ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ. ΕΓΚΥΡΗ, ΜΑΧΗΤΙΚΗ, ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 122 ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ!

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Ας μπει ένα τέλος....

Η υπόθεση με την Couvra Holdings είχε "κουράσει" εδώ και πολλές μέρες. Θεωρώ αποκλειστικό υπεύθυνο τον Γεράσιμο Βεντούρη γι' αυτό. Εδω και δυο μήνες τι συζητούσε; Την μια μας έλεγε ότι ξέρει ποιες εταιρίες θέλουν να πάρουν τον Πανιώνιο και την άλλη στην προτελευταία γενική συνέλευση έλεγε: "Εχω πληροφορία ότι είναι και ο κύριος Παρασκευαίδης". Ο Ηλίας Λιανός στην πρόσφατη ραδιοφωνική παρέμβαση του είπε αυτό που τόσο καιρό υποστηρίζω (σε κείμενα και ραδιοφωνικές εκπομπές...). Θα έπρεπε ο κύριος Βεντούρης από τη πρώτη στιγμή να υπογράψει ένα προσύμφωνο με την εν λόγω εταιρία το οποίο αφενός θα της έδινε το δικαίωμα να κάνει οικονομικό έλεγχο στη ΠΑΕ, αφετέρου η δική μας πλευρά θα έκανε τον απαραίτητο οικονομικό και μετοχικό έλεγχο στην εταιρία (ή τις εταιρίες). Τόσο απλά σε λίγες μέρες όλα θα είχαν ξεκαθαριστεί και η υπόθεση θα είχε τελειώσει, είτε θετικά, είτε αρνητικά. Ομως ο κύριος Βεντούρης επέλεξε μια περίεργη, αλλοπρόσαλη τακτική που είχε σαν αποτελέσμα τις θλιβερές εικόνες στη πρόσφατη γενική συνέλευση όπου Πανιώνιοι έβριζαν και προπηλάκισαν Πανιώνιους.

Η ανακοίνωση της Couvra Holdings είναι "σκληρή" και "φωτογραφίζει τον Κωνσταντίνο Τσακίρη και τον Κώστα Τσολακάκη ως τους ανθρώπους που απέτρεψαν την όποια συμφωνία. Από την ανακοίνωση αυτή δεν γίναμε σοφότεροι. Γνωρίζαμε για ποιους λόγους (εντελώς διαφορετικούς βέβαια...) τόσο ο κ. Τσακίρης, όσο και ο κ. Τσολακάκης δεν ήθελαν να γίνει αυτή μεταβίβαση των μετοχών. Αν κάτι περιμέναμε (και περιμένουμε...) από την εν λόγω εταιρία είναι κάτι πιο... χειροπιαστό για την εταιρία (ή τις εταιρίες...) που θα έβαζαν στον Πανιώνιο 3.600.000 ευρώ. Από το ρεπορτάζ έχουμε μάθει κάποια ονόματα, όμως αν δεν ειπωθούν επίσημα από τη δική τους μεριά δεν εχει κανένα νόημα να γράψω ότι η τάδε εταιρία ή ο τάδε επιχειρηματίας ηταν υποψήφιος αγοραστής της ΠΑΕ. Θα περιμένουμε πάντως επίσημες τοποθετήσεις...

Το ζήτημα είναι τι γίνεται από εδώ και μπρος, καθώς η ιστορία με την Courva Holdings τελείωσε. Η τελευταία γενική συνέλευση έληξε ουσιαστικά με την απόφαση την ερχόμενη Τετάρτη σε νέα γενική συνέλευση να εκλεγεί νέο διοικητικό συμβούλιο, τουλάχιστον, στη ΠΑΕ.
Η διοίκηση Γεράσιμου Βεντούρη έκανε ένα τιτάνιο έργο, έσωσε την ομάδα. Ομως έκανε και ατοπήματα. Η ιστορία με την αδειοδότηση, τα (ασήμαντα...) χαρτιά που έλειπαν, η θλιβερή ιστορία με την έφεση μας μείωσαν. Και ήρθε η ιστορία με τις κασσέτες του κυκλωματος των στημένων αγώνων να μας ντροπιάσει. Σ' αυτές φαίνεται ο Πανιώνιος να παρακαλάει τον ισχυρό κύριο Μαρινάκη να ασχοληθεί αμζί του, να τον... "βοηθήσει". Γι' αυτά και μόνο κύριοι της διοίκησης της ΠΑΕ θα έπρεπε να είχατε παραιτηθεί, αφού πρώτα είχατε ζητήσει συγγνώμη από τους Πανιώνιους. Η ομάδα όπως γνωρίζετε υποβιβάστηκε δυο φορές. και τις δυο αντιμετωπίσαμε το γεγονός με αξιοπρέπεια. Ισως κάποιοι από εσάς να το έχετε ξεχάσει...

Την ερχόμενη Τετάρτη πρέπει να μπει ένα τέλος σ' αυτή τη περίοδο της ιστορίας του Πανιωνίου. Ευχαριστούμε τους ανθρώπους που διοίκησαν για όσα θετικα έκαναν, τους κριτικάρουμε για τα αρνητικά, αλλά πρέπει να κάνουν στην άκρη. Δεν μπορεί τα ίδια πρόσωπα να διοικούν (με διακοπές και εναλλαγές) τον Πανιώνιο κοντά 45 χρόνια. Φτάνει πια.
Η άποψη μου είναι ότι η πρόταση του Ηλία Λιανού, με την ενεργή στήριξη του οργανωμένου (και ανένταχτου) φίλαθλου κόσμο του Πανιώνιου είναι η μόνη λύση, η μόνη διέξοδος για την ομάδα. Είναι ο μόνος ενωτικός δρόμος για να βγούμε από τα αδιέξοδα, τη μιζέρια και τη στασιμότητα.
Την Τετάρτη θα πρέπει οι υγιής δυνάμεις (και είναι αρκετές...) του Ιστορικού να ενωθούν, πρέπει να αλλάξουμε σελίδα, οι επιχειρηματίες (μιλάω για τον Τσακίρη και τον Λιανό) που τόσα εκατομμύρια έχουν δαπανήσει στην ομάδα να προτείνουν πρόσωπα (απ' όλη τη κοινωνία του Πανιωνίου χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις. Κανείς δεν περισσεύει...) που θα συγκροτήσουν μια διοίκηση Πανιώνιας ενότητας, η οποία αφού καταγράψει ελλείμματα και χρέη της ΠΑΕ στη συνέχεια θα ενημερώσει τον κόσμο του συλλόγου και από κοινου θα προχωρήσουμε στην όποια λύση αποφασιστεί. Εχουμε μια μοναδική ευκαιρία ενωμένοι να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Ενα. Ενα είναι αρκετό για να σταθεί, αξιοπρεπώς, ο Ιστορικός και πάλι στα πόδια του!

Μάκης Διόγος

1 σχόλιο:

  1. Ο Μάκης σαν ρεπόρτερ & φίλος του Πανιωνίου μάλλον ξέρει περισσότερα. Πολλές φορές στην κριτική του μπορεί να μιλάει με το συναίσθημα, όμως συμφωνώ πέρα για πέρα με τη θέση του ότι στη συνέχεια ο Πανιώνιος πρέπει να κινηθεί ενωτικά και ότι κανένας δεν περισσεύει. Όμως κανένας! Ούτε κι εκείνοι, που εργαζόμενοι για τον Πανιώνιο έκαναν αποδεδειγμένα λάθη, που όμως ήσαν άδολα. Άλλωστε λάθη δεν κάνουν, όπως έχω πει και παλιότερα, μόνο όσοι βλέπουν τα θυμαράκια ανάποδα! Οι μόνοι που δεν έχουν θέση στην οικογένεια του ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ είναι όσοι τον έβλαψαν σκοπίμως!
    Εκείνο όμως που μ' απασχολεί είναι ότι έχει περάσει κρίσιμο διάστημα και υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες στην ΠΑΕ. Η πρόταση των Κυπρίων(;), στο χειρισμό της οποίας έγιναν λάθη και από τις δύο πλευρές, έφερε τα πράγματα πολύ πίσω! Πάντως είναι θετικό ότι υπάρχει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, επεξεργασμένο πλάνο β από την υπάρχουσα διοίκηση και τον προπονητή. Αυτό κατά την άποψή μου θα πρέπει να μπει άμεσα σ' εφαρμογή και να ολοκληρωθεί τουλάχιστον κατά 70-80% μέχρι τότε που θα φύγει η ομάδα στο εξωτερικό. Αναφέρομαι κυρίως στο αγωνιστικό κομμάτι (μεταγραφές, αποχωρήσεις, αναδιαπραγμάτευση υπαρχόντων συμβολαίων κ.λ.π.) χωρίς να σημαίνει ότι θα πρέπει να υποβαθμιστεί η οικονομική διαχείριση. Φοβάμαι για νέες καθυστερήσεις, που μπορεί ν' αποδειχθούν αρνητικές. Τέλος αφού η πλειοψηφία των μετοχών της ΠΑΕ έχουν παραχωρηθεί στον ερασιτέχνη, αυτός δε θα πρέπει να διοικεί και φυσικά να κρίνεται, ν' απολογείται και να λογοδοτεί. Άρα το ΔΣ της ΠΑΕ με την υφιστάμενη κατάσταση, έστω κι αν δεν είναι η ενδεδειγμένη επειδή η δουλειά του ερασιτέχνη δεν είναι να διοικεί την ΠΑΕ, δε μπορεί παρά να προέρχεται από μέλη του ερασιτέχνη. Τα οποία βέβαια θα πρέπει: να επιθυμούν να διοικήσουν την ΠΑΕ, να είναι ικανά, ηθικά, έμπειρα και να έχουν την αποδοχή του κόσμου (άλλωστε κάθε εκλογή αυτό αποδεικνύει). Εκλογή βέβαια στον ερασιτέχνη έχει γίνει πρόσφατα, όμως οι εκλογές δε θα πρέπει να προβληματίζουν αφού αποτελούν δημοκρατική διαδικασία, αρκεί βέβαια αυτοί που επιλέγονται κάθε φορά αφενός να επιλέγονται από τους περισσότερους & όχι τους λιγότερους(!) και αφετέρου να είναι αποδεδειγμένα ικανοί και αποτελεσματικοί!

    Πάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή