ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ. ΕΓΚΥΡΗ, ΜΑΧΗΤΙΚΗ, ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 122 ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ!

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Όλοι μαζί στο κρίσιμο ραντεβού για τη σωτηρία του Ιστορικού!

Του Πάνου Κατσούλα

Διάβασα όλα τα ρεπορτάζ για τη ΓΣ του Πανιωνίου και μαύρισε η ψυχή μου! Εκείνο που περιείχε κάποια νότα αισιοδοξίας ήταν αυτό που μπορείτε να διαβάσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.novasports.gr/news.aspx?a_id=212155&Sport=1&Competition=1713&Season=100081&Country=82&Team=16705&Round=252785

Βέβαια οι φίλοι του Πανιωνίου περιμένουν περισσότερα νέα, περισσότερες διευκρινίσεις και κυρίως περισσότερες πράξεις τις επόμενες μέρες. Η εξυγίανση και η σωτηρία της ομάδας είναι ενέργειες που χρειάζεται να ξεκινήσουν άμεσα χωρίς καμιά κωλυσιεργία. Και προφανώς θα πρέπει να γίνουν περικοπές προς όλους & όποιος θέλει ας μείνει. Επίσης χρειάζεται να γίνουν και πωλήσεις ποδοσφαιριστών ώστε να μπουν κάποια χρήματα στα άδεια ταμεία της ομάδας! Πάντως το συμβόλαιο Λεμονή είναι ηγεμονικό & χρειάζεται να μειωθεί κατά πολύ. Βέβαια ο σερ στην περίπτωση αυτή αν θέλει μπορεί να φύγει. Κανένας δεν μπορεί να τον υποχρεώσει να παραμείνει με τόσες δραστικές περικοπές. Μπορεί όμως να του κάνουν και άγαλμα στη Ν. Σμύρνη αν μείνει! Εκείνος θα επιλέξει. Εννοείται ότι θα φύγουν & ποδοσφαιριστές τύπου Εστογιανόφ, Ριέρα ίσως και άλλοι, που έχουν ακριβά για τα σημερινά δεδομένα του Πανιωνίου συμβόλαια. Δυστυχώς που θα φύγουν, όμως δε μπορεί να γίνει αλλιώς. Η ομάδα πρέπει να σωθεί & να πάρει άδεια. Όταν δε, όλοι οι Πανιώνιοι παρουσιαστούν ενωμένοι, έστω και με διοίκηση πρωτοδικείου, υπάρχει ελπίδα σωτηρίας.

Που ξέρετε; Μπορεί και στο ποδόσφαιρο να γίνει το θαύμα του πόλο! Η μάλλον ο δρόμος που ακολουθήθηκε στο πόλο είναι μονόδρομος για την ΠΑΕ! Και ίσως ο Πανιώνιος στηριζόμενος στα δικά του παιδιά να κάνει την έκπληξη! Αλλά και να μην την κάνει, τουλάχιστον θα έχει σωθεί από τη χρεοκοπία & συνακόλουθα την εξαφάνιση! Και όταν κάποιος εξακολουθεί ν’ αναπνέει, να ζει, τότε μπορεί να κάνει όνειρα ή ακόμη & να καταστρώνει σχέδια προόδου!

1 σχόλιο:

  1. Ας μη λέμε μεγάλα λόγια φέρνοντας παραδείγματα που δεν είναι συναφή. Στο πόλο η ανανέωση οργανώθηκε και στηρίχτηκε σε πλάνο και σε παίκτες νέους μεν αλλά με εμπειρίες Α1, πχ Μιμίδης από Χίο. Υπήρχε και ο Σιταρένιος που ήξερε το αντικείμενο. Και είχε ένα μπάτζετ που υπό τις παρούσες συνθήκες δεν βγαίνει ούτε και αυτό.
    Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει καμμιά αντιστοιχία με την περίπτωση του πόλο. Ούτε διοίκηση που αναζητείται, ούτε πλάνο με μόνη παρηγοριά ότι έχουμε καλές μικρές ομάδες για το επίπεδό τους, δηλαδή για να στηρίξουν σε 1-2 χρόνια μια ομάδα με επαγγελματικές βλέψεις.
    Κατά συνέπεια το να χρυσώνουμε το χάπι είναι μια πρόσκαιρη παρηγοριά που ξέρουμε ότι θα διαψευθεί με μεγάλη πιθανότητα.
    Και είναι άλλα τα μεγέθη του Πόλο και άλλα του ποδοσφαίρου.
    Με αυτά δεν λέω ότι υπάρχουν άλλες λύσεις στη δεδομένη περίσταση. Οι ευκαιρίες χάθηκαν πιο παλιά. Ίσως όμως και τώρα να υπάρχουν αποχρώσεις στη λύση που θα δρομολογηθεί. Και για να γίνει το fine tuning χρειάζεται πρώτιστα διοίκηση που να μπορεί να διαπραγματεύεται και να παίρνει ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ αποφάσεις. Και δεν εννοώ τον ερασιτέχνη αλλά την ίδια την ΠΑΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή