ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ. ΕΓΚΥΡΗ, ΜΑΧΗΤΙΚΗ, ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 122 ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ!

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

«Στηρίξτε τους Ελληνες παίκτες»

Ο εκ των μεγάλων «πρωταγωνιστών» της νίκης του Πανιωνίου επί του Ηρακλή στο Ιβανώφειο, Γιώργος Τσιάρας, μίλησε στο gazzetta για το συγκεκριμένο ματς, τους στόχους του Πανιωνίου, τον Ηλία Λιανό, τη «μάχη» «αιωνίων» του ΣΕΦ και τοFinal 4 της Ευρωλίγκα…

Ο έμπειρος φόργουορντ των «κυανέρυθρων» είχε 14 πόντους και 10 ριμπάουντ στο ματς της Τετάρτης (14/4) και τώρα, μαζί με τους συμπαίκτες του, είναι αποφασισμένοι να σημειώσουν δύο νίκες στις ισάριθμες αγωνιστικές που μένουν ως το φινάλε του πρωταθλήματος (με Άρη και ΑΕΚ) προκειμένου –υπό προϋποθέσεις- να πανηγυρίσουν την είσοδό τους στα πλέι οφ.

Ο πρώην άσος της ΑΕΚ, της Ολύμπιας Λάρισας, του ΠΑΟΚ και της τσεχικής Νίμπουργκ, παραχώρησε συνέντευξη στο gazzetta δίχως καμία πρόθεση να κρυφτεί ή να μασήσει τα λόγια του.

-Έστω και δύσκολα τα καταφέρατε τελικά στη Θεσσαλονίκη. Τώρα οδεύετε στα πλέι οφ;

«Ήταν μια δύσκολη αλλά παράλληλα και σημαντική νίκη τόσο για ψυχολογικούς, όσο και για βαθμολογικούς λόγους. Το ματς δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας αλλά σημασία έχει ότι πήραμε τους δύο βαθμούς…».

-Πλέον, θεωρείς εφικτή την είσοδο στα πλέι οφ;

«Στόχος μας είναι να κερδίσουμε τα δύο ματς που μένουν ως το φινάλε του πρωταθλήματος με τον Άρη και την ΑΕΚ. Από εκεί και πέρα χρειαζόμαστε και ένα συνδυασμό αποτελεσμάτων ώστε να μπούμε στα πλέι οφ και μάλιστα από μια καλή θέση. Το δυσάρεστο είναι πως η κατάσταση δεν βρίσκεται στα δικά μας χέρια».

-Στα μέσα του πρωταθλήματος θεωρούσασταν φαβορί για είσοδο στην τετράδα… Τι συνέβη και δεν είχατε ανάλογη πορεία;

«Το βέβαιο είναι πως ως ομάδα δεν είχαμε σταθερότητα. Κάναμε σερί νίκες και αμέσως σερί ήττες. Η σειρά αγώνων με το Περιστέρι, την Καβάλα και τον Κολοσσό μας κόστισε ακριβά. Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε και το πληρώσαμε. Νομίζω, πάντως, πως δεν είναι της παρούσης να μοιράζουμε ευθύνες…».

-Πρώτος αντίπαλός σας είναι ο Άρης... Πώς βλέπεις αυτό το ματς;

«Ο Άρης διαθέτει ένα ισχυρό σύνολο και έχει κίνητρο. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα σκληρό ματς, όπου θα κάνουμε τα πάντα για τη νίκη».

-Μετά από ένα σύντομό πέρασμά σου από την Τσεχία, πως βλέπεις το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος;

«Δεν έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Το επίπεδο είναι σαφώς πιο χαμηλό. Πάντως, ο ανταγωνισμός από την τρίτη θέση και κάτω είναι μεγάλος. Οι ομάδες εκτός του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού μπορούν να κερδίσουν η μία την άλλη. Θα πρέπει πάντως, οι υπεύθυνοι να δουν αυτό το ζήτημα και να στηρίξουν περισσότερο τους Έλληνες παίκτες. Βέβαια, θα πρέπει και εκείνοι με τη σειρά τους να φανούν αντάξιοι. Διότι ωραία είναι η… καραμέλα που μασάμε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά θα πρέπει να δούμε και τη δική μας… καμπούρα».

-Πάντως, ο Πανιώνιος με τη διοίκηση Λιανού φαίνεται πως είναι σε καλό επίπεδο…

«Πράγματι, όλα είναι μια χαρά. Δεν έχουμε παράπονο. Αλίμονο. Ο κ. Λιανός είναι ένας σοβαρός άνθρωπος και επιχειρηματίας που κάνει μια σπουδαία προσπάθεια. Θα πρέπει και εμείς, όμως, να κάνουμε τα πάντα ώστε να τον δικαιώσουμε. Έχουμε ακόμη το περιθώριο».

-Για τον κόσμο του Πανιωνίου τι άποψη έχεις σχηματίσει;

«Την καλύτερη. Στα παιχνίδια που έχει γεμίσει το γήπεδο μας έχει βοηθήσει σημαντικά. Μας έχει δώσει ρυθμό γιατί είναι πολύ μπασκετικός κόσμος. Γνωρίζει καλά το άθλημα και μας υποστηρίζει».

-Ποιος είναι το φαβορί για το επικείμενο ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ;

«Καμία ομάδα δεν έχει προβάδισμα σε ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός υπέστη ένα σοκ με τον τραυματισμό του Νεστέροβιτς αλλά νομίζω πως έχει τα φόντα να το ξεπεράσει. Είναι σίγουρο πως θα γίνει ένα καλό και σκληρό παιχνίδι. Ελπίζω όλα να κυλήσουν ήρεμα. Βλέπεις, έχουμε καταντήσει πριν από ένα τέτοιο ματς να φοβόμαστε τα έκτροπα αντί να αδημονούμε για την κόντρα δύο σπουδαίων ομάδων που διαθέτουν παικταράδες…».

-Τέλος, ποιος βλέπεις να παίρνει τον τίτλο στην Ευρωλίγκα;

«Το φετινό Final 4 είναι από τα πιο αμφίρροπα. Ο Παναθηναϊκός έχει ένα μικρό πλεονέκτημα επειδή έκανε μια εκπληκτική σειρά play off με τη Μπαρτσελόνα. Έδειξε πολύ καλό πρόσωπο και κατάφερε να πάρει την πρόκριση. Ελπίζω να δούμε ωραίο μπάσκετ και να το πάρει η ελληνική ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου