ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ. ΕΓΚΥΡΗ, ΜΑΧΗΤΙΚΗ, ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 122 ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ!

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Τι συμβαίνει με τον Χίκα;

Οπως είναι γνωστό η Αλβανία (όπως η Βοσνία, η FYROM και η Κροατία) βρίσκεται σε κατάσταση "υπό ένταξη" μέλους στην Ευρωπαίκή Ενωση. Αυτό συνεπάγεται ότι από τη στιγμή που υπογράφτηκε η συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. - Αλβανίας, οι εργαζόμενοι που προέρχονται από την χώρα αυτή έχουν ΤΑ ΙΔΙΑ δικαιώματα με τους ευρωπαίους εργαζόμενους. Η συμφωνία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι δεν μπορεί να υπάρχει διάκριση ανάμεσα στους εργαζόμενους της χώρας και σ' αυτούς που προέρχονται από τις υπο ένταξη χώρες. Φυσικά στους εργαζόμενους συμπεριλαμβάνονται και οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.
Για να εφαρμοστεί αυτό πρέπει το κοινοβούλιο της χώρας (στη προκειμένη περίπτωση το ελληνικό...) να κυρώσει τη συμφωνία Ε.Ε. - Αλβανίας. Αυτό συνέβη στις 15/1/2009, οπότε και οι εργαζόμενοι που προέρχονται από την Αλβανία έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους Βόσνιους ή τους Κροάτες. Γιατί αυτό όμως δεν ισχύει για τους ποδοσφαιριστές και στη προκειμένη περίπτωση για τον Γιασμίρ Χίκα;
Ούτε η Βοσνία, ούτε η Κροατία είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όμως και ο Τσότσαλιτς, αλλά και ο Μπάλαμπαν αγωνίζονται στον Πανιώνιο ως κοινοτικοί (όπως λέμε Β' ζώνης). Γιατί η ΕΠΟ δεν κάνει το ίδιο για τους Αλβανούς (εργαζόμενους ποδοσφαιριστές...).

5 σχόλια:

  1. Δηλαδή από πότε έχουμε αποκτήσει τον χικα;επί παρασχου και πριν τη λήξη του πρωταθλήματος;επειδή πρόκειται για ακριβή μεταγραφή,μήπως εξηγεί το θέμα του φαμπιάν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @BR Εκ παραδρομής γράφτηκε για τις 8 Απριλίου 2010. Τα έγγραφα ήταν για τον Τσότσαλιτς και όχι για τον Χίκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προφανώς περιμέναμε να τον αποκτήσουμε ως κοινοτικό και στη θέση του κάποιον Αφρικανό Μέσι.Όταν είδαμε όμως τα σκούρα,γιατί όλοι ζήταγαν λεφτά,βαφτίστηκε Μαραντόνα της Αλβανίας και εμφανίστηκε ως μεταγραφή της τελευταίας σχεδόν στιγμής.Ε ρε δούλεμα που πέφτει.Λίγο ντροπή δε βλάπτει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Χίκα είναι ο "Μαραντόνα" της Αλβανίας, δεν τον βαφτήσαμε εμείς, αλλά δεν ξέρω τι αξία έχει να είσαι ο Μαραντόνα της Αλβανίας!
    Η μεταγραφή Χίκα στοίχισε 120.000 Ευρώ κατά τα δημοσιοποιηθέντα και είναι τα μόνα λεφτά που βεβαιωμένα δώσαμε για μεταγραφή φέτος γιατί του Ρίσγκαρντ συμφωνήθηκε αμοιβαία να μείνουν κρυφά ενώ όλοι οι άλλοι ήσαν ελεύθεροι παίκτες.

    Προφανώς είναι θέμα ανακολουθίας της ΕΠΟ το ότι δεν τηρείται μια διεθνής σύμβαση...Δεν έχω άλλη εξήγηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για όσους δεν το ξέρουν υπενθυμίζω ότι ο Πανιώνιος έχει τη θλιβερή πρωτιά να είναι η ομάδα με τους περισσότερους ξένους στη Superleague. Εγώ λοιπόν εύχομαι να μην δικαιωθεί ο Πανιώνιος γιατί το πράγμα έχει ξεφύγει εντελώς. Ούτε επί Μπέου δεν είχαμε τόσους ξένους από το πανέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή