ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ. ΕΓΚΥΡΗ, ΜΑΧΗΤΙΚΗ, ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 122 ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ!

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Καλό ποδαρικό έκανε ο Πανιώνιος τον καινούργιο χρόνο!

Του Πάνου Κατσούλα

Ο Πανιώνιος την πρώτη αγωνιστική του νέου έτους σημείωσε στο γήπεδό του σημαντική νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης, η οποία μάλιστα συνοδεύτηκε από καλή εμφάνιση, τουλάχιστον κατά διαστήματα. Επίσης πολύ θετική ήταν η παρουσία των νέων ποδοσφαιριστών του Πανιωνίου, ιδίως των Σάμαρη, Κολοβού, οι οποίοι μαζί με τους υπόλοιπους ελπιδοφόρους νεαρούς ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου χρειάζεται να δουλέψουν περισσότερο, να είναι περισσότερο συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι τους, να εξαλείψουν τα λάθη, κυρίως τα επιπόλαια και αβίαστα, ώστε αφενός μεν να προσφέρουν στην ομάδα τους αφετέρου δε να εξελίξουν την καριέρα τους.

Το 2011 αφήνει τον Πανιώνιο, όπως και άλλες φυσικά ομάδες, σε τραγική οικονομική κατάσταση. Στον Πανιώνιο τα προβλήματα ίσως να είναι μεγαλύτερα επειδή δεν υπάρχει επενδυτής, ο οποίος θα βοηθάει οικονομικά. Ο ερασιτέχνης Πανιώνιος, στον οποίον ανήκει η πλειοψηφία των μετοχών της ΠΑΕ ξεκίνησε μια γιγάντια προσπάθεια οικονομικής εξυγίανσης της ΠΑΕ, η οποία περιλαμβάνει περικοπές στα έξοδα του Πανιωνίου σε όλους τους τομείς. Η προσπάθεια αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη & νομίζω ότι πρέπει να συνεχιστεί με αμείωτο ενδιαφέρον από τους διοικούντες διότι είναι ο μόνος τρόπος που θα ωφελήσει το σύλλογο και κυρίως θα εξασφαλίσει τη μετέπειτα ύπαρξή του. Βέβαια η προσπάθεια αυτή, παρά τις δυσκολίες, θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει τουλάχιστον από τις αρχές της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, όμως κάλιο αργά παρά ποτέ!

Έτσι λοιπόν απ’ εδώ και στο εξής ο Πανιώνιος είναι αναγκασμένος τουλάχιστον να ισοσκελίσει τα έξοδα με τα έσοδά του. Η προσπάθεια δεν είναι μόνο να μειωθούν οι πάσης φύσεως δαπάνες αλλά και να εξασφαλιστούν περισσότερα έσοδα. Τα οποία στην παρούσα φάση μπορούν να προέλθουν από την πώληση των εισιτηρίων (& εδώ η συμβολή των φιλάθλων πρέπει να είναι καθοριστική), από διαφημίσεις, τηλεοπτικά δικαιώματα & εμπορική εκμετάλλευση του σήματος, από πωλήσεις ποδοσφαιριστών, που θ’ αποβαίνουν προ όφελος του συλλόγου κλπ. Βέβαια όσοι ποδοσφαιριστές αποχωρούν θα πρέπει ν’ αντικαθίστανται με κάποιους που είναι καλοί μεν, πιο φτηνοί από τους αποχωρούντες δε! Το τελευταίο μπορεί να μην είναι εύκολο, είναι όμως με πολύ προσπάθεια, εφικτό.

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, βρισκόμαστε στα μέσα της 1ης βδομάδας του νέου χρόνου & αφού συνυπολογιστούν εκείνοι που έφυγαν απ την ομάδα ή αποχώρησαν από την ενεργό δράση & εκείνοι που ήρθαν στην ομάδα, ο Πανιώνιος χρειάζεται ακόμη την προσθήκη ενός τερματοφύλακα καταξιωμένου, ενός έμπειρου & ποιοτικού ποδοσφαιριστή στη μεσαία γραμμή (λέγεται ότι για αυτές τις θέσεις θα έχουν θετική κατάληξη οι υποθέσεις των δύο Φερνάντεζ, όμως από τη στιγμή που δεν έχουν πέσει οι υπογραφές κανένας δε μπορεί να είναι απόλυτα σίγουρος) και ενός ακόμη επιθετικού.

Απ’ εκεί και πέρα η διοίκηση με τον προπονητή θα πρέπει ν’ αποφασίσουν πώς θ’ αντικατασταθούν οι Τσότσαλιτς & Κρικβέλια στην περίπτωση που αποχωρήσουν από την ομάδα. Θα πρέπει να τονιστεί ότι από τους δύο προαναφερθέντες ποδοσφαιριστές ο Πανιώνιος δε θα πρέπει να έχει παράπονα, όμως η αποχώρησή τους νοείται μόνο εφόσον βοηθήσει καθοριστικά ώστε ο Πανιώνιος να πάρει τις απαραίτητες οικονομικές ανάσες!Τώρα σε ότι αφόρα στη συγκομιδή βαθμών αυτή δε θα πρέπει να αφήνει ικανοποιημένους τους φίλους της ομάδας. Όποιος επιχειρήσει μια αναδρομή στον 1ο γύρο θα διαπιστώσει ότι λείπουν κάποιοι βαθμοί, που πρέπει να βρεθούν στο 2ο γύρο! Θετικό όμως κρίνεται το γεγονός της ανάδειξης νέων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι προέρχονται από τα σπλάχνα της ομάδας & που όταν παρουσιάστηκε η ανάγκη βοήθησαν όσο μπορούσαν. Στον τομέα αυτό, στον οποίο ο Πανιώνιος έχει μακρά παράδοση, πρέπει να δουλέψει πολύ, εκμεταλλευόμενος και το σύγχρονο αθλητικό του κέντρο στο Κορωπί.

Η ανάδειξη νέων ταλέντων πρέπει ν’ αποτελεί πρωταρχικό στόχο όλων των διοικήσεων του ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ. Ιδίως τώρα, που δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για δαπανηρές μεταγραφές είναι ευκαιρία ν’ αγωνιστούν στην πρώτη ομάδα νέα παιδιά, στα οποία όμως θα δίνεται αυτή η δυνατότητα με λογισμό και γνώση! Αφού δηλ. προηγουμένως έχουν προετοιμαστεί αρκούντος τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά! Αντιθέτως αποτελεί έγκλημα να ρίχνονται απροετοίμαστοι να κολυμπήσουν στα βαθιά και στην πρώτη αποτυχία να καρατομούνται! Χρειάζεται να τους επισημαίνονται τα λάθη με σκοπό τη βελτίωση & όχι την επίπληξη!Υπάρχει μια αισιοδοξία, έστω και συγκρατημένη, ότι ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ το νέο χρόνο θα καταφέρει να νοικοκυρέψει τα οικονομικά του & να σώσει αγωνιστικά τη χρονιά.

Επίσης μακροπρόθεσμα να κινηθεί έτσι ώστε να λειτουργεί μέσα σ’ ένα υγιές περιβάλλον, τόσο οικονομικό, όσο και αγωνιστικό. Δεν έχουμε παρά να του ευχηθούμε & κυρίως να του συμπαρασταθούμε να τα καταφέρει, διότι είναι αναγκαίο για τον Πανιώνιο, τον αθλητισμό & γενικότερα τον πολιτισμό, που αυτός εκπροσωπεί.

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνώ απόλυτα με τα αναγραφόμενα, με την προσθήκη ότι πρέπει όσο γίνεται, να προσπαθούμε να παίρνουμε ανταλλάγματα (οικονομικά ή σε παίκτες) για όσους καλούς ποδοσφαιριστές μας δίνουμε ή αφήνουμε να φύγουν, για οικονομική ελάφρυνση. Είδατε όλοι πόσο επωφελώς διαχειρίστηκε ο ΠΑΟΚ τον Βιειρίνια, παρά την τεράστια οικονομική πίεση που είχε (και τον έλεγχο από την ΟΥΕΦΑ σ'ενα μήνα από σήμερα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή