ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ. ΕΓΚΥΡΗ, ΜΑΧΗΤΙΚΗ, ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 122 ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ!

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Τα προβλήματα του Πανιωνίου & η έλλειψη ανταγωνισμού στο πρωτάθλημα

Του Πάνου Κατσούλα

Όσοι είναι ορθολογιστές & γνωρίζουν τα του Ιστορικού δεν περίμεναν σε καμία περίπτωση να κοντράρει, όχι να κερδίσει, το φετινό Ολυμπιακό. Η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων είναι τεράστια & αποδείχθηκε στο σημερινό αγώνα. Ο Οσφπ έπαιξε σαφώς καλύτερα & κέρδισε δίκαια & εύκολα. Ο Πανιώνιος δεν ήταν άσχημος, όμως ήταν εμφανές ότι δε μπορούσε να συναγωνιστεί τον Οσφπ. Μπορεί να είναι λυπηρό για την ομάδα της Ν. Σμύρνης, στην οποία αξίζει καλύτερη θέση, είναι όμως αληθινό & προπάντων φυσιολογικό. Άλλωστε για τις δύο ομάδες τα οικονομικά μεγέθη στα οποία στηρίζονται δε συγκρίνονται! Η μια ομάδα χρηματοδοτείται από ισχυρό επενδυτή, από τους ισχυρότερους της χώρας & δεν αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, ενώ ο Πανιώνιος διοικείται από τον ερασιτέχνη & ταυτοχρόνως έχει τεράστιο οικονομικό πρόβλημα. Συνέπεια αυτών είναι να έχουν δημιουργηθεί ομάδες με διαφορετικούς στόχους. Η μία θέλει να κάνει πρωταθλητισμό & να προχωρήσει μ’ αξιώσεις στο Τσάμπιονς λίνγκ & η άλλη θέλει απλά να έχει μια αξιοπρεπή παρουσία στο Ελληνικό πρωτάθλημα!


Συνεπώς η σημερινή ήττα του Πανιωνίου ήταν φυσιολογική, ήταν στο πρόγραμμα & επομένως δε θα πρέπει να ρίξει το ηθικό των ποδοσφαιριστών, της διοίκησης & των φιλάθλων του. Τα ζητήματα που χρειάζεται να προβληματίσουν τον Ιστορικό είναι δύο. Το ένα αφορά στην αντιμετώπιση του οικονομικού ανοίγματος της ΠΑΕ (αλήθεια γιατί δεν ανακοινώθηκε ακόμη ποιό είναι αυτό το άνοιγμα παρά μόνο υπήρξε η δήλωση του προέδρου του Ερασιτέχνη ότι είναι διαχειρίσιμο;) και το άλλο είναι αγωνιστικό και φορά στην αδυναμία του Πανιωνίου να πετυχαίνει νίκες στην έδρα του όταν αγωνίζεται με ισοδύναμους ή και με κατώτερης δυναμικότητας αντιπάλους!


Όμως αυτή η διαφορά που επισημάνθηκε δεν ισχύει μόνο μεταξύ του Οσφπ & του Πανιωνίου. Η πλειονότητα των ομάδων του Ελληνικού πρωταθλήματος έχουν τεράστια οικονομική & αγωνιστική διαφορά από τον Οσφπ πρωτίστως & τον Παο δευτερευόντως. Απ’ εκεί και πέρα όλες οι υπόλοιπες ομάδες του Ελληνικού πρωταθλήματος έχουν οικονομικά προβλήματα, άλλες μεγαλύτερα και άλλες μικρότερα, τα οποία βέβαια επηρεάζουν άμεσα και το αγωνιστικό τους επίπεδο. Αυτό λοιπόν το επίπεδο είναι αρκετά χαμηλότερο απ’ ότι είναι του Οσφπ κυρίως & κατόπιν του Παο η ενδεχομένως & του Παοκ.

Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πραγματοποιείται ένα πρωτάθλημα στο οποίο δυστυχώς δεν υπάρχει συναγωνισμός στην κορυφή. Από την έναρξη του πρωταθλήματος είναι σχεδόν γνωστός ο πρωταθλητής & ο δευτεραθλητής! Συναγωνισμός υπάρχει μόνο για τις θέσεις που οδηγούν στο Europa ling & στον υποβιβασμό! Ένα τέτοιο όμως πρωτάθλημα δεν συναρπάζει το κοινό. Επιπλέον τα οικονομικά κυρίως προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες σχεδόν οι ομάδες δεν τους επιτρέπουν να δημιουργήσουν ισχυρά σύνολα, μ’ αποτέλεσμα να πέφτει και η ποιότητα των αγώνων. Συνεπώς το Ελληνικό Πρωτάθλημα στερείται συναγωνισμού, τουλάχιστον στην κορυφή, & επιπλέον ποιότητας. Δηλαδή απουσιάζουν τα δύο βασικά στοιχεία που κρατούν ζωντανό το ενδιαφέρον του κόσμου, για αυτό όλο και περισσότερος αδιαφορεί & δεν παρακολουθεί Ελληνικό ποδόσφαιρο ούτε στην τηλεόραση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου