ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ. ΕΓΚΥΡΗ, ΜΑΧΗΤΙΚΗ, ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 122 ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ!

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Πικραμένη Κυριακή … αλλά & με νότα αισιοδοξίας!


Του Πάνου Κατσούλα

Οι φίλοι του Πανιωνίου δε μπορεί παρά να είναι πικραμένοι διότι η αγαπημένη τους ομάδα δεν κατάφερε ν’ αποσπάσει κάτι θετικό στον αγώνα της Ν. Σμύρνης με τον Παο. Παρότι ο Πανιώνιος έπαιξε καλό ποδόσφαιρο δεν ανταμείφθηκε ούτε στο ελάχιστο! Ο Παο μπορεί να είχε μια πρωτοβουλία όμως δε δυσκόλεψε ιδιαίτερα τους ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου, οι οποίοι πρέπει να τονιστεί ότι αγωνίστηκαν με πολλές & σημαντικές ελλείψεις (Γιόνσον, Ριέρα, Όμο). Μάλιστα ο αντίπαλος έφτασε στη νίκη μ’ ένα πέναλτι & μ’ ένα δεύτερο πολύ τυχερό γκολ, που προήλθε από κόντρα σε παίκτη του Πανιωνίου! Σε ότι αφορά στο πέναλτι έχω την εντύπωση ότι αν γινόταν υπέρ του Πανιωνίου ή υπέρ μιάς άλλης ισοδύναμης ομάδας δε θα δινόταν με την ευκολία, με την οποία δόθηκε υπέρ του Παο & μάλιστα μετά από παρέμβαση του επόπτη! Ο διαιτητής δεν το έδωσε αμέσως διότι γνώριζε πολύ καλά ότι ο Λέτο που το κέρδισε εκβιάζει αποφάσεις, όπως ορθά δήλωσε ο κυανέρυθρος ποδοσφαιριστής Πετκάκης & επιπλέον είναι πολύ εριστικός. Η παραπάνω αναφορά δε γίνεται για να υποδηλώσει ότι δε θα πρέπει να σημειώνονται οι παραβάσεις αλλά για να επισημανθεί ότι οι θεωρούμενες μεγάλες ομάδες δε δικαιούνται να παραπονούνται ότι αδικήθηκαν!

Όμως ο Πανιώνιος αντιμετώπισε επί ίσοις όροις τον αντίπαλό του και ηττήθηκε στα σημεία, παρότι έπαιξε αρκετά καλά και κυρίως ψυχωμένα. Απέδειξε ότι έχει ένα αξιόμαχο σύνολο, που παρά τα τεράστια γνωστά προβλήματα που αντιμετωπίζει, μπορεί να ελπίζει ότι δε θα κινδυνέψει. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει αφενός λόγω της δυναμικότητας που διαθέτει και αφετέρου λόγω του ότι υπάρχουν αρκετές ομάδες φέτος, οι οποίες βρίσκονται στα ίδια ή & χειρότερα επίπεδα δυναμικότητας, αγωνιστικής και οικονομικής, με τον Πανιώνιο! Βέβαια μερικές απ’ αυτές, κυρίως εκείνες που έχουν κάποια οικονομική ισχύ, θα προσπαθήσουν να βελτιωθούν ενισχυόμενες κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Όμως και ο Πανιώνιος μπορεί να το πράξει και κυρίως ν’ αναδείξει κάποια από τα εξαιρετικά ταλέντα που διαθέτει.

Ο φετινός στόχος του Πανιωνίου μπορεί να τέθηκε κάπως αργά & να πέρασε πολύτιμος χρόνος όμως μπορεί να επιτευχθεί. Ο στόχος είναι να εξυγιανθεί οικονομικά ο σύλλογος & η διαδικασία που ξεκίνησε προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να συνεχιστεί με αμείωτους ρυθμούς & με τη βοήθεια όλων ανεξαιρέτως. Επίσης είναι αυτονόητο ότι χρειάζεται να καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να σωθεί & αγωνιστικά. Η σημερινή καλή εμφάνιση της ομάδας, παρά το ατυχές αποτέλεσμα & η συμπαράσταση του κόσμου (να σημειωθεί ότι μετά τον αγώνα αρκετοί χειροκρότησαν την ομάδα), δίνουν μια νότα αισιοδοξίας.


Τέλος θα πρέπει να κατατεθεί επιτέλους ΜΙΑ λίστα στο πρωτοδικείο ώστε ο Πανιώνιος ν’ αποκτήσει διοίκηση. Μπορεί η παρούσα φάση να είναι εξαιρετικά δύσκολη, κανένας δεν το αμφισβητεί, όμως ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ σ’ αυτές τις περιπτώσεις θέλει τη βοήθεια όλων όσων είναι πραγματικά φίλοι του! Όσοι λοιπόν ενδιαφέρονται για την ύπαρξη του Πανιωνίου θα πρέπει να πράξουν δύο βασικά πράγματα. Το πρώτο είναι να δηλώσουν παρόντες και να μην εξαφανιστούν & το δεύτερο είναι να εμφανιστούν ενωμένοι, παρά τις όποιες επιμέρους διαφορές τους, στον κοινό αγώνα, που έχει ως σκοπό τη σωτηρία της ομάδας. Απ’ αυτή την κοινή προσπάθεια είναι αδιανόητο κατά την άποψή μου να λείπουν οι δύο επικεφαλείς των παρατάξεων που διεκδίκησαν την Προεδρεία του ερασιτέχνη, καθώς επίσης ο τέως μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ & ο νυν μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ. Από τους δύο τελευταίους ζητείται να συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια και όχι να βάλλουν κεφάλαια.

1 σχόλιο:

  1. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΝΙΩΝΙΩΝ και ελπίζουμε να εισακουστεί επί τέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή