ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ. ΕΓΚΥΡΗ, ΜΑΧΗΤΙΚΗ, ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 122 ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ!

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Μπράβο παιδιά...

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αντρέ Σκέμπρι, που σκόραρε και… σέρβιρε στον Κούτσι, τον Σίτο Ριέρα -στην επανεμφάνισή του μετά από ένα μήνα- σε… τρελά κέφια και τον Άκη Μάντζιο να ντεμπουτάρει ιδανικά στον πάγκο του, ο μεταμορφωμένος Πανιώνιος νίκησε 2-1 τον Άρη στη Νέα Σμύρνη! Πρώτη εντός έδρας νίκη για τους «κυανέρυθρους» από το Φλεβάρη(!), πολύ κακοί οι «κίτρινοι», που μείωσαν με τον Τσέζαρεκ στο 73', αλλά μέχρι εκεί… Η επιτακτική ανάγκη για νίκη; Η θέληση, το πάθος, που ζήτησε να δει ο Μάντζιος; Ο… ίδιος ο νέος τεχνικός της ομάδας της Νέας Σμύρνης; Ο Σκέμπρι ή ο Ριέρα; Όπως και να 'χει, όποιος κι αν είναι ο λόγος -αν και όλοι οι παραπάνω έπαιξαν το ρόλο τους σήμερα…- ο Πανιώνιος ήταν εντυπωσιακός! Τηρουμένων, φυσικά, των συνθηκών (τεράστια οικονομικά προβλήματα στην… πλάτη, αλλαγή προπονητή και εμφανίσεις, τώρα τελευταία, τουλάχιστον, αποκαρδιωτικές).

Οι «κυανέρυθροι», με εξαίρεση 5-10 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο (15'-25') και το τελευταίο 15λεπτο, όπου έκαναν τα εύκολα δύσκολα, αφού ο Τσέζαρεκ μείωσε και ο Άρης πίεσε για να πάρει κάτι που, σαφώς, δεν άξιζε (απείλησε για πρώτη φορά στο 71'), είχαν τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης και χωρίς να είναι καταιγιστικοί, έπαιζαν ωραίο ποδόσφαιρο, κλείνοντας χώρους και δημιουργώντας φάσεις. Το σημαντικότερο είναι πως, για πρώτη φορά φέτος, είχαν διάρκεια στο παιχνίδι τους και δεν… ξεφούσκωσαν!

Με τον Σίτο Ριέρα να δείχνει όρεξη να βοηθήσει ΚΑΙ να… βάλει μυαλό, βγάζοντας εκπληκτικές μπαλιές και δείχνοντας πως του ταιριάζει το… γύρω γύρω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά, κυρίως, τον Αντρέ Σκέμπρι να πραγματοποιεί την καλύτερη εμφάνισή του με την κυανέρυθρη φανέλα (και μάλιστα, σε μία ώρα, αφού ένιωσε ενοχλήσεις και αντικαταστάθηκε), ανοίγοντας το σκορ στο 39' και… σερβίροντας το 2-0 στον Κούτσι στο 56', η ομάδα της Νέας Σμύρνης έφτασε στη νίκη, πρώτη της σεζόν στη Νέα Σμύρνη!

Όσο για τον Άρη, δεν μπήκε ποτέ στο ματς. Είναι χαρακτηριστικό ότι απείλησε για πρώτη φορά στο 71' (σουτ του Σανκαρέ). Μείωσε, βέβαια, με τον Τσέζαρεκ στο 73', που επέστρεψε με γκολ μετά από 2,5 μήνες, αλλά, παρότι πίεσε στο τέλος, δεν κατάφερε να πάρει κάτι από το παιχνίδι.

Στα highlights του ματς, οι δύο μαγικές μπαλιές στα γκολ των γηπεδούχων, του Σάμαρη στον Σκέμπρι και του Ριέρα στον Μαλτέζο, για να βγάλει αυτός στον Κούτσι.

Πανιώνιος (Μάντζιος): Ελευθερόπουλος, Γιόνσον, Σιόβας, Τσότσαλιτς, Κβιρκβέλια, Κουμόρτζι, Σάμαρης (79' λ.τρ. Γουνδουλάκης), Ριέρα, Κολοβός (88' Μιλοβάνοβιτς), Σκέμπρι (61' λ.τρ. Αναστασόπουλος), Κούτσι.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΚΗ ΜΑΝΤΖΙΟΥ

Ικανοποιημένος, αν μη τι άλλο, από τη σπουδαία νίκη (2-1) του Πανιωνίου και μάλιστα, μ' αυτόν, μετά από ένα χρόνο, στον πάγκο του, εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου μετά τη λήξη του αγώνα με τον Άρη ο Άκης Μάντζιος.

«Από σήμερα αρχίζει να ξημερώνει μια καλύτερη μέρα για τον Πανιώνιο…», τόνισε.

«Καταρχήν, να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά. Κάνανε εκπληκτική εμφάνιση. Προσπαθήσαμε να βγάλουμε τα προβλήματα από το μυαλό μας και να ασχοληθούμε μόνο με τον Άρη. Ήμασταν κυρίαρχοι σε όλο το ματς και ίσως, έπρεπε να πετύχουμε πιο πολλά γκολ. Μόνο για ένα 5λεπτο μετά το γκολ του Άρη χάσαμε κάπως τον έλεγχο, αλλά, τελικά, νικήσαμε. Δίκαια. Δεν αλλάζει κάτι. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε και όσον αφορά την τακτική, αλλά και την ψυχολογία. Θεωρώ ότι θα βρεθεί λύση και στα διοικητικά. Από σήμερα αρχίζει να ξημερώνει μια καλύτερη μέρα για τον Πανιώνιο», είπε ο κόουτς της ομάδας της Νέας Σμύρνης.

Τί αλλάξατε στην ομάδα και είχε αυτή την εικόνα;

«Ήθελα να αλλάξω το σχηματισμό και να προσθέσω ταχύτητα. Δεν άλλαξα σε δύο μέρες την τακτική. Δώσαμε βάρος στην ψυχολογία και με αλλαγές προσώπων παρουσιάσαμε καλή εικόνα».

Οι τραυματισμοί των Σκέμπρι, Σάμαρη είναι σοβαροί;

«Μυϊκοί σπασμοί είναι και για τους δύο. Θα τους δούμε τη Δευτέρα, ας ελπίσουμε να τους έχουμε μαζί μας στο επόμενο ματς».

Σχόλιο: Μετά από πολύν καιρό είδαμε καλό ποδόσφαιρο από τον πανιώνιο. Μπράβο στους παίκτες και τη νέα τεχνική ηγεσία που κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας. Οι παίκτες παρά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα κατέθεσαν τη ψυχή τους και νίκησαν δίκαια τον Αρούλη. Η νίκη αυτή μπορεί να γίνει αφετηρία για ένα νέο ξεκίνημα της ομάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου