ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ. ΕΓΚΥΡΗ, ΜΑΧΗΤΙΚΗ, ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 122 ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ!

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Έχει τιμή η αξιοπρέπεια;

Διαβάζω στο sport-fm.gr: «Παίκτης του Παναθηναϊκού πρέπει να θεωρείται ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος. Ο 20χρονος δεξιός μπακ δεσμεύτηκε στους ανθρώπους της ομάδας προφορικά και τον Ιανουάριο θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο.

Η συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή του Πανιωνίου είναι δεδομένη. Για την ώρα… στα λόγια, αλλά από 1/1/2013 αυτό θα γίνει και εγγράφως, καθώς από τη στιγμή που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι έχει αυτό το δικαίωμα».

Διαβάζω και αναρωτιέμαι, το ρεπορτάζ «μιλάει» για τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο που πέρυσι δεν αγωνίστηκε σχεδόν καθόλου στη Νίκη Βόλου; Αναφέρεται στον Παναγιώτη Σπυρόπουλο που «κάποιοι» ήθελαν να διώξουν από τον Πανιώνιο ως ακατάλληλο; «Μιλάει» για τον παίκτη που ο Ελευθερόπουλος ρίσκαρε και τον έβαλε βασικό στην πιο δύσκολη χρονιά του Πανιωνίου;

Ξανακοιτώ τη φωτογραφία στο ρεπορτάζ. Είναι ένα παλικαράκι με «κυανέρυθρη» φανέλα, που μέχρι πριν λίγους μήνες μόνο ο πατέρας του ήξερε ότι είναι ποδοσφαιριστής. Ίσως πρέπει να περιμένω μια διάψευση, μια δήλωση που να λέει ότι το ρεπορτάζ δεν είναι αληθινό. Ίσως και όχι. Εξάλλου η αξιοπρέπεια και το φιλότιμο δεν μπορούν να κοστολογηθούν. Ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο πατέρας του (ενδεχομένως…) και ο μάνατζερ (βέβαια…) θα μου πουν ότι ο παίκτης κοιτάει το μέλλον του, τη καριέρα του. Σωστά. Μόνο που τα έχουμε ξανακούσει. Και ο Κοντοές τα ίδια μας είπε. Και ο Μάκος. Και ο Ενσαλίβα. Και ο Μαύρος παλιότερα. Πανιώνιοι είμαστε Παναγιώτη έχουμε γαλβανιστεί στην αχαριστία, την οποία «πασπαλίζουν» ορισμένοι με… επαγγελματισμό. Τα έχουμε ξανακούσει λοιπόν όλα τα επιχειρήματα, μην προσπαθήσεις….

Στο καλό λοιπόν. Καλή καριέρα Παναγιώτη. Καλό συμβόλαιο. Όχι εγώ δεν πρόκειται να σου ρίξω κανενός είδους «ανάθεμα». Στο καλό παλικάρι μου. Ξέρεις ο λαός μας, ο σοφός λαός μας έχει μια παροιμία: «Όπως στρώνεις θα κοιμηθείς…» μην τη ξεχνάς αυτή τη παροιμία. Επέλεξες (πολύ γρήγορα είναι αλήθεια…) να αλλάξεις ομάδα. Ούτε έξη μήνες βασικός και θεώρησες ότι μπορείς να κάνει άλμα στη καριέρα σου. Δικαίωμα σου.

Όλοι κρινόμαστε από τις επιλογές μας, από τις αποφάσεις σε κρίσιμες στιγμές της ζωής μας. Εγώ λοιπόν δεν πρόκειται να γράψω παραινέσεις του τύπου: «ξανασκέψου την απόφαση σου», ή «Υπέγραψε τώρα και γύρνα στην ομάδα». Όχι. Εγώ θα σου προτείνω να επιμείνεις στην επιλογή σου και να αποχωρήσεις από τον Πανιώνιο. Όταν τελειώσει το συμβόλαιό σου μπορείς να συνεχίσεις τη καριέρα σου σε όποια ομάδα καλύπτει τα όνειρα σου.

Αν έχω να πω κάτι σε κάποιους είναι στους διοικούντες την ΠΑΕ Πανιώνιος. Αγαπητοί συνΠανιώνιοι γνωρίζω από πρώτο χέρι το πολύ δύσκολο έργο που έχετε αναλάβει να κρατήσετε όρθιο και αξιοπρεπή τον Πανιώνιο. Σε μια εποχή καθολικής κρίσης αξιών και ιδεών ο Πανιώνιος καλείται να αποδείξει ότι η υπεραιωνόβια ιστορία αθλητισμού & πολιτισμού δεν είναι απλά φολκλόρ αλλά καθημερινό συστατικό στην ζωή του συλλόγου.

Για την περίπτωση του Παναγιώτη Σπυρόπουλου σας προτείνω να σταθείτε στο ύψος της ιστορίας του συλλόγου. Καμία συναλλαγή, καμία συζήτηση, καμία πώληση. Όταν με το καλό το καλοκαίρι τελειώσει το συμβόλαιο του να πάει στην ευχή του θεού. Ακόμα και ένα ευρώ από τυχόν πώληση του Παναγ. Σπυρόπουλο, κατά την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, θα είναι ισοδύναμο με τα τριάντα αργύρια της Ιούδα.

Γνωρίζω ότι τα οικονομικά της ΠΑΕ είναι σε τραγική κατάσταση όμως αξίζει να χάσουμε την αξιοπρέπεια μας για μερικές χιλιάδες ευρώ; Αξίζει να δικαιώσουμε την αχαριστία; Τα πράγματα είναι απλά. Ο ποδοσφαιριστής Παναγιώτης Σπυρόπουλος ανήκει στον Πανιώνιο μέχρι τον Ιούνιο του 2013. Μετά ας πάει όπου θέλει. Ο Πανιώνιος όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τον «πουλήσει» νωρίτερα. Γιατί έτσι επιβραβεύει την αχαριστία. Εξάλλου υπάρχει τιμή για την αξιοπρέπεια; Σε καμία περίπτωση!

Υ.Γ. 1: Επειδή μνημονεύουμε μόνο τους «αχάριστους». Αγαπητοί συνΠανιώνιοι υπήρξαν πολλοί μεγάλοι ποδοσφαιριστές που δεν έφυγαν ποτέ (παρά τις προκλήσεις, οικονομικές & αγωνιστικές) από τον σύλλογο. Μερικοί από αυτούς. Ο αείμνηστος Θανάσης Σαραβάκος, ο Στάθης Χάιτας, ο Βασίλης Μωραϊτέλης, ο Ζαφείρης Κάκαρης, ο Αλέκος Παπασίκας, ο Χρήστος Εμβολιάδης, ο Μήτσος Μαυρίκης, ο Νόνι Λίμα.

Υ.Γ. 2: Στην πρώτη συγκρότηση ελληνικής εθνικής ομάδας που έλαβε μέρος στην Ολυμπιάδα του 1920 μετείχαν τέσσερις παίκτες του Πανιωνίου: ο τερματοφύλακας Αντώνης Φωτιάδης, ο αμυντικός Αγαμέμνων Γκίλης, ο επιθετικός Θεόδωρος Δημητρίου ή Μπίμπος και ο Σωτήριος Δεσποτόπουλος. Για να μαθαίνουν οι νεώτεροι…

Υ.Γ.3: Άσχετο. Η επιλογή του προπονητή μας Δημήτρη Ελευθερόπουλου να δώσει τη πρώτη του συνέντευξη, μετά την ολοκλήρωση του Α’ γύρου και τον ταπεινωτικό αποκλεισμό από τον Φωστήρα, σε μια κυριακάτικη πολιτική εφημερίδα είναι δικαίωμα του. Όμως είναι και δικό μου δικαίωμα να υποστηρίζω ότι η ελιτιστική και σχεδόν απαξιωτική συμπεριφορά του προς τους ρεπόρτερ που καλύπτουν τον Πανιώνιο (και δεν μιλάω για μένα καθώς είμαι πολύ μεγάλος για το μάχιμο ρεπορτάζ, σχεδόν απόμαχος) δεν τον τιμά καθόλου. Μα καθόλου...

Υ.Γ. 4: Καλή χρονιά να έχουμε. Με υγεία, δημιουργία, έμπνευση και οικογενειακή ευτυχία.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στα ΠΑΝΙΩΝΙΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου