ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ. ΕΓΚΥΡΗ, ΜΑΧΗΤΙΚΗ, ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 122 ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ!

Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Ο τέως μεγαλομέτοχος χρειάζεται να διευκολύνει & να βοηθάει τον Πανιώνιο όσο μπορεί ...

Του Πάνου Κατσούλα

Διάβασα το κείμενο που εμφανίζεται στο σύνδεσμο: http://www.sport-fm.gr/article/572351 & αν ισχύει, δε μπορεί παρά να γεμίζει με ικανοποίηση όλους τους Πανιώνιους.

Αφορά στη διάθεση του τέως μεγαλομετόχου κ. Κ. Τσακίρη να διευκολύνει οικονομικά τον Πανιώνιο, ώστε ν’ αντιμετωπίσει τις εκκρεμότητες, που έχει με την εφορία κλπ. Υπό κάποιες βέβαια προϋποθέσεις.

Το δημοσίευμα μου δίνει αφορμή για ένα σχολιασμό. Ποτέ δεν αντιλήφθηκα γιατί οι Πανιώνιοι, που έχουν καταθέσει χρόνο, ψυχή & χρήμα για τον ΙΣΤΟΡΙΚΟ θα πρέπει ν' ανήκουν σ' αντίπαλες ομάδες & με τη συμπεριφορά τους (λάθος χειρισμούς ή ανούσιες αντιπαλότητες ή αδιαφορία κλπ), έστω & παρά τη θέλησή τους, να βλάπτουν το σύλλογο! Δεν ισχυρίζομαι ότι για όλα θα πρέπει να υπάρχει ταύτιση απόψεων, προφανώς είναι ανέφικτο, όμως όταν υπάρχει διάθεση συνεννόησης & συνεργασίας με σκοπό το Πανιώνιο & όχι το ατομικό συμφέρον, τότε ο σύλλογος μπορεί να προοδεύσει. Και να δώσει υψηλές & ποιοτικές διεξόδους άθλησης στη νεολαία, χαρά και ικανοποίηση στους φίλους όλων των τμημάτων του συλλόγου.

Υπ' αυτή την έννοια ποτέ δεν κατανόησα κόντρες & ανταλλαγή επιθετικών ανακοινώσεων μεταξύ "ομάδων" μέσα στην ίδια την ομάδα του Πανιωνίου!!! Είναι κάτι που προσπάθησα να σημειώσω σε πολλά κείμενα, που δημοσιεύτηκαν στον Πανιώνιο Κόσμο παλιότερα & στην Κυανέρυθρη Πλατεία τώρα. Και θα συνεχίσω να το κάνω επισημαίνοντας & προτρέποντας τους συνΠανιώνιους να συνεννοηθούν, να ενώσουν τις δυνάμεις τους & ο καθένας να προσφέρει ότι μπορεί & να στηρίζει έμπρακτα το σύλλογο. Και μάλιστα να το κάνει αγογγύστως και χωρίς να κομπορρημονεί!

Στο προκείμενο & ανεξάρτητα με το αν αληθεύει ή όχι το δημοσίευμα, πιστεύω ότι κανένας Πανιώνιος, κυρίως οι απλοί, ανώνυμοι φίλοι του, δεν αμφισβήτησαν κατά βάθος την αγάπη του Κωνσταντίνου Τσακίρη, προς τον Πανιώνιο. Διότι την εκδήλωσε πληρώνοντας υψηλό τίμημα, που είναι γνωστό σε όλους! Ίσως μεγαλύτερο & από τις δυνατότητές του. Υπέπεσε βέβαια και σε αρκετά λάθη, όμως αυτά δεν ήταν εσκεμμένα. Δεν ήξερε, όπως και ο ίδιος ομολογούσε το χώρο & έκανε λάθος στους χειρισμούς, τις επιλογές κλπ, που είχαν τεράστιο κόστος για την τσέπη του & την αγωνιστική πορεία της ομάδας. Όπως τεράστιο ήταν το λάθος που πήγε να κάνει με την πώληση του ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ, το οποίο απεφεύχθη την τελευταία στιγμή. Τελικά ο Πανιώνιος πέρασε όσα πέρασε & βρίσκεται εδώ που βρίσκεται με τη διοίκησή του να κάνει τεράστιο αγώνα προκειμένου να τα βγάλει πέρα σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο. Διοίκηση & Τσακίρης χρειάζεται να συνεργάζονται, να συνεννοούνται & όχι να επιβάλλεται η μία πλευρά στην άλλη. Βέβαια την ευθύνη πάντοτε την έχει η εκάστοτε διοίκηση, η οποία θα πρέπει να ενημερώνει και να λογοδοτεί, τουλάχιστον μια φορά το χρόνο, στη συνέλευση των μελών – μετόχων. Σε ότι αφορά δε στη συνεργασία Διοίκησης Πανιωνίου – Τσακίρη έχω προτείνει έναν τρόπο, που έχει δημοσιευτεί στην ΚΠ & αν θυμάμαι καλά στη στήλη του Μ. Διόγου. Η συνεργασία διοίκησης – Τσακίρη είναι εκ των ων ουκ άνευ, (αν είναι & αρμονική, που πρέπει ναναι, ακόμη καλύτερα), αφού αφενός ο κ. Τσακίρης έχει υψηλό ποσοστό μετοχών & αφετέρου ανήκει στην ιδιοκτησία του το προπονητικό κέντρο Απήλιον, στο οποίο είναι απαραίτητο ο Πανιώνιος να συνεχίζει να γυμνάζεται. Επομένως οι δύο πλευρές χρειάζεται να επικοινωνούν, να συσκέπτονται, να συνεργάζονται (όχι απαραίτητα να ταυτίζονται) & κυρίως να βρίσκουν λύσεις στα ζητήματα που τους αφορούν & ο κ. Τσακίρης να διευκολύνει & να βοηθάει τον Πανιώνιο όσο μπορεί, ακόμη & αν κάποιοι δεν του το αναγνωρίσουν ποτέ! Σημασία έχουν τα γεγονότα, οι πράξεις, τα έργα, που αν είναι θετικά για το σύλλογο αναγνωρίζονται πάντα, έστω & με κάποια καθυστέρηση, από την κοινή γνώμη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου