ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ. ΕΓΚΥΡΗ, ΜΑΧΗΤΙΚΗ, ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 122 ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ!

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Περι Φανελας και γραμματοσειρας

Εχουν ακουστει πολλα για την καινουρια Φανελα της ομαδας και τα περισσοτερα που εχουν ακουστει ειναι σωστα. Η φανελα ειναι η σημαια της ομαδας μεσα στο γηπεδο. Και η δικια μας φανελα ειδικα φετος ειναι επιεικως απαραδεκτη απο αισθητικης αποψης. Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι γιατι η φανελα ακολουθει τα πειραματα που κανουμε στο ροστερ; Γιατι καθε χρονο αλλαζουμε φανελα; Γιατι αντικαθιστουμε καθε χρονο την αυθεντικη φανελα με τις μπλε και κοκκινες ριγες με μια αμφιβολου αισθητικης και μη δοκιμασμενη φανελα; Πρεπει να ειμαστε η μονη ομαδα που καθε χρονο αλλαζουμε τοσο πολυ την φανελα μας. Εκει που θα θελα ωστοσο να σταθω ειναι στη γραμματοσειρα που χρησιμοποιουμε.
Η γραμματοσειρα, λοιπον, ειναι η λεγομενη Comic Sans η οποια ιστορικα ειχε γινει γνωστη απο τα Microsoft Office Word 97. Ηταν μια πολυ συμπαθητικη γραμματοσειρα τοτε για τους μαθητες στα σχολεια να κανουνε τις εργασιες τους. Απο τοτε εχει περασει πολυς καιρος και αυτη η γραμματοσειρα εχει υπερ-χρησιμοποιηθει σε τετοιο σημειο που εχει γελοιποιηθει. Απλα καντε μια μικρη ερευνα στο ιντερνετ και θα το καταλαβετε. Εκτος αυτου η γραμματοσειρα αυτη δεν δινει οντοτητα. Καθε αλλο. Ειναι πολυ ασχημη και σιγουρα δεν ταιριαζει για φανελα σοβαρης ποδοσφαιρικης ομαδας. Και επειδη δεν μ'αρεσει μονο να κρινουμε αλλα να δινουμε και λυσεις οποιος ειναι υπεθυνος για την γραμματοσειρα της φανελας ας επικοινωνησει μαζι μου να δωσω καποιες προτασεις μια και το κομματι αυτο ειναι εν μερη και της ειδικοτητας μου.

Θανος Τοπουζης
Visual Effects Artist
thanos_topouzis@hotmail.com

4 σχόλια:

  1. και δεν χτυπάει το τηλέφωνοοοοο...
    με πνίγει το παρρρρράπονοοοοο...

    Σώθηκες!!!

    δεν έχω καταλάβει γιατί η φετινή εμφάνιση του Kukec δεν γράφει το επώνυμο αλλά τον αναφέρει ως Davor. Ίδιος αριθμός γραμμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επίσης την πανάθλια comic sans βλέπουμε και δεξιά εδώ στη στήλη του κου. Λαδόπουλου...

    Συμφωνώ και για τα χρώματα, είναι σαν να βλέπω ξεβαμένο φιλμ του 70 με τον Πανιώνιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eipa kai egw na to pw edw mpas kai to akousei kanenas. Eprepe na deis to doulema pou mou rixnane kapoioi edw otan tous edeixna th grammatoseira...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kai mia kai to efere i kouventa... Poia periodo eixame sto sima xrwma SIEL kai to valame fetos????? :S

    ΑπάντησηΔιαγραφή