ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ. ΕΓΚΥΡΗ, ΜΑΧΗΤΙΚΗ, ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 122 ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ!

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Νίκησε Κέρκυρα και Τριτσώνη

Ο Πανιώνιος πέτυχε στη Κέρκυρα τη σημαντικότερη νίκη της χρονιάς. Οχι μόνο γιατί βαθμολογικά πλέον με νίκη την ερχόμενη Κυριακή επί του Πανσερραϊκού στη Νέα Σμύρνη θα «καθαρίσει» τη χρονιά μια αγωνιστική πριν από το τέλος της σεζόν, αλλά γιατί για μια ακόμη φορά ο Πανιώνιος δεν είχε να αντιμετωπίσει μόνο την αντίπαλη ομάδα αλλά και τον διαιτητή.

Οι παίκτες του Τάκη Λεμονή από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό ήταν καλύτεροι από την Κέρκυρα. Επαιζαν καλό (και μυαλωμένο, ουσιαστικό...) ποδόσφαιρο, ήταν μπροστά στο σκορ με τον Μήτρογλου (οκτώ γκολ σε εννέα ματς...) και παράλληλα «έχαναν» ευκαιρίες για να αυξήσουν το υπέρ τους 1-0. Και ξαφνικά (κυριολεκτικά και «ποδοσφαιρικά») ο Αθηναίος διαιτητής Τριτσώνης αποφάσισε να παρέμβει στην εξέλιξη του αγώνα. Στο 61ο λεπτό του αγώνα ο Γκουστάβο πίστεψε ότι η περιοχή του Πανιωνίου είναι... πισίνα.

«Βουτάει» μπροστά στον Ομο και προς γενική κατάπληξη (ακόμα και των συμπaθητικών... Vourligans) o Τριτσώνης δίνει πέναλτι και βγάζει δεύτερη κίτρινη κάρτα, άρα κόκκινη, στον Σουλεϊμάν Ομο, αφήνοντας τον Πανιώνιο με 10 παίκτες. Πέναλτι που είμαι σχεδόν βέβαιος ότι ούτε ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς δεν θα «σφύριζε». Ο Επστάιν δεν αρνήθηκε το «δώρο» του Τριτσώνη και ισοφαρίζει από την «άσπρη» βούλα. Αδικία; Πολύ μεγάλη!

Και όμως οι παίκτες του Τάκη Λεμονή όχι μόνο δεν λύγισαν, όχι μόνο δεν οπισθοχώρησαν αλλά χρειάστηκαν λίγα λεπτά για να ανασυγκροτηθούν και να ξαναπάρουν τα ηνία του αγώνα. Στο 79ο ο Σιόβας έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα, έκανε το 1-2 και πήγε να το πανηγυρίσει μαζί με τους «Πάνθηρες» που ταξίδεψαν στο νησί των Φαιάκων. Και οι «κυανέρυθροι» δεν έμειναν εκεί. Με άριστη αμυντική λειτουργία (αλάνθαστοι οι Μάχο, Σιόβας, Τσότσαλιτς, Γκαλίτσιος, Κρικβέλια) διαφύλαξαν το προβάδισμα και έβγαιναν στην αντεπίθεση. Εκεί ανέλαβε... δράση ο βοηθός του Τριτσώνη , ο κύριος Καρατζίκας (επίσης από τον σύνδεσμο Αθηνών) ο οποίος έκοψε τον Μήτρογλου με υπόδειξη οφ σάιντ, ενώ ο Ελληνας στράικερ είχε φύγει πίσω από τη σέντρα...

Το τελευταίο σφύριγμα του Τριτσώνη βρήκε τους «κυανέρυθρους» να πανηγυρίζουν. Ο Πανιώνιος πήρε μια παλικαρίσια, αντρική νίκη στη Κέρκυρα που ισοδυναμεί με παραμονή. Έχω γράψει πολλές φορές στο sday.gr ότι θα είναι μεγάλο επίτευγμα η παραμονή του Πανιωνίου στη Σούπερ Λιγκ καθώς ο Τάκης Λεμονής παρέλαβε «καμένη γη» από την τριάδα Κιντή, Στόρε, Μπάγκσμπο. Η νίκη στο νησί των Φαιάκων δικαιώνει τους ποδοσφαιριστές, δικαιώνει όμως και τον Τάκη Λεμονή που κατάφερε να φτιάξει μια αξιοπρεπέστατη ομάδα.

1 σχόλιο:

  1. When the going gets tough, the tough get going.
    JFK

    Γιατί η φανέλα δεν παίζει μπάλα
    αλλά η συγκεκριμένη είναι βαριά σαν πανοπλία.
    Φ.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή