ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ. ΕΓΚΥΡΗ, ΜΑΧΗΤΙΚΗ, ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 122 ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ!

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

«Μετά το καλοκαίρι, το συζητάμε…»

Απέκλεισε την πώληση πρωτοκλασάτων παικτών του Πανιωνίου στη χειμερινή περίοδο ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Ηλίας Λιανός, μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ωστόσο τόνισε πως μετά τη λήξη της σεζόν οποιαδήποτε πρόταση είναι συζητήσιμη. Παράλληλα έθεσε ως πρώτους στόχους του συλλόγου τον εξορθολογισμό του μπάτζετ, την αριθμητική μείωση του ρόστερ και τη βελτίωση της ψυχολογίας του αγωνιστικού τμήματος, προαναγγέλλοντας μεταγραφική ενίσχυση χωρίς υπερβολές.

Αναλυτικά, ο Ηλίας Λιανός μίλησε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας για:

- τα λάθη της προηγούμενης διοίκησης: «Δεν είμαι εδώ για να αρχίσω να σκορπώ κατηγορίες δεξιά και αριστερά. Δεν είχα ανακατευτεί, πέρα από τη συχνή επικοινωνία που είχα με τον Κωνσταντίνο Τσακίρη, σε αυτά που είχαν συμφωνηθεί με τον Γιώργο Κιντή. Ο κ. Τσακίρης ήθελε να υπάρχει εξορθολογισμός του μπάτζετ, αλλά δεν επετεύχθη κάτι τέτοιο και αυτό πήγε χέρι με χέρι με το αγωνιστικό κομμάτι, στο οποίο προφανώς έγιναν κακές επιλογές. Αυτό είχε σαν συνέπεια να δημιουργηθεί κακή ψυχολογία στους ποδοσφαιριστές, γι’ αυτό κι έχουμε ανεξήγητα σκαμπανεβάσματα από παιχνίδι σε παιχνίδι».

- τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν σε αγωνιστικό επίπεδο: «Φέτος ίσως μετά από πολλά χρόνια υπάρχουν από την τέταρτη μέχρι την τελευταία ομάδα μικρές βαθμολογικές αποστάσεις. Το αγωνιστικό πρόσωπο του Πανιωνίου δεν εμπνέει αυτή τη στιγμή εμπιστοσύνη. Πρώτος στόχος είναι να επανέλθει η ηρεμία και να υπάρχει καλύτερη ψυχολογία στο αγωνιστικό τμήμα. Ο μεγαλύτερος στόχος είναι να μπορέσουμε να ανακτήσουμε την αυτοπεποίθησή μας. Παράλληλα είναι πιθανό να γίνουν κάποιες αλλαγές στην ομάδα, με κάποια εκλογίκευση του ρόστερ που είναι τεράστιο, τόσο αριθμητικά όσο και οικονομικά, αλλά εκλογίκευση και του μπάτζετ, που είναι πολύ μεγάλο και δεν μεταφράζεται αυτό μέχρι τώρα στα απαιτούμενα αποτελέσματα».

- την επιστροφή του Γιώργου Παράσχου στην τεχνική ηγεσία: «Η νέα συνεργασία με τον Γιώργο Παράσχο έρχεται σαν συνέχεια της βοήθειας που έδωσε πέρυσι σε μία αντίστοιχα δύσκολη στιγμή. Ήταν παράδοξη η απόφαση της προηγούμενης διοίκησης να μην ανανεώσει τη συνεργασία της και να προσλάβει προπονητή από το εξωτερικό. Είδα έναν άνθρωπο που είναι γνώστης του Πανιωνίου και εμπνέει μία σοβαρότητα και δύναμη που χρειάζονται οι παίκτες αυτή τη στιγμή».

- το ενδεχόμενο πώλησης ποδοσφαιριστών: «Μέχρι το καλοκαίρι δεν θα προχωρήσουμε σε πώληση κανενός ποδοσφαιριστή. Εξηγήσαμε στα παιδιά που έχουν φιλοδοξίες ότι δεν είμαστε εδώ για να τους δεσμεύσουμε με χαλκάδες. Πρέπει να βοηθήσουν την ομάδα να επιστρέψει στο σωστό δρόμο και από το καλοκαίρι και μετά είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις».

5 σχόλια:

  1. ο Λιανός είναι εγγύηση για την ομάδα και προσωπικά επειδή είναι μπροστάρης αυτός και ο τσακ απο πίσω νιώθω μια σιγουριά ! φοβάμαι για τη σωτηρία αλλά με αυτή τη διοίκηση σίγουρα προς το καλήτερο θα πάμε
    Λιανέ στηριζόμαστε σε σένα πλέον...έξω τα λαμόγια απο τον Ιστορικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γίνονται θετικές κινήσεις, καλός είναι ο περιορσιμός των παιχτών για να γίνεται καλύτερη δουλειά αλλά μηπως θα χαθούν λεφτά από τα συμβόλαια που υπογράφονται σεπτέμβριο και τα σπαμε Ιανουάριο;Πρέπει να γίνει και καλή οικονομική διαχείρηση. Τέλος, ενώ και εμένα δε με εμπνέει τόσο πολύ ο Παράσχος, πιστέυω ότι πρέπει να μείνει στην ομάδα και να εργαστεί, να διαχειριστεί το έμψυχο υλικό και να προτείνει μια δυο μεταγραφές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η παρούσια του Λιανού και του Παράσχου για 'μένα είναι εγγύηση ότι στο τέλος της σεζόν δεν θα κινδυνέψουμε. Είμαι σίγουρος ότι θα βάλουν την πολυπόθητη τάξη στην ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το "Εξηγήσαμε στα παιδιά που έχουν φιλοδοξίες ότι δεν είμαστε εδώ για να τους δεσμεύσουμε με χαλκάδες" να το μεταφράσω ως ότι ο Πανιώνιος δεν έχει φιλοδοξίες?
    Είμαι βέβαιος ότι δεν θα πέσουμε φέτος γιατί η διοίκηση θα κάνει ότι πρέπει για να μην συμβεί αυτό..... αλλά αυτός θα είναι ο στόχος από εδώ και πέρα?
    Προφανώς και πρέπει να πουλάει ο Πανιώνιος και να ανανεώνει το δυναμικό του αλλά η δήλωση δεν μου αρέσει γιατί από πίσω κρύβει το τέλμα.
    Εγώ προσωπικά δεν βρίσκω κανένα ενδιαφέρον στην φετινή προσπάθεια σωτηρίας αν δεν συνοδευτεί με όραμα έστω ξαι για μακροπρόθεσμες επιτυχίες,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προσωπικά θεωρώ τον Παράσχο καλή επιλογή για την σημερινή κατάσταση. Ξερει το ρόστερ και τα θετικά του και τις αδυναμίες του.

    Καιρός είναι να δούμε ένα σοβαρό σχέδιο ανάπτυξης της ομάδας.Συμφωνώ με τον ΝΚ99

    Υ.Γ. Διαφορετικός Vassilis από τον προηγούμενο. Εγω είμαι ο fermionsandbosons

    ΑπάντησηΔιαγραφή