ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ. ΕΓΚΥΡΗ, ΜΑΧΗΤΙΚΗ, ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 122 ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ!

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Τα φετινά περίεργα πράγματα που ισχύουν στην ΠΑΕ Πανιώνιος

Του Πάνου Κατσούλα

Διαβάζουμε στα πιο έγκριτα μέσα ότι ο Άρης, που πραγματοποίησε πολύ καλύτερες μεταγραφές από τον Πανιώνιο, θέλει να εντάξει στο δυναμικό του ελεύθερο επιθετικό από το… πάνω ράφι, και μάλιστα άμεσα! Και όλα αυτά κατόπιν προτροπής και εισηγήσεων του πολύπειρου προπονητού του Κούπερ.

Διαβάζοντας και βλέποντας τα παραπάνω εμείς οι απλοί φίλαθλοι του Πανιωνίου μελαγχολούμε για τις επιλογές της διοίκησης της δικής μας ομάδας, που ήσαν κατά πολύ κατώτερες του αναμενομένου. Και δεν είναι παράλογοι οι φίλαθλοι του Πανιωνίου να ζητήσουν να έρθει στην ομάδα τους ο Ετό η ο Ιμπραΐμοβιτς! Ούτε είναι υπερβολικοί να ζητήσουν να έρθουν ένα κάρο ποδοσφαιριστές! Απλά ήθελαν να καλυφθούν με αξιόλογους παίχτες τα 3 - 4 κραυγαλέα κενά που παρουσίαζε η ομάδα τους.

Ο Άρης είναι ένα από τα συγκροτήματα που θα συναγωνιστούν τον Πανιώνιο, σύμφωνα με τους στόχους που αυτός έχει θέσει(σωστά κατά τη γνώμη μου, χωρίς στόχους δεν έχει νόημα η ζωή), για την 1η 5άδα. Και τα ερωτήματα και οι απορίες των φίλων του Πανιωνίου πολλά! Πώς ο Άρης αγοράζει καλούς ποδοσφαιριστές, αφού έχει τα ίδια οικονομικά προβλήματα, αν όχι και μεγαλύτερα, από τον Πανιώνιο; Πώς τα καταφέρνει να πληρώνει καταξιωμένο παγκοσμίως προπονητή, ενώ δεν έχει μεγαλομέτοχο(για να πληρώνει), όπως ο Πανιώνιος που έχει; Πώς συντηρείται οικονομικά ο Άρης και τα τελευταία χρόνια έχει καλύτερη ομάδα από τον Ιστορικό χωρίς να πουλάει ποδοσφαιριστές του σε καλές τιμές, όπως ο Πανιώνιος; Βέβαια ο Άρης έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Έχει πολύ περισσότερους φιλάθλους στο πλευρό του απ’ ότι ο Πανιώνιος και κόβει πολύ περισσότερα εισιτήρια απ’ ότι η ομάδα της Ν. Σμύρνης.

Επίσης εκτός από τα έσοδα των εισιτηρίων έχει και μέλη που εισφέρουν οικονομικά στο σύλλογο. Όμως παρά το σημαντικότατο παράγοντα της στήριξης των φιλάθλων προς το σύλλογο της Θεσσαλονίκης, μόνο με τα έσοδα από τα εισιτήρια και τις εισφορές των μελών, που στην ουσία είναι μεροκαματιάρηδες άνθρωποι, δε μπορεί ένας σύλλογος να γίνει πλούσιος. Άρα εκεί στον Άρη κάνουν καλύτερες επιλογές σ’ όλους τους τομείς(ποδοσφαιριστές, προπονητική ομάδα, οικονομική διαχείριση κ.λ.π.). Διότι πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς ότι ο Άρης συνέχεια τα τελευταία χρόνια συμμετέχει και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες, στην 1η 5άδα;

Ένα αρνητικό σημείο εντοπίζουμε στον Άρη. Ότι έχει πολλούς ξένους ποδοσφαιριστές και δε δίνει την ευκαιρία σε νέους και ντόπιους ποδοσφαιριστές ν’ αναδειχθούν. Είναι μια ομάδα που φαίνεται να μην επενδύει στις υποδομές της. Ε λοιπόν και σ’ αυτό το σημείο ο Πανιώνιος τον ξεπέρασε! Είναι η ομάδα που φέτος είναι πρώτη σε αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές με ποσοστό 65,52%!!! Ποιος, ο Πανιώνιος, που κατά το παρελθόν αναδείκνυε πάντα νέα ταλέντα, ο Πανιώνιος που δημιούργησε το Απήλιον για να εργάζεται με τα νέα παιδιά και να τα προωθεί στην πρώτη ομάδα και στις Εθνικές ομάδες. Είναι αυτονόητο ότι το τελευταίο σχόλιο δεν εμπεριέχει ίχνος σωβινισμού, απλά κατατίθεται για να καταδείξει αφενός την αναγκαιότητα καλλιέργειας του αθλήματος στις μικρές ηλικίες, σαν μία διέξοδο στην ενασχόληση των νέων και αφετέρου τρόπο εξοικονόμησης πόρων για μια ομάδα.

1 σχόλιο:

  1. Για να είμαστε δίκαιοι από την αρχή του χρόνου ο Πανιώνιος ενισχύει τις μικρές ομάδες του με ταλέντα απ' όλη την Ελλάδα. Συνεπώς ο αφελληνισμός της μεγάλης ομάδας είναι η μια όψη του φεγγαριού (η σκοτεινή). Υπάρχει μάλλον και φωτεινή που δίνει κάποιες ελπίδες για το μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή