ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ. ΕΓΚΥΡΗ, ΜΑΧΗΤΙΚΗ, ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 122 ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ!

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Σχετικά με τις τιμές των εισιτηρίων διαρκείας

Ο BRfunatic γράφει για τα εισιτήρια διαρκείας: Μια μεγάλη κατάκτηση των Blog ήταν η μείωση των τιμών των διαρκείας, ιδίως των παιδικών. Τότε βέβαια υπήρχαν διοικήσεις με ευαισθησίες και πρόεδροι που διόρθωναν επί τόπου με στυλό τις «λανθασμένες» τιμές…

Σε ένα σύλλογο με γερασμένη διοίκηση και φιλάθλους, το μέλλον είναι τα παιδιά. Η διοίκηση της Π.Α.Ε Πανιώνιος ανακοίνωσε τις τιμές των διαρκείας για την νέα χρονιά, οι οποίες θεωρητικά είναι μειωμένες, στην πράξη όμως αποσκοπεί πλαγίως σε μεγαλύτερα έσοδα μέσω της αύξησης των τιμών των εισιτηρίων ευπαθών ομάδων και των παιδιών. Πόσο βοηθούμε την ανανέωση της εξέδρας μας όταν διπλασιάζουμε τις τιμές των παιδικών διαρκείας; Κι αν η απάντηση είναι ότι υπάρχει και φθηνότερο εισιτήριο και μαθητική εξέδρα (φωλιά των γαυρο – βαζελο – κοτοπουλο μπαμπάδων) θα απαντούσα ότι μέχρι και πριν δύο - τρία χρόνια τα παιδιά μέχρι 17 ετών έμπαιναν δωρεάν!!! Επίσης, όταν μπήκε εισιτήριο στα παιδιά, έστω και φθηνό, παρακολουθούσαν παίκτες επιπέδου Τζεμπούρ, Χούτου, Ρεκόμπα και Εστογιανώφ. Παίζαμε στην Ευρώπη, κάναμε sold out και αγοράζαμε 3.000 διαρκείας ως ανταπόδοση όλων αυτών.

Ενώ λοιπόν πολλά άλλαξαν στις τιμολογήσεις, αυτό που ΔΕΝ άλλαξε ήταν το καθεστώς των τζαμπατζήδων super γουάου Πανιώνιων με τις προσκλήσεις!!! Το παιδάκι να πληρώνει εισιτήριο για να δει την Πανιωνάρα αλλά ο κύριος με το πούρο (τρομάρα του – είχε πούρα και στους Γαργαλιάνους;), και το σκισμένο DG jean να παρακολουθεί δωρεάν και να κάνει κριτική αφ’ υψηλού (ή να βρίζει παίκτες της ομάδας), επειδή έχει τα κονέ…

Για τα μάτια του κόσμου αύξησαν τις τιμές των εισιτηρίων των vvip. Πόσοι όμως θα βρεθούν να δώσουν 2.000 ευρώ για να παρακολουθήσουν τον cuvra Πανιώνιο; Αλλά ακόμη κι αν βρεθούν, πόσα χρήματα μαζεύονται με το επιπλέον 200αρικο; Πόσοι είναι τέλος πάντων οι vvip και πόσο συνεπείς είναι στις οικονομικές τους υποχρεώσεις; Να μην ξεχνάμε ότι αύξηση 200 ευρώ για κάποιον vvip είναι τα τσιγάρα του, η βενζίνη της cayenne και οι καφέδες στο Da Capo, ενώ αύξηση 50% στο παιδικό διαρκείας για έναν μισθωτό είναι πραγματικά μεγάλη ιστορία…Σε κάθε περίπτωση, εν μέσω κρίσης, είναι δεδομένο ότι όλοι θα επιλέξουν φθηνότερη κατηγορία από πέρσι, συνεπώς θα μειωθούν τα ακριβά εισιτήρια και τελικά θα θιγούν περισσότερο οι ευπαθείς ομάδες και τα παιδιά. Οι ανακοινώσεις όμως και οι φαμφάρες θα έχουν μείνει. Χωρίς βέβαια ουσιαστικό αντίκρισμα.

Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται τίποτα για έκπτωση στους παλαιούς κατόχους (η οποία δίνονταν τα τελευταία χρόνια), ούτε για την δυνατότητα αγοράς διαρκείας μέσω πιστωτικής κάρτας και άτοκων δόσεων (όπως ίσχυε μέχρι σήμερα), ενώ εντύπωση μου προκαλεί ότι δεν αναφέρεται η τιμή των διαρκείας στην θύρα 3. Αντιλαμβάνομαι ότι μέρος των εσόδων της συγκεκριμένης θύρας ενισχύουν τους Πάνθηρες (και σωστά). Αν όμως η παράληψη αναφοράς τιμής ισοδυναμεί με πλήρη εκμετάλλευση της συγκεκριμένης θύρας από τους οργανωμένους, θα περίμενα ως ανταπόδοση από αυτούς να πληρώνουν τυχόν πρόστιμα που πρόκειται να επιβληθούν στην ομάδα λόγω της δικής τους συμπεριφοράς.

Θα ήθελα πολύ, η διοίκηση να είχε το σθένος να μειώσει τις τιμές κατά τα δυνατόν περισσότερο και να ανακοινώσει την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ. Όποιος είναι Πανιωνάρα να πληρώνει λίγα και να μην το παίζει μάγκας με τις προσκλήσεις…

Ως απλός φίλαθλος, ασφαλώς και θέλω να συμβάλω οικονομικά στην ομάδα. Θέλω να αγοράσω διαρκείας, θέλω να αγοράσω μετοχές, θέλω να ψωνίσω από την μπουτίκ. Αρκεί όμως η ομάδα να με σέβεται και ως φίλαθλο και ως πελάτη. Η αύξηση των παιδικών εισιτηρίων ΔΕΝ μπορεί να θεωρηθεί σεβασμός στον φίλαθλο - πελάτη. Ούτε η μη χορήγηση έκπτωσης σε παλαιούς κατόχους διαρκείας. Μετά από όλα αυτά και πριν λάβω την τελική απόφασή μου θα ήθελα να γνωρίζω προκαταβολικά ποιές θα είναι οι τιμές των απλών εισιτηρίων για τα εντός έδρας παιχνίδια. Χρήματα δεν περισσεύουν σε κανέναν. Αν εξακολουθήσει το μέτρο της τιμολόγησης στα 5 και 10 ευρώ, η αγορά διαρκείας μπορεί και να είναι ασύμφορη.

Προσωπικά, συνιστώ στους φιλάθλους του Πανιωνίου να αγοράσουν τα διαρκείας τους αφού δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις και αφού βέβαια μειωθούν στα περσινά επίπεδα (ή και παρακάτω) οι τιμές των παιδικών διαρκείας και χορηγηθεί έκπτωση στους παλαιούς κατόχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου