ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ. ΕΓΚΥΡΗ, ΜΑΧΗΤΙΚΗ, ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 122 ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ!

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Θλίψη ή αισιοδοξία; Αβεβαιότητα πάντως σίγουρα!

του Πάνου Κατσούλα

Το παιχνίδι του Πανιωνίου με την Ξάνθη στην ακριτική πόλη έχει τελειώσει και οι φίλοι του Ιστορικού δεν ξέρουν τι να πρωτοαισθανθούν! Σίγουρα αισθάνονται απογοήτευση από την ήττα της ομάδας τους. Όμως δεν είναι μόνο αυτό! Η απογοήτευση και κυρίως η αβεβαιότητα είναι μέγιστη λόγω της κάκιστης γενικότερα κατάστασης. Της αγωνιστικής, της διοικητικής & κυρίως της οικονομικής!


Ο Πανιώνιος στον αγώνα αυτό αγωνίστηκε ουσιαστικά με την ομάδα νέων! Τα παιδιά αυτά είχαν ενθουσιασμό & σε κάποιες περιπτώσεις απείλησαν την πολύ μέτρια Ξάνθη. Ειρήσθω εν παρόδω απορεί κάποιος πώς αυτή η μετριότατη ομάδα είναι τόσο ψηλά στη βαθμολογία! Μάλλον οφείλεται και στο γεγονός ότι η πλειονότητα των ομάδων στον πρώτο γύρο είχαν τα χάλια τους! Στοιχείο που πολλαπλασιάζει τη θλίψη για το χαμηλό επίπεδο του Ελληνικού πρωταθλήματος! Επανερχόμενοι στην ομάδα νέων του Πανιωνίου, απέδειξε ότι κάποια νέα παιδιά έχουν καλά στοιχεία. Βέβαια δε μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι απέδωσαν καλό ποδόσφαιρο. Το αντίθετο συνέβη, όμως ποιος θα περίμενε κάτι διαφορετικό τη στιγμή που έπαιζαν όλοι μαζί για πρώτη φορά, ούτε στις προπονήσεις δεν αγωνίζονται μαζί, και επιπλέον ο νεανικός ενθουσιασμός δεν είναι αρκετός; Όμως το γεγονός ότι στάθηκαν με αξιοπρέπεια και σε κάποιες περιπτώσεις κόντραραν τον αντίπαλο δίνει «ψήγματα» αισιοδοξίας. Αν δουλευτούν περισσότερο, ο Πανιώνιος αφενός θ’ αποκομίσει κέρδη απ’ αυτούς και αφετέρου θα συνεχιστεί η παράδοση που θέλει τον Ιστορικό να βγάζει εξαιρετικά ταλέντα (αυτό το φαινόμενο τελευταία έχει εξαφανιστεί αφού υπήρχε η προτίμηση στην απόκτηση πολλών & αμφιβόλου ποιότητας ξένων!). Αλλά αν ο Πανιώνιος θέλει να μην κινδυνεύσει δε θα πρέπει να βγάλει το 2ο γύρο μόνο με τους νέους. Χρειάζονται και οι έμπειροι, οι ψημένοι της κατηγορίας! Η πιο σωστή τακτική είναι οι νέοι ν’ αναδεικνύονται σιγά – σιγά και να ενσωματώνονται στην πρώτη ομάδα σταδιακά. Μπορεί στο αγώνα με την Ξάνθη να μην γινόταν αλλιώς όμως στην πορεία ο Πανιώνιος θα χρειαστεί και κάποιους παλιούς, αξιόλογους ποδοσφαιριστές. Μπορεί να είναι σωστή η πρακτική της οικονομικής ελάφρυνσης του μπατζετ και η λύση της συνεργασίας με ποδοσφαιριστές που έχουν υψηλά, για τα τωρινά δεδομένα του Πανιωνίου, συμβόλαια, όμως όλοι όσοι φεύγουν θα πρέπει ν’ αντικαθίστανται με καινούργιους, αξιόλογους και πιο φτηνούς ποδοσφαιριστές. Και το τελευταίο είναι κάτι που έχουν δηλώσει ότι θα πράξουν οι υπεύθυνοι της ομάδας. Περιμένουμε βέβαια να το δούμε! Τώρα στο ερώτημα πώς είναι δυνατόν να βρεθούν και καλοί και φτηνοί ποδοσφαιριστές η απάντηση είναι ότι δεν είναι εύκολο να βρεθούν, όμως οι ευκαιρίες πάντα υπάρχουν, αρκεί να υπάρχει εγρήγορση!


Η απογοήτευση όμως των φίλων του συλλόγου για την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στις τάξεις του είναι πολυεπίπεδη! Απογοήτευση λόγω της αγωνιστικής πτώσης, της οικονομικής ένδειας άλλα και της διοικητικής ανυπαρξίας! Ναι, ο Πανιώνιος ως ΠΑΕ είναι διοικητικά ακόμη ακέφαλος! Για πολλούς και διαφόρους λόγους, που είναι όλοι δυσάρεστοι, δεν έχει καταστεί ακόμη δυνατόν να υπάρξει ένας ενιαίος και συμπαγής κορμός φίλων του Πανιωνίου, οι οποίοι θ' αποτελέσουν την προσωρινή διοίκηση πρωτοδικείου! Έτσι αυτή την εποχή δε μπορούν να συντελεστούν ούτε οι στοιχειώδεις λειτουργίες του συλλόγου! Δεν μπορεί λ.χ. να μπουν υπογραφές για να εκταμιευτούν κάποια ποσά για τις βασικές λειτουργικές ανάγκες του συλλόγου κλπ κλπ!!! Ελπίζεται ότι πριν βγει ο χρόνος ο Πανιώνιος θ’ αποκτήσει επιτέλους διοίκηση!


Όλα όσα περιγράφηκαν προηγουμένως δημιουργούν μια απέραντη αβεβαιότητα σ’ όλους! Διότι μπορεί κάποιες κινήσεις να είναι αναγκαίες, όπως π.χ. η μείωση των δαπανών σ’ όλα τα επίπεδα, όμως δεν είναι σίγουρο ότι αυτές οι ενέργειες θα οδηγήσουν στην αγωνιστική και οικονομική σωτηρία της ομάδας. Για να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια και να μειωθεί η πιθανότητα αποτυχίας του ενεργήματος της εξυγίανσης του συλλόγου χρειάζεται συστράτευση όλων των συνΠανιώνιων, που σε διοικητικό επίπεδο δυστυχώς δε διαφαίνεται, και φυσικά πολύ δουλειά σε αγωνιστικό και διοικητικό επίπεδο. Και είναι αυτονόητο ότι χρειάζεται και η καθολική στήριξη των φιλάθλων της ομάδας. Τα πράγματα μπορεί να είναι δύσκολα, η αισιοδοξία όμως δε θα πρέπει ν’ απουσιάζει.


Ελπίζουμε τουλάχιστον η ομάδα, ενισχυμένη με τους Σιόβα & Τσότσαλιτς, να πάρει την πρόκριση στο κύπελλο Ελλάδας επί της Καλλονής. Ο Ιστορικός έχει απόλυτη ανάγκη αυτή την επιτυχία ώστε να προχωρήσει όσο περισσότερο γίνεται σ’ ένα θεσμό που έχει παράδοση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου