ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ. ΕΓΚΥΡΗ, ΜΑΧΗΤΙΚΗ, ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 122 ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ!

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

«Δεν θα ήμουν εγώ, αν πανηγύριζα!»

Ο Λαρισαίος ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου, Γιώργος Γκαλίτσιος, μιλάει στο gazzetta.gr για το πώς βίωσε το γκολ που πέτυχε εναντίον της πρώτης του ομάδας και δηλώνει ότι πιστεύει στη σωτηρία της ΑΕΛ.

Το ρολόι στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης σημάδευε το 21ο λεπτό της αναμέτρησης ανάμεσα στον Πανιώνιο και τη Λάρισα, όταν ο 24χρονος δεξιός οπισθοφύλακας των “κυανερύθρων” έστελνε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας στην οποία ανδρώθηκε κι έδινε στους γηπεδούχους το προβάδισμα στο σκορ. Η Λάρισα “κατέβηκε” στην Αθήνα με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα της αναπτέρωνε αισθητά τις ελπίδες της για παραμονή στην Superleague, η τραγική ειρωνεία, όμως, έφερε ένα δικό της παιδί να της φράζει το δρόμο... Ο λόγος για τον Γιώργο Γκαλίτσιο, ο οποίος έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα με τη “βυσσινί” φανέλα και το 2008 πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό.

Ως παίκτης των “ερυθρολεύκων”, ο Θεσσαλός “άσος” αγωνίστηκε σε 44 παιχνίδια χωρίς να σκοράρει ποτέ, κάτι που... “ευτύχησε” να πετύχει στην 2η μόλις συμμετοχή του ως δανεικός στον Πανιώνιο και μάλιστα εναντίον της ομάδας του κάμπου! Οι συμπτώσεις όμως δεν σταματάνε μόνο εκεί... Σαν χθες (13 Μαρτίου), πριν από ακριβώς από 23 χρόνια (1988), στο ίδιο γήπεδο (Νέα Σμύρνη) και με τον πατέρα του (Γιάννη Γκαλίτσιο) στην βασική ενδεκάδα, η ΑΕΛ κέρδιζε 1-0 τον Πανιώνιο (με γκολ του Ζιώγα) κι έκανε το πιο αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του πρώτου και μοναδικού πρωταθλήματος στην ιστορία της. Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον Γιώργο Γκαλίτσιο μετά το ματς-θρίλερ Πανιωνίου-Λάρισας (3-3) και σας παρουσιάζει τις απόψεις του...

- Γιώργο, κατ’ αρχήν να σε ρωτήσουμε πως αισθανόσουν πριν από το ματς, κατά τη διάρκειά του αλλά και μετά το τέλος του;

«Όλη την εβδομάδα, οι σκέψεις μου ήταν ανάμικτες και αυτό είναι λογικό... Από την μία πλευρά έπρεπε να προετοιμαστώ κατάλληλα για να βοηθήσω την ομάδα μου σε έναν πολύ κρίσιμο αγώνα και από την άλλη αισθανόμουν άσχημα που θα έπρεπε να τα δώσω όλα εναντίον της μεγάλης μου αγάπης, ειδικότερα σε μία στιγμή τόσο δύσκολη και κρίσιμη για την ιστορία της... Μετά το τέλος του αγώνα, πήγα στα αποδυτήρια της ΑΕΛ και μίλησα με πολλούς από τους παίκτες και τους παράγοντες της ομάδας, με τους οποίους διατηρώ ακόμη εξαιρετικές σχέσεις...»

- Σου “την είπαν” καθόλου για το γκολ που πέτυχες;

«Όχι, όχι... Δεν μιλήσαμε καθόλου για το σημερινό παιχνίδι... Άλλωστε, ήταν ήδη παρελθόν και τίποτε από αυτά που είχαν γίνει, δεν θα μπορούσε να αλλάξει... Συζητήσαμε προσωπικά ζητήματα και τους ευχήθηκα να αντέξουν και να τα δώσουν όλα μέχρι το τέλος...»

- Πως βίωσες τη στιγμή που άνοιξες το σκορ;

«Ήταν δύσκολη στιγμή... Βρέθηκα στο κατάλληλο σημείο κι έβαλα σωστά το κεφάλι μου, όπως άλλωστε όφειλα... Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα μου τύχει κάτι τέτοιο, αλλά ενήργησα σαν επαγγελματίας... Ξέρεις, από τη στιγμή που μπαίνεις στο γήπεδο και αρχίζει το ματς, δεν γίνεται να είσαι συναισθηματικός και είσαι υποχρεωμένος να τα δώσεις όλα για την ομάδα σου... Αυτό προσπάθησα να κάνω κι εγώ...»

- Απ’ ότι προσέξαμε δεν πανηγύρισες σχεδόν καθόλου...

«Πότε δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο... Αν το έκανα δεν θα ήμουν εγώ... Απλά, όταν οι συμπαίκτες μου με πλησίασαν για να πανηγυρίσουν, τους έκανα ένα νεύμα για να τους δείξω ότι δεν θέλω το συνεχίσω... Σκόραρα, προηγηθήκαμε και τελείωσε εκεί το θέμα... Από την άλλη πλευρά, βέβαια, ποτέ δεν θα είχα το δικαίωμα να τους αποτρέψω από κάτι τέτοιο...»

- Πριν ακριβώς από 23 χρόνια, όταν ακόμη δεν είχε κλείσει τα δύο σου χρόνια, η Λάρισα - με τον πατέρα σου στην ενδεκάδα - κέρδιζε μέσα στη Νέα Σμύρνη και "σφράγιζε" το πρώτο και μοναδικό της πρωτάθλημα... Χθες, το γκολ ενός "δικού της παιδιού", δεν αποκλείεται να τη στείλει στην Β'Εθνική...

«Ό,τι και να πω για αυτή τη σύμπτωση είναι λίγο... Πραγματικά από σας το μαθαίνω... Ποτέ δεν ξέρεις πως τα φέρνει καμιά φορά η μοίρα... Για μένα η Λάρισα είναι πατρίδα και η ΑΕΛ η δεύτερη οικογένεια... Μπορεί να μην πρόλαβα και να μην πολυθυμάμαι τον πατέρα μου αγωνιζόμενο, ωστόσο, σ' αυτόν οφείλω την ενασχόλησή μου με το ποδόσφαιρο. Αν και δεν με πίεσε ποτέ να παίξω μπάλα γιατί είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων, το γεγονός ότι με έπαιρνε συνεχώς μαζί του στα γήπεδα και μεγαλώνοντας αγάπησα την “στρογγυλή θεά”, το οφείλω αποκλειστικά σε εκείνον και τον ευχαριστώ γι' αυτό...»

- Πιστεύεις ότι μπορεί ακόμη να “σωθεί” η Λάρισα;

«Έχει πολύ πιο δύσκολο πρόγραμμα, αλλά παρ‘ όλα αυτά πιστεύω ακόμη ότι μπορεί να τα καταφέρει... Δεν θέλω να σκέφτομαι το ενδεχόμενο να πέσει... Μπορεί να έγιναν λάθη, ωστόσο, μία ομάδα με την ιστορία, την παράδοση και την ποιότητα της Λάρισας έχει θέση μόνο στην Superleague...»

- Εσείς πιστεύεις ότι “σωθήκατε”; 

«Δεν μπορώ να το πω με σιγουριά, αλλά ακόμη και να είχαμε “σωθεί” δεν θα το διατράνωνα... Έχουμε ακόμη τέσσερα πολύ σημαντικά και δύσκολα παιχνίδια και οφείλουμε να παρουσιαστούμε όσο πιο συγκεντρωμένοι γίνεται...»

Σχολιο: Αυτά να τα διαβάζουν διάφορα παικτάκια που "αντρώνονται" στον Πανιώνιο και μόλις πάρουν μεταγραφή γίνονται γενίτσαροι. Απλά θα θυμίσω ότι ο Δημήτρης Σαραβάκος ΠΟΤΕ δεν πανηγύρισε γκολ σε βάρος του Πανιωνίου. Ποτέ!

2 σχόλια:

  1. Δυστυχώς όμως στην κηδεία του πατέρα του, που ήταν ιστορική μορφή της ομάδας, συναίνεσε έστω σιωπηλά για την ύπαρξη τριφυλλοφόρων σημαιών. Εν πάση περιπτώσει, ο Δημήτρης ήταν γέννημα θρέμμα της Νέας Σμύρνης και έσερνε πίσω του μια ιστορία. Δεν μπορούμε να περιμένουμε απ' όλους τα ίδια. Ευτυχήσαμε να δούμε πάντως και κάποιον ξένο που σεβάστηκε τη φανέλα που φόρεσε ίσως περισσότερο και από τους όποιους Έλληνες. Όλοι γνωρίζουμε ποιον εννοώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συμφωνώ με το πρώτο μέρος του σχολίου , όμως όσο αναφορά τον Σαραβάκο δεν θυμάστε καλά.

    Ο Σαραβάκος πράγματι δεν πανηγύριζε τα γκολ που έβαζε σε βάρος του Πανιωνίου μέχρι τον τελικό του ΟΑΚΑ το 1989.
    Μάλιστα συνέπεια των πανηγυρισμών , πλήθος κόσμου μετά το τέλος του αγώνα , έσπασε το κατάστημα με αθλητικά είδη που διατηρούσε στην οδό Ομήρου , καθώς και το απέναντι κατάστημα Sisley που ήταν και αυτό συμφερόντων του (της αρραβωνιαστικιάς ή γυναίκας του αν θυμάμαι καλά)

    Επί της ουσίας, καλό είναι κάποιοι να μην είναι αγνώμονες , και πράγματι τελευταία γνωρίσαμε αρκετούς τέτοιους. Είναι μάλλον δείγμα των καιρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή