ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ. ΕΓΚΥΡΗ, ΜΑΧΗΤΙΚΗ, ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 122 ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ!

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Ευτυχές Σαββατοκύριακο για τους Πανιώνιους!

Του Πάνου Κατσούλα

Ο Πανιώνιος σημείωσε δύο σπουδαίες νίκες το Σάββατο 28-1-2012. Η ομάδα ποδοσφαίρου κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της αξιόμαχης Κέρκυρας στο γήπεδο της Ν. Σμύρνηςμε 2-0 & η ομάδα μπάσκετ κέρδισε μέσα στο Παλέντε Σπορ τον Άρη & μάλιστα ανατρέποντας το σκορ του πρώτου μέρους!Και οι δύο παραπάνω νίκες είναι σημαντικές διότι αφενός ο ποδοσφαιρικός Πανιώνιος προσπαθεί να ορθοποδήσει εν μέσω τρομερών δυσκολιών αφετέρου μια νίκη της ομάδας μπάσκετ μέσα στην Θεσσαλονίκη επί του Άρη (έχει προηγηθεί & αυτή επί του Παοκ), αποτελεί σπουδαίο γεγονός έστω & αν ο Άρης δε διαθέτει τη δυναμική του παρελθόντος.Η νίκη επί της Κέρκυρας δεν ήταν καθόλου εύκολη.

Αντιθέτως ήταν πολύ κουραστική & εμπεριείχε αρκετή δόση τύχης επειδή η ομάδα του νησιού των Φαιάκων είχε πολύ καλές ευκαιρίες πριν την επίτευξη τέρματος από τον Πανιώνιο! Αν λοιπόν επιτύγχανε πρώτη γκολ, ενδεχομένως ο Πανιώνιος να μην ήταν ο νικητής! Όμως η τύχη είναι σημαντικός παράγοντας στον αθλητισμό, σε κάποιες περιπτώσεις καθοριστικός, αλλά κανένας δεν μπορεί να επαφίεται μόνο σ’ αυτή. Όπως άλλωστε έπραξε και ο Πανιώνιος, που στον αγώνα με την Κέρκυρα προσπάθησε πολύ για τη νίκη και τελικά δικαιώθηκε. Η νίκη που πέτυχε του δίνει τρομερή ώθηση για τη δύσκολη συνέχεια και την προσπάθεια που κάνει να ξεπεράσει τα οικονομικά και αγωνιστικά του προβλήματα. Καθοριστική συμβολή στην επίτευξή της είχαν οι Σιδεράκης & Φανούρης Γουνδουλάκης. Ο πρώτος με τις σωτήριες επεμβάσεις του και ο δεύτερος με τις δύο εμπνευσμένες κάθετες μπαλιές του από τις οποίες προήλθαν τα δύο τέρματα. Νομίζω ότι για το Φανούρη χρειάζεται να γίνει ιδιαίτερη αναφορά διότι είναι ένας ποδοσφαιριστής που διαθέτει σπάνιο ήθος & διακρίνεται για τις κάθετες μπαλιές του, οι οποίες όπως είναι φυσικό δεν έχουν πάντα επιτυχία. Είναι ταυτοχρόνως και ένας ποδοσφαιριστήςπου έχει υποστεί κριτική από πολλούς & από μένα, νομίζω καλόπιστη και όχι άδικη, επειδή δε διακρίνεται για το δυναμισμό του, την ταχύτητά του κλπ. Αν πάντως ήταν και σ’ αυτά καλός τότε θα είχε κάνει πολύ μεγαλύτερη καριέρα. Μπορεί όμως να φανεί εξαιρετικά χρήσιμος σε κάποιες περιπτώσεις, όταν χρησιμοποιείται κατάλληλα από τον προπονητή του.

Θετικό ήταν το ντεμπούτο των Πιέρ & Μενδρινού, ιδίως του πρώτου, αν και όπως φάνηκε θα χρειαστούν κάποιο διάστημα για να προσαρμοστούν και να βελτιώσουν περισσότερο τη φυσική τους κατάσταση. Τέλος σε ότι αφορά στα ποδοσφαιρικά του Ιστορικού θεωρείται αυτονόητη η δήλωση του προέδρου Τσάβαλου ότι ο Πανιώνιος δεν ξεπουλάει, η οποία έγινε με αφορμή τη φημολογία ότι οι Σιόβας, Σάμαρης έχουν κλείσει από τώρα στον Οσφπ και θα αφήσουν τον Ιστορικό το καλοκαίρι! Για τον Πανιώνιο έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι εποχές που έδινε ποδοσφαιριστές πακέτο στην ίδια ομάδα & μάλιστα χωρίς ιδιαίτερο όφελος για αυτόν! Η ομάδα της Ν. Σμύρνης, όπως το έχει αποδείξει άλλωστε και στο παρελθόν, δεν αποτελεί τροχοπέδη στην καριέρα κανενός ποδοσφαιριστή. Όμως όλες οι κινήσεις θα πρέπει να γίνονται με γνώμονα το συμφέρον του ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ.

Σε ότι αφορά στη φετινή πορεία του μπασκετικού Πανιωνίου αυτή είναι εξαιρετική & μακάρι να έχει συνέχεια. Για το σκοπό αυτό οι υπεύθυνοι & κυρίως ο κ.Λιανός χρειάζεται ήδη να έχουν φροντίσει, ώστε ν’ αναπτυχθούν οι υποδομές.Τελικά αποδεικνύεται ότι με προσεγμένες επιλογές καλαθοσφαιριστών, όχι κατ’ανάγκη ακριβών, καλό προπονητή και χρηστή διαχείριση, αρκετά πράγματα είναιεφικτά. Ο κ. Λιανός που διαθέτει τα χρήματα, πρέπει να είναι ευτυχής & υπερήφανος για την ομάδα του, έστω και αν μερικές φορές, με το δίκιο του, αισθάνεται απογοήτευση,πίκρα ή θυμό για το γεγονός ότι το άθλημα έχει ποικιλοτρόπως υποβαθμιστεί. Το Ελληνικό μπάσκετ δεν πρέπει είναι μόνο ο Παο & ο Οσφπ, οι οποίοι στην ουσία δεν καλλιεργούν το άθλημα, αλλά δημιουργούν ισχυρές ομάδες χάρη στα πολλά χρήματα που διαθέτουν οι μεγαλοεπενδυτέςτους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου