ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ. ΕΓΚΥΡΗ, ΜΑΧΗΤΙΚΗ, ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 122 ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ!

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Νίκη βάλσαμο – Τα σημεία που καθόρισαν το αποτέλεσμα!

Του Πάνου Κατσούλα

Πολύ μεγάλη νίκη του Πανιωνίου σε βάρος του Παοκ μέρα Σάββατο! Η επισήμανση γίνεται διότι όποτε φέτος ο Πανιώνιος αγωνίστηκε Σάββατο δεν κέρδισε ποτέ! Καιρός ήταν λοιπόν να σπάσει και αυτή η παράδοση!

Τα σημεία που καθόρισαν τη σημαντική νίκη επί ενός μεγάλου αντιπάλου ήταν:

* Η μεγαλύτερη διάθεση που επέδειξε η ομάδα της Ν. Σμύρνης έναντι του Παοκ

* Η συγκέντρωση των παικτών στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Χαρακτηριστικό στοιχείο είναι ότι όλοι μόχθησαν, ανεξάρτητα αν δεν υπήρξε κάποιος που να διακρίθηκε ιδιαίτερα, πλην ίσως του Τσότσαλιτς. Άλλωστε εκείνο που προέχει είναι να διακρίνεται η ομάδα, παρά κάποιος ή κάποιοι μεμονωμένοι ποδοσφαιριστές.

*Η τύχη που αυτή τη φορά απλά δε γύρισε την πλάτη στον Πανιώνιο. Το αμυντικό λάθος του Σιόβα ευτυχώς δε στοίχισε!

Αξίζει επίσης ν’ αναφερθεί ότι ο Τσότσαλιτς στο κέντρο της άμυνας ήταν εξαιρετικός. Το ερώτημα που γεννάται είναι μήπως θα ήταν πιο ορθολογικό να παίζει ως κεντρικός αμυντικός μαζί με τον Λάτκα και ο Σιόβας ως αμυντικός μέσος; Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι και οι δύο ποδοσφαιριστές μπορούν ν’ αγωνιστούν τόσο στο κέντρο της άμυνας όσο και σαν αμυντικοί μέσοι. Επίσης θα πρέπει να επισημανθεί η σταδιακή βελτίωση της απόδοσης του Ριέρα και η σταθερότητα του Γιόνσον. Επιπλέον, παρά τις σημαντικές ελλείψεις, ο Λεμονής κατέβασε το καλύτερο δυνατό σχήμα που μπορούσε, το οποίο μάλιστα διαχειρίστηκε πολύ σωστά και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Τέλος επειδή θα πρέπει να αποδεικνύουμε την Πανιώνια διαφορετικότητα σ’ όλες τις περιπτώσεις και όχι μόνο σ’ εκείνες που μας εξυπηρετεί, το φάουλ επί του Αθανασιάδη στο 1ο ημίχρονο έγινε εντός της περιοχής και από τη στιγμή που δόθηκε παράβαση, έπρεπε να δοθεί πέναλτι σε βάρος του Πανιωνίου. Μπορεί να ήταν ένα «φτηνό» πέναλτι όμως η αλήθεια πρέπει να λέγεται. Όπως επίσης ο διαιτητής έπρεπε να είχε αποβάλει τον Γκαρσία του Παοκ όταν χτύπησε εκτός φάσης το Σάμαρη.

Η νίκη είναι τεράστια, αλλά δυστυχώς δεν αρκεί. Χρειάζεται να υπάρξει συνέχεια και φυσικά αυξημένη προσπάθεια μέχρι και τον τελευταίο αγώνα.

13 σχόλια:

  1. ο ριερα ηταν πολυ καλος
    δε σταματησε να τρεχει και να προσπαθει.
    απ την αλλη να σου κανω και μια αβαντα, κουμο αποντος η ομαδα ηταν πολυ δεμενη. ο γκαρσια επρεπε να φαει κοκκινη στη φαση που επεστρεψε μπουκαλι στην εξεδρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μεγαλη νικη,μπραβο στην ομαδα, 3 πολυτιμοι ποντοι...
    αντε και το διπλο με την 'κουλα' να γουσταρουμε...

    ρομαντικος(ο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναί η αλήθεια πρέπει να λέγεται κε Κατσούλα. Έχεις δίκιο. Αντιγράφω όμως και θέτω στην κρίση σου το σχόλιο μου στο blog μου. Μιλάμε για μια οριακή φάση που θα ήθελα την άποψη σου, αν την είδες για πέναλτι εντός του γηπέδου ή μετέπειτα σε τηλεοπτική εποπτεία.
    Το σχόλιό μου:
    "Εντάξει το είδα. http://www.youtube.com/watch?v=XWbJk8o6xAE. 45-55. Πάντως είναι σε οριακό σημείο και δεν δικαιολογεί τον κατακλυσμό αρνητικών σχολίων των δημοσιογράφων, οι οποίοι αν γινόταν ανάποδα θα μίλαγαν σαφώς για ανθρώπινο λάθος του διαιτητή και δεν θα τον κατακεραύνωναν όπως τώρα. Όντως γίνεται διπλή ανατροπή μια που και την μπάλα δεν βρίσκει ο Τσοτσα και τον έχει πιάσει από την πλάτη από τη φανέλα. Στο γήπεδο ήταν αδύνατο να δούμε τέτοιες λεπτομέρειες. Πλην όμως ο Αθανασιάδης όταν αρχίζει να πέφτει κατα τη γνώμη μου πατάει ακόμα απ' έξω και στο πέσιμο πατάει εντός περιοχής.
    Εν πάση περιπτώσει και ο σπήκερ πριν δει την επανάληψη στο ρελαντί, μίλαγε για φάουλ στη γραμμή της περιοχής."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν πέρυσι ο Φερέρα παρουσίασε τους Σιόβα και Όμο ως αμύντικο δίδυμο, το αποτέλεσμα ήταν τραγικό. Γκαφατζής ο ένας, άτσαλος ο άλλος μας έδωσαν μία άμυνα βγαλμένη άπο μικρότερες κατηγορίες. Επηρεασμένος από όλη αυτήν την κατάσταση έγραφα ότι ο Σιόβας δεν κάνει για κεντρικός αμυντικός και καλά θα ήταν να παίζει ως αμυντικός μέσος. Ευτυχώς που εγώ δεν είμαι προπονητής (ή μάλλον όπως όλοι είμαι προπονητής της κερκίδας) και οι πραγματικοί προπονητές επέμειναν, με αποτέλεσμα φέτος να δούμε έναν πραγματικά πολύ καλό κεντρικό αμυντικό. Σίγουρα δούλεψε ο Σιόβας και μπράβο του, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι δεν μάσησε και έκανε την εμπειρία του γνώση. Βέβαια γυρίζοντας τον χρόνο πίσω δεν μπορώ να μην δω ότι αδικήθηκε σε τεράστιο βαθμό. Όταν ο Παπασταθόπουλος έκανε τις μεγάλες του εμφανίσεις είχε δίπλα του έναν έμπειρο αμυντικό (νομίζω τον Δέλλα). Ο Μανωλάς που τον έχουν οι εφημερίδες για τον επόμενο Έλληνα Μπεκενμπάουερ, μακάρι να γίνει, όταν δεν έχει τον Δέλλα δίπλα του δεν γνωρίζει που πατά και που βρίσκεται. Τον Κ. Παπαδόπουλο που παίζει τώρα στην Γερμανία, του έδωσαν εμπειρία σαν κεντρικό μέσο πριν παίξει στο κέντρο της άμυνας. ....... (Συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. .........Εμείς όμως είχαμε απαιτήσεις από ένα νέο παιδί, με λίγες εμπειρίες και σχεδόν δύο χρόνια αποχής, να σταθεί δίπλα σε ένα άλλο νέο και άπειρο παιδί, που ήταν και λίγο άτσαλο. Τώρα που το ξανασκέφτομαι λέω και πάλι καλά.

    Το παληκάρι έχει ένα τεράστιο όσο και σπάνιο προσόν για την θέση. Είναι αριστεροπόδαρος. Αν δείτε πόσοι αριστεροπόδαροι παίζουν σε αυτήν την θέση σε όλη την Ευρώπη, θα καταλάβετε τι εννοώ. Πρέπει να τον στηρίξουμε και πιστεύω πως όσο έχει το μυαλό στο κεφάλι του και δουλεύει σκληρά, θα γίνεται καλύτερος. Οι χθεσινές γκέλες ελπίζω να είναι μια κακιά παρένθεση σε μία καλή χρονιά. Το ότι έγιναν στην απουσία του Λάτκα, ίσως να μην ήταν τυχαίο. Ο Τσότσα όσο καλά κι αν έπαιξε, είχε αρκετό άγχος (το μαρκάρισμα που δεν δόθηκε πέναλντι δεν θα γινόταν ποτέ από κεντρικό αμυντικό σε εκείνο το σημείο).

    Επομένως ας μου επιτρέψει ο αρθρογράφος να διαφωνίσω και θα τον προτρέψω να αφήσει τους πραγματικούς προπονητές, εν προκειμένω ο Λεμονής, να αποφασίσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. χωρίς να λέω ότι είμαι προπονητής συμφωνώ με το σχόλιό σου σχετικά με το τσότσα και λάτκα στα κεντρικά μπακ και σιόβας αμυντικό χαφ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάμε ρε Πανιωνάρα να πάρουμε αποτέλεσμα με τους δραγουμάνους και τρέλλανέ μας...

    Η δικέφαλη κότα, ούπς συγνώμη ¨αετός¨ θα μας εξηγήσει κάποιος, γιατί δεν πετάει ποτέ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δύο πολύ σημαντικά συμπεράσματα για τα σ. μπακ:

    1. Εν όψη της ποινής 2 αγωνιστικών του Σιόβα και ίσως νέες ποινές από κάρτες στα μπακ μας, αποδείχθηκε οτι κάλλιστα η ομάδα μπορεί να καλύψει τα κενά με το προχτεσινό σχήμα ή με με το δίδυμο Λάτκα-Τσότσα απόντως Σιόβα. Από πάνω, Όμο κόφτης και Σάμαρης κέντρο δεξιά μια χαρά δουλεύει.

    2. Με καλό σχεδιασμό του χρόνου -πρώτα ο Θεός να μην πέσουμε-, το Λάτκα-Σιόβας-Τσότσα μπορεί ωραιότατα να γίνει το τρίδυμο των κεντρικών αμυντικών με 2 βασικούς και έναν στον πάγκο (με Τσότσα να παίζει και χαφ στην ανάγκη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΡΟΣ IWN1998......

    ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΝΙΚΗ ΣΤΕΚΕΣΑΙ ΣΤΗΝ ΦΑΣΗ ΑΥΤΗ. ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΤΙ? ΧΑΡΗΚΑ ΠΟΥ ΜΕ ΕΥΝΟΗΣΕ Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.ΑΠΟ ΤΟ 1977 ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΧΩ ΔΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΟΡΓΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ. ΕΧΩ ΣΙΧΑΘΕΙ ΝΑ ΜΕ ΣΤΗΝΟΥΝ ΣΤΟ ΤΟΙΧΟ,ΝΑ ΜΕ ΡΙΧΝΟΥΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΓΟΜΑΙ ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΟΥ.
    ΔΕΝ ΣΕ ΕΙΔΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΛΕΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΝΑΛΝΤΑΚΙ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ,ΔΕΝ ΣΕ ΕΙΔΑ ΝΑ ΣΤΕΚΕΣΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΤΟ ΠΕΝΑΛΝΤΑΚΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΛΕΣ.

    ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ , ΑΝ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΦΕΤΙΝΕΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΡΗΣΕΙ 7 ΠΟΝΤΑΚΙΑ. ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΣΩΤΗΡΙΑ.ΤΟ ΠΕΝΑΛΝΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΟ. ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΣΤΕΚΕΣΑΙ ΕΚΕΙ.ΕΛΕΟΣ.
    ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΙΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΣΩ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΕΝΑ ΣΦΥΡΙΓΜΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑ? ΠΕΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΚΩΝΙΑ ΤΟΥ ΓΚΑΡΣΙΑ....ΠΕΣ ΚΑΤΙ ΑΔΕΡΦΕ......ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ....

    ΝΤΡΟΓΚΜΠΑΜΠΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Re paides, edw den asxolithikane oi Paoktzides (pou sto katw-katw autoi "kahkane") me tin fasi auti, tha asxolithoume emeis?
    Eimai apo autous pou pisteuoun oti sto telos tis xronias ta diaititika lathi einai moirasmena se oles tis omades. An eksairesoume to POK bebaia ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ σχόλιο έκανα στον γράφοντα. Ασχολήθηκα στο blog μου γιατί είδα όλα τα Αθηναϊκά sites και έντυπα να το υπερτονίζουν. Και στον γράφοντα έθεσα το απλό ερώτημα, ναι να πούμε την αλήθεια ότι ήταν ανατροπή, αλλά που την είδαμε, στο γήπεδο ή στην τρίτη επανάληψη στην τηλεόραση και στο youtube...???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "...το αγαπητό αθλητικό site και ο συντάκτης του περνάει στα μαλακά την αγκωνιά Γκαρσία σε Σάμαρη σαν ν' αναφέρεται σε παράδοξη απαίτηση των γηπεδούχων φιλάθλων και ξεχνάει ότι στη φάση του πέναλτι πάνω στο Ριέρα, ο διαιτητής λησμόνησε να βγάλει την κίτρινη κάρτα, που θα έβγαζε από τότε εκτός παιχνιδιού τον Ιταλό. Επίσης είναι φανερό ότι θέλει να βγάλει ότι ο διαιτητής αδίκησε τον ΠΑΟΚ, που μάλλον το ανάποδα συνέβηκε. Να 'ναι καλά να τους διαβάζουμε..."

    Απόσπασμα από http://iwn1998.blogspot.com/2011/02/1-0.html.

    Όπως βλέπεις έγραψα και είπα και για αγκωνιές και για κίτρινες... Συνεπώς θεωρώ άδικη την κριτική.
    Και το πέναλτι ήταν καραμπινάτο, ΕΠΙΜΕΝΩ, στο ρελαντί της τηλεόρασης.

    Ζητώ συγγνώμη για την κατάχρηση του χώρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή