ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ. ΕΓΚΥΡΗ, ΜΑΧΗΤΙΚΗ, ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 122 ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ!

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Ο Πανιώνιος σε Πανιώνιους καθαρούς και έμπιστους …

… και ας παίζει στην Γ’ Εθνική! Αυτή είναι η λαϊκή απαίτηση των φίλων του Ιστορικού αλλά και κάθε λογικά σκεπτόμενου φιλάθλου, ο οποίος θεωρεί ότι ο Πανιώνιος είναι κεφάλαιο για την καλλιέργεια και την ανάπτυξη του Ελληνικού αθλητισμού.
Ο κ. Τσακίρης επηρεασμένος και απογοητευμένος κυρίως από την κάκιστη αγωνιστική εικόνα της ομάδας, που είναι απόρροια αποτυχημένων επιλογών του, οι οποίες φυσικά δεν εμπεριείχαν δόλο, αφού δε είναι δυνατόν να θέλεις να καταστρέψεις ένα σύλλογο στον οποίον έχεις προσφέρει ψυχικά και για τον οποίον έχεις ματώσει οικονομικά αφήνοντας έργο, αποφάσισε να πουλήσει η να παραχωρήσει την ΠΑΕ με σκοπό, αφενός ν’ απαλλαγεί από το βάρος της τεράστιας ευθύνης και αφετέρου να της εξασφαλίσει καλύτερο μέλλον. Όμως όπως η πώληση ενός ποδοσφαιριστή του Πανιωνίου, γινόταν επί εποχής Τσακίρη με πολύ περίσκεψη και πάντα προς όφελος του Ιστορικού, έτσι και η παράδοση της ΠΑΕ σ’ άλλα χέρια απαιτείται να γίνει με ακόμη μεγαλύτερη περίσκεψη. Χρειάζεται η διάδοχη κατάσταση να έχει τουλάχιστον την αποδοχή των φιλάθλων, διότι σε διαφορετική περίπτωση οι φίλαθλοι δύσκολα θα στηρίξουν τη νέα ιδιοκτησία. Επομένως όποιος κάνει το νέο κουμάντο στην ομάδα πρέπει να έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των φίλων της. Επίσης όποιος ή όποιοι αναλάβουν τα ηνία του συλλόγου θα πρέπει να εκφράζουν και να υπερασπίζονται με πειστικό τρόπο, το ήθος, την ανεξαρτησία και την τεράστια ιστορία του συλλόγου. Αν πρόκειται η διάδοχη κατάσταση να έχει και μεγάλη οικονομική επιφάνεια, τότε ακόμη καλύτερα, όμως αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Είναι φυσικό ο κόσμος του Πανιωνίου να μην επιθυμεί τον υποβιβασμό της ομάδας και θα βοηθήσει όσο μπορεί για να τον αποτρέψει. Όμως τον προτιμά από το να περιέλθει η ομάδα σε κακά και ξένα χέρια! Διότι ο Πανιώνιος δεν είναι μια ανώνυμη εταιρεία, που έχει μια απλή υπαλληλική σχέση με τους εργαζομένους της. Είναι σύλλογος με τεράστιους συμβολισμούς, θύμισες και συναίσθημα για αρκετό κόσμο. Επομένως εκείνοι που θα την διοικούν θα πρέπει να είναι ΙΚΑΝΟΙ, ΠΑΝΙΩΝΙΟΙ, ΚΑΘΑΡΟΙ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΙ! Ο Πανιώνιος με εκλογίκευση των οικονομικών του και ανάπτυξη των υποδομών του είναι εφικτό να γίνει σε κάποια χρόνια ισχυρότατος. Ακόμη και αν πέσει κατηγορία, που όλοι φυσικά απευχόμαστε.
Με τις παραπάνω σκέψεις εύχομαι και ελπίζω ότι ο κ. Τσακίρης μαζί με τον κ. Λιανό, αλλά και άλλους Πανιώνιους επιχειρηματίας και φίλους της ομάδας θα βρουν το κατάλληλο οικονομικό μοντέλο για την ΠΑΕ ώστε η ομάδα αφενός να μην χρεοκοπήσει και αφετέρου ν’ ανέβει αγωνιστικά. Μπορεί, για παράδειγμα, στις δύσκολες εποχές που διανύουμε ν’ ακολουθηθεί το μοντέλο της ΚΑΕ, το οποίο στηρίζεται σε χαμηλό budget, καλό Έλληνα προπονητή και κατά βάση Έλληνες νεαρούς και ταλαντούχους καλαθοσφαιριστές και δύο μόνο καλούς ξένους.

Πάνος Κατσούλας
Εκπ/κός

3 σχόλια:

  1. Τα μεγέθη δεν είναι ίδια σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο και ούτε και το περιβάλλον παρόμοιο. Και δυστυχώς φαίνεται δύσκολο να πέσει το βάρος ΠΑΕ και ΚΑΕ μόνον στους ώμους Λιανού. Ο οποιοσδήποτε από μας στη θέση Λιανού θα ένοιωθε ανασφάλεια ν' αναλάβει μόνος.

    Η συμμετοχή του κόσμου θα έδινε κάτι αλλά σε μικρή κλίμακα και μόνο συμπληρωματικά, γιατί και οι γενικές οικονομικές περιστάσεις είναι δύσκολες και το οπαδικό δυναμικό του Πανιωνίου εμφανίζεται περιορισμένο σε σχέση με άλλες εποχές.

    Επενδυτές στο ποδόσφαιρο με τα χέρια καθαρά είναι μάλλον πράγμα σπάνιο και για να ενδιαφερθούν πρέπει να υπάρχει η οσμή του κέρδους.
    Το μόνο κερδοφόρο στοιχείο που είχε ο Πανιώνιος ήταν το νέο γήπεδο που πλέον όλες οι συνθήκες που υπάρχουν, το έχουν κάνει όνειρο μακρινό.

    Μόνο εφικτό σενάριο πλέον μένει το σχήμα Λιανός+Λαϊκή βάση και όσο για τις υποδομές, ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι ο κος Τσακίρης μετά τη φυγή του δεν θα χρεώνει την ομάδα για το Απήλιο, τουλάχιστον για τη φετινή χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΕΠΙΦΑΝΗΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ? ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ Η ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ? ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ. ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΤΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ,ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΑ ΠΩΣ Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΩ ΤΡΙΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο.....ΕΠΙΦΑΝΗΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ?
    Υ.Γ. ΜΑΚΗ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΓΡΑΨΕΙΣ,ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ. ΕΠΙΣΗΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΛΙΑΝΟ. ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΘΑ ΠΩΣ Ο ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΜΙΛΗΣΕ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΟ ΤΡΟΠΟ ΣΤΟΝ ΛΙΑΝΟ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.

    ΝΤΡΟΓΚΜΠΑΜΠΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λοιπον μαλλον στραβωνει και με αυτον γιατι ειχε λεει μαζι του στην συναντηση δημοσιογραφο του Ευαγγελατου και διερευσε την ειδηση πολυ νωρις το απογευμα στο δικο του blog.Ο ανθρωπος δεν ξερει τι του γινεται,αλλα λεει το πρωι,αλλα το μεσημερι,αλλα το απογευμα και αλλα το βραδυ.Ρε αν μας πουλας τρελιτσα θα εχεις ασχημα ξεμπερδεματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή