ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ. ΕΓΚΥΡΗ, ΜΑΧΗΤΙΚΗ, ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 122 ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ!

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Στο ίδιο (κακό...) έργο θεατές...

Στο ίδιο έργο θεατές. Μην γινόμαστε κουραστικοί. Αυτή η ομάδα δεν μπορεί να νικήσει καμία ομάδα. Δυστυχώς αν δεν ενισχυθεί άμεσα πολύ δύσκολα θα γλιτώσει τον υποβιβασμό. Κάτω από φυσιολογικές συνθήκες χρειαζόμαστε 8 "ενδεκαδάτους" παίκτες. Μόνο οι Μάχο, Μανιάτης & Λάτκα μπορούν να σταθούν σε ομάδα Σούπερ Λιγκ. Οι υπόλοιποι είτε είναι καλοί για αλλαγές ή λόγω ηλικίας έχουν πιθανότητα μελλοντικά να βοήθήσουν, ενώ υπάρχουν και ορισμένοι που δεν κάνον ούτε για Β' εθνική. Ετσι λοιπόν μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι που δεν χάσαμε. Γιατί αν θυμάστε συνήθως χάναμε τλετοια ματς (βλέπε Εργοτέλης, Ατρόμητος, Κέρκυρα). Στα θετικά ότι η ομάδα με τον Λεμονή στον πάγκο συμμαζεύτηκε, είχε εικόνα ομάδας αλλά φυσικά αυτό δεν φτάνει με τίποτα.
Σε όλα αυτά βάλτε και έναν διαιτητή που ήρθε στη Νέα Σμύρνη και έπαιξε τον Αστέρα λες και ήταν η... Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Για τέτοια προστασία μιλάμε. Τα πράγματα είναι απλά. Χρειαζόμαστε άμεσα, σήμερα θα έλεγα, ένα αριστερό μπακ, ένα δημιουργικό χαφ (λέγε με Φερνάντεζ) και ένα σέντερ φορ. Με την ευκαιρία δυο λόγια για τον Μπάλαμπαν. Προφανώς και να τον βρίζουμε εν χορώ δεν είναι και σοβαρό δείγμα... Πανιώνιας διαφορετικότητας. Το γεγονός και μόνο ότι όσες φάσεις κάναμε τις έκανε αυτός κάτι λεει. Αν είχε μπει γκολ το δοκάρι θα λέγαμε "Μπόσκο θεε". Δεν δικαιολογώ τον Κροάτη, αλλά τουλάχιστον δεν κρύβεται την ώρα του αγώνα. Μόλις βρούμε καλύτερο ας πάει στο καλό...

Τάκης Λεμονής: «Ήταν ένα παιχνίδι που δεν μας άφησε ευχαριστημένους. Η ομάδα μου κράτησε καλά τις θέσεις της. Συνεχίστηκε αυτό που είχαμε και στο προηγούμενο ματς. Να δυσκολευόμαστε να δημιουργούμε καταστάσεις για γκολ. Στο πρώτο ημίχρονο μπορούσαμε βέβαια να σκοράρουμε. Στο δεύτερο μέρος όμως αλλάξαμε σχήμα λόγω των τραυματισμών, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να γίνει ρώσικη ρουλέτα. Προσπάθεια γίνεται, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτή. Χρειάζονται και άλλα πράγματα. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα».

Όλα τα είχε ο Πανιώνιος, του προέκυψαν και δύο προβλήματα τραυματισμών. Οι άτυχοι της υπόθεσης είναι οι Λάτκα (θλάση στον οπίσθιο μηριαίο) και Κούκετς (κάκωση στο γόνατο). Τις επόμενες ημέρες θα εκτιμηθεί με ακρίβεια το διάστημα της απουσίας τους από τους αγωνιστικούς χώρους.

3 σχόλια:

  1. Είναι προφανές ότι ο Μπόσκο παίρνει 500 χιλιάρικα τον χρόνο, εν μέσω τρελής οικονομικής κρίσης, όχι για να κάνει ευκαιρίες, αλλά για να βάζει γκολ. Το πως θα το κάνει είναι δικό του θέμα. Χθες αναλώθηκε σε κόντρες και αντεγκλήσεις με τους αντιπάλους του...Αν αυτή είναι η εικόνα του πιο έμπειρου παίκτη της ομάδας, πως να πάρουν θάρρος τα πιτσιρίκια;

    Πάντως είναι αξιοπρόσεκτο ότι τον τελευταίο καιρό, ενώ βρέθηκε κάποιες φορές σε σημείο βολής (τέτοιο που η εμπειρία, η κλάση και η πλάβι καταγωγή του δεν επιτρέπουν το λάθος) σπατάλησε την ευκαιρία.
    Το πρόβλημα του Πανιωνίου δεν είναι ο Μπόσκο. Είναι όμως γεγονός ότι η απόδοσή του μας δημιουργεί προβλήματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι έτσι όπως αναφέρονται στο κεντρικό κείμενο. Ο Πανιώνιος αυτή τη στιγμή έχει ελάχιστους που μπορούν να αγωνιστούν στην πρώτη ομάδα. Σ' αυτούς που αναφέρονται συμπεριλαμβάνω και τους Μπάλαμπαν, Ριέρα, Κουμορτζί. Όμως οι δύο πρώτοι είναι πολύ πεσμένοι φέτος και ο τρίτος πριν τραυματιστεί δεν έκανε καλά παιχνίδια. Για αυτό πιστεύω ότι δε θα φύγει από την ομάδα, αλλά και αν φύγει θα φέρει πολύ λιγότερα χρήματα στο σύλλογο απ' αυτά που προσδοκούσαμε. Αμέσως μετά τοποθετώ τους Σιόβα και Τσότσαλιτς, που ελλείψει καλυτέρων αγωνίζονται σε διαφορετικές θέσεις από τις βασικές τους! Ο Σιόβας είναι ένας πολυσύνθετος ποδοσφαιριστής που μπορεί να δώσει λύσεις ανάγκης στο κέντρο της άμυνας, αλλά νομίζω ότι θα ήταν πολυτιμότερος αν αγωνιζόταν ως αμυντικός χαφ. Τέλος ο Τσότσαλιτς είναι ένας ποιοτικός ποδοσφαιριστής, που αν είχαμε ποιοτικούς αμυντικούς μέσους δε θ' αγωνιζόταν σ' αυτή τη θέση, αλλά στο κέντρο της άμυνας, που χρειάζεται ν’ αγωνίζονται και ποιοτικοί και δυνατοί αμυντικοί. Ο Κούκετς είναι τεχνίτης αλλά χωρίς δυνάμεις και αντοχές και επίσης δεν έχει κάνει την πρόοδο που αναμέναμε. Οι μικροί Σάμαρης, Αναστασόπουλος, Κούρντι, Κολοβός, Σκούρτης είναι ελπιδοφόροι, πρέπει σταδιακά να μπαίνουν στην ομάδα, να παίρνουν τις ευκαιρίες που χρειάζονται όμως δε μπορούν ακόμη να σηκώσουν στις πλάτες τους την ομάδα. Κάποιοι άλλοι μπορεί να μείνουν ως αλλαγές και οι άλλοι ν' αποχωρήσουν.
    Τέλος όταν κάποιοι ποδοσφαιριστές διανύουν περίοδο αγωνιστικής κάμψης και δεν έχουν καλή απόδοση η γίνονται μοιραίοι για την ομάδα τους χρειάζονται στήριξη από τον προπονητή και τον κόσμο προκειμένου ν' ανακάμψουν. Δεν είναι σωστό οι φίλαθλοι να τους βρίζουν όπως έγινε με την περίπτωση Μπαλαμπαν στον αγώνα με τον Αστέρα. Ό Μπάλαμπαν και ο Ριέρα μέχρι τώρα είναι αρνητικοί πρωταγωνιστές, παρά το γεγονός ότι είναι από τους πιο ποιοτικούς στο ρόστερ. Επίσης σ' αυτές τις δύσκολες οικονομικά εποχές, το συμβόλαιο του Μπάλαμπαν είναι δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με την απόδοσή του. Το μόνο που μπορεί να γίνει αν δε βρεθεί κάποιος καλύτερος είναι να του προταθεί μείωση αποδοχών για να συνεχίζει στην ομάδα. Τέλος ανεξάρτητα με την παραμονή του ή όχι χρειάζεται επιθετικός περιοχής διότι ο Μπάλαμπαν, αλλά και κανένας άλλος αυτή τη στιγμή στον Πανιώνιο δεν είναι επιθετικός περιοχής! Και φυσικά χρειάζονται αρκετές ακόμη προσθήκες όπως: αριστερού μπακ, κεντρικού μπακ και ποιοτικού κεντρικού μέσου.

    Πάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα συμφωνήσω με τον Πάνο στην αξιολόγησή του.
    Επίσης θα συμφωνήσω σχετικά με τις αποδοκιμασίες στον Μπάλαμπαν. Δεν ευθύνεται για τις υψηλές προσδοκίες που προέκυψαν με την έλευσή του. Μετά από μία μέτρια χρονιά πέρισυ, είδα φέτος έναν ποδοσφαιριστή να προσπαθεί να κάνει πράγματα που το κορμί του δεν τον βοηθά να κάνει. Είτε παίζει με τρόπο που δεν μπορεί ή τα χρόνια πέρασαν και δεν προσάρμοσε το παιχνίδι του σε αυτά.
    Δεν μπορώ όμως να τον κατηγορίσω για αδιαφορία. Ειδικότερα τα τελευταία παιχνίδια είχε δει τον πάγκο, έμπαινε με όρεξη και προσπαθούσε. Αλλά και στο ματς με τον Αστέρα προσπάθησε. Έτρεξε, έκανε βουτιά για να σώσει τη μπάλα (στην φάση που κατέληξε σε σουτ του Κοντοέ), μάρκαρε, έφαγε ξύλο. Το ότι έχασε δύο ευκαιρίες θεωρώ πως έχει να κάνει με το άγχος και την αυτοπεποίθηση, παρά με ανικανότητα ή αδιαφορία. Με βάση τα παραπάνω πιστεύω ότι ηταν πέρα για πέρα άδικες οι αποδοκιμασίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή