ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ. ΕΓΚΥΡΗ, ΜΑΧΗΤΙΚΗ, ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 122 ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ!

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

«Ήρθε η ώρα για κούπα!»

Στο gazzetta.gr μίλησε ο 35χρονος πολίστας του Πανιωνίου, Δημήτρης Μάζης με αφορμή την πρόκριση των «κυανέρυθρων» στον τελικό του Len Trophy, και τόνισε πως έχει φτάσει η στιγμή για την ομάδα να κατακτήσει τίτλους!

Ιστορική πρόκριση στον τελικό της δεύτερης καλύτερης σε αξία ευρωπαϊκής διοργάνωσης του πόλο πέτυχε κόντρα στην πανίσχυρη Χόνβεντ ο Πανιώνιος και ο πολύπειρος αμυντικός της ομάδας, Δημήτρης Μάζης, που είχε καθοριστική συμμετοχή στον αγώνα μίλησε στο gazzetta.gr για το «κλειδί» της ανατροπής και τον επικείμενο τελικό με τη Σαβόνα. Επιπλέον, αναφέρθηκε στις διαφορές του «χτες» με το «σήμερα» στον Πανιώνιο και τόνισε πως η ομάδα του και φέτος είναι μέσα σε όλους τους στόχους και παρότι στους τελικούς οι «κυανέρυθροι» μετρούν 0/6, αισιοδοξεί πως ήρθε η ώρα για… κούπα!

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Ο Πανιώνιος κατάφερε να πάρει την πρόκριση κόντρα στους Ούγγρους κάνοντας την ανατροπή στη Νέα Σμύρνη παρότι έχασε με 12-9 εκτός έδρας. Ποιος ήταν κατά τη γνώμη σου ο παράγοντας που σας οδήγησε σε αυτή τη μεγάλη πρόκριση;

«Για να έρθει η πρόκριση κόντρα στη Χόνβεντ νομίζω πως καθοριστικό σημείο του αγώνα ήταν το πολύ δυναμικό ξεκίνημα της ομάδας. Βρεθήκαμε μπροστά στο σκορ με 6-1 και αυτό μας βοήθησε πολύ, ώστε να ανατρέψουμε την εις βάρος μας κατάσταση και να προκριθούμε στον τελικό του Len Trophy. Φυσικά, ο κόσμος της ομάδας που βρέθηκε στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης μάς έδωσε επιπλέον ώθηση και τελικά καταφέραμε με το τελικό 11-6 να βρεθούμε στον τελικό.»

Ποια είναι η γνώμη σου για την αντίπαλό σας στον τελικό, την ιταλική Σαβόνα;

«Ξέρουμε κάποιους παίκτες από τη Σαβόνα και θα τη μελετήσουμε ακόμη περισσότερο στην πορεία. Δεν θεωρώ πως η ιταλική ομάδα είναι αχτύπητη, εξάλλου από την αρχή της διοργάνωσης νομίζω πως ο Πανιώνιος και η Σαβόνα ήταν τα φαβορί για τον τίτλο και πλέον έφτασαν στον τελικό. Επιπλέον, θα περιμένουμε να μάθουμε και την κλήρωση που θα γίνει σχετικά με την έδρα του πρώτου αγώνα, μια και θα προτιμήσουμε να παίξουμε τη ρεβάνς στην Ελλάδα. Πάντως αυτός ο παράγοντας αν και έχει το ρόλο του δεν θα είναι καθοριστικός για την τελική έκβαση του αποτελέσματος».

Μπορούν να γίνουν συγκρίσεις της «κυανέρυθρης» ομάδας που έπαιξε στον τελικό του Len Trophy πριν από δύο χρόνια;

«Το 2009 κόντρα στη Ζέγκεντ δεν μπορέσαμε να αναδειχθούμε πρωταθλητές, όμως το σημαντικό είναι πως φτάσαμε για πρώτη φορά σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Σήμερα, πολλά έχουν αλλάξει στην ομάδα σε σχέση με τότε, αλλά δεν έχει νόημα να μπούμε στη διαδικασία σύγκρισης των δύο ομάδων του Πανιωνίου. Εμείς κοιτάμε να αγωνιζόμαστε για ό,τι καλύτερο καθώς στόχος μας είναι πάντα οι νίκες».

Κόντρα σε ιταλικές ομάδες ο Πανιώνιος έχει αρνητική παράδοση, μια και συνολικά μετρά 5 ήττες σε 8 αγώνες. Το γεγονός αυτό πιστεύεις ότι μπορεί να επηρεάσει τους παίκτες κόντρα στη Σαβόνα;

«Πρέπει σε αυτό να συνυπολογίσουμε πως ο Πανιώνιος στο πόλο είναι μια ομάδα με σχετικά μικρή ευρωπαϊκή ιστορία, μια και τα τελευταία χρόνια άρχισε να πρωταγωνιστεί. Σίγουρα, οι ιταλικές ομάδες είναι πολύ δυνατές, αλλά έχουμε δείξει και στο παρελθόν, όταν για παράδειγμα αποκλείσαμε την Ποζίλπο πως μπορούμε να τις κοντράρουμε. Μπορεί τα στατιστικά να έχουν τη δική τους σημασία, αλλά δεν νομίζω πως επηρεάζουν το αποτέλεσμα.»

Ποιες είναι οι αλλαγές που έχουν γίνει στον Πανιώνιο από την πρώτη ημέρα που ήρθες στην ομάδα το καλοκαίρι του 2008 μέχρι και σήμερα;

«Όταν ήρθα το 2008 στον Πανιώνιο, σε σχέση με σήμερα έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στην ομάδα. Τότε είχα έρθει μαζί με τον Βλοντάκη και τον Κοκκινάκη, ενώ στην ομάδα ήταν και ο Ρέππας. Υπήρχε δηλαδή ένας κορμός έμπειρων παικτών και από την Εθνική ομάδα, ενώ πλέον δίνεται περισσότερο βάρος στα νέα παιδιά. Οι νεότεροι έχουν πάρει την ευκαιρία και η ομάδα πηγαίνει πολύ καλά. Εξάλλου, στην αλλαγή έχει συντελέσει και η έλευση του νέου προπονητή που έχει αλλάξει τη νοοτροπία της ομάδας. Όπως είπα βασιζόμαστε κυρίως σε νέα παιδιά και χτίζουμε ομάδα με γερές βάσεις και για το μέλλον. Όσο για τα διοικητικά, αν και όπως σε κάθε ομάδα υπάρχουν οικονομικά προβλήματα, το θετικό είναι πως οι άνθρωποι της ομάδας είναι δίπλα μας».

Βλέποντας κανείς το «ιστορικό» του Πανιωνίου παρατηρεί πως η ομάδα έχει χάσει τρεις τελικούς Κυπέλλου, δύο πρωταθλήματος και έναν στο Len Trophy, δίχως να έχει πάρει κανέναν τίτλο. Ποια είναι η αντιμετώπισή σου σε αυτό;

«Το γεγονός ότι δεν έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε κάποιον τίτλο παρότι έχουμε παίξει σε πολλούς τελικούς δεν είναι απαραίτητα κακό. Μπορούμε να το δούμε από τη θετική πλευρά, μια και όπως είπα η ομάδα έχει σύντομη ιστορία. Τα προηγούμενα χρόνια δεν μπορούσε να βρεθεί καν σε τελικούς, πριν λίγο καιρό έφτανε μεν αλλά έχανε πολύ εύκολα, ενώ την τελευταία διετία χάσαμε σε αγώνες ντέρμπι. Νομίζω πως πλέον ήρθε η ώρα να σηκώσουμε κούπες. Το σημαντικό είναι πως είμαστε μέσα και στους τρεις στόχους μας και θα προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε τόσο τα εγχώρια (πρωτάθλημα, κύπελλο) όσο και το Len Trophy».

1 σχόλιο:

  1. ΜΙΑ ΥΠΟΚΛΙΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΟ ΑΝΡΔΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΚΕΙ
    ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΟΜΩΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΤΕΛΙΚΟ
    ΕΥΧΗ ΟΛΩΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ Η ΚΟΥΠΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗ Ν.ΣΜΥΡΝΗ
    ΧΡΕΟΣ ΟΛΩΝ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
    ΦΕΡΤΕ ΜΑΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή