ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ. ΕΓΚΥΡΗ, ΜΑΧΗΤΙΚΗ, ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 122 ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ!

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

«Νιώθω ηλίθιος κι αναρωτιέμαι τι κάνω»

Απηυδισμένος από την κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Πανιώνιος, Ηλίας Λιανός μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Ορισμένες ομάδες δεν θα έπρεπε καν να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, αλλά πήραν άδεια από την ΕΕΑ. Νιώθω ηλίθιος που πληρώνω και αναρωτιέμαι τι κάνω σε αυτό το χώρο», τόνισε ο ισχυρός άνδρας των «κυανέρυθρων». «Σημαντική η προσπάθεια της επιτροπής σωτηρίας στην ΠΑΕ, αλλά είναι δύσκολο να μαζευτεί η κατάσταση», πρόσθεσε.

Αναλυτικά, ο Ηλίας Λιανός μίλησε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας για:

-το πρωτάθλημα της Α1: «Το πρωτάθλημα είναι σε άθλια κατάσταση κι αυτό οφείλεται σε πάρα πολλά πράγματα, αρχής γενομένης από αυτή την περίφημη Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, που δεν θα έπρεπε να λειτουργεί με αυτό τον τρόπο. Ορισμένες ομάδες δεν θα έπρεπε καν να πάρουν πιστοποιητικό με τα προβλήματα που έχουν. Έχουμε μία πλήρη αλλοίωση πρωταθλήματος και τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα, ακολουθώντας τη γενικότερη πορεία της χώρας».

-τη συνέπεια του Πανιωνίου: «Εμείς είμαστε από τις ελάχιστες ομάδες που έχουμε πληρώσει τρεις μισθούς και νιώθω παντελώς ηλίθιος όταν ξέρω πως άλλες ομάδες δεν έχουν πληρώσει ούτε μισό μισθό. Πρέπει κάποια στιγμή να ακούσουμε τη μουσική, όπως λένε οι Αμερικάνοι, και να πάρουμε αποφάσεις. Αλλιώς διαιωνίζουμε κάτι που μας ξεφτιλίζει στο εξωτερικό και μας ξεφτιλίζει μεταξύ μας. Έχω αρχίσει να αναρωτιέμαι τι κάνω. Τη στιγμή που όλος ο κόσμος πεινάει, το να πληρώνω εγώ νεαρά παιδιά για να χτυπάνε το τόπι δεν έχει λογική. Το μόνο που δεν με ενδιαφέρει είναι η ματαιοδοξία μου».

-το πρόβλημα με το τηλεοπτικό συμβόλαιο της Α1: «Για τα χρήματα της τηλεόρασης δεν θα αρχίσω να επιρρίπτω ευθύνες, παρότι υπάρχουν πολλές. Είχαμε πει να κάνουμε μία επιτροπή προέδρων, αλλά η ανασφάλεια κάποιων ανθρώπων τους έκανε να κάνουν μόνοι τους διαπραγματεύσεις, με αποτέλεσμα να πουλήσουν το ίδιο πράγμα σε δύο διαφορετικούς μηχανισμούς, τον ΟΠΑΠ και την κρατική τηλεόραση, με περίεργους μηχανισμούς. Είμαστε σε μία περίοδο τεράστιας ευθυνοφοβίας».

-τη στάση των «αιωνίων» απέναντι στο πρόβλημα: «Στην ουσία δεν υπάρχει ΕΣΑΚΕ, παρά μόνο για έντεκα ομάδες πλην Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Έχουμε φτάσει να λέμε κι αυτή τη φορά να εννοούμε πως αυτοί ας παίξουν μόνοι τους. Έχουν βγάλει την ουρά τους απέξω, δεν έρχονται καν στις συνεδριάσεις, ενώ θα έπρεπε να ήταν οι πρώτοι για να νοιαστούν».

-την κατάσταση στον ποδοσφαιρικό Πανιώνιο: «Η επιτροπή σωτηρίας κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό. Θα είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση. Παρότι κάνουμε προσπάθειες να βοηθήσουμε, δεν ξέρω αν η κατάσταση μπορεί να μαζευτεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου