνω από όλα την ομάδα. Λειτουργήσαμε σαν ομάδα και τα καταφέραμε με μια νίκη που θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερη αλλά αυτό που κρατάμε είναι η προσπάθεια. Τώρα πρέπει να προσέξουμε ακριβώς αυτό το πράγμα. Να είμαστε μια πραγματική ομάδα με στόχους, σοβαρότητα και φιλοδοξία. Ο Πανιώνιος μπορεί να κερδίσει πολλά πράγματα από αυτή τη νίκη και κυρίως από την συγκεκριμένη αντίδραση που δείξαμε σ' αυτό το ματς. Η ψυχολογία μας είναι στο καλύτερο επίπεδο από τη στιγμή που ξεκίνησε η φετινή σεζόν. Τα οφέλη της εμφάνισής μας την περασμένη Κυριακή θέλω να πιστεύω ότι θα είναι πολλά κάτι που αναμένεται να φανεί στην πορεία στο άμεσο μέλλον..»

** Θεωρείται πως αδικείται από την παρούσα βαθμολογική θέση ο Πανιώνιος. Τι πρέπει να γίνει έτσι ώστε να φτάσετε σε υψηλά επίπεδα την απόδοσή σας;«Σίγουρα νιώθουμε πως μας η βαθμολογική θέση δεν ανταποκρίνεται στις ικανότητες αλλά και την ίδια την ιστορία της ομάδας. Εγώ όπως και οι συμπαίκτες μου ξέρουμε πολύ καλά το πόσο σκληρά δουλεύουμε στο γήπεδο και ειδικά στις προπονήσεις. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι κάναμε τόσο κακές εμφανίσεις στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Υπήρχαν παιχνίδια όπου προσπαθήσαμε, παίξαμε καλά αλλά δεν ανταμοιφθήκαμε όπως μας άξιζε στο τέλος. Υπήρχαν και άλλα όπου δεν ήμασταν τόσο καλοί όσο έπρεπε και προπάντων όσο μπορούμε. Πιστεύω πως όλα αυτά ήρθαν σαν μια λογική σειρά από την στιγμή που δεν μας.. βγήκαν κάποια αποτελέσματα στην αρχή και στην πορεία ήρθε και η κακή ψυχολογία. Κανείς μας δεν πιστεύει πως αυτές είναι μόνον οι δυνατότητες του Πανιωνίου! Αυτό που πρέπει να γίνει, όπως σας είπα, είναι να μείνουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι σαν ομάδα με σοβαρότητα, πάθος και πίστη στις ικανότητές μας. Τα έχει αυτά το ποδόσφαιρο για κάθε ομάδα. Η νίκη φέρνει ευκολότερα την επόμενη νίκη ενώ η απώλεια κάνει πιο βαριά τα πόδια όλων στην προσπάθεια να αλλάξεις το κλίμα. Θέλει πολύ κόπο και μεγάλη θέληση, στοιχεία τα οποία εκτιμώ πως τώρα υπάρχουν στην ομάδα έτσι ώστε να βρούμε έναν καλό δρόμο σταθερής απόδοσης και να ανακάμψουμε. Υπάρχει πολύς χρόνος, αρκεί βέβαια εμείς οι ίδιοι να τον αξιοποιήσουμε κατάλληλα..»

** Ποια είναι η άποψή σας για το επίπεδο του Ελληνικού πρωταθλήματος τη φετινή σεζόν;«Είναι η δεύτερη φορά που είμαι στην Ελλάδα και έχω, νομίζω, μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για την ποιότητα του ποδοσφαίρου. Είναι σε υψηλό επίπεδο και γίνονται προσπάθειες να ανέβει ακόμη πιο ψηλά. Το πρωτάθλημα είναι ακόμη πιο ανταγωνιστικό από πριν. Έχετε δει το πόσες εκπλήξεις έγιναν στις οκτώ πρώτες αγωνιστικές από ομάδες δεν περίμενε κανείς να φτάσουν σε τέτοια αποτελέσματα θετικά ή αρνητικά. Όμως αυτό είναι και το ωραίο της υπόθεση καθώς δεν υπάρχει κανένα εύκολο ματς εντός και εκτός έδρας. Οι ομάδες παίζουν όλες με στόχο τη νίκη σε κάθε αναμέτρηση. Ειδικά φέτος είδαμε και πιστεύω πως θα δούμε κι άλλες τέτοιες εκπλήξεις μιας και δεν υπάρχουν τόσο μεγάλες διαφορές από ομάδα σε ομάδα. Για να κερδίσεις πρέπει να παίξεις πολύ καλά, να είσαι για 90 λεπτά συγκεντρωμένος και να έχει σε κάποια σημεία την τύχη στο πλευρό σου..»

** Το Σάββατο έχει μπροστά σας ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Είναι σε θέση ο Πανιώνιος να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα;«Θα είναι εκ των πραγμάτων ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια πραγματικά μεγάλη ομάδα και μέσα στο θερμό κοινό της. Ο Πανιώνιος έχει να κερδίσει πολλά πράγματα και από αυτή την αναμέτρηση. Έτσι το βλέπω εγώ και εκτιμώ πως έτσι θα το δούνε όλοι οι υπόλοιποι στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Εγώ προσωπικά θα έχω αρκετή δουλειά, όπως όμως θα έχουν σημαντική δουλειά να κάνουν όλοι οι συμπαίκτες μου. Εάν και πάλι δεν πιστέψουμε στους εαυτούς μας δεν πρόκειται να έχουμε καμία τύχη. Μόνον με πίστη, και συνεχή προσπάθεια κερδίζεις πράγματα σε τέτοιες αναμετρήσεις όπου φυσιολογικά θα δεχθείς πίεση αλλά μπορείς και εσύ με την κατάλληλη προετοιμασία και ψυχολογία να ασκήσεις κι εσύ στους αντιπάλους σου. Ο Πανιώνιος διαθέτει τα στοιχεία εκείνα που μπορούν να του προσφέρουν ένα θετικό αποτέλεσμα αρκεί πάνω από όλα να πιστέψουμε σ' αυτό και να δουλέψουμε καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα σε αυτό. Πίστη και αδιάκοπη προσπάθεια θα είναι τα στοιχεία μας έτσι ώστε να φανούμε αντάξιοι μιας τέτοιας πρόκλησης. Σε κάθε αγώνα υπάρχουν ιδιαιτερότητες για τη μία και την άλλη ομάδα. Εμείς είμαστε έτοιμοι και δουλεύουμε πολύ καλά αυτές τις ημέρες έτσι ώστε να προσπαθήσουμε και στο τέλος θα δούμε κατά πόσο πετύχαμε τον στόχο μας..»

** Είσαι αυτή την εποχή βασικό στέλεχος της εθνικής Αυστρίας. Τι πρέπει να περιμένουμε από εσένα τη φετινή σεζόν ως μέλος της οικογένειας του Πανιωνίου;«Κάθε ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στην εθνική ομάδα της πατρίδας του έχει ως βασικό μέλημα να προσπαθεί κάθε φορά για το καλύτερο δυνατό έτσι ώστε να εκπέμπει την απαραίτητη εμπιστοσύνη σ' αυτούς που του δίνουν τη φανέλα με το εθνόσημο της χώρας του. Έτσι κι εγώ ΘΕΛΩ να παραμείνω με τις εμφανίσεις μου και την προσφορά μου στο σύλλογό μου, στέλεχος της εθνικής Αυστρίας. Είμαι σε μια ομάδα με αρκετούς νεαρούς παίκτες και θα ήθελα να τους μεταφέρω το πνεύμα του νικητή και του αθλητή που προσπαθεί κάθε φορά για το καλύτερο δυνατό αναζητώντας τη βελτίωση. Δουλεύω αρκετά καθημερινά όπως θέλω να ξέρουν οι φίλαθλοι της ομάδας μου ότι δουλεύουν και οι υπόλοιποι συμπαίκτες μου. Όπως την πρώτη φορά που ήμουν στην Ελλάδα ως παίκτης της ΑΕΚ έτσι και τώρα έχω τη διάθεση να προσφέρω τα πάντα έτσι ώστε να είμαι σε εξαιρετική κατάσταση αλλά και να κερδίζει η ομάδα μου τους στόχους της. Ειδικά τώρα που βρισκόμαστε σε μια νέα πορεία, έπειτα από τα όσα έχουν συμβεί, περιμένω να πάμε ακόμα καλύτερα κι εγώ να συμβάλλω κάθε φορά με τον ουσιαστικότερο τρόπο στα θετικά αποτελέσματα του Πανιωνίου..»

4 σχόλια:

  1. pou boro na vrw tis foto twn pehton t panioniou;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κιτρινη - μαυρη Φανέλα με το σήμα του Πανιωνίου; Θα ξεράσω!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΕΡΙΜΕΝΕ ,ΠΕΡΙΜΕΝΕ!!! ΝΑ ΒΑΛΩ ΜΙΑ ΣΑΚΟΥΛΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ !!! ΘΑ ΜΟΥ ΛΕΡΩΣΕΙΣ ΤΟ ΧΑΛΙ!!!!!!

    ΝΤΡΟΓΚΜΠΑΜΠΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εσυ δεχεσαι το ηρωικό αυτό σήμα σε αυτέςτις ξεφτίλες χρώματα;

    Αν ναι πάσο. Ποιος μαλάκας επέλεξε αυτά τα χρώματα στην ΠΑΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή