ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ. ΕΓΚΥΡΗ, ΜΑΧΗΤΙΚΗ, ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 122 ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ!

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

«Aνταγωνιστικοί για πεντάδα»

Η ήττα από τον Ολυμπιακό Βόλου έχει προκαλέσει προβληματισμό στις τάξεις του Πανιώνιου. Ο Φανούρης Γουνδουλάκης παραχώρησε συνέντευξη στο www.sport-fm.gr και εξήγησε τους λόγους της ήττας των «κυανέρυθρων» από τους νεοφώτιστους, έδωσε το σύνθημα της επόμενης μέρας και ξεκαθάρισε το στόχο της ομάδας της Νέας Σμύρνης για τη φετινή σεζόν, άσχετα αν αυτή δεν ξεκίνησε και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, με ήττα από το νεοφώτιστο Ολυμπιακό Βόλου. Τι πιστεύεις ότι έφταιξε και έχασε ο Πανιώνιος στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος;

«Το σίγουρο είναι ότι περιμέναμε αλλιώς την πρεμιέρα μας στο νέο πρωτάθλημα... Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλοί και θα μπορούσαμε να βάλουμε κάποιο γκολ, αλλά δεν τα καταφέραμε. Νομίζω ότι αυτό έπαιξε το ρόλο του, τελικά. Ο Ολυμπιακός Βόλου έπαιξε πολύ καλά και πήρε τη νίκη».

Μετά το γκολ που δεχτήκατε δεν καταφέρατε να αντιδράσετε.

«Το συζητήσαμε αυτό μεταξύ μας. Δεν πρέπει να ξαναδείξουμε τέτοια εικόνα στα επόμενα παιχνίδια. Αν είμαστε πίσω στο σκορ, δεν πρέπει να αντιδρούμε με αυτόν τον τρόπο. Είτε ''τρώμε'' γκολ, είτε είμαστε μπροστά στο σκορ, πρέπει πάντα να έχουμε νοοτροπία νικητή».

Τι «πετάς» από το ματς του Σαββάτου;

«''Πετάω'' την εικόνα της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο, ειδικά μετά το γκολ που δεχτήκαμε. Η ήττα πρέπει να μας προβληματίσει. Η χρονιά είναι δύσκολη. Πρέπει ο καθένας να κάνει την αυτοκριτική του και να μην ρίχνει το φταίξιμο στον άλλον. Μόνο έτσι θα προχωρήσει ο Πανιώνιος».

Φέτος, αποκτήθηκαν αρκετοί ξένοι ποδοσφαιριστές. Ο κόσμος, όμως, είναι… «μαγκωμένος» για αυτές τις μεταγραφικές κινήσεις… Εσύ πως κρίνεις το ρόστερ του Πανιωνίου: Πλήρες ή όχι;

«Αυτό δεν είναι δικιά μου υπόθεση. Η διοίκηση είναι υπεύθυνη για τα μεταγραφικά κι όχι εγώ. Εμένα δουλειά μου είναι να μπαίνω μέσα στο γήπεδο και να τα δίνω όλα για την ομάδα».

Έφυγαν και παίκτες «κλειδιά» το φετινό καλοκαίρι. Ο Νικολάου, ο Τζαβέλας και ο Εστογιανόφ. Καλύφθηκαν τα κενά τους;

«Φύγανε πολλοί και καλοί παίκτες. Με ομαδική δουλειά θα καλυφθούν τα κενά τους».

Ο Μίκαελ Στόρε είναι ένας νέος προπονητής. Στους τέσσερις, σχεδόν, μήνες που βρίσκεται στην ομάδα, πως σου φαίνεται και σαν άνθρωπος και σαν τεχνικός;

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την προπόνηση. Έχει διατηρήσει το καλό κλίμα και την καλή ψυχολογία στην ομάδα. Από κει και πέρα, όμως, εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να παίζουμε μέσα στο γήπεδο. Ο κ. Στόρε είναι νέος, φιλόδοξος και πιστεύω ότι αυτό είναι πολύ καλό».

Τώρα υπάρχει η διακοπή του πρωταθλήματος. Πιστεύεις ότι θα είναι ευεργετική για την ομάδα σου;

«Αυτό δεν είναι απόλυτο. Μετά από ένα αρνητικό αποτέλεσμα δεν ξέρεις πως θα αντιδράσει μια ομάδα. Αυτές τις 15 μέρες πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο. Χρειαζόμαστε βαθμούς από τα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος, γιατί, όπως είπα και πριν, αυτό θα είναι πολύ δύσκολο φέτος».

Ξεκάθαρα, ποιος είναι ο στόχος του Πανιωνίου φέτος;
«Η διοίκηση έχει θέσει το στόχο και αυτός είναι η πρώτη πεντάδα. Και όντως αυτός είναι ο στόχος μας, αλλά για μένα, πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί φέτος. Πέρυσι ήμασταν μόνο για δύο μήνες. Να είμαστε ανταγωνιστικοί και όταν πλησιάζουν τα πλέι-οφ να δούμε τη βαθμολογία και να «κυνηγήσουμε» την πρώτη πεντάδα».

33 σχόλια:

  1. Να καρατομηθεί άμεσα ο Φανούρης. Είναι αδιανόητο να μην υποστηρίζει το όραμα της τρίτης θέσης.
    Και για να μην ξεχνιόμαστε. Στηρίζουμε τη διοίκηση, ψηφίζουμε ότι ο Πανιώνιος θα μπει στην πρώτη τριάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΙΛΑΜΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΣΙΚΟ ΤΟΝ ΑΜΠΑΛΟ ΤΟΝ ΑΨΥΧΟ ΤΟΝ ΑΣΤΟΧΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΟΝ ΦΑΝΟΥΡΗ.ΚΛΑΤΑΡΕ ΣΤΟ Β ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ ΤΗΝ ΒΑΡΙΑ ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ.ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙ ΠΕΝΤΑΔΑΣ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ. ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΑΥΤΟΣ ΟΜΩΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥ ΑΝΑΝΕΩΝΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδώ έχουμε ένα θέμα. Μπορεί ο Φανούρης να μην είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο, όμως αυτό που μπορεί το δίνει.Να σας θυμίσω επίσης ότι έχει πετύχει κρίσιμα γκολ σε σημαντικά παιχνίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. br
    ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΓΕΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΝΟΥΡΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ.ΚΟΝΤΕΥΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΙ ΘΥΜΑΜΑΙ ΜΟΝΟ 2 ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΚΟΛ ΝΑ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ, ΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΕΛΣΙΜΠΟΡΓΚ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΠΡΙΝ 3 ΧΡΟΝΙΑ.ΕΒΑΛΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΠΕΡΣΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΑΥΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΝΕΥ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΚΡΙΘΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ, ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΕΤΑ VIDEAKI ΣΤΟ ΥΟUTUBE ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ.
    ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΛΟ ΈΙΧΕ ΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟ Β ΗΜΙΧΡΟΝΟΝΟ, ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΑ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ.ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΤΕΜΠΕΛΑΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ,ΑΣΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ.
    ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙ ΠΕΝΤΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ.ΤΟ ΠΙΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ,ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αντωνη και εγω νομιζω οτι τον αδικεις τον Φανουρη. Δεν πιστευω πως ειναι τεμπελης, απλα δεν εχει τα καταλληλα αθλητικα προσοντα για να τρεξει πανω απο 60 λεπτα και φυσικα δεν φταιει αυτος που τον βαζουν να παιξει πανω στη γραμμη, οταν ειναι εξακριβωμενο πως μιλαμε για εναν απιστευτα αργο ποδοσφαιριστη. Το Σαββατο, τον εξεθεσαν διπλα, βαζοντας τον να εκτελει και τα στημενα! Για τις δηλωσεις του, συμφωνω μαζι σου. Δυστυχως λειπει απο την ομαδα ενας παικτης-ηγετης, που δεν θα διστασει να τα βαλει ακομα και με την διοικηση. Ή μαλλον, για να λεμε ολη την αληθεια, ειχαμε τετοιες προσωπικοτητες αλλα τους εξοστρακισαμε προς Μοντεβιδεο μερια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΝ ΛΕΓΟΤΑΝ ΓΟΥΝΔΟΥΛΑΚΕΒΙΤΣ η ΓΟΥΝΔΟΥΛΑΚΟΦ ΑΛΛΗ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕΡΙΚΩΝ ΣΙΓΟΥΡΑ.....ΑΝ ΕΧΑΝΕ ΔΕ ΕΝΑ ΤΕΤΑΤΕΤ ΟΠΩΣ Ο ΣΑΛΠΙΓΚΙΔΗΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ;;;ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΦΑΓΕ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΟΥΣ...ΤΟ ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΟ ΘΥΜΑ..ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;;ΜΗ ΜΑΣΑΣ ΦΑΝΟΥΡΑΡΕ-ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΛΟΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο τσακιρης ξεκινησε να κανει παιδαριωδη λαθη απο τοτε που στραβωσαν τα σεναρια του νεου γηπεδου. Ο τσακιρης τα εκανε μπαχαλο με τον Λινεν και ο Διογος ακομη δεν μας αποκαλυψε τα οσα τρομερα γνωριζε σε βαρος του Λινεν. Ο τσακιρης μας καταστρεφει και καποιοι βλεπουν προβλημα τον Φανουρη. Ο τσακιρης θα ξεπουλησει οτι απεμεινε θα πει δεν παει αλλο και αντε γεια. ΚΑΛΗ Β' ΕΘΝΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. προτιμώ να κρίνω κάποιον γι αυτό που είναι και όχι γι αυτό που θα ήθελα να είναι. Ο Φανούρης ήρθε στον Πανιώνιο ως ταλέντο, είχε εξέλιξη, ίσως όχι αυτή που θα περίμεναν πολλοί, αγάπησε την ομάδα και την βοήθησε. Είναι από τους παίκτες που μπορούν να έρθουν από τον πάγκο και να συμβάλουν στο να γυρίσει ένα παιχνίδι. Το ίδιο ήταν και ο Μανόλο. Αν οι απαιτήσεις μας είναι να γίνει ο Φανούρης δεινός σκόρερ και ηγέτης της ομάδας, ίσως και να μην μπορεί να τα καταφέρει.
    Θα σας θυμίσω όμως ότι στην ιστορία του Πανιωνίου έμειναν και παίκτες όπως ο Μήτσος Μαυρίκης.Οι λόγοι προφανείς. Μεγάλη καρδιά, αγάπη για την ομάδα και προσφορά κοντά στο 100% των δυνατοτήτων του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ως προς το ξεπούλημα της ομάδας. Ασφαλώς και είναι ένα σενάριο που μπορεί να σταθεί λογικά. Τα αστέρια έχουν φύγει, η ομάδα είναι τεμαχισμένη σε διάφορες εταιρείες που θεωρητικά μπορούν να δοθούν και με το κομμάτι.

    Από την άλλη βέβαια υπάρχουν εξίσου λογικά εμπόδια. Ο Πανιώνιος έχει τη δυνατότητα να αναδεικνύει και να πουλάει ακριβά παίκτες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Τζαβέλλας. Γιατί λοιπόν χρειάζεται κάποιος να ξεπουλήσει τα πάντα, όταν θα μπορούσε απλά συντηρώντας την ομάδα να βγάζει κέρδος από την πώληση παικτών;

    Η καλή κατάσταση της ομάδας και η επίτευξη αγωνιστικών στόχων ενδιαφέρει τον κ. Τσακίρη και γιατί συντελεί στην αύξηση της μεταπωλητικής αξίας παικτών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα πάλι ο Τζαβέλλας, ο οποίος σίγουρα θα μπορούσε να πουληθεί σε καλύτερη τιμή, αν η χρονιά πέρσι δεν ήταν κακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το ότι εδώ και χρόνια ο ένας κακός χειρισμός διαδέχεται τον άλλο, δεν σημαίνει ότι σώνει και καλά υπάρχει σχέδιο απαξίωσης.

    Είναι γεγονός ότι ο αγωνιστικά απαξιωμένος πανιώνιος (χωρίς όμως χρέη) μπορεί να πουληθεί ευκολότερα. Ο σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο Πανιώνιος μπορεί να πουληθεί σε καλύτερη τιμή.

    Σε κάθε μία περίπτωση, υπάρχει υποψήφιος αγοραστής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λεει ο br fun για διδοχικους κακους χειρισμους.Δεν ειναι ετσι. ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΗ ΠΑΙΔΑΡΙΩΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΕΠΙΧΕΙΠΗΜΑΤΙΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΣΑ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΛΑΘΗ. ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΕΙ . ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΑ ΛΑΘΗ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο επιτυχημένος επιχειρηματίας δεν είναι πάντα και αλανθαστος πρόεδρος.για να έχει νόημα αυτή η κουβέντα θα έπρεπε να ξέραμε ή να μπορούσαμε να καταλάβουμε τις προθέσεις του τσακ.αλλιώς κάνουμε σενάρια με ποσοστό επιτυχίας 50% το καθε ένα.θα πουλήσει δεν θα πουλήσει.κάνει λάθος ή έχει σχέδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. br fun σε εχω διαβασει παρα πολυ και πιστευω οτι εισαι αγνος Πανιωνιος 100%. Ο τσακιρης ειναι επιχειρηματιας και ολιγον Πανιωνιος.Οσο φοβομαστε την συνεχεια χωρις τσακιρη σιγουρευουμε την καταστροφη. ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το γεγονος οτι μπαινει-δικαιως η αδικως-θεμα αποχωρησης Τσακ,σε συνδυασμο με την παραδοση της παε στα χερια του αχαρακτηριστου,δειχνει το αδιεξοδο του κοσμου.
    Αν ο Τσακ δεν αναλαβει και παλι τον ηγετικο ρολο που ολοι ζηταμε(επισης το αν δυναται η αν θελει ειναι αλλο ενα θεμα)ειναι σιγουρο νομιζω οτι η κατασταση θα χειροτερευει.
    Οσο για τον Φανουρη,ενταξει ρε παιδια,ειναι δυνατον το σπιτι να καιγεται κι εμεις να κατηγορουμε το μισολιτρο μπουκαλακι οτι δεν εχει νερο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ρε παιδια τι τσιμπλα ειναι αυτη και δεν βλεπετε οτι ο Τσακ θελει να φυγει με οποιοδηποτε κοστος για τον Πανιωνιο αλλα χωρις κανενα δικο του κοστος;
    Λινεν-λαθος
    Χουτος-λαθος
    Ρεκομπα-λαθος
    Εστογιανοφ-λαθος
    Φερερα-λαθος
    ΚΙΝΤΗΣ-ΛΑΘΟΣ
    Δανος-λαθος
    Κατσιφαρακης-λαθος
    Αρ.μπακ φουκουτετοιος-λαθος
    Μεχρι και σιελ στην εμφανιση.
    Ε Λ Ε Ο Σ ! ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @12.25
    Εστω οτι συμβαινει ετσι οπως το λες.Εχω δυο ερωτησεις.Πρωτον ποια νομιζεις οτι πρεπει να ειναι η αντιδραση του κοσμου?
    Και δευτερον ποια εναλλακτικη βλεπεις?
    Και οι δυο ερωτησεις κρυβουν,οπως καταλαβαινεις,το φοβο για ακομα μεγαλυτερο μπαχαλο απο το υπαρχον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. τι ακριβώς ψάχνουμε;
    Κάποιον που να είναι πρώτα Πανιώνιος και μετά επιχειρηματίας; Οικονομική καταστροφή.
    Κάποιον που να είναι πρώτα επιχειρηματίας και μετά Πανιώνιος; Το συμφέρον πάνω από την ομάδα.
    Θεωρώ ότι ο Τσακίρης έχει περάσει από διάφορα στάδια.
    Από το στάδιο του Πάνθηρα, στο στάδιο του πλούσιου Πάνθηρα, στο στάδιο της υπέρβασης με τους ουρουγουανούς, στο στάδιο που άρχισε να ξυπνάει όταν έχασε καίριους συνεργάτες, στο στάδιο που έπρεπε να σταθεί μόνος του και άρχισε να μαθαίνει το ποδόσφαιρο, στο στάδιο που πετάει λεφτυά και δεν έρχονται αποτελέσματα, στο στάδιο του σήμερα.

    Κρατάω ένα πράγμα. Ότι ο Τσακίρης ήταν ό,τι καλύτερο είχαμε δει στη διοίκηση τις τελευταίες δεκαετίες και αν δεν είχε κάνει τόσα λάθη τα τελευταία χρόνια, θα μπορούσαμε να τον συνδέουμε ακόμη και με μυθικές μορφές του συλλόγου.

    Έχουμε εμπιστοσύνη στον Τσακίρη; Τον θέλουμε για πρόεδρο; Πιστεύουμε στις δυνατότητές του; Αν ναι πρέπει να του συμπαρασταθούμε. Αρκεί να βοηθήσει κι εκείνος τα πράγματα και τον εαυτό του, να αναλάβει πρωτοβουλίες και να αποδείξει ότι δικαιωματικά είναι ο ηγέτης του Πανιωνίου. Παράλληλα θα πρέπει να βρει καλούς συνεργάτες, εμπιστοσύνης, που θα έχουν ουσιαστικές αρμοδιότητες.
    Όλα αυτά αν έχει διάθεση να μείνει.
    Αν πάλι έχει διάθεση να φύγει, δικαιωμά του.
    Θέλω να πιστεύω πάντως ότι ακόμη κι αν ρεφάρει τη ζημιά του όπως λέτε, δεν θα αφήσει τον Πανιώνιο με ζημιές και χρέη, όπως όλοι οι άλλοι.
    Άρα, αντί να σπάμε το κεφάλι μας και να ανησυχούμε, καλύτερα να βρούμε τρόπους να βοηθήσουμε την ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Έστω ότι ο Τσακίρης ψάχνεται για να φύγει. Είναι ανάγκη να ρίξει την ομάδα στην β' εθνική; Θα την πουλήσει ευκολότερα;

    Αν νοιώθει ότι δεν θέλει να μείνει άλλο, υπάρχει τρόπος να τον εξαναγκάσουμε; Όχι και δεν το έχουμε ανάγκη. Για ποιό λόγο να κρατάς έναν άνθρωπο, όταν δεν αισθάνεται καλά στο πόστο;

    Αποδέχομαι ως πιθανή την αποχώρησή του κάποια στιγμή. Δεν αποκλείω να έχει προσπαθήσει να ρεφάρει και τα χρήματα που έβαλε. Αυτό που με νοιάζει ως Πανιώνιο, είναι φεύγοντας να μην αφήσει χρέη.

    Το άσχημο της υποθέσεως είναι ότι υπάρχουν πολλοί και πλούσιοι Πανιώνιοι, που όχι μόνο δεν συνεισφέρουν ή δεν είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν, αλλά με δυσκολία πληρώνουν και το διαρκείας τους. Τρέχα γύρευε δηλαδή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εμείς πάσχουμε διοικητικά. Χάσαμε ακόμη και τους ελάχιστους από εκείνους που ήταν τίμιοι, που ήξεραν το αντικείμενο και που ήθελαν να ασχοληθούν.
    Όπως λέει και κάποιος φίλος και έχει δίκιο, ήταν μεγάλο λάθος που δεν αναθέσαμε διοικητικό ρόλο στον Τάκη Φύσσα. Και Πανιώνιος είναι και γνωριμίες έχει και διεθνείς παραστάσεις. Γι αυτό και διαπρέπει.
    Δυστυχώς, κοντά στην ομάδα δεν υπάρχουν πολλοί με αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να αναλάβουν με επιτυχία ρόλους.
    Αυτή είναι μιά αντικειμενική δυσκολία που έχει ο Τσακίρης. Ίσως γι αυτό από διοίκηση χοντρών πήγε σε διοίκηση οπαδών και από εκεί σε διοίκηση αεκτζήδων.
    Λάθος του, που μέσα στα τελευταία χρόνια έχασε ή άφησε να του φύγουν τουλάχιστον δύο πολύ καλοί συνεργάτες και μάλιστα εμπιστοσύνης. Ο ένας πρόσφατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Zamis,

    H αντίδραση του κόσμου του Πανιωνίου πρέπει να είναι ανάλογη με αυτή των φιλάθλων του Ηρακλή. Δηλαδή να στοχοποιηθεί ο πραγματικός υπεύθυνος που είναι μόνο ο ΤΣΑΚΙΡΗΣ(ΡΕΜΟΣ) και όχι να ψάχνουμε σε εξιλαστήρια θύματα τύπου ΦΕΡΕΡΑ, ΚΙΝΤΗ, ΓΑΜΠΡΟΣ ΛΙΝΕΝ ,ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΚΤΛ.
    Από την άλλη πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα με όλη την δύναμη μας, ασχέτως αν το δυναμικό της είναι της πλάκας, βλέπε φανούρη κοντοέ και τους λοιπούς άμπαλους.
    Τέλος θεωρώ ψευτοδίλημμα όσο αφορά την διάδοχη κατάσταση και την εναλλακτική λύση.
    Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ διαχρονικά δεν έχει ευεργετηθεί από τους Προέδρους του , αλλά αντιθέτως έχουν επωφεληθεί αυτοί από τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ. Αυτό μας έλλειπε τώρα να χαρακτηριστούν και ευεργέτες μας ο κάθε ΜΠΕΟΣ και ο κάθε ΤΣΑΚΙΡΗΣ.
    Τέλος να μην μας διαφεύγει ότι οι ομάδες έχουν έσοδα από πολλές μεριές (εισιτήρια-πωλησεις παικτών –χορηγίες –διαφημίσεις –τηλεοπτικά)
    Πρώτα από όλα χρειαζόμαστε ΠΡΟΕΔΡΟ-ΕΝΤΙΜΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ των εσόδων του συλλόγου και μετά να ψάξουμε για την λύση του προέδρου που θα βάζει και λεφτά από την τσέπη του, γιατί όσοι νομίζουν ότι ο ΤΣΑΚΙΡΗΣ βάζει και λέφτα από την τσέπη του πλανώνται οικτρά.. Είδαμε και την περίπτωση του ΜΠΕΟΥ και πόσο τον κατάστρεψε οικονομικά ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μα αν απλά και μόνο θέλουμε έναν για να διαχειρίζεται τα έσοδα τον έχουμε. Κιντής. Με τα λίγα έσοδα που έχει δουλεύει. Με το αζημίωτο βέβαια.

    Στην πραγματικότητα αυτό που εννοείς είναι: τίμιος, ικανός διαχειριστής, γνήσιος Πανιώνιος (γιατί αλλιώς δεν έχει λόγο να μπλέξει), με αύθονο διαθέσιμο χρόνο, με χρήματα (για να μην πουλάει ή στήνει παιχνίδια και να μην ξεπουλάει παίκτες), που να είναι μάγκας, αυτοδημιούργητος, με διασυνδέσεις στο ποδόσφαιρο και μέσα στα κόλπα.

    Αν υπάρχει, ειλικρινά τον στηρίζω εδώ και τώρα.
    Το μόνο άτομο που μπορώ να σκεφτώ είναι ο Ζαγοράκης, που μολονότι δεν είχε τα χρήματα, είχε τεράστια βοήθεια σε οικονομικό επίπεδο από τον κόσμο του ΠΑΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. br fun λες οτι αυτο που σε νοιαζει ειναινα μην αφησει χρεη.Βεβαιως ετσι ειναι ομως πολυ σημαντικο ειναι να μην τα ξεπουλησει ολα γιατι για να ξαναγινουμε ομαδα θα πρεπει παλι να χρεωθουμε.Μπορει και να μην βρουμε δανειστες και να παιξουμε και ερασιτεχνικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. BR
    Δεν θα διαφωνήσω με αυτά που λες, ούτε θέλω να κάνω λογιστικές αναλύσεις, απλά κάποιοι λογικοί συνειρμοί με κάνουν να πιστεύω ότι δεν υπάρχει και τόσο έντιμη διαχείριση των εσόδων του συλλόγου.
    Π.χ Την 1Η Χρονιά που ανέλαβε ο Τσακίρης δεν έριξε καθόλου λεφτά για μεταγραφές αν και είθισται τον πρώτο χρόνο της προεδρίας να γίνονται και οι πιο εντυπωσιακές μεταγραφές , αυτό σημαίνει ότι υπολόγιζε τα χρήματα και δεν ήθελε να πέσει έξω.
    Αντιθέτως την 3η χρονιά με τα έσοδα(κάτι που σημαίνει ότι κάνει τους υπολογισμούς του) από τον Σπυρόπουλο τον Φερνάντεζ και Φυσικά του ΤΖΕΜΠΟΥΡ το παίξε μάγκας και έφερε τους τουρίστες ΡΕΚΟΜΠΑ –ΕΣΤΟΓΙΑΝΟΦ.
    Βέβαια υπήρχε και το σχέδιο του γηπέδου για να δικαιολογηθούν κάποιες μαύρες τρύπες. Την προηγούμενη εβδομάδα με δηλώσεις που έκανε ο ίδιος είπε ότι ξοδεύτηκαν 600.000 ευρώ για την μελέτη και τα σχέδια του γηπέδου. Μιλάμε ότι έπεσε και πολλή μελέτη?
    Είναι λυπηρό να πληρώνει όπως οι ίδιοι άλλωστε λένε 400.000 ευρώ τον χρόνο στον Τσακίρη ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ για το προπονητικό, να δίδονται 600.000 για μελέτες και από την άλλη ο ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ να κάνει σαν λιγούρης για τα 30.000 που θα μας έδινε η ΑΕΚ για το γήπεδο.
    Αυτά και πολλά άλλα είναι που με κάνουν να μιλάω για ΕΝΤΙΜΗ? ΠΡΟΕΔΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. λες: να στοχοποιήσουμε τον ένοχο και να βοηθήσουμε την ομάδα.
    Να σου θυμήσω ότι η χρονιά ξεκίνησε με την παραδοχή του Τσακίρη ότι ήταν κακός πρόεδρος (δηλαδή ο ίδιος στοχοποιεί τον εαυτό του αποδεχόμενος τις ευθύνες). Έτσι κατέληξε στο μοντέλο Κιντή.
    Άρα κοίτα εδώ τι έχουμε:
    Σύμφωνα με αυτά που λες ψάχνουμε διαχειριστή της ομάδας. Τον έχουμε.
    Δεν μας ενδιαφέρει σε πρώτη φάση αν απλά διαχειρίζεται τα έσοδα (άρα δεν έχουμε, σύμφωνα με αυτά που λες λόγο να κατηγορούμε τον Τσακίρη που δενβάζει από την τσέπη του) και το μόνο που μένει είναι να υποστηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. εγώ πάλι προτείνω κάτι άλλο.
    Να είναι ο Τσακίρης πρόεδρος της ομάδας. Να ενώνει τον σύλλογο και να προσφέρει τα χρήματα που μπορεί. Ιδίως αν αυτά απαιτούνται για να μην μπαίνει η ομάδα μέσα.
    Να υπάρχει κάποιος κεντρικός διαχειριστής (και ο Κιντής δεν θα ήταν κακός στη θέση αυτή). Γύρω του όμως να υπάρχει ένα ισχυρό Δ.Σ απαρτιζόμενο από προσωπικότητες που να είχαν την αρμοδιότητα να τραβούν το αυτί του διαχειριστή, που να συμβούλευαν τον πρόεδρο και να έτρεχαν την ομάδα.
    Αυτό γίνεται σε κάθε μεγάλη ομάδα.
    Στο σχήμα αυτό θα ήθελα πολύ τον Παράσχο σε κάποιο συμβουλευτικό ρόλο. Πες τον τεχνικό σύμβουλο ή διευθυντή.
    Εκεί ρολάρουν τα πάντα.
    Στην περίπτωσή μας όμως γίνεται μπάχαλο γιατί δεν υπάρχει δομή και ιεραρχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Η Π.Α.Ε έτσι κι αλλιώς θα διέθετε χρήματα σε κάποιο προπονητικό κέντρο. Η μία ιδιοκτησία του Τσακίρη τα διαθέτει στην άλλη. Είναι σαν να μου λες πως αν είχες ταβέρνα και χασάπικο, δεν θα αγόραζε η μία εταιρεία τα κρέατα από την άλλη.
    Κάποιοι λένε επίσης ότι ο Τσακίρης έχτισε το προπονητικό με λεφτά προερχόμενα από την πώληση παικτών. Δεν νομίζω πως έφταναν, αλλά ας εξετάσουμε κι αυτό το σενάριο.
    Όταν αγόρασε τον Πανιώνιο αγόρασε και τους παίκτες. Τα πάντα λοιπόν ήταν ιδιοκτησία του. Θεωρητικά, θα μπορούσε να πάρει τα λεφτά των μεταγραφών και να τα βάλει στην τσέπη του. Ή να τα φάει στα μπουζούκια. Ακόμη και σ' αυτό το σενάριο, τα διέθεσε για το προπονητικό. Δεν είναι ούτε παράνομο, ούτε ανήθικο.

    Νομίζω λοιπόν ότι ο Τσακίρης δεν μας έχει πει ψέμματα στα οικονομικά. Τα λάθη του ήταν που έδιωξε τον Λίνεν ή που δεν τον αναπλήρωσε με κάποιον καλύτερο, που δεν έχτιζε πάνω στη βάση της προηγούμενης χρονιάς και που ήταν επιρρεπής σε κάποιον που μπορούσε να του πουλήσει παραμύθι για την εκτόξευση σε άλλο επίπεδο σε σύντομο διάστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αν θυμάμαι καλά, ο Τσακίρης έχει πει ότι ο ίδιος διέθεσε χρήματα για τις μελέτες.
    Σε κάθε περίπτωση, γιατί μου μπλέκεις τον ερασιτέχνη με την Π.Α.Ε;
    Θέλεις να μιλήσουμε για τον ερασιτέχνη; Πες μου μιά ομάδα στην ελλάδα που να καλλιεργεί συστηματικά τόσα τμήματα και να θέλει σε άνδρες και γυναίκες να έχει ανταγωνιστικές ομάδες. Δεν υπάρχει καμία. Δεν μπόρεσαν να το κάνουν ούτε οι Γιαννακόπουλοι.
    Εδώ, έχουμε 3.000 αθλούμενους, μολονότι δεν ανήκουμε στο ΠΟΚ. Αυτό σημαίνει πάρα πολλά ευρώ από συνδρομές. Που πάνε; Γιατί οι προπονητές και οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι; Πάνε στις διάφορες ομάδες. Πως θα συντηρήσεις βόλεί ανδρών γυναικών, μπάσκετ γυναικών,πόλο γυναικών και τόσα άλλα + τα λειτουργικά έξοδα;
    Ή παίρνεις την απόφαση ότι δεν μπορείς να τα κάνεις όλα ή πραγματικά κάνεις σαν λιγούρης για 30.000 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. http://www.e-garden-shop.gr/index.php?dispatch=categories.view&category_id=152

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. that's my man
    http://ellada.phivos.net/greeks/greeks%20in%20space/index.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή