ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ. ΕΓΚΥΡΗ, ΜΑΧΗΤΙΚΗ, ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 122 ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ!

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Συνέντευξη Γεράσιμου Βεντούρη

Σε κατ` αρχάς συμφωνία για την ανάληψη της ΠΑΕ Πανιώνιος από τον Ερασιτέχνη έφτασαν το πρωί της Τετάρτης (8/12) οι Κωνσταντίνος Τσακίρης και Γεράσιμος Βεντούρης.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ θα μεταβιβάσει δωρεάν τις μετοχές του σε μια συμφωνία που αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες, όπως επιβεβαίωσε ο Γεράσιμος Βεντούρης με δηλώσεις του στον «Sentra 103,3».

«Υπάρχει καταρχήν συμφωνία αλλά υπάρχουν πολλά επιμέρους θέματα. Θέλουμε να δούμε ακριβώς τα οικονομικά μεγέθη πώς παρουσιάζονται. Βέβαια έχουμε μια πάρα πολύ καλή σχέση με τον κ. Τσακίρη, άσχετα με τις επιλογές του. Μας έχει πει κάποια νούμερα, τα ελέγχουμε. Υπάρχουν πολλά λειτουργικά θέματα», τόνισε αρχικά ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη. Προσπαθώ όσο πιο γρήγορα γίνεται να ενημερωθώ για τα θέματα που αφορούν την ομάδα, αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Θα υπάρχουν και άλλες επαφές και συναντήσεις. Αλλωστε, ακόμα και ολοκληρωτικό συμφωνητικό να συνταχθεί η υλοποίησή του θέλει αρκετό χρόνο για να πραγματοποιηθεί. Αυτό που πιθανολογώ είναι ότι αυτό που θα γίνει είναι ότι αφού συμφωνήσουμε σε κάποια βασικά σημεία και υπάρξει ένα προσύμφωνο, θα αναλάβει ο Ερασιτέχνης τα ηνία και στη συνέχεια οι δικηγόροι των δύο πλευρών σε 2-3-4 εβδομάδες να ολοκληρώσουν τη συμφωνία. Στο διάστημα αυτό, όταν είμαστε έτοιμες και οι δύο πλευρές και μέχρι να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες θα αναλάβει ο Ερασιτέχνης τη λειτουργία της ΠΑΕ».

Για το πότε θα ολοκληρωθεί το προσύμφωνο, τόνισε: «Μέσα σε αυτή την εβδομάδα, νωρίς την άλλη εβδομάδα, θα οριστικοποιήσουμε κάποια συμφωνία».

Για το έλλειμμα της ΠΑΕ, σχολίασε: «Τα νούμερα δείχνουν να είναι αυτά που μας έχει πει ο κ. Τσακίρης. Με ενδιαφέρει περισσότερο η επιμέρους κατανομή στους διάφορους μήνες. Σίγουρα υπάρχει ένα άνοιγμα, δεν θα ήθελα να το πω ποιο είναι. Πάντως, δεν είναι κάτι το τραγικό για μια ΠΑΕ Α’ Εθνικής. Αν επιτρεπόταν στις ΠΑΕ να βάλουν τις αξίες των παικτών στους ισολογισμούς θα ήταν διαφορετικά».

Για το αν ο Ερασιτέχνης θα μπει σε μια διαδικασία πώλησης βασικών παικτών για να καλύψει το άνοιγμα, ανέφερε: «Ο Ερασιτέχνης δεν θα ήθελε να πει αν η λογική του είναι να πουλήσει με το καλημέρα για να καλύψει τα ανοίγματα. Το ποια θα είναι η τελική εξέλιξη, εξαρτάται από το αν υπάρχουν ομάδες για να ενδιαφέρονται για παίκτες που μπορούμε να πουλήσουμε στην αντίστοιχη αξία τους. Η φιλοσοφία, πάντως, δεν θα είναι να μπει ο Ερασιτέχνης, να πάρει τις μετοχές και να πουλάει παίκτες για να έχει τα προς το ζην και σε 10 χρόνια να με παίρνετε τηλέφωνο εμένα ή τον κάθε Βεντούρη και να έχει την ΠΑΕ ο Ερασιτέχνης».

Για το αν μπορεί να υπάρξουν και περιπτώσεις «μπροστινών» όπως πήγε να γίνει με τον Μάκη Ψωμιάδη, σχολίασε: «Δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε ονόματα, θέλουμε να είναι μια κατάσταση που να είναι υγιής και αποδεκτή».

Για το πώς θα γίνει η παραχώρηση των μετοχών: «Δωρεάν, χωρίς αντίτιμο η μεταβίβαση».

Για το αν υπάρχει περίπτωση να μη γίνει η μεταβίβαση: «Δεν το θεωρώ πιθανό, όχι, δεν νομίζω, εκτός αν στις συζητήσεις και στους ελέγχους προκύψει κάτι ως προς τα οικονομικά που δεν το περιμένουμε, αλλά δεν νομίζω. Από την πρώτη συζήτηση και τα πρώτα στοιχεία δεν υπάρχει κάποια έκπληξη».

Για το αν όντως υπάρχουν 500.000 ευρώ στα ταμεία, είπε: «Σωστό, αλλά αντίστοιχα υπάρχουν και υποχρεώσεις».

Τι γίνεται με το προπονητικό κέντρο και τους επενδυτές

Φυσικά μείζον θέμα αποτελεί το προπονητικό κέντρο στο Κορωπί για το οποίο ακόμα τρέχουν δάνεια για την αποπληρωμή του. Φυσικά, τα συγκεκριμένα χρέη βαραίνουν τον Τσακίρη, ο οποίος απλά θέλει από τους νέους διοικούντες τον σύλλογο να συντηρούν το έργο και να πληρώνουν τις δόσεις.

Τέλος, σχετικά με το θέμα της πώλησης της ΠΑΕ σε «τρίτο», όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά. Το πιθανότερο είναι πως ο Κωνσταντίνος Τσακίρης δεν θέλει να έχει καμία ανάμειξη σε τυχόν αγοραπωλησίες και τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις προθέσεις του Ερασιτέχνη.

4 σχόλια:

  1. Τελικά δε νομίζω να υπήρχε άλλη λύση. Ο Τσακίρης δεν ήθελε ν' ασχοληθεί άλλο με την ΠΑΕ και αυτό ήταν φανερό. Το ότι παραχώρησε δωρεάν τις μετοχές του στον ερασιτέχνη τον τιμά και δείχνει άνθρωπο που δε θέλει να πάει κόντρα με το κοινό Πανιώνιο αίσθημα, παρά την αρχική του επιλογή, που στη συνέχεια βέβαια άλλαξε πολλές φορές! Ο ερασιτέχνης είναι μιά ενδιάμεση κατάσταση και δε μπορεί να είναι αλιώς. Μακάρι να βρεθεί γρήγορα επενδυτής για ν' αγοράσει την ΠΑΕ, διότι ο ερασιτέχνης, όπως και παλιότερα ο Δήμος, δε μπορεί να έχει στην πλάτη του και την ΠΑΕ. Διότι είναι άλλος ο ρόλος και η δουλειά του ερασιτέχνη. Όμως σ' αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία δε νομίζω ότι θα είναι εύκολο να βρεθεί άμεσα επενδυτής και μάλιστα αξιόπιστος. Όπως επίσης δεν είναι εύκολο να βρεθούν 2-3 μαζί επενδυτές για ν' αγοράσουν την ΠΑΕ ώστε να μοιραστεί το αντίτιμο. Η πολυμετοχικότητα δεν είναι άσχημη, όμως δεν είναι και εύκολη. Το να γίνει η ΠΑΕ εταιρία λαϊκής βάσης είναι μιά καλή ιδέα, που δυστυχώς στον Πανιώνιο δεν μπορεί να υλοποιηθεί, διότι απλούστατα ο Πανιώνιος δεν έχει τον πολυάριθμο λαό, που έχουν άλλες ομάδες και κυρίως λαό που να θέλει ή να μπορεί να βάλει γερά το χέρι στην τσέπη!

    Πάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΙΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΩΡΕΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΑΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΙΕΙ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΛΤΑ ΤΟΥ ΚΙΝΤΗ. ΜΗΠΩΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΛΑΒΗ ΑΥΤΟ Ο ΚΥΡΙΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ Ο ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΝΑ ΚΑΝΗ ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΓΓΡΑΦΗ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙΔΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και για αλλη μια φορα αποδεικνυεται τη ζημια που μπορει να προκαλεσει μια γυναικα.
    Α ρε Παολα τα θερμα μου και πολλα μου συγχαρητηρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή