ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ. ΕΓΚΥΡΗ, ΜΑΧΗΤΙΚΗ, ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 122 ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ!

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Μια σκέψη-πρόταση....

Από τι στιγμή που ο Κων. Τσακίρης παραχωρήσει τις μετοχές στον ερασιτέχνη, κατά τη γνώμη μου πρέπει να μπει μπροστά η δημιουργία ΠΑΕ λαϊκής βάσης. Το παράδειγμα του Αρη είναι το καλύτερο. Πολύ απλά ας το αντιγράψουμε. Να ανοιχθεί η ΠΑΕ στον κόσμο του Πανιωνίου, να δούμε επιτέλους πόσοι είμαστε, πόσοι τελικά ενδιαφερόμαστε για τον Ιστορικό. Να μην χαθεί ούτε μια μέρα. Δεν θέλουμε ούτε "σωτήρες", ούτε "πανιωνάρες". Μπορούμε να πάρουμε τον Πανιώνιο στα χέρια μας. Ανοιχτά, δημοκρατικά, Πανιώνια να τον κάνουμε δυνατό και επιτέλους να τον δούμε όπως τον ονειρεύομαστε! Εχουμε μια μεγάλη ευκαιρία, ας μην την αφήσουμε να χαθεί.

Εδω διαβάστε πως η Λέσχη Φίλων Αρη έγινε μεγαλομέτοχος της "κίτρινης" ΠΑΕ

14 σχόλια:

  1. Τα μεγέθη δυστυχώς δεν είναι ίδια και τώρα προέχουν άμεσες βοήθειες. Ας γραφτούν μέλη στον ερασιτέχνη, πράγμα που θα δώσει άμεση οικονομική ενίσχυση, ας γίνει προσέγγιση με Λιανό να βοηθήσει για φέτος και αφήνουμε την "Κομμούνα των Παρισίων", αν είναι εφικτή, για αφότου τελειώσει η χρονιά. Και ο Άρης έπεσε στη Β' Εθνική για να γίνουν οι λαϊκές βάσεις κλπ ή κάνω λάθος... Το πόσοι είμαστε και το πόσοι θα βοηθήσουν βάζοντας και το χέρι στην τσέπη, δεν συμπίπτει πάντα, ιδίως σε τέτοιες εποχές....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΔΙΟΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΚΟΒΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ. ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΧΑΣΟΥΝ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΚΟΒΟΥΝ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 10.000 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΜΙΑΣ ΠΑΕ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΑ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΥΣΤΗ ΑΝΑΓΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του panionios.net είχαμε ξεκινήσει την δημιουργία σωματείου για την υποστήριξη του Συλλόγου. Στην προσπάθεια αυτή συμμετείχα ενεργά, έχω συντάξει ένα σχέδιο καταστατικού το οποίο είναι στην διάθεση σου Μάκη εάν το επιθυμεις.

    Αποστόλης Μακρυκώστας - panionios.solidarity.blog@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οι οπαδοι και μη θεωρουν την ομαδα τσιφλικι τους και λυσσανε για "αιμα" με το παραμικρο.Φανταζομαι τι θα γινει αμα ειναι και λαικης βασης.....το ελα να δεις!Τοτε ειναι που θα απαιτουν πραγματα παραλογα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ Μάκη προφανώς είσαι εκτός πραγματικότητας. Εδώ τα 30 μέλη της Λέσχης Φίλων Πανιωνίου και δεν δίνουν την ετήσια εισφορά τους που είναι 20 ευρώ και θα βρεις 5.000 Πανιώνιους να στηρίξουν ένα τέτοιο εγχείρημα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν δεν μπορούμε να κάνουμε τον Πανιώνιο ΠΑΕ λαϊκής βάσης τότε γιατι "φωνάζουμε" να μείνει σε Πανιώνια χέρια; Τι εννοούμε; Να υπάρχει ένας Πανιώνιος που θα βάζει τα λεφτά του και εμείς θα κάνουμες κριτική; Οχι φίλοι μου. Τώρα είναι η ευκαιρία να αποδείξουμε πόσα απίδια χωράει ο σάκος μας. Διαφορετικά ας περιμένουμε τον κάθε Τσακίρη να μας πληρώνει και να κάνει ότι θέλει γιατί θα βαζει τα χρήματά του...

    Μ.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ καλή η σκέψη - πρόταση του φίλου Μάκη. Επί της αρχής συμφωνώ με τέτοιες θέσεις όχι μόνο για τις περιπτώσεις των ΠΑΕ, αλλά και για άλλες. Όμως το εγχείρημα αυτό είναι πολύ δύσκολα υλοποιήσιμο. Όχι μόνο λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που διανύουμε αλλά και για τον απλούστατο λόγο ότι οι φίλοι του Πανιωνίου είναι δυστυχώς πολλοί λιγότεροι από εκείνους του Άρη. Επιπλέον η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων του Πανιωνίου προέρχεται από λαϊκά στρώματα, που σήμερα τα φέρνουν πολύ δύσκολα βόλτα. Δε μπορείς να τους προσθέσεις και άλλα βάρη. Διότι ως γνωστόν οι εταιρίες λαϊκής βάσης θέλουν και γενναία οικονομική εισφορά από τα μέλη. Τα δε ποσά συντήρησης και λειτουργίας μιάς ΠΑΕ, που συγκαταλέγεται στις δαπανηρές επιχειρήσεις, είναι τεράστια και δε νομίζω ότι οι φίλοι της ομάδας μπορούν να σηκώσουν ένα τέτοιο βαρύ φορτίο. Αν ο Πανιώνιος ήταν ένας μικρός σύλλογος της Γ' εθνικής θα ήταν εφικτό. Όμως ο Πανιώνιος ανήκει στην σούπερ λίγκ και εκεί, όχι μόνο θέλουμε να παραμείνει αλλά και να πρωταγωνιστεί.
    Καλύτερα ίσως ήταν να υπάρξει ένα μικτό σύστημα αποτελούμενο από μια τέτοια εταιρία, τον ερασιτέχνη αν έχει την οικονομική δυνατότητα (αν και ο ερασιτέχνης υποθέτω ότι και αυτός για να λειτουργήσει σωστά, οικονομικές εισφορές από μέλη θα προσπαθεί να βρει) και κάποιους Πανιώνιους επιχειρηματίες η και μη Πανιώνιους, πλην όμως αξιόπιστους, που θ’ αναλάβουν τις τύχες της ομάδας. Όμως μέχρι να έρθει εκείνη η στιγμή νομίζω ότι προέχει να επέλθει ηρεμία, να σταματήσει η γκρίνια και η καχυποψία και οι κ. Ζερβακάκος και Καμπανόπουλος να επιστρέψουν στην ομάδα για να τη βοηθήσουν τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι (αν το θέλουν και πολύ περισσότερο, γιατί όχι;). Καταλαβαίνω την πικρία τους, όμως θέτοντας τον Πανιώνιο πάνω απ’ όλα, εκτιμώ ότι πρέπει να μεταβάλουν άποψη και να επανέλθουν στα πόστα τους.

    Πάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλή πρόθεση, καλή προσπάθεια αλλά δυστυχώς καταδικασμένη σε αποτυχία.

    Ο Πανιώνιος το 1979 προσπαθήθηκε να έχει πολλούς μικρομετόχους και να κινηθεί σαν εταιρεία λαικής βάσης. Μας οδήγησε στον Σταματελάτο και στον Μοβσεσιάν.

    Τα νούμερα είναι απλά. Αν η ομάδα χρειάζεται 1000000 ευρώ το χρόνο πρέπει να βρείς 2000 ανθρώπους που θα βάζουν κατά μέσο όρο 500 ευρώ. Μέσα σε εποχή κρίσης αυτό είναι απίθανο. Αντίθετα αν υπήρχαν 2-3 ισχυροί οικονομικά που θα κάλυπταν το 60% αυτού του ποσού και το υπόλοιπο ο κόσμος μειώνοντας τη μέση συμμετοχή στα 150 ευρώ, θα μπορούσε να δουλέψει.

    Η ευκαιρία ήταν πριν 4 χρόνια όταν μπήκε ο Τσακίρης. Τότε όμως θαμπωμένοι από τα λεφτά του άλλα κοιτάγαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ομάδα είναι στην superleague και έχει σοβαρά έσοδα. Το ζήτημα είναι η κάλυψη της μαύρης τρύπας...μετά χρειάζεται καλή διαχείριση.
    Η προσπάθεια κατά την γνώμη μου πρέπει να γίνει έστω και αν οι πιθανότητες να αποτύχει είναι περισσότερες.
    Πρέπει επίσης να συνειδητοποιήσουμε ότι μια ομάδα με καλή οργάνωση έχει καλές προοπτικές σε ένα πρωτάθλημα πολύ χαμηλού επιπέδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εταιρεία Λαϊκής Βάσης δεν γίνεται. Δεν υπάρχει σύμπνοια απόψεων και οι συνθήκες δεν είναι σωστές γιατί τώρα κινδυνευει η ομάδα καί ΚΑΝΕΙΣ φιλαλθλος, οπαδός, συμμετεχων δεν θα θέλει να συνδεθεί το όνομα του με πιθανή αποτυχία. Αυτές είναι ωραιές ιδέες να τις επεξεργαστεί κανείς όταν στην ουσία δεν τις έχει ανάγκη δηλαδή είναι σωμένος, οικονομικά σταθερός. Σε ώρα κρίσης δεν κανεις πειράματα.
    Εδώ διαφωνούμε για το ποιον γιατρό θα έχει η ομάδα και θα συμφωνήσουμε σε θέματα σοβαρότερα? Όπως λεέι και καποιος άλλος φίλαθλος παραπάνω, αν οι Πάνθηρες και οι Ιωνες θέλουν να συμβάλλουν οικονομικά στον Πανιώνιο ας γίνουν μέλη του Ερασιτέχνη. Αλλά καποιοι νομίζω ονειρεύονται τίτλους, θεσούλες, μισθουλάκους και ύφος καρδιναλίων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλή η σκέψη αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει κόσμος. Τα έχουμε συζητήσει πολλές φορές. Κοροϊδευόμαστε ότι ο Πανιώνιος έχει κόσμο. Ο κόσμος δεν έρχεται γιατί είναι στεναχωρημένος, ο κόσμος δεν έρχεται γιατί έχει αηδιάσει, ο κόσμος δεν συμμετέχει γιατί τον κοροϊδεύουν. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, εκτός αν πιστεύετε ότι 2.500-3.000 είναι κόσμος... και τι κόσμος, βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ας πάνε έστω αυτοί οι 2500-3000 να γραφτούν στον ερασιτέχνη, να δώσουν και το 70άρι τους σε πρώτη φάση. Και ο κος Λιανός, τα 500.000, που θα έδινε στον Τσακίρη για το Απήλιο, ας τα βάλει τώρα στην ομάδα. Υπάρχει υποτίθεται ρευστό 500.000 (αλλού λένε 1.000.000). Να μαζέψουμε τα συντρίμια μας σε πρώτη φάση. Βασίλη, ο Μάκης δεν μιλάει μάλλον για μικρομετόχους σε προσωπικό άμεσο επίπεδο αλλά μέσω του ερασιτέχνη ή των οπαδικών οργανώσεων, όχι σε επίπεδο φυσικού προσώπου.
    Το ζήτημα είναι έστω και οι 2-3 χιλιάδες φίλοι να βοηθήσουν όσο μπορούν σε αυτή τη φάση και να κληθούν και οι ένα-δυο μεγαλοσχήμονες να συνδράμουν κάτι, έστω και με αντίκρυσμα. Ας πάρουν ένα παίκτη και ας κρατήσουν ποσοστό στα δικαιώματα μεταγραφής του. Κύριε Καλογρίτσα και κύριε Λιανέ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προσυπογραφω το ανωτερω σχολιο του Ιωνα. Αν δεν παμε αμεσα 2-3 χιλ Πανιωνιοι να γινουμε μελη του ερασιτεχνη, θα ειμαστε πολυ λιγοι.
    Ασε που αυτο, επρεπε ολοι μας να το ειχαμε κανει εδω και παρα πολλα χρονια, η οσα τουλαχιστον παρακολουθουμε Πανιωνιο.
    Εγω δηλωνω οτι δεν ειμαι μελος και ντρεπομαι γι'αυτο, καλλιο αργα παρα ποτε ομως.

    Αυτα στην παρουσα φαση, περιμενω τα terms and conditions της μεταβιβασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είμαι και εγώ από αυτούς που πιστεύουν ότι ο Πανιώνιος δεν έχει κόσμο και ότι οι πιθανότητες επιτυχίας είναι ελαχιστότατες αλλά ίσως θα άξιζε να κάνουμε μία προσπάθεια. Το να καθόμαστε και να κλαίμε την μοίρα μας περιμένοντας έναν σωτήρα είναι ό,τι χειρότερο. Πρέπει κάποτε σε αυτή τη χώρα να σταματήσουμε να είμαστε ανενεργοί πολίτες και να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας! Άλλωστε, ο τολμών νικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή