ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ. ΕΓΚΥΡΗ, ΜΑΧΗΤΙΚΗ, ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 122 ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ!

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Οι δυσκολίες υπάρχουν αλλά ο Πανιώνιος μπορεί & χωρίς τους Άραβες!!!

Του Πάνου Κατσούλα

Ο Πανιώνιος από την εποχή που τον άφησε ο μεγαλομέτοχος κ. Τσακίρης βιώνει μια δύσκολη κατάσταση, η οποία συνδυαζόμενη με την κρίσιμη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, γίνεται τραγική

Τα οικονομικά προβλήματα μαστίζουν την ΠΑΕ, η οποία επιπλέον δεν έχει και διοίκηση! Βέβαια το τελευταίο γεγονός δεν είναι απόλυτη ευθύνη του Πανιωνίου αλλά περισσότερο του πρωτοδικείου, που έχει αργήσει χαρακτηριστικά να διορίσει μια νέα διοίκηση, λες και αυτή η υπόθεση είναι μια από τις δυσκολότερες του κόσμου!

Το τελευταίο διάστημα έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια ώστε ο Πανιώνιος να εξυγιανθεί οικονομικά και να σωθεί αγωνιστικά. Βέβαια έπρεπε να είχε αρχίσει νωρίτερα, όμως ποτέ δεν είναι αργά για να διορθωθούν τα λάθη, απλά τώρα θ’ απαιτηθεί περισσότερη προσπάθεια & κόπος. Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες κινήσεις & πρέπει να γίνουν & άλλες στη συνέχεια, οι οποίες συνίστανται στον περιορισμό του μπατζετ & λοιπών δαπανών, στην αύξηση των εσόδων, που μπορεί να προκύψουν από τις πωλήσεις κάποιων ποδοσφαιριστών, τις πωλήσεις περισσότερων εισιτηρίων, στην εξεύρεση χορηγών κλπ.

Από τους υπευθύνους έχει τονιστεί ότι όποιοι ποδοσφαιριστές θα φύγουν, προφανώς δεν είναι δυνατόν ν’ αποχωρήσουν όλοι, θ’ αντικατασταθούν. Είναι αυτονόητο ότι όσοι αποκτηθούν θα έχουν χαμηλότερα συμβόλαια διότι τόσο η δεινή οικονομική κατάσταση του Πανιωνίου όσο και η δύσκολη οικονομική συγκυρία της εποχής το επιβάλλουν. Όμως είναι εφικτό τη μεταγραφική περίοδο του χειμώνα, παρά τις δυσκολίες, να έρθουν στην πλατεία αξιόλογοι ποδοσφαιριστές είτε ως ελεύθεροι είτε ως δανεικοί. Ήδη έχουν ακουστεί κάποια αξιόλογα ονόματα & περιμένουμε η προσπάθεια απόκτησής τους να τελεσφορήσει. Πάντως ο Πανιώνιος είναι μια ελκυστική ομάδα, στην οποία όποιος ποδοσφαιριστής ενταχθεί και καταβάλει τη δέουσα προσπάθεια τότε θα μπορέσει ν’ εξελιχτεί ή να δώσει μεγαλύτερη ώθηση στην καριέρα του. Επιπλέον ο Ιστορικός είναι μια ομάδα που δεν στέκεται εμπόδιο στην εξέλιξη κανενός ούτε θέτει αναχώματα στις φιλοδοξίες των ποδοσφαιριστών του και αυτό το έχει αποδείξει πολλές φορές. Αντίθετα είναι ένα σωματείο, που αποτελεί εφαλτήριο για την εξέλιξη πολλών ποδοσφαιριστών, αρκεί βέβαια να ωφελείται και το ίδιο.

Βέβαια η έλλειψη χρημάτων και η καθυστέρηση ορισμού διοίκησης πρωτοδικείου αφενός δημιουργεί μια αβεβαιότητα και αφετέρου πάει κάποιες υποθέσεις πιο πίσω. Όμως έστω & έτσι οι δυσκολίες μπορούν να ξεπεραστούν, οι υποθέσεις να κλείσουν & ευθύς μόλις οριστεί η νέα διοίκηση να επικυρωθούν. Γράφεται τελευταία ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές, λόγω αυτής της κατάστασης ανησυχούν & ότι σκέφτονται να φτάσουν ακόμη και στις προσφυγές! Εκτιμώ ότι οι υπεύθυνοι της ομάδας θα πρέπει να συζητήσουν μ’ όλους & να τους παράσχουν ισχυρές διαβεβαιώσεις ότι δε θα ζημιωθούν & ότι όσοι δε θέλουν να συνεχίσουν ας αποχωρήσουν λαμβάνοντας τα δεδουλευμένα τους με κάποιο διακανονισμό. Απ’ τη στιγμή που οι ποδοσφαιριστές λάβουν ισχυρές διαβεβαιώσεις, νομίζω ότι θα πρέπει να κάνουν περαιτέρω υπομονή, δίνοντας χρόνο να λυθούν σιγά – σιγά τα προβλήματα. Άλλωστε κάποια απ’ αυτά, όπως ο διορισμός διοίκησης, δεν δημιουργήθηκαν με υπαιτιότητα του Πανιωνίου.

Εκτός των όσων προαναφέρθηκαν ο Πανιώνιος χρειάζεται να επιστρέψει & στην πετυχημένη συνταγή του παρελθόντος, της ανάδειξης δηλ. ταλέντων. Τώρα δε που διαθέτει και ένα σύγχρονο προπονητικό κέντρο, αυτό στο Κορωπί, η εξέλιξη νέων ποδοσφαιριστών θα πρέπει να είναι προτεραιότητα. Ήδη στους δύο τελευταίους αγώνες, που χρειάστηκε να επιστρατευτούν ποδοσφαιριστές προερχόμενοι από τις ομάδες νέων, ανταποκρίθηκαν με το παραπάνω & το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι το εγχείρημα θα πρέπει να συνεχιστεί με τη δέουσα σοβαρότητα και προσοχή.


Το συμπέρασμα λοιπόν που προκύπτει είναι ότι ο Ιστορικός μπορεί και πρέπει να σωθεί με τις δικές του δυνάμεις. Είναι ουτοπία να περιμένει κανείς ότι η σωτηρία θα επέλθει από τις έξωθεν δυνάμεις. Από κάποιους π.χ. Άραβες, που τώρα τελευταία είναι πολύ της μόδας! Κανένας σοβαρός επενδυτής, γνωρίζοντας την υπάρχουσα κατάσταση, δεν πρόκειται ποτέ να διαθέσει κεφάλαια & ν’ ασχοληθεί με τον Πανιώνιο. Αν όμως ο Ιστορικός επανέλθει σε ήρεμα νερά, έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος της χρεοκοπίας του & επιπλέον διαθέτει ένα αξιόμαχο σύνολο, τότε θα βρεθούν, όχι μόνο ένας, αλλά περισσότεροι αξιόλογοι επενδυτές, που θα θελήσουν ν’ αποκτήσουν το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ.


Χρόνια πολλά – καλές γιορτές
Υγεία σ’ όλους, υπομονή & αντοχές για τους αγώνες που έρχονται

1 σχόλιο:

  1. Πάντως οι επενδυτές καμιά φορά αγοράζουν όταν οι προς αγορά επενδύσεις πέφτουν, αν υπάρχει προσδοκία για καλύτερες μέρες. Δυστυχώς δεν είναι ο Πανιώνιος αλλά η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που κάνει απαγορευτική την εύρεση επενδυτή. Και αυτή η κατάσταση ισχύει πέραν του Πανιωνίου στη χώρα.
    Ο Πανιώνιος θα μπορούσε να έχει σαν δυνατά χαρτιά το όνομα και την ιστορία του και το γήπεδο που θα πρέπει να φαντάζει σαν μελλοντική επένδυση σε όποιον μπορεί κάποτε να ενδιαφερθεί να βάλει τα λεφτά του στο σύλλογο. Για να γίνει κάτι τέτοιο αφ' ενός θα έπρεπε η τοπική κοινωνία να έδειχνε έμπρακτα τη στήριξή της σε κάτι τέτοιο (που δεν το έκανε στο παρελθόν επί Τσακίρη - άρα ψιλοέκαψε το χαρτί αυτό...) και ο κόσμος παρά τις δυσκολίες να προσπαθεί να γεμίζει το γήπεδο, όσο άσχημα και να πηγαίνουμε (που ούτε αυτό γίνεται, αν κρίνουμε από τα ματς με Άρη και ΠΑΟ). Υπ' αυτές τις συνθήκες όχι μόνον επενδυτή δεν μπορούμε να προσελκύσουμε αλλά και την εκ των ένδον προσπάθεια, δύσκολα στηρίζουμε. Ας ελπίσουμε σε ότι δυνατόν καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή